Aantal Coronavirus besmettingen Verenigde Arabische Emiraten
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (21-06-2021) zijn er in Verenigde Arabische Emiraten, 612,029 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 1,757 overleden in Verenigde Arabische Emiraten aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 591,061 mensen hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 22 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken corona besmettingen in Verenigde Arabische Emiraten 21 juni:

Land Verenigde Arabische Emiraten
Positief getest 612,029
Aantal Doden 1,757
Hersteld 591,061
Actieve gevallen 19,211
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 21 juni 2021

Kaart corona virus in Verenigde Arabische Emiraten vandaag

Opzoek naar een landkaart van Verenigde Arabische Emiraten? Corona Teller bied op onze website duidelijke plattegronden aan van Verenigde Arabische Emiraten, met daarop mooie vakantie plekken in Verenigde Arabische Emiraten, actueel nieuws en meer!

LIVE Covid-19 Kaart Verenigde Arabische Emiraten zones

Je vind hieronder een landkaart van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Verenigde Arabische Emiraten:

Corona-teller.nl

Kaart streken Verenigde Arabische Emiraten

Landkaart Verenigde Arabische Emiraten aantal besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten en live update

Vakantie naar Verenigde Arabische Emiraten mogelijk?

Op vakantie naar Verenigde Arabische Emiraten coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Verenigde Arabische Emiraten niet mogelijk. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Verenigde Arabische Emiraten versoepeld. En is reizen tijdens de corona epidemie in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Verenigde Arabische Emiraten. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Verenigde Arabische Emiraten of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 21-06-2021

De kleurcode voor de Verenigde Arabische Emiraten is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar de Verenigde Arabische Emiraten als dat noodzakelijk is. Als u vanuit de Verenigde Arabische Emiraten naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Voor de vliegvelden van Abu Dhabi en Dubai gelden niet dezelfde inreisregels. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Verenigde Arabische Emiraten

Reischecklist Verenigde Arabische Emiraten

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Verenigde Arabische Emiraten favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar de Verenigde Arabische Emiraten reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in de Verenigde Arabische Emiraten een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in de Verenigde Arabische Emiraten een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Verenigde Arabische Emiraten. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Verenigde Arabische Emiraten. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar de Verenigde Arabische Emiraten als het noodzakelijk is.

Terrorisme

De Verenigde Arabische Emiraten ligt in een onrustige politieke regio met een verhoogde terrorismedreiging. Groeperingen hebben dreigingen geuit tegen de VAE. Hierdoor bestaat het risico op een aanslag. De autoriteiten van de VAE nemen hiertegen veiligheidsmaatregelen. Blijf alert op plaatsen waar veel mensen komen en bij grote publieke evenementen.

Eilanden Abu Musa en Thunb bezet door Iran

Vermijd de eilanden Abu Musa en Tunb als u een boottocht maakt in de Golf. Zowel Iran als de Verenigde Arabische Emiraten eisen de eilanden op. Komt u in de kustwateren rond de eilanden? Dan kan Iran u beschuldigen van spionage.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in de Verenigde Arabische Emiraten en is er een noodsituatie?  Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ

Coronavirus

Inreisbeperkingen Verenigde Arabische Emiraten

De nationale luchtvaartmaatschappijen Etihad en Emirates, maar ook KLM bieden weer lijnvluchten naar de Verenigde Arabische Emiraten aan.  

Bij vertrek naar Abu Dhabi en bij vertrek naar Dubai moet u een negatieve PCR-test kunnen laten zien die maximaal 72 uur vóór vertrek is afgenomen.

Check voor vertrek de informatie op de websites van KLMEmirates Airlines of Etihad voor de meest recente informatie (informatie in het Engels). Transit van en naar Nederland is mogelijk in de Verenigde Arabische Emiraten. Regels verschillen per Emiraat en hangt ook af van eindbestemming. Check de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij voor de meest recente informatie.

Aankomst in Abu Dhabi

Bij aankomst op Abu Dhabi International Airport wordt nog een keer een PCR-test afgenomen. Als u in Abu Dhabi blijft en niet uit een land komt van de ‘groene lijst’ dan moet u verplicht 10 dagen in quarantaine. Deze lijst wordt regelmatig geüpdatet. De autoriteiten bepalen of de quarantaine in een hotel of in een overheidsinstelling moet worden doorgebracht. U krijgt bij aankomst een polsband die u verplicht moet dragen. Hiermee wordt gekeken of u zich wel aan de verplichte quarantaine houdt. Ook moet u de Al Hosn app downloaden. Mensen jonger dan 18 en ouder dan 69 jaar, mensen met bepaalde medische condities, en houders van diplomatieke paspoorten hoeven geen polsband te dragen. Op de 6e dag van de quarantaine moet een 2e PCR-test worden afgenomen. Als u langer dan 12 dagen in Abu Dhabi verblijft moet er nog een 3e PCR-test worden afgenomen. Als de testuitslag negatief is, wordt de polsband verwijderd.

Aankomst in Dubai

Bij aankomst op Dubai International Airport (DXB) moeten reizigers die uit bepaalde landen komen een 2e PCR-test doen en zijn verplicht om in thuisquarantaine te gaan totdat het negatieve testresultaat is ontvangen. De lijst met landen kunt u terugvinden op de website van de overheid (informatie in het Engels).

Reizigers uit Nederland hoeven bij aankomst op Dubai International Airport geen 2e PCR-test te ondergaan. Dit geldt ook voor reizigers uit andere landen. De meest actuele lijst met die landen is te vinden op de website van de overheid (informatie in het Engels).

Bovengenoemde lijsten van landen worden regelmatig aangepast.

Na aankomst in een ander Emiraat en direct doorreizend naar Abu Dhabi

Als u in een ander Emiraat aankomt en doorreist naar Abu Dhabi dan moet u een negatief testresultaat overleggen van een PCR-test die maximaal 72 uur vóór vertrek naar de Verenigde Arabische Emiraten is afgenomen. Op de grens met het Emiraat Abu Dhabi krijgen reizigers verplicht een polsband. Ook in dit geval geldt een verplichte quarantaine van 10 dagen.

Doorreizen naar Abu Dhabi na een verblijf korter dan 10 dagen in een ander Emiraat  

Als u na aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten al een aantal dagen in een ander Emiraat in quarantaine heeft gezeten dan mag u die dagen aftrekken van de 10 dagen quarantaine in Abu Dhabi.

Doorreizen naar Abu Dhabi na een verblijf van 10 dagen of meer in een ander Emiraat

U hoeft niet meer in Abu Dhabi in quarantaine als u 10 dagen of meer in een ander Emiraat al in quarantaine bent geweest. Als u 6 of meer dagen achter elkaar in Abu Dhabi verblijft, moet u op de 6e dag van uw verblijf een PCR-test ondergaan. 

De Verenigde Arabische Emiraten verlaten vanaf Abu Dhabi Airport

Reizigers uit andere Emiraten die de Verenigde Arabische Emiraten vanaf Abu Dhabi Airport willen verlaten moeten naast een negatieve PCR-test ook een vliegticket of boekingsbevestiging kunnen overleggen.

Houders van een verblijfsvergunning voor de Verenigde Arabische Emiraten

Houders van een in Abu Dhabi afgegeven verblijfsvergunning, hoeven geen Residents’ Entry Permit meer aan te vragen.

Voor houders van een in Dubai afgegeven verblijfsvergunning kan een Resident’s Entry Permit worden aangevraagd op de website van het General Directorate of Residency and Foreign Affairs (informatie in het Engels).

Houders van een verblijfsvergunning voor de Verenigde Arabische Emiraten die in een van de andere Emiraten is uitgegeven moeten de Residents’ Entry Permit via de website van de UAE Federal Authority of Identity and Citizenships (ICA) aanvragen (informatie in het Engels). Ook kunnen zij contact opnemen met de ICA via de volgende telefoonnummers +971600522222 / +97123128867 / +97123128865.

Algemene maatregelen

In verband met de uitbraak van COVID 19 is een aantal maatregelen genomen om het virus te beperken:

 • Personen onderling moeten een afstand van 2 meter tot elkaar bewaren.
 • Kinderen jonger dan 6 jaar, mensen met beperkingen die door het dragen van een mondkapje minder goed kunnen ademen of communiceren zijn vrijgesteld van het dragen van een mondkapje.
 • De meeste hotels, restaurants, winkelcentra, sportfaciliteiten, gebedshuizen, stranden, parken en toeristische attracties zijn weer open, maar wel met (capaciteits)beperkingen.
 • Ook in horecagelegenheden moet u 2 meter afstand tot elkaar bewaren. Het dragen van een mondkapje bij binnenkomst en vertrek is verplicht. Aan tafel geldt deze verplichting niet.

Bij het niet naleven van de maatregelen kunnen zeer hoge boetes worden opgelegd.

Gezondheidszorg

Informatie over de gezondheidssituatie en maatregelen die de Verenigde Arabische Emiraten hebben genomen kunt u vinden op de websites van het Nationaal bureau voor crisismanagement en van het Abu Dhabi Department of Health. Of op het Twitter account van het Ministry of Health and Prevention.

Testlocaties in de Verenigde Arabische Emiraten

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Verenigde Arabische Emiraten de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Wilt u medicijnen invoeren?

Sommige medicijnen kunnen in de Verenigde Arabische Emiraten als drugs worden gezien. Meer informatie over het invoeren van medicijnen kunt u vinden op de website van UAE Ministry of Health and Prevention (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Informatie over epidemieën, vaccinaties en maatregelen tegen infectieziekten

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in de Verenigde Arabische Emiraten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtvaart

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Automobilisten in de Verenigde Arabische Emiraten rijden vaak hard en gevaarlijk. Er vallen daarom veel doden in het verkeer. Rijden met alcohol op is verboden en wordt zwaar bestraft. Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in de Verenigde Arabische Emiraten op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor de Verenigde Arabische Emiraten.

De Verenigde Arabische Emiraten is een diep religieus moslimland. Kledingvoorschriften zijn bijvoorbeeld veel conservatiever dan in ons land. Bepaald gedrag kan zelfs verboden zijn, zoals:

 • Lichamelijk contact in het openbaar.
 • Openbare dronkenschap.
 • Topless zonnen en nudisme.
 • Seks buiten het huwelijk.
 • Prostitutie.
 • Drugs invoeren, verkopen, bezitten en gebruiken.
 • Pornografisch materiaal invoeren, verkopen en bezitten.

Blijf in alle omstandigheden netjes en vriendelijk. Obscene gebaren kunnen aanleiding zijn tot onmiddellijke arrestatie.

Reizen in de Verenigde Arabische Emiraten als u ongehuwd en zwanger bent

Als ouders bij geboorte van een kind, in de VAE, niet gehuwd zijn kan dit tot vervelende en langdurige problemen leiden. Dit zijn voornamelijk administratieve problemen; uw verblijf kan daardoor veel langer gaan duren dan mogelijk de bedoeling was. Houd hier rekening mee.

Geen foto’s van militaire objecten en mensen

Maak geen foto’s van mensen zonder hun toestemming. Dit wordt meestal niet gewaardeerd. Ook het fotograferen van ministeries, ambassades, officiële gebouwen, vliegvelden en vliegtuigen leidt soms tot een ondervraging. Er bestaat dan een kans op aanhouding en een veroordeling.

Internet en sociale media

Wees voorzichtig met het uiten van kritiek op personen, de VAE en de lokale autoriteiten, ook op internet en sociale media. De autoriteiten kunnen dit controleren. U kunt hiervoor gestraft worden.

Gratis VoIPs zoals Skype, FaceTime en (video)bellen met WhatsApp zijn geblokkeerd in de Verenigde Arabische Emiraten. Houd hier rekening mee.

Homoseksualiteit is strafbaar

Homoseksualiteit is strafbaar in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd hier rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in de Verenigde Arabische Emiraten en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 999
Ambulance: 998
Brandweer: 997

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Abu Dhabi

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Abu Dhabi.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Verenigde Arabische Emiraten op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Verenigde Arabische Emiraten

Er zijn in Verenigde Arabische Emiraten enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Verenigde Arabische Emiraten?

Door COVID-19 was op vakantie naar Verenigde Arabische Emiraten in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Verenigde Arabische Emiraten mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Verenigde Arabische Emiraten

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 in Verenigde Arabische Emiraten:

Klik hier voor coronavirus kaart van Verenigde Arabische Emiraten

🤧 Waar kan ik me laten testen in Verenigde Arabische Emiraten?

Voor reizen naar Verenigde Arabische Emiraten heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Verenigde Arabische Emiraten met reisdocument. Ons overzicht bevat 60+ coronavirustest straten door heel het land!

🧴 Hoe bescherm ik me tegen corona in Verenigde Arabische Emiraten

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis en werk vanuit huis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan anderhalve meter afstand van elkaar
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten