Aantal Coronavirus besmettingen in Belize

Op dit moment (14-04-2021) zijn er in Belize, 12,513 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 1 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 318 overleden in Belize aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 12,137 mensen hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 15 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers corona in Belize 14 april:

Land Belize
Positief getest 12,513
Aantal Doden 318
Hersteld 12,137
Actieve gevallen 58
Kritische toestand 1
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 14 april 2021

Kaart coronavirus Belize vandaag

U zoekt een landkaart van Belize? Wij tonen hieronder actuele plattegronden aan van Belize, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Belize, actueel nieuws en meer!

LIVE Covid-19 Kaart Belize zones

Je vind hieronder een overzicht van de corona besmettingen, doden en departementen in Belize:

Corona-teller.nl

Belize gebieden kaart

Landkaart Belize besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Belize en vandaag

Vakantie naar Belize mogelijk?

Op vakantie naar Belize coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Belize lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Belize versoepeld. Hierdoor is vakantie tijdens het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Belize. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Belize of een andere vakantiebestemming.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Belize | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 14-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Belize

Reischecklist Belize

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Belize favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.   
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Belize. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Belize. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.
Oranje: alleen noodzakelijke reizen.

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

De onderstaande veiligheidsrisico’s zijn ongewijzigd.

Criminaliteit

In Belize komt zware criminaliteit voor. Bendes plegen bijvoorbeeld gewapende berovingen. De bendes zijn vooral actief in de afgelegen gebieden en in de zuidelijke wijken van Belize City.

Straatroof komt voor. Soms wordt daarbij geweld gebruikt. Ook toeristen zijn soms het slachtoffer. In de toeristische gebieden is weinig criminaliteit.

 • Vermijd onverlichte straten.
 • Reis liever niet alleen, maar in groepen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Houd uw waardevolle spullen uit het zicht en draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Wilt u met een gids buiten de toeristengebieden reizen? Controleer dan of u deze persoon kunt vertrouwen en of hij de juiste papieren heeft.
 • Blijf niet te lang in Belize City maar reis zo snel mogelijk door naar uw toeristische bestemming.
Natuurgeweld

In Belize kunnen van ongeveer juni tot en met oktober tropische stormen en orkanen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de Engelstalige website van:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of leg contact op Twitter @24/7BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Airtransport Association (IATA).

Wegverkeer

Vanuit Belize City kunt u goed reizen over de weg naar de belangrijkste toeristische bestemmingen. Twee van de vier snelwegen van het land leiden naar de grens: één naar Mexico en één naar Guatemala.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Belize gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Belize

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Belize de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen

Belize heeft nog steeds strenge reisrestricties. U kunt Belize nog niet over land binnenreizen. Het internationale vliegveld (Philip Goldson International Airport) is wel weer open. Er zijn alleen vluchten van en naar de Verenigde Staten.

U moet een PCR-test doen binnen 72 uur voordat uw vlucht naar Belize gaat. Met een negatief resultaat komt u sneller het land in. Heeft u geen PCR-test vooor vertrek naar Belize gedaan? Dan moet u na aankomst in Belize een test laten doen. Deze kost USD 50,00 per reiziger.

Als u naar Belize reist, moet u de Belize Health App  downloaden en binnen 72 uur voor aankomsttijd (niet eerder) de gevraagde informatie invullen. In deze app vindt u ook informatie over de voorwaarden van toelating en verblijf in Belize.

Neem contact op met uw reisorganisatie of uw vliegmaatschappij voor meer informatie over de toelatingsvoorwaarden.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Belize te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Belize.

Drugs

Gebruik, bezit en handel in verdovende middelen wordt in Belize streng bestraft.

Let op ‘tol’ bij grensovergang tussen Mexico en Belize

Bij de grensovergang tussen Belize en Mexico wordt regelmatig door douanebeambten aan reizigers gevraagd een ‘tol’ te betalen. Deze ‘tol’ moet worden betaald om de grens over te steken. Dit gebeurt vooral aan de Mexicaanse kant van de grens. De bedragen van de ‘tol’  liggen vaak hoger dan de normale tarieven. Vooral aan vrouwen die alleen reizen wordt soms zo’n ‘tol’ gevraagd. Controleer wat de normale tarieven zijn.

LHBTI’s zijn niet algemeen geaccepteerd

LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse personen) worden over het algemeen niet geaccepteerd in Belize. Houd hier rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Belize en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 911

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Belize

Er is geen Nederlandse ambassade in Belize. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Mexico-Stad, Mexico.

In geval van nood kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Belize City.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Belize op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Belize

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Belize?

Door corona was op vakantie naar Belize in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Belize mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Belize en bekijk ook direct reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Belize

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 in Belize:

Klik hier voor Belize

😷 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Belize?

Voor reizen naar Belize heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Belize incl. reisdocument. Dit overzicht benoemd meer dan 80+ pcr en sneltest straten door héél Nederland!

🧼 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Belize

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen corona zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Ga je naar buiten? Behoud dan meer dan 150 centimeter afstand van elkaar
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten