KAART Noord Macedonië Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op dit moment (24-01-2022) zijn er in Noord Macedonië, 256,281 inwoners positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 8,218 overleden in Noord Macedonië aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 227,492 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 25 januari

Laatste cijfers covid-19 virus aantal besmettingen in Noord Macedonië 24 januari:

Land Noord Macedonië
Positief getest 256,281
Aantal Doden 8,218
Hersteld 227,492
Actieve gevallen 20,571
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart coronavirus Noord Macedonië vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Noord Macedonië? Wij tonen op deze pagina actuele plattegronden aan van Noord Macedonië, met daarop mooie vakantie plekken, laatste nieuws en meer!

Live Corona Kaart Noord Macedonië rode zones

U vind hieronder een landkaart van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Noord Macedonië:

departementen kaart Noord Macedonië

Landkaart Noord Macedonië aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Noord Macedonië en lokaal

Vakantie naar Noord Macedonië mogelijk?

Op vakantie naar Noord Macedonië coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Noord Macedonië niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Noord Macedonië versoepeld. En is reizen tijdens het virus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Noord Macedonië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Noord Macedonië of een ander land.

Reisadvies Noord-Macedonië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-12-2021 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

De kleurcode voor Noord-Macedonië is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Noord-Macedonië als dat noodzakelijk is. Meer informatie over de in Noord-Macedonië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Noord-Macedonie

Reischecklist Noord-Macedonië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Noord-Macedonië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Noord-Macedonië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Noord-Macedonië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Bepaalde gebieden in het grensgebied met Servië (Kumanovo) en Griekenland (Gevgelija) zijn nog officieel crisisgebied. Dit komt door de migranten- en vluchtelingenproblematiek. Door de toestroom van vluchtelingen kunnen vertragingen aan de grenzen ontstaan. Wees alert als u naar deze gebieden reist.

Demonstraties

Er komen in Noord-Macedonië af en toe demonstraties voor. Vooral in het centrum van de hoofdstad Skopje en in enkele andere steden in het land. Demonstraties in de hoofdstad Skopje vinden vooral plaats rondom regeringsgebouwen, het parlementsgebouw en de rechtbank. De demonstraties kunnen tot ongeregeldheden en verkeersdrukte leiden. Vermijd politieke bijeenkomsten, demonstraties en mensenmassa’s. Volg de aanwijzingen van de autoriteiten op.

Natuurgeweld
Aardbevingen

In Noord-Macedonië komen regelmatig kleine aardbevingen voor. In het verleden zijn delen van het land ook getroffen door zware aardbevingen. Zo werd de hoofdstad Skopje in 1963 bijna helemaal verwoest.

Overstromingen, aardverschuivingen en vallende stenen

Als het hard regent, moet u in de berggebieden rekening houden met plaatselijke overstromingen, aardverschuivingen en vallende stenen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Noord-Macedonië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Coronavirusmaatregelen in Noord-Macedonië

De overheid heeft de maatregelen versoepeld sinds 15 juni 2021. Er geldt geen avondklok meer en de openingstijden van de horeca zijn weer normaal. Wel zijn alleen de terrassen open. Bruiloften, conferenties, evenementen etc. zijn toegestaan in de buitenlucht voor maximaal 1000 bezoekers en 50% van de capaciteit. Fitness en sportfaciliteiten zijn weer open. Het dragen van een mondkapje binnen in publieke ruimten blijft verplicht, net als 2 meter afstand houden.

Heenreis naar Noord-Macedonië

De Noord-Macedonische overheid erkent het coronabewijs (Digitale Corona Certificaat – DCC). U kunt met uw coronabewijs (EU Digitaal Corona Certificaat- DCC) naar Noord-Macedonië reizen als u:

 • volledig gevaccineerd bent en daar bewijs van hebt, of;
 • een negatieve PCR-test hebt die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst, of;
 • een negatieve antigeentest hebt die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst, of;
 • een herstelbewijs van corona hebt van minimaal 45 dagen.
 • U hoeft dan niet in quarantaine.
 • Doorreizigers die Noord-Macedonië binnen 5 uur verlaten zijn hiervan uitgezonderd.

Meer informatie vindt u op de website van de overheid van Noord-Macedonië.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Noord-Macedonië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Noord-Macedonië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Er zijn controles bij grensovergangen.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Het verkeer in Noord-Macedonië is niet veilig. De verkeersregels worden niet altijd nageleefd. Veel weggebruikers hebben geen goede verlichting (waaronder fietsers, tractoren). Wees alert als u met de auto rijdt en houd rekening met slecht onderhouden wegen. De hoofdwegen zijn relatief goed onderhouden.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Noord-Macedonië op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Noord-Macedonië.

Maak geen foto’s van militaire objecten

Maak geen foto’s van militaire objecten of verplaatsingen van militair materieel en manschappen. Dat is verboden.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is niet algemeen geaccepteerd in Noord-Macedonië. Houd daar rekening mee.

Identiteitsbewijs

Draag steeds een geldig identiteitsbewijs bij u zodat u zich kunt identificeren.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Noord-Macedonië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via 192 (politie), 194 (ambulance) en 193 (brandweer). Het crisismanagementcentrum is te bereiken via de algemene alarmnummers 112 en 195.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Skopje

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Skopje.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Noord Macedonië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Noord Macedonië

Er zijn in Noord Macedonië enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik op vakantie naar Noord Macedonië?

Door coronavirus was op vakantie naar Noord Macedonië in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Noord Macedonië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Noord Macedonië en bekijk ook de organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeld in Noord Macedonië

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus in Noord Macedonië:

Bekijk coronavirus kaart Noord Macedonië

🤧 Hoe kan ik me laten testen in Noord Macedonië?

Als je wilt reizen naar Noord Macedonië heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Noord Macedonië + reisverklaring. Ons overzicht benoemd meer dan 2500+ COVID-19test locaties door het hele land!

🤲 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Noord Macedonië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere maatregelen die je kunt nemen zijn:

 • Hoesten en niezen enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk vanuit huis als dat kan
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan 150 centimeter afstand van andere mensen
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie