Aantal Coronavirus besmettingen Finland

Op dit moment (11-04-2021) zijn er in Finland, 82,053 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn +346 meer dan gisteren. 41 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 868 overleden in Finland aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 46,000 corona patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 12 april

Corona-teller.nl

Statistieken coronavirus in Finland 11 april:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Finland 82,053 868 46,000 35,185 41
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020

Kaart coronavirus in Finland vandaag

U bent opzoek een landkaart van Finland? Wij tonen hieronder relevante plattegronden aan van Finland, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Finland, actueel nieuws en nog veel meer!

Corona-teller.nl

Realtime Covid-19 Kaart Finland zones

Hieronder vind je een overzicht van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Finland:

Corona-teller.nl

Finland Landkaart departementen

Kaart Finland aantal inwoners besmet, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Finland en live update

Vakantie naar Finland mogelijk?

Op vakantie naar Finland coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Finland geen optie. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Finland versoepeld. En is vakantie in 2020 tijdens het covid-19 virusin veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Finland. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Finland of een ander land.

Reisadvies Finland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 09-03-2021 | Nog steeds geldig op: 11-04-2021

Corona-teller.nl

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Het risico in heel Finland is verhoogd. Als u in Finland bent geweest gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Finland

Reischecklist Finland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Finland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Finland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Finland is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Finland heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Finland een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Finland een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Finland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Finland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Finland heeft reisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland. Alleen aantoonbaar noodzakelijk (werk)verkeer wordt toegelaten en er geldt een strikte thuisquarantaine bij aankomst in Finland voor een periode van 14 dagen. U kunt bij aankomst op uw gezondheid worden gecontroleerd.

Natuurgeweld

In de Finse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Als het veel sneeuwt kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houd hier rekening mee.

Meer informatie over lawinegevaar kunt vinden op de website van European Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Finland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Sinds 28 januari vereist Finnair een negatieve corona testuitslag bij vertrek naar Finland.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Finland bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. 

Na een verblijf in Finland gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Finland

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Finland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen in Finland

Finland heeft inreisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland. Alleen aantoonbaar noodzakelijk (werk)verkeer wordt toegelaten en er geldt een strikte thuisquarantaine bij aankomst in Finland voor een periode van 14 dagen. Er wordt dringend aangeraden uzelf voor vertrek te laten testen. Als u geen negatief testresultaat kunt laten zien bij aankomst, dan moet u zichzelf direct bij aankomst op het vliegveld/de haven laten testen. U kunt op de website van de Finse overheid alvast een afspraak maken voor het kosteloos testen bij aankomst in Finland. U kunt uw thuisquarantaine verkorten door daarna op zijn vroegst 72 uur na de 1e PCR-Covid-19-test een 2e PCR-Covid-19-test doen. Als beide PCR-Covid-19-testen een negatieve testuitslag laten zien, dan kunt u uw thuisquarantaine stopzetten

Meer informatie kunt u lezen op de website over richtlijnen voor grensverkeer en de website van het Finse instituut voor Volksgezondheid en Welzijn (informatie in het Engels).

Algemeen

Bereid uw reis goed voor en bekijk welke nationale of lokale maatregelen er gelden in Finland. Momenteel geldt in Finland noodwetgeving en een lockdown. 

De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het Finse instituut voor Volksgezondheid en Welzijn, de Finse overheid en de Finse grenspolitie.   

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Finland vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Finland bijzonderheden zijn, kijk dan website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgt een specifieke tip van onze ambassade voor Finland.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van militaire objecten in Finland. Dit is verboden.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Finland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Helsinki

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Helsinki.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Finland op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Finland

Er zijn in Finland enorm veel vragen over het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Finland?

Door coronavirus was op vakantie naar Finland in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Finland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Reisadvies Finland en vind daar ook direct reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Finland

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 in Finland:

Bekijk COVID-19 kaart Finland

🤒 Hoe kan ik me laten testen op corona in Finland?

Nee, enkel wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus(covid-19).

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Doe een online zelftest op COVID-19.

🤲 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Finland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO:

Andere handeling die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Hoest en nies doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen en werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Ben je buiten? Behoud dan meer dan 150 cm (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten