PCR of CORONATEST Heerlen, Voerendaal 160+ locaties

Bekijk onze video

De instructie video illustreert hoe de snelteststraat werkt. Daarnaast word er toegelicht wanneer u zich moet sneltesten op het virus.

ervaringen snelheid uitslag Heerlen coronatest

COVID-19 kan ook problemen veroorzaken, waaronder de symptomen:

  • Flauwvallen
  • Gezwollen ogen
  • Bloedproppen
  • Sommige artsen melden huiduitslag die verband houdt met COVID-19, inclusief paarse of blauwe laesies op de tenen en voeten van kinderen. Onderzoekers bestuderen deze rapporten om het effect op mensen met COVID-19 te begrijpen.
  • Epileptische aanvallen
  • hart problemen
  • Rode oog
  • Nierschade
  • Leverproblemen of schade
  • Guillain-Barre-syndroom
  • Bloed ophoesten

Heeft u last van één van bovenstaande klachten? Laat u direct testen met PCR test of een corona Sneltest

Symptomen bij kinderen

Onderzoekers zeggen dat kinderen veel van dezelfde COVID-19-symptomen hebben als volwassenen, maar dat ze meestal milder zijn. Veel voorkomende symptomen bij kinderen zijn:

  • Koorts: 56%
  • Sommige kinderen en tieners die met de ziekte in het ziekenhuis liggen, hebben een inflammatoir syndroom dat mogelijk verband houdt met het nieuwe coronavirus. Artsen noemen het pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom (PMIS). Symptomen zijn onder meer koorts, huiduitslag, buikpijn, braken, diarree en hartproblemen. Het is vergelijkbaar met een giftige shock of de ziekte van Kawasaki, een aandoening bij kinderen die ontstekingen in de bloedvaten veroorzaakt.
  • Hoest: 54%
  • Kortademigheid: 13%

Hoe u op koorts kunt controleren

Uw normale lichaamstemperatuur kan hoger of lager zijn dan die van iemand anders. Het verandert ook gedurende de dag. Artsen beschouwen koorts bij een volwassene over het algemeen als iets meer dan 38 graden op een orale thermometer en meer dan 38,2 celcius op een rectale thermometer.

Als u denkt dat u in contact bent gekomen met het virus, of als u symptomen heeft, isoleer uzelf dan en controleer uw temperatuur elke ochtend en avond gedurende minimaal 14 dagen. Houd de metingen bij. Koorts is het meest voorkomende symptoom van COVID-19, maar het is soms lager dan 37,8 graden. Bij een kind is koorts een temperatuur van meer dan 37,9 C op een orale thermometer of 38 C op een rectale thermometer.

Wat voor soort hoest komt vaak voor?

Uit vroege studies is gebleken dat ten minste 60% van de mensen met COVID-19 een droge hoest heeft. Ongeveer een derde heeft een hoest met slijm, een zogenaamde “natte” of “productieve” hoest.

GGD coronatest Heerlen aanvragen telefoonnummer en adressgevens

Of bekijk Corona kaart Nederland met het laatste nieuws en statistieken.

Alle Covid sneltest straten

  • Stadswijk 10 Maria Gewanden en Terschuren
  • Gebuurte Welten-Dorp
  • Buurt ’t Loon
  • Gebuurte Schelsberg
  • Buurt Heksenberg
  • District 13 Nieuw Lotbroek
  • Omgeving Nieuw-Einde

Coronatesten Per Gemeente (klik voor details):

kaart van testlocaties Heerlen - corona-teller.nl - Coronavirus Heerlen Statistieken het laatste actuele live Nieuws
Heerlen coronatest uitslag kosten sneltest

Vragen over Testen in Heerlen

GGD vragen corona Heerlen

De rijksoverheid heeft een extra corona-overbruggingskrediet van 750 miljoen voor kleine bedrijven. Deze 750 miljoen aan overbruggingskredieten wordt beschikbaargesteld voor ondernemingen met een relatief kleine financieringsbehoefte van 10 duizen tot 50 duizend euro. Neem voor meer informatie over dit overbruggingskrediet contact op met uw bank.

Dit verschilt per test organisatie en per testlocatie. Als je de testafspraak wilt verzetten raden we aan contact op te nemen met de locatie waar je bent getest.

Er zijn coronatestlocaties verspreid door heel Nederland. Voor de beste testlocatie in jouw regio, raadpleeg je corona-teller.nl!

Als u last hebt van koorts moet u zich laten testen op het coronavirus.

De coronavirus maatregelen hebben een enorme impact op het dagelijks leven. Gelukkig zorgen de maatregelen er wel voor dat het aantal corona besmettingen beperkt blijft. Hierdoor is veel erger voorkomen.

Voor sneltest betaald u een vergoeding van 65 euro. PCR testen via het GGD wordt betaald vanuit de overheid en is gratis

Een coronabesmetting zorgt binnen 10 dagen na contact met een geinfecteerd persoon voor klachten.

Wanneer u bent getest kunt u even wachten op de parkeerplaats en krijgt u in 15-20minuten de uitslag.

Dit verschilt per soort coronavirus test. Bij een sneltest kunt u zich altijd laten testen, ook zonder klachten. Bij een regulier PCR Coronatest bij het GGD kunt u alleen worden getest wanneer u één of meer coronaklachten heeft: verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts (boven 37,5 graden) en/of moeite met ademen.

Wij raden aan bij testen direct een afspraak te maken en in quarantaine te gaan tot u de uitslag heeft.

Een afspraak bij een sneltest kunt u hier online maken of bekijk hierboven alle GGD locatie in Heerlen.

Nadat u bent getest moet u in quarantaine tot u de uitslag heeft. Bij een GGD test krijgt u meestal binnen 48 uur de uitslag. Wilt u niet 48uur in quarantaine? Dan zult u moeten kiezen voor een sneltest. Een coronasneltest geeft namelijk binnen 20 minuten resultaat.

Je hoeft niet te bellen voor de corona testuitslag. Deze ontvang je namelijk digitaal! Ook heb maken van een testafspraak kan via onze website.

Voor het testen op het coronavirus kunt u kiezen uit verschillende soorten testen. De meest betrouwbare testen zijn die van het GGD en de sneltest in samenwerking met het GGD. De normale GGD test is gratis, maar heeft als nadeel dat u na de test 48uur niet naar buiten mag. Aangezien u de uitslag moet afwachten. Bij een GGD sneltest moet u een bijdrage van 65 euro betalen, maar heeft u binnen 20 minuten al de uitslag. Hierdoor hoeft u niet in quarantaine las u niet besmet bent, u weet namelijk al voordat u thuis bent of u besmet bent.

Het kabinet probeerd voor de mediasector de gevolgen van het coronavirus op 3 manier te beperken:

  • Tijdelijk Steunfonds met financiële hulp
  • Coulancemaatregelen
  • Kabinetsbrede Steunpakketten

Als je last hebt van (milde) klachten moet je je direct laten testen!

Om besmet te raken met het coronavirus, moet je (meestal) in contact komen met een grote hoeveelheid virusdeeltjes. Een met corona besmet persoon maak in zijn lichaam miljoenen virusdeeltjes aan. Deze deeltjes verspreiden zich vooral naar de longen, keel en neusholte. Bij hoesten en/of niezen kunnen deze deeltjes vrij komen.

Wanneer je al niet besmet persoon in contact komt met deze COVID deeltjes is er een grote kans dat je ook ziek wordt.

Het afnemen van het testmateriaal in de neusholte en mond duurt slechts 5 minuten. Bepalen of het testmateriaal ook daadwerkelijk het coronavirus bevat duurt even. Bij een sneltest gaat dit vrij rap, namelijk binnen 20 minuten. Bij de GGD test daarintegen wordt het niet op locatie onderzocht. Wat resulteert in een quarantaine periode van 24 tot 48 uur na het afnemen van de test.

Een coronatest bij de GGD kost u niks. Deze wordt betaald vanuit de overheid.

De incubatietijd van corona ligt tussen de 2 en 14 dagen. Bron- en Contactonderzoek toont aan dat 99% van de besmettingen binnen 10 dagen na het laatste contact klachten krijgt. Gemiddeld duurt het 5 tot 6 dagen voor je klachten krijgt na besmetting met het corona virus.

Aanmelden voor een coronasneltest kan snel en gemakkelijk online. Een afspraak inplannen kun je hier doen. Voor het voltooien van uw aanvraag is, zul je je burgerservicenummer (BSN) moeten invullen.

Een coronatest kun je laten doen door heel Nederland. Verschillende organisaties bieden verschillende soorten testen aan. Op deze pagina vind je een overzicht van alle locaties en test bedrijven in de buurt!

U kunt zich altijd laten sneltesten, ook zonder klachten. Een PCR test laten doen kan alleen als u (milde) klachten ervaart.

Op 13 November 2020 heeft Johns Hopkins University onderzoek gedaan naar de laatste landen zonder het coronavirus. Hieruit kwamen de volgende landen:

  • Palau
  • Micronesia
  • Nauru
  • Kiribati
  • Tuvalu
  • Sania
  • Tonga
  • Turkmenistan
  • Noord Korea

Er wordt verwacht dat deze landen “coronavrij” zijn gebleven doordat ze extreem geisoleerd zijn van de buitenwereld. Hoewel expert twijfels trekken bij de claims van Noord Korea over het niet hebben van corona besmette burgers.

Als er geen maatregelen worden genoemen besmet een met corona geinfecteerd persoon 2 tot 4 andere mensen. De besmettingsgraad wordt uitgedrukt in R. Maatregelen verlagen dit R nummer en daarmee de besmettingsgraad.

De besmettingsgraad van 2 tot 4 mensen geldt het meest voorkomende coronavirus in Nederland. Maar er is ook een Britse mutatie van het coronavirus, deze heeft een veel hogere besmettingsgraad. Hoe hoog deze besmettingsgraad exact is wordt onderzocht door het RIVM.

Door de maatregelen te volgen zijn mooie resultaten behaald. Hierdoor zijn de cijfers beperkt gebleven. Ondanks de enorme inpakt van de padimie, zien wij een positieve ontwikkeling in de afname van het aantal besmettingen.

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie