Aantal Coronavirus besmettingen Finland

Op het moment van publiceren (23-07-2021) zijn er in Finland, 102,042 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +412 meer dan gisteren. 9 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 978 overleden in Finland aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 46,000 corona patiënten hersteld van corona. Corona statistieken worden ververst op 24 juli

Statistieken COVID-19 aantal besmettingen in Finland 23 juli:

Land Finland
Positief getest 102,042
Aantal Doden 978
Hersteld 46,000
Actieve gevallen 55,064
Kritische toestand 9
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juli 2021

Kaart Corona Finland vandaag

Opzoek naar een landkaart van Finland? Wij bieden op deze pagina relevante plattegronden aan van Finland, met daarop mooie vakantie plekken in Finland, Finland nieuws en nog veel meer!

Live Covid-19 Kaart Finland oranje zones

U vind hieronder een overzicht van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Finland:

Finland Landkaart departementen

Covid-19 Kaart Finland aantal besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Finland en laatste nieuws

Vakantie naar Finland mogelijk?

Op vakantie naar Finland coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Finland geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Finland versoepeld. En is vakantie ondanks het coronavirus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Finland. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Finland of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Finland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-07-2021 | Nog steeds geldig op: 23-07-2021

De kleurcode voor Finland is groen. Lees wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Finland

Coronavirus

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt de CoronaCheck-app gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU). U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. 

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Daar vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Inreisbeperkingen Finland

Finland heeft inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. 
Reizen naar Finland is mogelijk met een Engelstalig coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat) als u aan 1 van de volgende voorwaarden voldoet:

 • U heeft een Engelstalig document dat aantoont dat u volledig bent gevaccineerd, tenminste 14 dagen voor aankomst in Finland.
 • U heeft een verklaring dat u het Covid-19 virus heeft gehad en dat u minstens 1 vaccinatie heeft ontvangen, tenminste 7 dagen voor aankomst in Finland.
 • U heeft een verklaring dat u het Covid-19 virus heeft gehad minder dan zes maanden geleden.

Voldoet u niet aan bovenstaande, dan is het helaas niet mogelijk om naar Finland te reizen. 

Mocht u om familieredenen of voor werk Finland bezoeken, dan geldt ook bovenstaande. Voldoet u niet aan 1 van deze voorwaarden, dan geldt nog steeds de negatieve PCR-testverplichting en thuisquarantaine.

Meer informatie kunt u lezen op de website over richtlijnen voor grensverkeer en de website van het Finse instituut voor Volksgezondheid en Welzijn (informatie in het Engels).

Coronamaatregelen Finland

Bereid uw reis goed voor en bekijk welke nationale of lokale maatregelen er gelden in Finland. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het Finse instituut voor Volksgezondheid en Welzijn, de Finse overheid en de Finse grenspolitie.   

In Finland hoeft u geen testbewijs of vaccinatiebewijs te laten zien bij het bezoeken van bijvoorbeeld een museum of uitgaansgelegenheid.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine.

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Testen en thuisquarantaine in Nederland 

Vanwege de verbeterde gezondheidssituatie in Finland hoeft u na een verblijf in Finland in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er is ook geen testverplichting voordat u naar Nederland reist.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Finland vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Finland bijzonderheden zijn, kijk dan website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Finland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Finland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Finland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Finland is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Finland heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Finland een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Finland een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Finland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Finland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Natuurgeweld

In de Finse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Als het veel sneeuwt kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houd hier rekening mee.

Meer informatie over lawinegevaar kunt vinden op de website van European Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Finland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Sinds 28 januari 2021 vereist Finnair een negatieve corona testuitslag of een coronavirus vaccinatie certificaat bij vertrek naar Finland. Meer informatie kunt u lezen op de website van Finnair (informatie in het Engels).

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Finland bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgt een specifieke tip van onze ambassade voor Finland.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van militaire objecten in Finland. Dit is verboden.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Finland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Helsinki

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Helsinki.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Finland op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Finland

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Finland?

Door coronavirus was op vakantie naar Finland in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Finland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Finland en bekijk ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Finland

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Finland:

Klik hier voor coronavirus kaart van Finland

🤒 Waar kan ik me laten testen op corona in Finland?

Wanneer je opreis gaat naar Finland heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Finland inclusief reisverklaring. Ons overzicht heeft meer dan 2500+ pcrtestlocaties door héél Nederland!

🧼 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Finland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het virus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten doe je alleen in de elleboog
 • Blijf thuis; werk thuis als dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Ben je buiten? Behoud dan minimaal 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Blijf helemaal binnen als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten