Landkaart Anguilla aantal inwoners besmet, Corona Doden aantallen, Reisadvies Anguilla en live updates

Op dit moment (14-04-2021) zijn er in Anguilla, 25 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook onbekend aantal overleden in Anguilla aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 22 inwoners hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 15 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers covid-19 virus besmettingen in Anguilla 14 april:

Land Anguilla
Positief getest 25
Aantal Doden onbekend aantal
Hersteld 22
Actieve gevallen 3
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 14 april 2021

Kaart coronavirus (covid-19) Anguilla vandaag

Opzoek naar een landkaart van Anguilla? Wij tonen u realtime plattegronden aan van Anguilla, met daarop mooie vakantie plekken in Anguilla, nieuws van vandaag en meer!

Realtime Covid-19 Kaart Anguilla oranje zones

U vind hieronder een kaart van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Anguilla:

Corona-teller.nl

steden kaart Anguilla

Landkaart Anguilla aantal inwoners besmet, Corona Doden aantallen, Reisadvies Anguilla en live updates

Vakantie naar Anguilla mogelijk?

Op vakantie naar Anguilla coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Anguilla niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Anguilla versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie tijdens de corona epidemie in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Anguilla. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Anguilla of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Anguilla | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 14-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Anguilla

Reischecklist Anguilla

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Anguilla favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Anguilla. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Anguilla. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

In  Anguilla zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Natuurgeweld

In Anguilla kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het reisadvies en informeer u ter plaatse over de situatie.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Voor actuele informatie over de weersomstandigheden in Anguilla, zie de volgende websites:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31682387796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Assocation (IATA).

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Anguilla gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Anguilla

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Anguilla de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Maatregelen coronavirus

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) op Anguilla te verkleinen hebben de autoriteiten van Anguilla maatregelen genomen. Voor actuele informatie zie de website van de overheid van Anguilla (informatie in het Engels)

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Anguilla te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Anguilla.

Drugs

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in verdovende middelen.

Homoseksualiteit en LHBTI

Homoseksualiteit is niet strafbaar, maar wordt niet algemeen geaccepteerd. Deze houding kan in algemene zin van toepassing zijn voor alle LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen). Houd daar rekening mee.

Contactgegevens in geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Anguilla en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:
Algemene alarmnummer: 911

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op volg ons op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade

Er is geen Nederlandse ambassade op Anguilla. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Anguilla op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Anguilla

Wij merken dat er veel vragen zijn over het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Anguilla?

Door corona was op vakantie naar Anguilla in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Anguilla mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Anguilla en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Anguilla

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Anguilla:

Klik hier voor Anguilla

🤒 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Anguilla?

Wanneer je opreis gaat naar Anguilla heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Anguilla met reisverklaring. Ons overzicht toont meet dan 80+ coronatest locaties door héél Nederland!

🧼 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Anguilla

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies alleen in de elleboog
 • Blijf thuis; werk thuis als dat kan
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan meer dan anderhalve meter afstand van elkaar
 • Heb je last van verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten