Covid-19 Kaart Noord Macedonië besmettingen, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Noord Macedonië en live updates

Op dit moment (23-06-2021) zijn er in Noord Macedonië, 155,640 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 25 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 5,477 overleden in Noord Macedonië aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 149,908 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden geupdate op 24 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken corona besmettingen in Noord Macedonië 23 juni:

Land Noord Macedonië
Positief getest 155,640
Aantal Doden 5,477
Hersteld 149,908
Actieve gevallen 255
Kritische toestand 25
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juni 2021

Kaart Corona Noord Macedonië vandaag

U zoekt een kaart van Noord Macedonië? Corona Teller bied u duidelijke plattegronden aan van Noord Macedonië, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Noord Macedonië, nationaal nieuws en meer!

Realtime Corona Kaart Noord Macedonië zones

Je vind hieronder een kaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Noord Macedonië:

Corona-teller.nl

Landkaart departementen Noord Macedonië

Covid-19 Kaart Noord Macedonië besmettingen, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Noord Macedonië en live updates

Vakantie naar Noord Macedonië mogelijk?

Op vakantie naar Noord Macedonië coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Noord Macedonië geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de maatregelen in Noord Macedonië versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2021 ondanks corona in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Noord Macedonië. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Noord Macedonië of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Noord-Macedonië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 23-06-2021 | Nog steeds geldig op: 23-06-2021

De kleurcode voor Noord-Macedonië wordt vanaf 24 juni 2021 geel. Na een verblijf in Noord-Macedonië hoeft u dan bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Tot 24 juni 2021 gelden deze maatregelen nog wel. Meer informatie over de in Noord-Macedonië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Noord-Macedonië

Reischecklist Noord-Macedonië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Noord-Macedonië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw reisdocument nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.
 • Voor Noord-Macedonië heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Noord-Macedonië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Noord-Macedonië een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Noord-Macedonië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Noord-Macedonië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Bepaalde gebieden in het grensgebied met Servië (Kumanovo) en Griekenland (Gevgelija) zijn nog officieel crisisgebied. Dit komt door de migranten- en vluchtelingenproblematiek. Door de toestroom van vluchtelingen kunnen vertragingen aan de grenzen ontstaan. Wees alert als u naar deze gebieden reist.

Demonstraties

Er komen in Noord-Macedonië af en toe demonstraties voor. Vooral in het centrum van de hoofdstad Skopje en in enkele andere steden in het land. Demonstraties in de hoofdstad Skopje vinden vooral plaats rondom regeringsgebouwen, het parlementsgebouw en de rechtbank. De demonstraties kunnen tot ongeregeldheden en verkeersdrukte leiden. Vermijd politieke bijeenkomsten, demonstraties en mensenmassa’s. Volg de aanwijzingen van de autoriteiten op.

Natuurgeweld
Aardbevingen

In Noord-Macedonië komen regelmatig kleine aardbevingen voor. In het verleden zijn delen van het land ook getroffen door zware aardbevingen. Zo werd de hoofdstad Skopje in 1963 bijna helemaal verwoest.

Overstromingen, aardverschuivingen en vallende stenen

Als het hard regent, moet u in de berggebieden rekening houden met plaatselijke overstromingen, aardverschuivingen en vallende stenen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Noord-Macedonië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Coronavirusmaatregelen in Noord-Macedonië

De overheid heeft de maatregelen versoepeld sinds 15 juni 2021. Er geldt geen avondklok meer en de openingstijden van de horeca zijn weer normaal. Wel zijn alleen de terrassen open. Bruiloften, conferenties, evenementen etc. zijn toegestaan in de buitenlucht voor maximaal 1000 bezoekers en 50% van de capaciteit. Fitness en sportfaciliteiten zijn weer open. Het dragen van een mondkapje binnen in publieke ruimten blijft verplicht, net als 2 meter afstand houden.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Door de verbeterde gezondheidssituatie hoeft u vanaf 24 juni 2021 na een verblijf in Noord-Macedonië bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er is vanaf 24 juni 2021 voor dit land ook geen testverplichting voordat u naar Nederland reist. Tot 24 juni 2021 gelden deze maatregelen nog wel.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Noord-Macedonië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Noord-Macedonië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

De maatregelen die de lokale overheid neemt kunnen beperkingen geven bij het in- en uitreizen en het dagelijks leven. Er zijn controles bij grensovergangen, houd hier rekening mee.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Het verkeer in Noord-Macedonië is niet veilig. De verkeersregels worden niet altijd nageleefd. Veel weggebruikers hebben geen goede verlichting (waaronder fietsers, tractoren). Wees alert als u met de auto rijdt en houd rekening met slecht onderhouden wegen. De hoofdwegen zijn relatief goed onderhouden.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Noord-Macedonië op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Noord-Macedonië.

Maak geen foto’s van militaire objecten.

Maak geen foto’s van militaire objecten of verplaatsingen van militair materieel en manschappen. Dat is verboden.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is niet algemeen geaccepteerd in Noord-Macedonië. Houd daar rekening mee.

Identiteitsbewijs

Draag steeds een geldig identiteitsbewijs bij u zodat u zich kunt identificeren.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Noord-Macedonië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via 192 (politie), 194 (ambulance) en 193 (brandweer). Het crisismanagementcentrum is te bereiken via de algemene alarmnummers 112 en 195.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Skopje

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Skopje.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Noord Macedonië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Noord Macedonië

Er zijn nog erg veel vragen over het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Noord Macedonië?

Door coronavirus was op vakantie naar Noord Macedonië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Noord Macedonië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Noord Macedonië en bekijk ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Noord Macedonië

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 in Noord Macedonië:

Klik hier voor coronavirus kaart van Noord Macedonië

🤒 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Noord Macedonië?

Wanneer je opreis gaat naar Noord Macedonië heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Noord Macedonië inclusief reisverklaring. Dit overzicht benoemd meer dan 2500+ pcrtest locaties door het hele land!

👏 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Noord Macedonië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Niezen en hoest enkel in de elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf binnen en werk uit huis als dat kan
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan minimaal 1,5m (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
 • Blijf binnen als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten