Aantal Corona besmettingen Jordanië

Op het moment van publiceren (21-06-2021) zijn er in Jordanië, 746,480 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 470 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 9,662 overleden in Jordanië aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 730,185 mensen hersteld van corona. Corona cijfers worden geupdate op 22 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers corona aantal besmettingen in Jordanië 21 juni:

Land Jordanië
Positief getest 746,480
Aantal Doden 9,662
Hersteld 730,185
Actieve gevallen 6,633
Kritische toestand 470
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 21 juni 2021

Kaart Corona Jordanië vandaag

U zoekt een landkaart van Jordanië? Wij bieden u actuele plattegronden aan van Jordanië, met daarop mooie vakantie plekken in Jordanië, nieuws van vandaag en meer!

LIVE Covid-19 Kaart Jordanië rode zones

Hieronder vind u een landkaart van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Jordanië:

Corona-teller.nl

Jordanië Kaart departementen

Covid-19 Kaart Jordanië aantal besmettingen, Corona virus Overledenen, Reisadvies Jordanië en laatste nieuws

Vakantie naar Jordanië mogelijk?

Op vakantie naar Jordanië coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Jordanië geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de maatregelen in Jordanië versoepeld. En is vakantie in 2021 tijdens het virus in veel landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Jordanië. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Jordanië of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Jordanië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 21-06-2021

De kleurcode voor Jordanië is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Jordanië als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Jordanië naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Jordanië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Jordanie

Reischecklist Jordanië

Reist u naar Jordanië? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Jordanië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Jordanië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.
 • Een visum kan bij aankomst op de luchthaven worden gekocht.  
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Jordanië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Jordanië een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Jordanië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Jordanië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u vaak minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is in:

 • de strook van 10 kilometer langs de grens met Syrië en Irak.
Syrische vluchtelingen in Jordanië

Jordanië heeft veel vluchtingen uit Syrië opgenomen. Zij hebben zich vooral in het noorden van Jordanië en in de hoofdstad Amman gevestigd. Bij gelegenheid ontstaan er spanningen. Bijvoorbeeld in en rond de steden Mafraq en Ramtha.

Terrorisme

Jordanië maakt deel uit van de internationale coalitie die strijdt tegen de terroristische groepering IS (Islamitische Staat). In het hele land is er daarom een beperkt risico op terroristische aanslagen. Dat is vooral op plaatsen waar veel mensen komen. Er zijn verscherpte maatregelen bij openbare gelegenheden, zoals hotels en winkelcentra.

Demonstraties

Door de economische moeilijkheden en de economische maatregelen van de Jordaanse regering kunnen er demonstraties en wegblokkades voorkomen. De politie kan bijvoorbeeld hoofdwegen afsluiten. Ook kan de politie wegen in het zuiden (zoals de Desert Highway) blokkeren, waar bekende toeristische attracties liggen (Wadi Rum, Petra en Aqaba).

Natuurgeweld

Tijdens het regenseizoen (ongeveer van oktober tot april) kunnen er flash floods voorkomen. Droge ‘wadi’s’ kunnen razendsnel onder water lopen. Ook kunnen hierdoor aardverschuivingen ontstaan die wegen blokkeren.

Zorg dat u goed geïnformeerd blijft over de veiligheidssituatie. Volg bijvoorbeeld de berichten in de (sociale) media. Vraag ook informatie op bij uw hotel of reisorganisatie.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Jordanië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Jordanië

Het inreizen is verbonden aan een aantal voorwaarden:

 • Voordat u naar Jordanië reist moet u toestemming vragen om Jordanië in te reizen. Dit kan op de website van de Jordaanse overheid. Na registratie krijgt u een bevestiging met een QR code; print deze bevestiging uit en neem deze mee voor bij het inchecken.
 • Ook moet u een negatieve PCR-test hebben die niet ouder is dan 72 uur voor uw vertrek naar Jordanië.
 • Bij aankomst in Jordanië wordt weer een PCR-test afgenomen. De uitslag van deze test hoeft niet op de luchthaven te worden afgewacht.
Algemene maatregelen

De Jordaanse overheid blijft strenge maatregelen nemen om verspreiding van het virus te voorkomen. Er is een avondklok ingesteld van 00.00 uur tot 5.00 uur. Als het nodig is worden gebouwen, wijken en soms hele steden geïsoleerd. Restaurants, markten en gebedshuizen zijn open. Het is af te raden om naar drukbevolkte delen van het land af te reizen (inclusief vluchtelingenkampen). 

Meer informatie hierover is terug te lezen op de website van de Jordaanse overheid (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Jordanië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Jordanië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Jordanië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Jordanië voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

De internationale luchthaven van Amman is open voor commerciële vluchten.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

  Wegverkeer

  Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Jordanië op de website van de ANWB.

  Tips van de ambassade

  Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Jordanië.

  Maak geen foto’s van overheidsgebouwen, militaire objecten en mensen

  Maak in Jordanië geen foto’s van overheidsgebouwen, militaire objecten of politie zonder hun toestemming. Houd hier rekening mee.

  LHBTI’s

  LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen) uiten hun geaardheid niet openlijk in Jordanië. Meestal hebben LHBTI’s geen problemen met de autoriteiten. Homoseksualiteit is niet strafbaar en er is een actieve LHBTI-gemeenschap in Amman. Maar sociaal/publiekelijk wordt het uiten van de LHBTI-geaardheid of LHBTI-identiteit niet geaccepteerd. Houd hier rekening mee.

  Lichamelijk contact in het openbaar

  Lichamelijk contact tussen man en vrouw in het openbaar wordt niet altijd geaccepteerd. Houd hier rekening mee.

  Alcohol en drugs

  Alcohol is algemeen verkrijgbaar maar openbaar dronkenschap en gebruik van drugs zijn strafbaar. Houd hier rekening mee.

  Het Koningshuis en religie

  Toon respect voor de Koning. Toon respect voor religieuze gebruiken. Vooral tijdens de heilige maand van Ramadan. Draag bedekkende kleding bij een bezoek aan het oude gedeelte van de hoofdstad Amman. Ook bij een bezoek aan een Moskee en andere religieuze plaatsen.

  In geval van nood

  Lokale hulpdiensten

  Bent u in Jordanië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

  • Algemeen alarmnummer: 911 (112 vanaf mobiele telefoons).
  Contactgegevens ambassade

  Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

  Nederlandse ambassade in Amman

  Kijk voor informatie over de Nederlandse ambassade op deze website.

  Wat de ambassade voor u kan doen

  Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

  Wat u zelf kunt doen

  Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

  Registreren

  U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

  Lees meer over Jordanië op nederlandwereldwijd.nl

  Veel gestelde vragen over COVID-19 in Jordanië

  Er zijn nog erg veel vragen over het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

  🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Jordanië?

  Door coronavirus was op vakantie naar Jordanië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Jordanië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

  Bekijk Vakantieadvies Jordanië en vind daar ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

  🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er geteld in Jordanië

  Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Jordanië:

  Bekijk COVID-19 kaart Jordanië

  😷 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Jordanië?

  Wanneer je opreis gaat naar Jordanië heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Jordanië inclusief reisverklaring. Ons overzicht bevat 150+ COVID-19test straten door héél Nederland!

  🤲 Hoe bescherm ik me tegen corona in Jordanië

  Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

  Andere handeling die je kunt doen tegen corona zijn:

  • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
  • Geen handen schudden
  • Blijf binnen en werk uit huis als dit mogelijk is
  • Kom je toch buiten? Houd dan minimaal 1,5m afstand van elkaar
  • Blijf helemaal binnen als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn

  👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

  Online Testen via Corona-teller.nl
  ☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

  Laat hieronder uw mening weten