Aantal Corona virus besmettingen Monaco

Op dit moment (06-05-2021) zijn er in Monaco, 2,471 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 1 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 32 overleden in Monaco aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 2,393 mensen hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 07 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste Statistieken covid-19 virus besmettingen in Monaco 06 mei:

Land Monaco
Positief getest 2,471
Aantal Doden 32
Hersteld 2,393
Actieve gevallen 46
Kritische toestand 1
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 06 mei 2021

Kaart coronavirus (covid-19) in Monaco vandaag

U zoekt een kaart van Monaco? Corona Teller bied op deze pagina duidelijke plattegronden aan van Monaco, met daarop mooie vakantie plekken in Monaco, nieuws van vandaag en meer!

Realtime Covid-19 Kaart Monaco zones

Hieronder vind u een overzicht van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Monaco:

Corona-teller.nl

steden kaart Monaco

Covid-19 Kaart Monaco aantal besmettingen, Coronavirus Overledenen, Reisadvies Monaco en live update

Vakantie naar Monaco mogelijk?

Op vakantie naar Monaco coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Monaco lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Monaco versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan tijdens het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Monaco. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Monaco of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Monaco | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 06-05-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Monaco

Reischecklist Monaco

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Monaco favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Monaco reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Monaco is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Monaco heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Monaco een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Monaco een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Monaco. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Monaco. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar Monaco als dat noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Monaco en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, Whatsapp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Monaco bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Monaco gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen op van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Monaco

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Monaco de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Houd rekening met inreisbeperkingen door het coronavirus wanneer u naar Monaco reist via Frankrijk. Bent u op doorreis via Frankrijk, lees ook het reisadvies van Frankrijk.

Coronavirusmaatregelen in Monaco

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus in Monaco stabiel te houden. In Monaco geldt een avondklok van 19:00 uur tot 06:00 uur. Restaurants zijn open van 11:00 uur tot 15:00 uur en alleen toegankelijk voor inwonenden van en werkenden in Monaco. Hierop wordt streng gecontroleerd.

De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het Vorstendom Monaco (informatie in het Engels).

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Inreisbeperkingen

Reizigers uit Nederland moeten zich bij aankomst in Monaco melden bij het COVID-19 Centrum via telefoonnummer: + 377 92 05 55 00 of door een e-mail te sturen.

Zij moeten meteen in quarantaine en krijgen via het COVID-19 Centre te horen voor hoelang.

Degenen die een negatieve PCR-test of een negatieve antigeen-test kunnen laten zien, hoeven niet in quarantaine. Dat kan alleen als de reiziger geen symptomen heeft en de test maximaal 72 uur voor aankomst is afgenomen.

De quarantaineperiode kan verminderd worden als lokaal een PCR-test wordt gedaan of een antigeen-test als er geen symptomen zijn. Als de antigeen-test positief is moet een PCR-test gedaan worden.

Een negatieve PCR test, niet ouder dan 72 uur, is vereist voor toegang tot Monaco .
Een uitzondering geldt voor personen woonachtig in de Var of Alpes Maritimes op voorwaarde dat zij niet langer dan 24 uur blijven. Ook voor grenswerkers, scholieren en studenten die over de grens wonen geldt er een uitzondering.

Inreizen vanuit alle landen is dus alleen mogelijk met een negatieve PCR-test of negatieve antigeen-test. De test moet maximaal 72 uur voor aankomst zijn afgenomen in het land van herkomst. Bent u op doorreis via Frankrijk? Lees dan het reisadvies voor Frankrijk.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Monaco vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Monaco bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Monaco en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, Whatsapp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Er is geen Nederlandse ambassade in Monaco. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Parijs, Frankrijk.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het Nederlandse consulaat in Monaco.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Monaco op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Monaco

Wij merken dat er veel vragen zijn over het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Monaco?

Door COVID-19 was op vakantie naar Monaco in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Monaco mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Monaco en vind daar ook de reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Monaco

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Monaco:

Bekijk coronavirus kaart Monaco

😷 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Monaco?

Wanneer je opreis gaat naar Monaco heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Monaco incl. reisdocument. Ons overzicht benoemd meer dan 60+ pcr en sneltestlocaties door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Monaco

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het virus zijn:

 • Hoest en nies doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis; werk uit huis
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan minimaal 150 centimeter afstand van andere mensen
 • Blijf helemaal binnen als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten