Kaart Angola aantal inwoners besmet, Corona Doden, Reisadvies Angola en Nieuws

Op het moment van publiceren (03-08-2021) zijn er in Angola, 42,970 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 8 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 1,018 overleden in Angola aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 38,360 inwoners hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 04 augustus

Laatste cijfers corona in Angola 03 augustus:

Land Angola
Positief getest 42,970
Aantal Doden 1,018
Hersteld 38,360
Actieve gevallen 3,592
Kritische toestand 8
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart corona (covid-19) Angola vandaag

U zoekt een landkaart van Angola? Wij tonen hieronder duidelijke plattegronden aan van Angola, met daarop mooie vakantie plekken, actueel nieuws en nog veel meer!

Realtime Corona Kaart Angola zones

Hieronder vind u een landkaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Angola:

Kaart gebieden Angola

Kaart Angola aantal inwoners besmet, Corona Doden, Reisadvies Angola en Nieuws

Vakantie naar Angola mogelijk?

Op vakantie naar Angola coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Angola niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Angola versoepeld. En is vakantie vieren tijdens het coronavirus in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Angola. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Angola of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Angola | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-07-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode van Angola is oranje, want Angola is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Angola als het noodzakelijk is. Als u vanuit Angola naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Angola en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Angola

Reischecklist Angola

Reist u naar Angola? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Plan uw verblijf vooraf goed met een lokaal contactpersoon. Op die manier voorkomt u ongewenste verrassingen.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Angola favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Angola reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij het consulaat van Angola in Rotterdam.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Angola een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Angola een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Angola is een duur land. Neem genoeg Amerikaanse dollars of euro’s mee. U kunt niet met dollars of euro’s betalen in Angola maar u kunt ze op het vliegveld, in het hotel of bij officiële wisselkantoren (casa de cambio) omwisselen voor de lokale valuta, de Angolese Kwanza (AOA).
 • Visa is de enige creditcard die in Angola wordt geaccepteerd. Het gebruik van creditcards is zeer beperkt.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Buiten de grotere steden kunt u niet altijd mobiel bellen. Houd er rekening mee dat het bereik in de stad ook niet altijd goed is.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Angola. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

De onderstaande veiligheidsrisico’s zijn ongewijzigd.

Onveilige gebieden

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Cabinda

Reis alleen als het noodzakelijk is naar Cabinda. Dit is een Angolese provincie of enclave die tussen de Democratische Republiek Congo en Congo-Brazzaville ligt. Deze provincie is van economisch levensbelang voor Angola. Hier wordt namelijk het grootste deel van Angola’s olie gewonnen.

Cabinda kent een lange geschiedenis van separatistische bewegingen, opstanden en demonstraties. Vanwege deze gespannen situatie zijn er veel militairen aanwezig. Reis alleen als het noodzakelijk is naar Cabinda. Wilt u er toch naartoe? Reis dan vanuit de hoofdstad Luanda per vliegtuig naar Cabinda.

Lunda-Norte

Reis in de provincie Lunda-Norte alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied 10 kilometer vanaf de grens met de Democratische Republiek Congo (DRC). De politie en/of het leger voert hier extra controles uit. Dit komt door illegale migratie en ongewenste bezoeken aan dit diamantrijke grensgebied. De Angolese autoriteiten zijn met name alert op bezoeken van buitenlanders. Het risico op aanhouding en detentie in dit gebied is groot.

Let op: in oranje gebieden kan de ambassade beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Er zijn in de rest van het land veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent.

Landmijnen

In Angola liggen nog altijd landmijnen en UXO (“Unexploded Ordnance”: bommen, granaten, mortieren etc. die nog gevaarlijk zijn) in alle 18 provincies. Blijf op de begaanbare (hoofd) wegen, en in het midden van veel gebruikte secundaire wegen en wandelpaden. Vraag de lokale bevolking om informatie als u rondreist in onbekend gebied. Zij zijn bekend met de gevaren, en gebieden die moeten worden vermeden. Ga niet van de weg of paden af. Let op (in)formele markeringen (rood-witte verf, vastgebonden gras, gekruiste takken). Er vinden nog steeds ontmijningsactiviteiten plaats in het hele land. De bekendere toeristische locaties zoals Cabo Ledo, schiereiland Mussullo, Kwanza Lodge, Quiçama National Park, Barro de Dande, Malange Pedras Negras en de Calendula Falls zijn landmijn vrij en veilig te bezoeken.

Luanda

De hoofdstad Luanda heeft geen veilige buurten. Krotten en villa’s staan naast elkaar. Wees overal alert.

Criminaliteit

In Angola komt gewelddadige criminaliteit voor. In de grote steden komen gewapende overvallen, berovingen en autodiefstallen voor. Let goed op en ga na zonsondergang niet alleen de straat op. Veel mensen bezitten een wapen. Controle daarop vindt nauwelijks plaats.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Kent u de situatie ter plekke niet goed? Laat dan een contactpersoon uw bezoek aan Angola regelen. Zorg dat uw contactpersoon u ophaalt van het vliegveld.
 • Ga niet na zonsondergang alleen de straat op.
 • Wees ook overdag alert en loop bij voorkeur niet alleen op straat.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Houd bij het autorijden altijd alle portieren op slot en de ramen gesloten. Let goed op wat er om u heen gebeurt.
 • Ga niet in het donker de weg op, vooral niet in gebieden die u niet kent.
 • Wees alert als u in het openbaar mobiel aan het telefoneren bent. Het risico van een beroving is groot.
 • Wees alert bij het wisselen van geld bij een wisselkantoor of het pinnen van geld uit een geldautomaat. Het risico van overvallen of berovingen in de buurt van wisselkantoren en geldautomaten is groot.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Coronavirus

Terugkeer naar Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 48 uur oud voor vertrek) in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 24 uur oud voor vertrek) in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst bij de GGD, of met een zelftest. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Angola

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Angola de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Malaria en gele koorts komen overal in Angola voor. Neem voorzorgsmaatregelen: laat u informeren over medicatie en gebruik het anti-muggenmiddel DEET. Slaap met de ramen dicht en onder een (geïmpregneerde) klamboe. Zet een ventilator of airco aan: muggen hebben een hekel aan tocht en kou.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Angola te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Pas op voor dronken chauffeurs. Vooral in het weekend aan het eind van de middag, ’s avonds en op en rond feestdagen.

Regel van tevoren uw transport en maak geen gebruik van de lokale blauw-witte taxibusjes.

Grensovergangen en vliegvelden

De lokale overheid heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het nieuwe coronavirus te verkleinen. Reist u vanuit een land waar het coronavirus is vastgesteld? Dan kunnen er inreisbeperkingen zijn. Neem contact op met het consulaat van Angola in Rotterdam, uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen. 

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Angola.

Legitimeren

U moet altijd kunnen laten zien wie u bent. Houd daarom altijd uw paspoort met geldig visum bij u.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van mensen in uniform, militaire objecten, openbare gebouwen, bruggen en luchthavens in Angola. Dit is verboden.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Angola. Houd daar rekening mee.

Eten en drinken

Drink geen water uit de kraan en let goed op waar u eet. Informeer bij uw hotel of contactpersoon naar goede restaurants.

Gebruik mobiele telefoon

Mobiel internet, bellen en sms-en via een Nederlands telefoonabonnement werkt niet altijd. Met name buiten de grotere steden kunt u niet altijd mobiel bellen. Houd er rekening mee dat het bereik in de stad ook niet altijd goed is.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Angola en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 113
 • Ambulance: 116
 • Brandweer: 115
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Luanda

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Luanda. Let op: in oranje gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Angola op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Angola

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Angola?

Door COVID-19 was op vakantie naar Angola in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Angola mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Angola en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Angola

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Angola:

Klik hier voor Angola

🤧 Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Angola?

Als je wilt reizen naar Angola heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Angola + reisdocument. Deze kaart benoemd meer dan 150+ COVID-19teststraten door heel het land!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Angola

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Hoest en nies enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk thuis als dit mogelijk is
 • Ben je buiten? Behoud dan minimaal 150 cm afstand van andere personen
 • Kom niet uit huis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten