Aantal Corona virus besmettingen in Kroatië

Op het moment van publiceren (08-06-2021) zijn er in Kroatië, 357,608 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 49 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 8,091 overleden in Kroatië aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 348,274 patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 09 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers corona virus aantal besmettingen in Kroatië 08 juni:

Land Kroatië
Positief getest 357,608
Aantal Doden 8,091
Hersteld 348,274
Actieve gevallen 1,243
Kritische toestand 49
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 juni 2021

Kaart Corona in Kroatië vandaag

Opzoek naar een kaart van Kroatië? Wij bieden op onze website duidelijke plattegronden aan van Kroatië, met daarop toeristische bezienswaardigheden, lokaal nieuws en meer!

LIVE Coronavirus Kaart Kroatië oranje zones

U vind hieronder een kaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Kroatië:

Corona-teller.nl

steden kaart Kroatië

Covid-19 Kaart Kroatië besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Kroatië en Nieuws

Vakantie naar Kroatië mogelijk?

Op vakantie naar Kroatië coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Kroatië lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Kroatië versoepeld. En is in 2021 op vakantie tijdens corona in veel landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Kroatië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Kroatië of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Kroatië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 08-06-2021

De kleurcode voor Kroatië is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Kroatië als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Kroatië naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Kroatië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl

Coronavirus

Inreisbeperkingen Kroatië

De grenzen zijn open maar er gelden wel voorwaarden om Kroatië in te reizen. Lees de informatie van de Kroatische regering over de reisbeperkingen door het coronavirus (informatie in het Engels).

Reizigers die voor een noodzakelijke reis naar Kroatië gaan moeten bij aankomst in Kroatië aan 1 van de volgende voorwaarden voldoen:

 • Een bewijs van een negatieve COVID-19 test laten zien. De test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 48 uur. Het is ook mogelijk in Kroatië op eigen kosten een PCR-test te doen. U bent dan wel verplicht in quarantaine te gaan tot u een negatief testresultaat heeft ontvangen. Lees meer informatie over testlocaties in Kroatië.
 • Een bewijs van (volledige) vaccinatie laten zien dat meer dan 14 dagen geleden is afgegeven.
 • Een medische verklaring laten zien dat u in de afgelopen 180 dagen hersteld bent van COVID-19 en binnen die periode 1 inenting heeft gekregen. Dit is geldig tot 6 maanden na de inenting.

Passagiers op doorreis, inclusief transportpersoneel, moeten verplicht in quarantaine als ze Kroatië niet binnen 12 uur na binnenkomst verlaten.

Coronavirus (COVID-19) Kroatië

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus in Kroatië te beperken. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de overheid van Kroatië. Ook voor algemene informatie over de coronavirus situatie in het land.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Ga voor medische contactinformatie in Kroatië naar de website van het Kroatisch Instituut voor Volksgezondheid (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Kroatië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Kroatië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Kroatië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Kroatië vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt weten of er voor Kroatië bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Kroatië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Kroatië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Kroatië reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Kroatië is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Kroatië heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Kroatië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Kroatië een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Kroatië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Kroatië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Door de aardbeving van 29 december 2020 raadt de Kroatische regering af om naar de regio van Sisak, Petrinja en Glina te reizen.

Op dit moment is in Kroatië de besmettingsgraad van het coronavirus nog steeds hoog. Reis alleen naar  Kroatië als dat noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Onveilige gebieden

Er zijn veiligheidsrisico’s in sommige gebieden in de binnenlanden en de bergen. Er liggen hier nog niet geruimde mijnen. Meer dan 50.000 mijnen zijn nog niet geruimd. Let op borden die waarschuwen voor mijnenvelden. Volg de aanwijzingen op de borden en verlaat de gemarkeerde wegen niet.

Raadpleeg voor actuele informatie over mijnengebieden en een overzicht van de waarschuwingsborden de website van het Croatian Mine Center (CROMAC)

Criminaliteit

Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Natuurgeweld

In Kroatië kunnen bosbranden voorkomen. Vooral in de zomermaanden, in droge en warme periodes, kunnen deze veel schade aanrichten.

Reist u naar een gebied waar bosbranden zijn of kunnen ontstaan? Volg de berichten in de media en informeer u goed over de situatie. Volg de instructie van de autoriteiten op.

Aardbevingen

Kroatië ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Op het vasteland en op de eilanden zijn er soms lichte aardbevingen. Er zijn zware aardbevingen geweest in maart 2020 bij Zagreb en in december 2020 in de regio Sisak ten Zuid-Oosten van Zagreb. Bij beide aardbevingen waren er nog lang naschokken. Er vielen doden en gewonden en er was veel materiële schade.

Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program. Volg ook altijd de instructies op van de autoriteiten.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Kroatië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Grenzen

Bij de grens tussen Kroatië en Slovenië en de grens tussen Kroatië en Hongarije worden regelmatig Schengencontroles uitgevoerd. Hierdoor kan vertraging ontstaan. Houd hier rekening mee.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Kroatië op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgt een specifieke tip van onze ambassade voor Kroatië.

LHBTI

LHBTI (lesbiennes, homoseksuelen, bisekseksuelen, transgender en intersekse personen) worden niet algemeen geaccepteerd in Kroatië. Houd daar rekening mee.

Doorvoeren verse producten

Let op met doorvoer van verse producten zoals kaas en olijfolie uit bijvoorbeeld Turkije. U kunt hier een hoge boete voor krijgen als u niet aangeeft dat u deze producten bij u heeft.

Voor landen buiten de EU geldt dat u geen etenswaren mee terug mag nemen naar Nederland die gemaakt zijn van dierlijke producten, zoals melk, eieren en vlees. Dit geldt ook voor veel plantaardige producten, zoals groente, vruchten en fruit.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Kroatië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96  of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Zagreb

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Zagreb.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Kroatië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Kroatië

Er zijn in Kroatië enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Kroatië?

Door corona was op vakantie naar Kroatië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Kroatië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Kroatië en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Kroatië

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 in Kroatië:

Klik hier voor coronavirus besmettingen kaart van Kroatië

😪 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Kroatië?

Wanneer je opreis gaat naar Kroatië heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Kroatië inclusief reisdocument. Deze kaart heeft meer dan 80+ pcr en snel teststraten door heel het land!

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Kroatië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Hoest en nies doe je alleen in de elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis en werk uit huis
 • Kom je toch buiten? Houd dan 1,5m (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Heb je last van verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten