Aantal Corona virus besmettingen in Fiji

Op het moment van publiceren (06-05-2021) zijn er in Fiji, 129 mensen positief getest op corona. Dit zijn +4 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 2 overleden in Fiji aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 84 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 07 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste Statistieken COVID-19 aantal besmettingen in Fiji 06 mei:

Land Fiji
Positief getest 129
Aantal Doden 2
Hersteld 84
Actieve gevallen 43
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 06 mei 2021

Kaart corona virus in Fiji vandaag

U zoekt een landkaart van Fiji? Corona Teller bied hieronder up to date plattegronden aan van Fiji, met daarop mooie vakantie plekken, nationaal nieuws en meer!

Live Covid-19 Kaart Fiji oranje zones

Hieronder vind u een landkaart van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Fiji:

Corona-teller.nl

Landkaart gebieden Fiji

Landkaart Fiji besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Fiji en lokaal

Vakantie naar Fiji mogelijk?

Op vakantie naar Fiji coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Fiji niet mogelijk. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Fiji versoepeld. En is reizen tijdens het virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Fiji. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Fiji of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Fiji | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 06-05-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Fiji

Reischecklist Fiji

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Fiji favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Fiji. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Fiji. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane.: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Er zijn op Fiji veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Criminaliteit

Op Fiji komen regelmatig gewelddadige berovingen en diefstallen voor. Het aantal diefstallen stijgt de laatste jaren sterk, vooral op stille stranden. Er zijn ook steeds meer zakkenrollers. Die zijn vooral actief in de grotere steden, in nachtclubs en op de markten. Aanrandingen en ongewenste intimiteiten met vrouwen komen voor in de achterbuurten in de hoofdstad Suva. Vermijd daarom de achterbuurten in Suva.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Natuurgeweld

Op Fiji kunnen van november tot en met mei tropische cyclonen voorkomen. Ook komen er vaak vulkaanuitbarstingen en aardbevingen voor. Fiji ligt in de zogenaamde ‘Ring van Vuur’. Dit is een gebied waar vaak vulkaanuitbarstingen en aardbevingen voorkomen.

Voor actuele informatie over de weersomstandigheden in het gebied, ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u op Fiji en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247,WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij voor informatie.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Het aantal dodelijke auto ongelukken op Fiji is hoog. Dit komt door roekeloos rijgedrag. Ga na zonsondergang niet de weg op. Er kunnen ook dieren over de weg lopen. Vooral op de weg tussen de steden Nadi en Suva gebeuren daardoor veel ongelukken.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Fiji gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Fiji

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Fiji de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen

Er geldt een algemeen inreisverbod voor Fiji voor buitenlandse reizigers. Toeristische reizen zijn verboden. Alleen ingezetenen van Fiji worden toegelaten tot Fiji. Reis alleen als het noodzakelijk is en met toestemming van de overheid van Fiji. De internationale luchthaven is gesloten. Er geldt een 14 dagen quarantainemaatregel bij aankomst.

Coronamaatregelen

Actuele informatie over de coronamaatregelen in Fiji kunt u lezen op de website van de overheid van Fiji (informatie in Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u meer informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Fiji.

Gebrekkige communicatiemiddelen op de buiteneilanden

Op de buiteneilanden is er een gebrek aan goede communicatiemiddelen. De buiteneilanden zijn de kleinere eilanden buiten de twee hoofdeilanden Fiji en Vanua Levu. Het mobiele telefoonnetwerk functioneert op deze buiteneilanden niet altijd.

Drugs

Op Fiji is het in bezit hebben van drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van, of handel in drugs op Fiji veel zwaarder is dan in Nederland.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit (LHBTIQ) wordt niet algemeen geaccepteerd op Fiji. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Sportieve/avontuurlijke activiteiten

De enige decompressiekamer voor duikers bevindt zich in het Colonial War Memorial Hospital in de hoofdstad Suva. Door de uitgestrektheid van het land kan vervoer naar Suva lang duren. Let er op dat uw duikschool beschikt over de standaard behandelingsuitrusting die aan de PADI-norm (Professional Association of Diving Instructors) voldoet.

Overweegt u een bezoek aan Fiji? Kijk dan ook eens op:

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op Fiji en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 917
 • Ambulance: 911
 • Brandweer: 910
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp op nummer +31 6 823 877 96  of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse vertegenwoordiging op Fiji

Er is geen Nederlandse vertegenwoordiging op Fiji. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Fiji op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Fiji

Er zijn in Fiji enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Fiji?

Door corona was op vakantie naar Fiji in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Fiji mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Fiji en bekijk ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Fiji

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Fiji:

Klik hier voor Fiji

🤒 Waar kan ik me laten testen in Fiji?

Voor reizen naar Fiji heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Fiji incl. reisverklaring. Dit overzicht bevat 60+ pcrtestlocaties door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Fiji

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoesten en niezen doe je alleen in de elleboog
 • Blijf binnen huis en werk thuis
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Kom je toch buiten? Houd dan minimaal 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Blijf helemaal binnen als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten