Aantal Corona besmettingen Uganda
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (25-07-2021) zijn er in Uganda, 92,490 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn +375 meer dan gisteren. 754 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 2,557 overleden in Uganda aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 75,790 patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 26 juli

Laatste Statistieken COVID-19 aantal besmettingen in Uganda 25 juli:

Land Uganda
Positief getest 92,490
Aantal Doden 2,557
Hersteld 75,790
Actieve gevallen 14,143
Kritische toestand 754
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 25 juli 2021

Kaart coronavirus in Uganda vandaag

U zoekt een landkaart van Uganda? Wij bieden u up to date plattegronden aan van Uganda, met daarop mooie vakantie bestemmingen, nationaal nieuws en meer!

LIVE Coronavirus Kaart Uganda oranje zones

Hieronder vind u een landkaart van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Uganda:

Landkaart streken Uganda

Covid-19 Kaart Uganda aantal inwoners besmet, Corona virus Doden aantallen, Reisadvies Uganda en live update

Vakantie naar Uganda mogelijk?

Op vakantie naar Uganda coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Uganda niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in Uganda versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren tijdens de corona epidemie in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Uganda. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Uganda of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Uganda | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 12-07-2021 | Nog steeds geldig op: 25-07-2021

De kleurcode van Uganda is oranje, want Uganda is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Uganda als het noodzakelijk is. Als u vanuit Uganda naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Uganda en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Reischecklist Uganda

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Uganda favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Uganda reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. 
 • Bij aankomst in Uganda moet uw reisdocument nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
 • Voor Uganda heeft u een visum nodig. Deze moet u online aanvragen. Zorg ervoor dat u uw visumaanvraag ruim op tijd indient. Het proces duurt minimaal 2 weken.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Uganda een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Uganda een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Uganda. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een Ugandese simkaart of een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Uganda. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Uganda is door het coronavirus een hoogrisicogebied.

Er zijn in Uganda veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Terrorisme

Wereldwijd is een verhoogd risico op terroristische activiteiten. Ook in Uganda is dit risico aanwezig.

Wees alert in heel Uganda op drukbezochte plekken zoals winkelcentra, het vliegveld, hotels en op plaatsen waar veel mensen komen.

Vermijd demonstraties en grote menigten. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. Blijf op de hoogte. Volg bijvoorbeeld ook het nieuws in de (lokale) media.

Criminaliteit

Door het coronavirus en en ook over het verloop van de verkiezingen van januari 2021 is er onvrede in het land. Er is meer criminaliteit en er komen meer inbraken en berovingen voor waarbij fysiek geweld wordt gebruikt.

Regelmatig stelen criminelen iets uit een auto. Het gaat dan vooral om tassen, laptops en telefoons. Dit gebeurt meestal bij geparkeerde auto’s of als een auto voor een stoplicht of in de file staat. Blijf altijd waakzaam en houd de deuren van de auto altijd op slot en de ramen dicht als u rijdt.

In Uganda komt het voor dat in cafés en bars verdovende middelen in drankjes van bezoekers gestopt worden.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Houd u aan de avondklok en ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Berovingen door dieven op motortaxi’s komen steeds vaker voor. Blijf altijd bewust van uw omgeving, ook overdag.
 • Varieer in routes en vertrektijden – vermijd patronen die kunnen worden gevolgd.
Grensgebieden

Wees waakzaam en alert in het gebied rondom het Queen Elizabeth National Park aan de grens met de Democratische Republiek Congo.  Hier zijn in het verleden ontvoeringen geweest. Voor actuele informatie kunt u contact opnemen met de Uganda Wildlife Authority.

In de grensgebieden met Zuid-Sudan en Kenia kunnen gewelddadige conflicten ontstaan tussen veehouders. Over het algemeen zijn dit lokale conflicten die niet gericht zijn op toeristen. Blijf altijd op de doorgaande wegen.

Blijf ook alert in de grensgebieden met Zuid-Sudan en de DRC. Er is een risico op overvallen.

Wees ook waakzaam in de stad Kasese en in het Rwenzori gebergte. Volg het lokale nieuws en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.

Vluchtelingen in grensgebieden

Uganda vangt op dit moment meer dan 1.4 miljoen vluchtelingen op, vooral uit Zuid-Sudan en de Democratische Republiek Congo (DRC). Dit komt door de strijd in Zuid-Sudan en de onrust in de DRC. De meeste vluchtelingen zijn in de grensgebieden. Hierdoor zijn de wegen in dit gebied soms slecht te gebruiken. Ook is er niet altijd voldoende eten en water in de grensgebieden. Er kan ook onrust ontstaan door de leefomstandigheden in de vluchtelingenkampen.

Demonstraties

Politieke spanningen tussen de regeringspartij en de oppositie kunnen leiden tot protesten en demonstraties in de hoofdstad Kampala en in andere steden in het land. Bij de demonstraties kan geweld worden gebruikt.

Ook andere politieke gebeurtenissen kunnen onverwachts een gewelddadige en onvoorspelbare wending nemen. Er kunnen aangekondigde en onaangekondigde demonstraties zijn. Confrontaties tussen demonstranten en de politie en leger zijn niet uit te sluiten. De politie gebruikt soms traangas en rubber kogels om demonstraties te beëindigen Vermijd altijd demonstraties en grote menigten. Volg het lokale nieuws en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.

Natuurgeweld

Uganda ligt op een breuklijn. Af en toe zijn er kleine aardbevingen. In het regenseizoen kunnen ook in berg- en heuvelgebieden aardverschuivingen voorkomen. Het regenseizoen in Uganda is van september tot november en van maart tot en met mei. Door hevige regenval kunnen overal in het land overstromingen en modderstromen voorkomen. Houd de lokale weersvoorspellingen in de gaten.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Alle reizigers die Uganda in reizen moeten in het bezit zijn van een origineel (geprint) certificaat van een negatieve Covid-19 PCR-test van een geaccrediteerd laboratorium, opgesteld in het Engels. Zorg ervoor dat u zich binnen 72 uur, of 3 dagen voor vertrek laat testen.  

Procedures voor inkomende passagiers in Entebbe Airport

Alle internationale reizigers moeten bij aankomst op Entebbe International Airport aan de volgende richtlijnen voldoen:

 • In het bezit zijn van een origineel (geprint) certificaat van een negatieve Covid-19 PCR-test van een geaccrediteerd laboratorium in het land van herkomst, opgesteld in de Engelse taal. Zorg ervoor dat u zich binnen 72 uur, of 3 dagen voor vertrek laat testen. Maatschappijen mogen geen passagiers toelaten die niet in het bezit zijn van een negatieve Covid-19 PCR-test. Een aankomende passagier zonder de negatieve Covid-19 PCR-test wordt de toegang geweigerd en de luchtvaartmaatschappij is verplicht de passagier terug te nemen. Passagiers worden bij binnenkomst in de aankomsthal onderworpen aan temperatuuronderzoek.
 • Alle passagiers worden door het Port Health Team gescreend op andere tekenen van besmettelijke ziekten.
 • Passagiers moeten vingerafdrukken scannen in opdracht van de immigratieambtenaar, maar moeten ervoor en erna hun handen ontsmetten.
 • Op het vliegveld is het dragen van een mondkapje verplicht.
 • Een passagier die tekenen en symptomen van een infectieziekte heeft, wordt in een ambulance vervoerd naar een isolatiecentrum (Entebbe Referral Hospital) voor een Covid-19-test. De resultaten worden binnen 24-48 uur teruggestuurd naar de passagier die tot die tijd in het isolatiecentrum blijft.
 • Als een passagier positief test en gerepatrieerd wil worden voor behandeling in een andere instelling buiten Uganda, dan komen de kosten voor eigen rekening.

Het is niet meer verplicht om in (thuis) quarantaine te gaan. Touroperators en lokale partners moeten ervoor zorgen dat passagiers rechtstreeks naar hun verblijfplaats gaan en zich niet mengen met de Ugandese bevolking.

Vertrek uit Uganda

Bij vertrek moet u een negatieve Covid-19 PCR-test laten zien die binnen 72 uur of 3 dagen voor vertrek is afgenomen. Check voor uw vertrek wat de vereisten zijn.

Coronavirus (Covid-19) Uganda

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, nemen de lokale autoriteiten strenge maatregelen. 

Algemeen geldt:

 • In publieke ruimtes is het dragen van een mondkapje verplicht.
 • Bij aankomst in publieke ruimtes wordt vooraf uw temperatuur gemeten en wordt u verzocht uw handen te ontsmetten.
 • Onderling moet een afstand van 1,5 meter worden gehouden.

Sinds 18 juni 2021 geldt een volledige lockdown voor 42 dagen: 

 • De tijden van de avondklok zijn veranderd. Deze geldt nu van 19.00 tot 05.30 uur.
 • Gebruik van openbaar vervoer en privé-auto’s is niet toegestaan.
 • Uitzondering hierop zijn vrachtauto’s, geregistreerde toeristenvoertuigen, essentiële voertuigen en hulpdiensten.

Lees meer over de andere maatregelen (informatie in het Engels).

Volg de media voor verdere informatie over eventuele besmettingen met het coronavirus. Informatie kunt u vinden op de Government of Uganda COVID-19 response information hub.

Houdt contact met uw reisorganisatie/vliegtuigmaatschappij en houdt de lokale berichtgeving hierover in de gaten.

Negatieve Covid-19 testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Is uw volledige vaccinatie korter dan 14 dagen geleden gegeven? Dan kunt u tot 17 juli 2021 met dit vaccinatiebewijs reizen. Let op, vanaf 17 juli 2021: reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Uganda

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Uganda de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidsituatie algemeen

U kunt ook informatie vinden op de website van het Ugandese Ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels).

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Uganda te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Zorg dat u in het bezit bent van uw vaccinatieboekje als u naar Uganda reist. Er wordt specifiek gecontroleerd op de vaccinatie voor gele koorts.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Aankomst tijdens avondklok

Er geldt een avondklok tussen 21.00 en 06.00 uur. Komt u aan nadat de avondklok is ingegaan? Dan mag u alleen naar uw accommodatie of huis reizen als u een geldige boardingpass kunt laten zien. Chauffeurs moeten kunnen bewijzen dat zij passagiers hebben gebracht of hebben opgehaald van het vliegveld.

Wegverkeer

De kwaliteit van de wegen is erg wisselend. Er is geen straatverlichting en veel weggebruikers hebben geen verlichting. Reis daarom niet na zonsondergang buiten de grote steden. In de regentijd zijn de wegen buiten de grote steden slecht begaanbaar. Als u zelf wilt rijden, heeft u een internationaal rijbewijs nodig.

Openbaar vervoer

Het reizen met bussen, minibustaxi’s (matatu’s) en motortaxi’s (boda-boda’s) kan gevaarlijk zijn en wordt afgeraden. Regelmatig zijn er zware ongelukken met langeafstandsbussen. Dit komt meestal door (combinatie van) te hard rijden, roekeloze inhaalmanoeuvres, slecht onderhouden voertuigen en slechte wegen.

In de steden is het nemen van een minibustaxi  (matatu’s) niet zonder risico. Omdat het verkeer in Kampala regelmatig vaststaat, reizen veel mensen met motortaxi’s (boda-boda’s). Dit vervoer is goedkoop, maar de voertuigen zijn vaak slecht onderhouden en er zijn risico’s.

Scheepvaart

Het Victoriameer is door zijn omvang met een binnenzee te vergelijken. Heftige stormen met hoge golven, kunnen (onverwacht) opkomen. Ga niet te ver het meer op met boten (zoals bijvoorbeeld kleine kano’s) die niet tegen onweer en stormen kunnen. Kijk voor vertrek naar de staat van het vaartuig. De ferryverbindingen met Kenia en Tanzania zijn redelijk betrouwbaar, maar er gebeuren ongelukken. Over het algemeen zijn de ferryboten oud en slecht onderhouden en worden te veel passagiers toegelaten.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Onthoud dat de lokale wetten op u als bezoeker van toepassing zijn en dat het uw verantwoordelijkheid is om deze na te leven. Houd rekening met lokale gebruiken, tradities en praktijken. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Uganda.

LHBTIQ

Lesbiennes, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse en queer personen (LHBTIQ’s) worden niet algemeen geaccepteerd in Uganda. Houd daar rekening mee.

Geen foto’s van militaire gebouwen

Maak geen foto’s van militaire gebouwen, overheidsgebouwen en bruggen. Dit is verboden.

Drugs

Bezit en gebruik van drugs is strafbaar. Neem geen koffer of pakketjes aan om tegen betaling mee te nemen naar Nederland.

Roken

Roken is verboden in alle openbare ruimtes, op het werk en in het openbaar vervoer. Dit verbod geldt tot 50 meter van publieke voorzieningen zoals scholen en ziekenhuizen. Dit geldt ook voor elektronische sigaretten en shisha (waterpijp). Bij een overtreding kan een hoge geldboete of een gevangenisstraf worden gegeven. De politie kan hardhandig optreden.

Drinkwater

Het kraanwater in Uganda is niet drinkbaar, gebruik flessenwater.

Vrijwilligerswerk en weeshuistoerisme

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen in een ontwikkelingsland? Bereid je goed voor en voorkom betrokkenheid bij projecten die schadelijk zijn voor kwetsbare groepen. Vooral vrijwilligerswerk in weeshuizen is populair, maar heeft vaak (onbedoeld) negatieve gevolgen, ook voor de ontwikkeling van de kinderen en kan in verband worden gebracht met uitbuiting en mensenhandel. De Nederlandse overheid ontmoedigt vrijwilligerswerk in weeshuizen, vooral kortdurend vrijwilligerswerk in weeshuizen door niet-gekwalificeerde vrijwilligers.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Uganda en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via algemene alarmnummers 999 en 112 (werken niet altijd).

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Kampala

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Kampala.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Uganda op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Uganda

Er zijn nog erg veel vragen over het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Uganda?

Door corona was op vakantie naar Uganda in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Uganda mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Uganda en bekijk ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Uganda

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met corona Uganda:

Klik hier voor coronavirus besmettingen kaart van Uganda

🤒 Hoe kan ik me laten testen op corona in Uganda?

Wanneer je wilt reizen naar Uganda heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Uganda incl. reisverklaring. Dit overzicht toont meet dan 150+ COVID-19 teststraten door het hele land!

🤲 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Uganda

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoesten en niezen alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk uit huis als dat kan
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan minimaal 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten