KAART Monaco Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (26-01-2022) zijn er in Monaco, 7,790 inwoners positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 4 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 44 overleden in Monaco aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 7,197 inwoners hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 27 januari

Laatste cijfers coronavirus aantal besmettingen in Monaco 26 januari:

Land Monaco
Positief getest 7,790
Aantal Doden 44
Hersteld 7,197
Actieve gevallen 549
Kritische toestand 4
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 26 januari 2022

Kaart corona virus in Monaco vandaag

U bent opzoek een kaart van Monaco? Wij bieden u hieronder relevante plattegronden aan van Monaco, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Monaco, nationaal nieuws en nog veel meer!

LIVE Covid-19 Kaart Monaco zones

Je vind hieronder een kaart van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Monaco:

gebieden kaart Monaco

Landkaart Monaco aantal inwoners besmet, Corona virus Overledenen, Reisadvies Monaco en live update

Vakantie naar Monaco mogelijk?

Op vakantie naar Monaco coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Monaco geen optie. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Monaco versoepeld. En is vakantie tijdens de corona epidemie in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Monaco. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Monaco of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Monaco | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-12-2021 | Nog steeds geldig op: 26-01-2022

De kleurcode voor Monaco is geel. Bij terugkeer uit Monaco naar Nederland moet u een coronabewijs laten zien. Lees wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Monaco

Coronavirus

U kunt de CoronaCheck-app gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU) en Schengen. U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app.

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Daar vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Inreisbeperkingen

U kunt in Monaco gebruik maken van uw digitale coronabewijs (Digitale Corona Certificaat – DCC). Reizigers uit Nederland die volledig gevaccineerd zijn, een herstelbewijs (positieve PCR-test afgegeven na minimaal 15 dagen en maximaal 6 maanden), een negatieve PCR-test of een negatieve antigeentest (niet ouder dan 48 uur) kunnen laten zien, hoeven niet in quarantaine. Kinderen tot en met 15 jaar zijn uitgezonderd van deze verplichtingen.

U hoeft niet aan de testverplichting te voldoen als u niet in Monaco woont, maar vanwege uw werk in de goederentransportsector in Monaco moet zijn.

Doorreis via Frankrijk

Bent u op doorreis via Frankrijk? Lees dan het reisadvies voor Frankrijk.

Coronavirusmaatregelen in Monaco

Sinds 24 juli 2021 is het dragen van een mondkapje in de buitenlucht verplicht voor personen vanaf 6 jaar. Deze maatregel geldt niet voor de stranden en zwembaden.

Restaurants, bars en cafés zijn open en toegankelijk op vertoon van een coronabewijs en na reservering. Hierop wordt streng gecontroleerd.

De meest recente informatie en uitzonderingen daarop vindt u op de website van het Vorstendom Monaco (informatie in het Engels).

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Testlocaties in Monaco

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Monaco de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Monaco vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Monaco bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Monaco

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Monaco favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Monaco reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Monaco is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Monaco heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Monaco. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Monaco. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Monaco en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, Whatsapp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Monaco bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Monaco en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, Whatsapp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Er is geen Nederlandse ambassade in Monaco. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Parijs, Frankrijk.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het Nederlandse consulaat in Monaco.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Monaco op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Monaco

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Monaco?

Door COVID-19 was op vakantie naar Monaco in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Monaco mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Monaco en bekijk ook de reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeten in Monaco

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 in Monaco:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Monaco

😷 Hoe kan ik me laten testen in Monaco?

Voor reizen naar Monaco heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Monaco + reisverklaring. Deze kaart benoemd meer dan 80+ pcr en snel testlocaties door héél Nederland!

🤲 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Monaco

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen COVID-19 zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk vanuit huis
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan meer dan 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
 • Blijf helemaal thuis als je één van de volgende klachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie