Aantal Corona virus besmettingen Frankrijk

Op het moment van publiceren (13-05-2021) zijn er in Frankrijk, 5,821,668 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 4,583 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 107,119 overleden in Frankrijk aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 4,960,097 corona patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 14 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers covid-19 virus besmettingen in Frankrijk 13 mei:

Land Frankrijk
Positief getest 5,821,668
Aantal Doden 107,119
Hersteld 4,960,097
Actieve gevallen 754,452
Kritische toestand 4,583
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 13 mei 2021

Kaart coronavirus in Frankrijk vandaag

U zoekt een kaart van Frankrijk? Wij tonen u hieronder actuele plattegronden aan van Frankrijk, met daarop mooie vakantie plekken in Frankrijk, nationaal nieuws en meer!

Realtime Corona Kaart Frankrijk oranje zones

U vind hieronder een landkaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Frankrijk:

PCR en Sneltest prijzen

Kaart departementen Frankrijk

Landkaart Frankrijk aantal inwoners besmet, Corona Doden, Reisadvies Frankrijk en Nieuws

Vakantie naar Frankrijk mogelijk?

Op vakantie naar Frankrijk coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Frankrijk geen optie. Sinds kort zijn de maatregelen in Frankrijk versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2021 tijdens corona in veel landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Frankrijk. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Frankrijk of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 12-05-2021 | Nog steeds geldig op: 13-05-2021

De kleurcode voor Frankrijk is oranje. Reis alleen naar Frankrijk als dat noodzakelijk is. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine, ook wanneer u (terug) naar Nederland reist, de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Reist u vanuit Nederland voor een noodzakelijke reis naar Frankrijk? Dan moet u een negatieve uitslag van een COVID-19 PCR-test en een erewoordverklaring (informatie in het Frans) aan de Franse autoriteiten laten zien. De testuitslag mag bij aankomst niet ouder zijn dan 72 uur. Deze maatregel geldt voor ALLE reizigers, EU-ingezetenen en niet-EU ingezetenen. Bent u een EU-ingezetene dan hoeft u bij aankomst in Frankrijk niet in quarantaine.

Niet EU-ingezetenen moeten bij aankomst in Frankrijk 7 dagen in quarantaine, waarna zij zich op dag 7 opnieuw moeten laten testen (PCR). Lees voor meer informatie ook  de website van de Franse ambassade in Den Haag.

Frankrijk inreizen van buiten de EU

Reizigers van 11 jaar en ouder die naar Frankrijk reizen per vliegtuig vanuit Brazilië, Argentinië, Chili, Zuid-Afrika en India moeten voor het instappen en bij de grenscontrole:

1a. Het negatieve en schriftelijke resultaat, met vermelding van de voor- en achternaam van de geteste persoon, overleggen van een PCR-test die minder dan 72 uur voor vertrek (in geval van een vlucht met overstappen: minder dan 72 uur voor de eerste vlucht) EN het negatieve en schriftelijke resultaat, met vermelding van de voor- en achternaam van de geteste persoon, overleggen van een antigeentest die minder dan 24 uur voor vertrek (in geval van een vlucht met overstappen: minder dan 24 uur voor de eerste vlucht) is afgenomen.
1b. Of: Het negatieve en schriftelijke resultaat, met vermelding van de voor- en achternaam van de geteste persoon, overleggen van een PCR-test die minder dan 36 uur voor vertrek (in geval van een vlucht met overstappen: minder dan 36 uur voor de eerste vlucht) is afgenomen.

2. Daarnaast moeten deze reizigers een bewijsstuk bij zich hebben waarop het adres staat waar zij in quarantaine gaan (hotelresevering, afschrift energierekening, etc.).

3. Tot slot moeten deze reizigers een erewoordverklaring (informatie in het Frans) bij zich hebben.

Ook moeten deze reizigers, na aankomst in Frankrijk, verplicht 10 dagen in quarantaine. Op het niet opvolgen van deze maatregel staat een boete van 1.000 tot 1.500 euro.

Bekijk de website van de Rijksoverheid voor informatie over de PCR-test en quarantaine voor de terugreis van Frankrijk naar Nederland over weg, zee of lucht.

Grenzen

Over land kunnen grenscontroles plaatsvinden met Frankrijk en omringende landen. Reizen naar Frankrijk wordt door de Franse overheid dringend afgeraden.

Luchtverkeer

Om verspreiding van het coronavirus in Frankrijk te voorkomen zijn er beperkingen in het internationale luchtverkeer.

Afhankelijk van de plek vanwaar u als Nederlander naar Frankrijk reist, kunnen restricties bestaan. Als u vanuit Europa naar Frankrijk reist en aankomt op een vliegveld of in een haven, dan moet u een eigen verklaring overleggen waarin u verklaart dat u geen symptomen van COVID-19 heeft. Ook moeten in deze verklaring uw contactgegevens staan en datum en nummer van de vlucht en uw stoelnummer voor eventueel contactonderzoek. Deze verklaring wordt op sommige vluchten uitgegeven op een voorbeschreven document van de vliegmaatschappij. Let op: als een reiziger bij vertrek symptomen vertoont, kan toegang tot de vlucht geweigerd worden.

Via de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken kunt u veelgestelde vragen over COVID-19 en Frankrijk vinden en informatie over de benodigde documenten voor het reizen naar Frankrijk vanuit een derde land dan wel een risicogebied.

Reizigers uit risicogebieden binnen en buiten Europa zijn verplicht 72 uur voor vertrek naar Frankrijk een PCR-test te doen. Dit geldt ook voor reizigers uit Nederland. Zij moeten de resultaten van de test bij zich hebben evenals een erewoordverklaring Deze worden bij het aan boord gaan van het vliegtuig gecheckt. In landen waar het moeilijk of onmogelijk is 72 uur voor vertrek een test te doen, bieden de Franse autoriteiten de mogelijkheid bij aankomst in Frankrijk een test te doen. Als reizigers weigeren deze test te doen zal men verplicht worden in quarantaine te gaan.

Voor de overzeese departementen en gebiedsdelen gelden ook aangepaste maatregelen.

Coronamaatregelen (COVID-19) Frankrijk

Er geldt in heel Frankrijk een avondklok van 19.00 uur tot 6.00 uur.

De huidige lockdownmaatregelen worden voorzichtig, en alleen als de positieve ontwikkeling van de coronacrisis doorzet, versoepeld. Het versoepelingsplan is als volgt:

Etappe 1 (vanaf 3 mei)

 • einde reisrestricties overdag
 • heropening middelbare scholen met halve bezetting klassen vanaf 13 jaar

Etappe 2 (vanaf 19 mei)

 • avondklok naar 21.00 uur
 • heropening niet-essentiële winkels (met speciale protocollen)
 • heropening terrassen, tafels met maximaal 6 personen
 • heropening musea, monumenten, bioscopen, theaters en concertzalen met zittend publiek: 800 personen binnen en 1.000 personen buiten (met speciale protocollen)
 • heropening sportcentra buiten en overdekt voor toeschouwers: 800 personen binnen en 1.000 personen buiten
 • hervatting sportactiviteiten: zowel binnen als buiten (met speciale protocollen)
 • samenscholing met maximaal 10 personen 

Etappe 3 (vanaf 9 juni)

 • avondklok verlaat naar 23.00 uur
 • versoepeling thuiswerken
 • heropening cafés en restaurants, tafels van maximaal 6 personen en met speciale protocollen. Tot 5.000 bezoekers bij culturele en sportieve gelegenheden. Heropening sportzalen en verruiming sportmogelijkheden (binnen zonder contact en met speciale protocollen)
 • heropening congrescentra en expositieruimtes: tot 5.000 bezoekers en met speciale protocollen
 • ontvangst buitenlandse toeristen met sanitaire pas

De Franse overheid zal waarschijnlijk medio mei mededelingen doen over de invoering van een zogenaamde ‘sanitaire pas’ als voorwaarde voor bovengenoemde activiteiten en reizen. Blijft u het reisadvies daarom nauwgezet volgen.

Etappe 4 (vanaf 30 juni)

 • einde avondklok
 • einde maximaal aantal bezoekers, daar waar de situatie het toelaat, in publieke gelegenheden (met speciale protocollen) 
 • mogelijkheid organisatie van evenementen met meer dan 1.000 bezoekers, binnen en buiten (sanitaire pas)
 • maximaal toegestaan publiek bij evenementen aangepast aan lokale situatie. Discotheken blijven gesloten.

Iedereen die tijdens de avondklok zijn woning verlaat, moet zijn verplaatsing kunnen motiveren. Dit doet u door het laten zien van een verklaring en eventuele bewijsstukken voor de aangegeven noodzakelijke reden. Dit formulier moet u ook bij u dragen als u na 19.00 uur (dus tijdens de avondklok), reist van of naar Frankrijk. Bent u om werkgerelateerde redenen buiten tijdens de avondklok? Dan heeft u een “attestation couvre feu” en ook een werkgeversverklaring nodig. Zie ook deze website van de overheid van Frankrijk.

Als u op weg bent om een trein of vliegtuig te halen tijdens de avondklok, moet u ook tickets kunnen laten zien.

Buitenlandse toeristen zijn vanaf 9 juni weer welkom in Frankrijk. Als u tot die datum een noodzakelijke reis naar Frankrijk moet maken, dan moet u een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur en een erewoordverklaring (informatie in het Frans) kunnen laten zien.

Actuele informatie met instructies en adviezen van de Franse overheid vindt u op de websites van:

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. In Frankrijk is het mogelijk u bij verschillende laboratoria of apotheken te laten testen.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Frankrijk vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Frankrijk bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Frankrijk gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te bepalen welke stappen u moet nemen als u terugkomt van uw reis.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Frankrijk

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Frankrijk de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Reischecklist Frankrijk

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Frankrijk favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Frankrijk is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Nederlandse ingezetenen hebben voor Frankrijk geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Frankrijk een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Frankrijk een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Frankrijk. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • In Frankrijk gelden andere maatregelen dan in Nederland. Het is bijvoorbeeld in heel Frankrijk verplicht in gesloten ruimten een mondkapje te dragen. In de meeste steden en dorpen, waaronder Parijs, is het dragen van een mondkapje ook buiten verplicht.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Frankrijk. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Het aantal besmettingen met het coronavirus is in heel Frankrijk nog hoog. Reis NIET naar Frankrijk tenzij strikt noodzakelijk.

Het coronavirus is in Nederland en veel andere landen nog niet onder controle. Blijf daarom zo veel mogelijk thuis. Maak geen reizen naar het buitenland, tenzij strikt noodzakelijk. 

Terrorisme

In de afgelopen jaren vonden in Frankrijk terroristische aanslagen plaats.

Het dreigingsniveau is op 29 oktober door de Franse autoriteiten voor het hele land aangepast naar ‘urgence attentats’ door de aanslag op 29 oktober in Nice en recent de aanslagen in Parijs. De veiligheidsmaatregelen zijn verscherpt en iedereen wordt opgeroepen alert te zijn. Er zijn verscherpte (identiteits-)controles. Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Informeer u voordat u op reis gaat over de actuele situatie en de extra veiligheidsmaatregelen waarmee u mogelijk te maken krijgt. Zorg dat u zich altijd kunt legitimeren.

Zie ook het advies van de Franse regering over hoe te handelen in het geval van een terroristische aanslag (informatie in het Engels).

Criminaliteit

In grote steden zijn criminelen actief, zoals zakkenrollers. Let op uw persoonlijke eigendommen en neem geen waardevolle spullen mee. Maak een scan van uw reisdocument en bewaar dit digitaal.

Natuurgeweld

In het zuiden van Frankrijk en op het eiland Corsica kunnen bosbranden voorkomen. Vooral in de zomermaanden, bij lange droge periodes, kunnen deze veel schade aanrichten. Reist u in een gebied waar bosbranden zijn of kunnen ontstaan? Volg de berichten in de (lokale) media en laat u goed informeren over de situatie. Neem contact op met uw reisorganisatie.

Als het ineens veel regent kunnen er overstromingen voorkomen.

In de Franse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

In het Frans overzeese Caraïbische gebied kunnen van juni tot november tropische stormen en orkanen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bent u op een van de eilanden en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Maakt u een georganiseerde reis, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Frankrijk en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Frankrijk bijvoorbeeld op de website van de ANWB of van Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Sinds 7 november 2020 rijden er aanzienlijk minder Thalys treinen.

Tips van de ambassade

Wilt u werken, studeren of u vestigen in Frankrijk? Raadpleeg de website van de Nederlandse ambassade in Parijs.

Brexit

Reist u via Frankrijk naar Engeland? Lees dan eerst het reisadvies voor Engeland.

Lees meer informatie over de gevolgen en de veranderingen door de Brexit.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Frankrijk en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 112
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247,  Whatsapp naar nummer +31 682 387 796  of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Parijs

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Parijs.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Frankrijk op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Frankrijk

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Frankrijk?

Door corona was op vakantie naar Frankrijk in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Frankrijk mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Frankrijk en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Frankrijk

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 in Frankrijk:

Klik hier voor Frankrijk

😷 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Frankrijk?

Als je wilt reizen naar Frankrijk heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Frankrijk inclusief reisverklaring. Dit overzicht toont meet dan 150+ pcr en snel teststraten door héél Nederland!

🤲 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Frankrijk

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen COVID-19 zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies enkel in de elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Kom je toch buiten? Houd dan meer dan 150 centimeter afstand van andere mensen
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten