Covid-19 Kaart Trinidad en Tobago aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Trinidad en Tobago en actueel nieuws

Op dit moment (08-06-2021) zijn er in Trinidad en Tobago, 26,799 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 22 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 589 overleden in Trinidad en Tobago aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 16,215 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 09 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken covid-19 virus in Trinidad en Tobago 08 juni:

Land Trinidad en Tobago
Positief getest 26,799
Aantal Doden 589
Hersteld 16,215
Actieve gevallen 9,995
Kritische toestand 22
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 juni 2021

Kaart coronavirus Trinidad en Tobago vandaag

U bent opzoek een kaart van Trinidad en Tobago? Wij bieden u hieronder up to date plattegronden aan van Trinidad en Tobago, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Trinidad en Tobago, lokaal nieuws en nog veel meer!

Live Covid-19 Kaart Trinidad en Tobago zones

Hieronder vind u een kaart van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Trinidad en Tobago:

Corona-teller.nl

regio’s kaart Trinidad en Tobago

Covid-19 Kaart Trinidad en Tobago aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Trinidad en Tobago en actueel nieuws

Vakantie naar Trinidad en Tobago mogelijk?

Op vakantie naar Trinidad en Tobago coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Trinidad en Tobago geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de maatregelen in Trinidad en Tobago versoepeld. En is op vakantie gaan tijdens corona in een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Trinidad en Tobago. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Trinidad en Tobago of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Trinidad en Tobago | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 08-06-2021

De kleurcode voor Trinidad en Tobago is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Trinidad en Tobago als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Trinidad en Tobago naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Trinidad en Tobago en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl

Reischecklist Trinidad en Tobago

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Trinidad en Tobago favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Trinidad en Tobago reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Trinidad en Tobago in Brussel (België).
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan  welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Trinidad en Tobago  een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Trinidad en Tobago een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Trinidad en Tobago. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Trinidad en Tobago. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen.

De lokale overheid neemt maatregelen in aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Terrorisme

Islamitisch extremisme kan voorkomen in Trinidad en Tobago. De overheid waarschuwt hiervoor. In  2018 is een mogelijke terroristische aanslag voorkomen. Geweld door terrorisme kan willekeurig zijn. Wees alert op plekken waar veel mensen samenkomen.

Criminaliteit

Er is veel criminaliteit in Trinidad en Tobago. Er zijn in verhouding met het aantal inwoners veel moorden. Het meeste geweld heeft te maken met drugs en bendes. Er vinden regelmatig afrekeningen tussen bendes plaats. Rond de feestdagen (kerst en carnaval) neemt de (straat)criminaliteit toe. Toeristen zijn hier ook het slachtoffer van. Er is een toename van het aantal moorden en ontvoeringszaken. Daarbij wordt veel geweld gebruikt en vallen dodelijke slachtoffers.

Criminaliteit is overal, zeker in het oostelijk gedeelte en in het centrum van de hoofdstad Port of Spain. Het gaat om de wijken Belmont, Laventille en Morvant. Deze delen van Port of Spain zijn gevaarlijk. Vermijd deze delen. Maar ook in het grote Queens Park Savannah moet u alert te zijn.

Bent u op reis in Trinidad en Tobago? Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga na zonsondergang niet alleen de straat op.
 • Wees alert als u alleen reist, het kan veiliger zijn om met anderen te reizen of aan te sluiten bij een tour.
 • Bezoek verlaten stranden en rustige plekken bij voorkeur in een groep.
 • Vermijd afgelegen plekken, zoals stille straten en ruïnes. Vooral als u alleen reist.
 • Openbaar vervoer is niet altijd veilig. Indien mogelijk, neem voor kortere ritten binnen de steden hoteltaxi’s. Er is geen registratiesysteem voor publieke taxi’s, wees dan ook voorzichtig bij het aanhouden van taxi’s op straat.
 • Reist u met de auto, wees dan extra alert op kruispunten. Stilstaand verkeer kan doelwit zijn van gewapende overvallers.
 • Wacht u voor een stoplicht? Maak dan geen zichtbaar gebruik van uw mobiele telefoon.
 • Houd de deuren en ramen gesloten tijdens het autorijden.
 • Houd uw bagage goed in de gaten. Zeker op plekken waar veel mensen komen, zoals een busstation en de luchthaven.
 • Draag niet te veel geld op zak en geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Neem niet in één keer een grote hoeveelheid geld op bij de bank.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bewaar een fotokopie van uw paspoort apart van uw paspoort.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Demonstraties

In heel Trinidad en Tobago vinden regelmatig politieke demonstraties plaats. Deze worden vaak gewelddadig. Zorg ervoor dat u niet in een demonstratie terechtkomt.

Natuurgeweld
Wateroverlast

Het regenseizoen op Trinidad en Tobago duurt van mei tot en met november. In deze periode kunnen er zware regenbuien vallen. Die regenbuien kunnen voor wateroverlast zorgen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Trinidad en Tobago valt net buiten het stormgebied in de Caraïbische regio. Toch kunt u last hebben van tropische stormen of cyclonen die daar kunnen voorkomen.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de Engelstalige websites:

Aardbevingen

In Trinidad en Tobago komen aardbevingen voor. In augustus 2018 werd Trinidad getroffen door een zware aardbeving van 6,9 op de Schaal van Richter. Er wordt rekening gehouden met nieuwe bevingen en mogelijk zeebevingen (tsunami’s). Volg bij een aardbeving de aanwijzingen op van de autoriteiten of van het personeel van het hotel.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Alleen personen met de Trinidadiaanse nationaliteit en buitenlanders met een vaste verblijfsvergunning worden toegelaten tot Trinidad & Tobago, Voor aankomst moet  toestemming zijn afgegeven door het Ministerie van National Security.

Personen die aankomen in Trinidad en Tobogo uit een het door coronavirus getroffen gebied zijn verplicht 14 dagen lang in zelfquarantaine te gaan. Neem contact op met een huisarts of epidemioloog voor verdere instructies.

Maatregelen coronavirus

Om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen neemt de lokale overheid maatregelen.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Trinidad en Tobago gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Trinidad en Tobago

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Trinidad en Tobago de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Specifieke informatie voor Trinidad en Tobago kunt u vinden op de website van het ministerie van Gezondheid van Trinidad en Tobago (informatie in het Engels).

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Trinidad en Tobago te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Er is nauwelijks vliegverkeer mogelijk naar Trinidad en Tobago. Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Beroven van privé-taxi’s en auto’s

Reis alleen met officiële taxibedrijven. Vooral ‘s nachts. Let ook op als u met de auto of privé-taxi vertrekt vanaf het vliegveld. Soms volgen criminelen auto’s die vertrekken vanaf het vliegveld om ze daarna te beroven.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Trinidad en Tobago.

Geen foto’s van militaire objecten

Maak geen foto’s van overheidsgebouwen en militaire objecten in Trinidad en Tobago. Dit wordt niet gewaardeerd.

LHBTI

Hoewel formeel strafbaar gesteld vindt, door een uitspraak van het Hooggerechtshof in 2018, naar verwachting geen vervolging plaats. Een deel van de gemeenschap is weinig tolerant richting LHBTI, met name door de sterke invloed van religieuze leiders. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee. Wel wordt de laatste tijd een groeiende tolerantie waarneembaar.

Drugs

Er staan straffen op het in het bezit hebben en/of verhandelen van verdovende middelen in Trinidad en Tobago. Op dit moment wordt beperkt bezit van softdrugs gedoogd en is bezit van maximaal 30 gram marihuana/cannabis niet meer strafbaar.    

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Trinidad en Tobago en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 999
Ambulance/Brandweer: 990

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Port of Spain

Meer informatie over de Nederlandse ambassade Port of Spain

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Trinidad en Tobago op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Trinidad en Tobago

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Trinidad en Tobago?

Door corona was op vakantie naar Trinidad en Tobago in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Trinidad en Tobago mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Trinidad en Tobago en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Trinidad en Tobago

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Trinidad en Tobago:

Bekijk coronavirus kaart Trinidad en Tobago

🤧 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Trinidad en Tobago?

Wanneer je wilt reizen naar Trinidad en Tobago heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Trinidad en Tobago + reisverklaring. Deze kaart heeft meer dan 80+ COVID-19teststraten door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Trinidad en Tobago

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf thuis; werk thuis
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan 150 cm afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten