Aantal Corona virus besmettingen Monaco

Op het moment van publiceren (27-02-2021) zijn er in Monaco, 1,953 mensen positief getest op corona. Dit zijn +11 meer dan gisteren. 11 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 24 overleden in Monaco aan corona. Gelukkig zijn er ook al 1,704 inwoners hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden ververst op 28 februari

Statistieken COVID-19 in Monaco 27 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Monaco 1,953 24 1,704 225 11

Kaart corona virus in Monaco vandaag

U bent opzoek een kaart van Monaco? Corona Teller bied op onze website realtime plattegronden aan van Monaco, met daarop toeristische bezienswaardigheden, nationaal nieuws en nog veel meer!

Live Covid-19 Kaart Monaco rode zones

Je vind hieronder een landkaart van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Monaco:

Kaart gebieden Monaco

Kaart Monaco aantal inwoners besmet, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Monaco en lokaal

Vakantie naar Monaco mogelijk?

Op vakantie naar Monaco coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Monaco lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Monaco versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren ondanks de corona epidemiein een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Monaco. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Monaco of een ander land.

Reisadvies Monaco | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 26-02-2021 | Nog steeds geldig op: 27-02-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om NIET naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Monaco

Reischecklist Monaco

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Monaco favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Monaco reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Monaco is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Monaco heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Monaco een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Monaco een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Monaco. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Monaco. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar Monaco als dat noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Monaco en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, Whatsapp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Monaco bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Monaco? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Monaco gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen op van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Monaco

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Monaco de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Houd rekening met inreisbeperkingen door het coronavirus wanneer u naar Monaco reist via Frankrijk. Bent u op doorreis via Frankrijk, lees ook het reisadvies van Frankrijk.

Coronavirusmaatregelen in Monaco

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus in Monaco stabiel te houden. In Monaco geldt een avondklok van 19:00 uur tot 06:00 uur. Restaurants zijn open van 11:00 uur tot 15:00 uur en alleen toegankelijk voor inwonenden van en werkenden in Monaco. Hierop wordt streng gecontroleerd.

De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het Vorstendom Monaco (informatie in het Engels).

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Inreisbeperkingen

Reizigers uit Nederland moeten zich bij aankomst in Monaco melden bij het COVID-19 Centrum via telefoonnummer: + 377 92 05 55 00 of door een e-mail te sturen.

Zij moeten meteen in quarantaine en krijgen via het COVID-19 Centre te horen voor hoelang.

Degenen die een negatieve PCR-test of een negatieve antigeen-test kunnen laten zien, hoeven niet in quarantaine. Dat kan alleen als de reiziger geen symptomen heeft en de test maximaal 72 uur voor aankomst is afgenomen.

De quarantaineperiode kan verminderd worden als lokaal een PCR-test wordt gedaan of een antigeen-test als er geen symptomen zijn. Als de antigeen-test positief is moet een PCR-test gedaan worden.

Een negatieve PCR test, niet ouder dan 72 uur, is vereist voor toegang tot Monaco .
Een uitzondering geldt voor personen woonachtig in de Var of Alpes Maritimes op voorwaarde dat zij niet langer dan 24 uur blijven. Ook voor grenswerkers, scholieren en studenten die over de grens wonen geldt er een uitzondering.

Inreizen vanuit alle landen is dus alleen mogelijk met een negatieve PCR-test of negatieve antigeen-test. De test moet maximaal 72 uur voor aankomst zijn afgenomen in het land van herkomst. Bent u op doorreis via Frankrijk? Lees dan het reisadvies voor Frankrijk.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Monaco vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Monaco bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Monaco en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, Whatsapp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Er is geen Nederlandse ambassade in Monaco. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Parijs, Frankrijk.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het Nederlandse consulaat in Monaco.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Monaco op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Monaco

Er zijn in Monaco enorm veel vragen over het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Monaco?

Door coronavirus was op vakantie naar Monaco in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Monaco mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Vakantieadvies Monaco en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Monaco

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Monaco:

Klik hier voor coronavirus besmettingen kaart van Monaco

🤧 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Monaco?

Nee, enkel wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op het covid-19 virus.

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Klik hier om zelf te testen op coronavirus.

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Monaco

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO:

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies enkel in de elleboog
 • Blijf binnen huis; werk vanuit huis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Ga je naar buiten? Behoud dan meer dan anderhalve meter afstand van andere mensen
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten