Aantal Corona besmettingen Kazachstan

Op het moment van publiceren (08-05-2021) zijn er in Kazachstan, 337,652 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 221 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 3,858 overleden in Kazachstan aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 291,829 patiënten hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 09 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers covid-19 virus in Kazachstan 08 mei:

Land Kazachstan
Positief getest 337,652
Aantal Doden 3,858
Hersteld 291,829
Actieve gevallen 41,965
Kritische toestand 221
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 mei 2021

Kaart corona virus Kazachstan vandaag

U bent opzoek een landkaart van Kazachstan? Wij bieden op deze pagina relevante plattegronden aan van Kazachstan, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Kazachstan, actueel nieuws en meer!

LIVE Corona Kaart Kazachstan zones

Hieronder vind je een kaart van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Kazachstan:

Corona-teller.nl

Kazachstan Landkaart departementen

Landkaart Kazachstan aantal besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Kazachstan en actueel nieuws

Vakantie naar Kazachstan mogelijk?

Op vakantie naar Kazachstan coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Kazachstan geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de maatregelen in Kazachstan versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2021 ondanks het covid-19 virus in een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Kazachstan. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Kazachstan of een andere vakantiebestemming.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Kazachstan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 04-03-2021 | Nog steeds geldig op: 08-05-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
kaart bij Kazachstan

Reischecklist Kazachstan

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Kazachstan favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Kazachstan reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Kazachstan in Den Haag.
 • Als u naar Kazachstan reist, moet u een geldig visum voor Kazachstan hebben. De visumvrijstelling voor Kazachstan is tijdelijk opgeschort. Neem contact op met de ambassade van Kazachstan in Den Haag. De actuele visuminformatie kunt u lezen op de website van de ambassade van Kazachstan in Den Haag (informatie in het Engels).
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Kazachstan een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Kazachstan een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Kazachstan. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Kazachstan. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade beperkt of geen hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Terrorisme

Er is een risico op aanslagen in Kazachstan. Wees alert in het hele land.

De autoriteiten van Kazachstan hebben burgers gevraagd alert te zijn en verdacht gedrag te melden aan de autoriteiten.

Criminaliteit

Buitenlanders zijn regelmatig slachtoffer van criminaliteit. Ze worden bijvoorbeeld verdoofd en daarna beroofd. Dit gebeurt vooral in stedelijke gebieden. Laat geen eten of drinken onbeheerd achter. Neem geen drankjes en sigaretten aan van mensen die u niet of nauwelijks kent.

Accepteer geen gratis aangeboden taxi-ritten. Passagiers worden beroofd of gedwongen om achteraf een hoge prijs voor de taxi-rit te betalen. Houd hier rekening mee.

Demonstraties

In de hoofdstad Nur-Sultan en de grote steden vinden regelmatig kleine protesten plaats. Wees alert en vermijd demonstraties. Als de overheid geen toestemming geeft om te demonstreren kunnen deze demonstraties met geweld eindigen en omstanders worden opgepakt.

Natuurgeweld

In Kazachstan komen aardbevingen voor. Vooral in het zuidoosten kunnen deze zwaar zijn. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Meer weten over aardbevingen? Kijk op Earthquake Hazards Program.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Wegverkeer

Kazachstan heeft slecht begaanbare en onverlichte wegen, vooral in de gebieden waar weinig mensen wonen. Chauffeurs houden zich vaak niet aan de verkeersregels en rijden ook vaak zonder rijbewijs. Bij ongevallen duurt het lang voordat de politie en/of hulpdiensten ter plaatse zijn. Corruptie onder verkeerspolitie komt voor. De verkeerspolitie spreekt meestal geen andere taal dan Kazachs of Russisch.

De afhandeling van verkeersongevallen en aanrijdingen gaat vaak via de rechter. Dit proces duurt vaak langer dan de verblijfsduur van de geldigheid van uw visum. Zorg op tijd voor verlenging van de geldigheid van uw visum.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Kazachstan gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Kazachstan

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Kazachstan de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen

Om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, heeft de overheid van Kazachstan de visumvrijstelling voorlopig opgeschort. Actuele informatie over visa kunt u lezen op de website van de ambassade van Kazachstan in Den Haag (informatie in het Engels).

Inreismaatregelen voor ingezetenen van Kazachstan kunt u vinden op de website van de overheid van Kazachstan (informatie in het Engels).

Algemene grensmaatregelen voor inreizen Kazachstan kunt u vinden op de website van de National Security Committee van Kazachstan (informatie in het Engels).

Alle reizigers die vanuit het buitenland in Kazachstan aankomen, krijgen bij aankomst een temperatuurcheck, moeten een gezondheidsformulier invullen en een negatieve PCR-COVID-19 testresultaat (niet ouder dan 72 uur) aantonen. Een negatieve PCR-COVID-19 testresultaat hoeft niet aangetoond te worden als u deel uitmaakt van een Kazachse overheidsdelegatie, cabinepersoneel luchtvaart of jonger dan 5 jaar bent.

Coronavirusmaatregelen

Actuele informatie over de coronamaatregelen in Kazachstan kunt u lezen op de website van de Interdeparmental Commission on non-proliferation of COVID-19 (informatie in het Russisch) en op de website van de Prime Minister (informatie in het Engels).

Medische zorg

De medische zorg in Kazachstan is beperkt. Vooral buiten de hoofdstad Nur-Sultan, de stad Almaty en enkele andere grotere steden. Het medisch personeel spreekt vaak geen andere taal dan Kazachs of Russisch. Houd hier rekening mee.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Kazachstan te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Kazachstan.

Homoseksualiteit

LHBTI wordt niet algemeen geaccepteerd in Kazachstan. Agressie, verbaal of fysiek geweld tegen deze groep komt voor. Houd daar rekening mee.

Identificatieplicht

In Kazachstan geldt een identificatieplicht, houdt daarom uw paspoort en migratiekaart, die u ontvangt bij binnenkomst van de douane, bij u.

Overheid stelt openlijke kritiek niet op prijs

Openlijke politieke of kritische meningsuitingen worden niet op prijs gesteld. Ook niet als u dit via internet en sociale media doet.

Grenscontroles

De overheid in Kazachstan voert grenscontroles vaak strikt uit. Bij overtreding van de regels kunt u aan de grens worden tegengehouden. U kunt dan het land niet verlaten. Houd hier rekening mee als u uw reis voorbereidt.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Kazachstan en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene 11.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Nur-Sultan

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Nur-Sultan. Kazachstan is een uitgestrekt land. Daardoor kan de ambassade meestal niet snel hulp bieden als u in de problemen komt.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Kazachstan op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Kazachstan

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Kazachstan?

Door corona was op vakantie naar Kazachstan in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Kazachstan mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Kazachstan en vind daar ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Kazachstan

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 Kazachstan:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Kazachstan

😪 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Kazachstan?

Voor reizen naar Kazachstan heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Kazachstan met reisverklaring. Ons overzicht toont meet dan 2500+ pcr en snel teststraten door het hele land!

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Kazachstan

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf binnen huis; werk thuis als dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Ga je naar buiten? Behoud dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten