Aantal Corona virus besmettingen Frankrijk

Op het moment van publiceren (23-07-2021) zijn er in Frankrijk, 5,933,510 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 868 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 111,565 overleden in Frankrijk aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 5,669,083 inwoners hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden geupdate op 24 juli

Laatste Statistieken COVID-19 besmettingen in Frankrijk 23 juli:

Land Frankrijk
Positief getest 5,933,510
Aantal Doden 111,565
Hersteld 5,669,083
Actieve gevallen 152,862
Kritische toestand 868
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juli 2021

Kaart corona virus in Frankrijk vandaag

U zoekt een landkaart van Frankrijk? Wij bieden hieronder actuele plattegronden aan van Frankrijk, met daarop mooie vakantie plekken, lokaal nieuws en meer!

Realtime Corona Kaart Frankrijk oranje zones

Hieronder vind u een overzicht van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Frankrijk:

Frankrijk streken kaart

Landkaart Frankrijk aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Frankrijk en regio nieuws

Vakantie naar Frankrijk mogelijk?

Op vakantie naar Frankrijk coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Frankrijk geen optie. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Frankrijk versoepeld. En is op vakantie gaan ondanks het virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Frankrijk. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Frankrijk of een ander land.

Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 23-07-2021 | Nog steeds geldig op: 23-07-2021

Reist u zonder vaccinatie- of herstelbewijs naar Frankrijk? Sinds 18 juli 2021 mag uw negatieve PCR-test of antigeentest niet ouder zijn dan 24 uur (gerekend vanaf het moment van afname tot aan vertrek naar Frankrijk). De kleurcode van Frankrijk is geel. De kleurcode van Corsica groen. Lees wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Frankrijk

Coronavirus

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt de CoronaCheck-app gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU). U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. 

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Daar vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Inreisbeperkingen

U kunt naar Frankrijk reizen met uw coronabewijs (Digitale Corona Certificaat – DCC), in Frankrijk “pass sanitaire” genoemd, als u voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

 • U bent 7 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd (met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield). U kunt dit ook aantonen met het gele boekje;
 • U heeft minimaal vier weken geleden (28 dagen geleden) het Janssen-vaccin gekregen. U kunt dit ook aantonen met het gele boekje;
 • U bent hersteld van COVID-19 en u heeft minstens 7 dagen geleden 1 vaccinatie gekregen. U geldt dan als volledig gevaccineerd. U moet met een verklaring kunnen aantonen dat u hersteld bent.
 • U kunt laten zien dat u hersteld bent van COVID-19. Uw herstelbewijs moet minimaal 15 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve PCR- of antigeentest afgegeven zijn.
 • Uw negatieve PCR-test of antigeentest is niet ouder is dan 24 uur voor vertrek naar Frankrijk (gerekend vanaf het moment van afname).

Als u aan één van de bovengenoemde voorwaarden voldoet, hoeft u niet in quarantaine bij aankomst in Frankijk. Kinderen van 12 jaar en jonger hoeven niet getest te worden.

Let op: reist u vanuit Portugal of Spanje met de auto via Frankrijk terug naar Nederland, dan gelden deze voorwaarden ook voor u.

Let op: in alle gevallen – dus ook als u voldoet aan een of meer van bovenstaande voorwaarden- moet u bij aankomst in Frankrijk een erewoordverklaring kunnen laten zien waarmee u aangeeft akkoord te gaan met de in Frankrijk geldende sanitaire voorschriften. Dit geldt ook voor minderjarigen vanaf 12 jaar. Lees meer over de erewoordverklaring (informatie in het Frans) en de voorwaarden (informatie in het Nederlands).

Houdt u rekening met strengere grenscontroles vanaf 18 juli 2021 (of u nu uit een groen, geel, oranje of rood gekleurd gebied Frankrijk inreist.).

Reist u naar Frankrijk vanuit een door de Franse overheid als oranje of rood aangemerkt land buiten de EU? Neem contact op met de Franse ambassade IN HET LAND WAAR U VERBLIJFT voor de inreisvoorwaarden en mogelijke verplichting tot quarantaine en raadpleeg de website van de Franse overheid.

Lees meer over deze inreisvoorwaarden op de website van de Franse ambassade in Den Haag en het Franse consulaat in Amsterdam.

Bekijk de website van de Rijksoverheid voor informatie over de PCR-test en quarantaine voor de terugreis van Frankrijk naar Nederland over weg, zee of lucht.

Verblijf op een camping

Gaat u op vakantie naar een camping of vakantiepark in Frankrijk? Houd rekening met  de volgende zaken:

 • Bij aankomst/inchecken op een camping of vakantiepark met een zwembad of een zaal voor publieksvoorstellingen zijn gasten vanaf 18 jaar verplicht, onafhankelijk van de verblijfsduur, eenmalig een Coronabewijs, in het Frans “pass sanitaire” (complete vaccinatie, een negatieve PCR- test of negatieve antigeentest minder dan 48 uur oud of certificaat van herstel) te tonen.
 • Voor het verdere verblijf op de camping en het gebruik maken van bijvoorbeeld het zwembad of het bezoeken van een voorstelling, hoeft u niet opnieuw de “pass sanitaire” te tonen
 • Als u van camping of vakantiepark wisselt moet u bij aankomst opnieuw een “pass sanitaire” laten zien.
 • Vanaf begin augustus wordt de maatregel uitgebreid naar campings en vakantieparken met een restaurant.
 • Vanaf 30 augustus 2021 is de “pass sanitaire”  verplicht voor bezoekers vanaf 12 jaar en ouder.
 • Let op: voor bepaalde activiteiten buiten de camping of het vakantiepark moet u deze zomer ook een “pass sanitaire” kunnen laten zien:
  • In culturele instellingen met meer dan 50 bezoekers.
  • Vanaf begin augustus 2021: in cafés, restaurants, winkelcentra, en ook in ziekenhuizen, bejaardentehuizen en medische- en sociale instellingen.
Grenzen

Over land kunnen grenscontroles plaatsvinden met Frankrijk en omringende landen.

Luchtverkeer

Om verspreiding van het coronavirus in Frankrijk te voorkomen zijn er beperkingen in het internationale luchtverkeer.

Afhankelijk van de plek vanwaar u als Nederlander naar Frankrijk reist, kunnen restricties bestaan. Als u vanuit Europa naar Frankrijk reist en aankomt op een vliegveld of in een haven, dan moet u een eigen verklaring overleggen waarin u verklaart dat u geen symptomen van COVID-19 heeft. Ook moeten in deze verklaring uw contactgegevens staan en datum en nummer van de vlucht en uw stoelnummer voor eventueel contactonderzoek. Deze verklaring wordt op sommige vluchten uitgegeven op een voorbeschreven document van de vliegmaatschappij. Let op: als een reiziger bij vertrek symptomen vertoont, kan toegang tot de vlucht geweigerd worden.

Via de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken kunt u veelgestelde vragen over COVID-19 en Frankrijk vinden en informatie over de benodigde documenten voor het reizen naar Frankrijk vanuit een derde land dan wel een risicogebied.

Voor de overzeese departementen en gebiedsdelen gelden ook aangepaste maatregelen.

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Coronamaatregelen (COVID-19) Frankrijk

De huidige coronamaatregelen worden weer aangescherpt. Het dragen van een mondkapje is buiten (dus in de open lucht) niet verplicht. In winkels, openbare ruimten, wachtrijen en op plekken waar veel personen op een kleine oppervlakte zijn, is het wel verplicht.

Vanaf 21 juli 2021 wordt voor meerderjarigen een Coronabewijs (“pass sanitaire”) gevraagd in de volgende situaties. Uw coronabewijs (DCC) in de CoronaCheck-App volstaat.

 • Bezoek of deelname aan culturele of toeristische attracties en evenementen met meer dan 50 bezoekers.
 • Toegang tot een spektakel, pretpark, concert, festival, bioscoop, discotheek, museum, theater, zwembaden en sportaccomodaties.
 • Inchecken in camping of vakantiepark met zwembad en/of zaal voor publieksvoorstellingen.

Vanaf augustus 2021 is toegang tot grote winkelcentra met een oppervlakte van meer dan 20.000 m2, cafés, restaurants, ziekenhuizen, verpleegtehuizen en andere (para)medische centra alleen mogelijk voor personen met een “pass sanitaire” (DCC).

De “pass sanitaire” (coronabewijs) zal ook nodig zijn bij langere (binnenlandse) trajecten in vliegtuigen, treinen en bussen. Ook bij bezoek aan een (buitengelegen) terras wordt de sanitaire pas verplicht.

Vanaf 1 september 2021 zal in Frankrijk, voor toegang tot bovenstaande evenementen en instellingen, het Digitale Covid Certificaat tevens verplicht worden gesteld voor kinderen vanaf 12 jaar.

Op deze website van de overheid van Frankrijk vindt u aanvullende informatie

Andere actuele informatie met instructies en adviezen van de Franse overheid vindt u op de websites van:

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. In Frankrijk is het mogelijk u bij verschillende laboratoria of apotheken te laten testen.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit Frankrijk en Corsica naar Nederland wilt reizen, hoeft u geen coronabewijs te hebben en hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Frankrijk voor Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Frankrijk

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Frankrijk de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Frankrijk vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Frankrijk bijzonderheden zijn, kijk dan website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Frankrijk

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Frankrijk favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Frankrijk is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Nederlandse ingezetenen hebben voor Frankrijk geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Frankrijk een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Frankrijk een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Frankrijk. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Frankrijk. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Terrorisme

In de afgelopen jaren waren er in Frankrijk terroristische aanslagen.
Het dreigingsniveau is in oktober 2020 door de Franse autoriteiten voor het hele land aangepast naar ‘urgence attentats’ door de aanslag op 29 oktober 2020 in Nice en recente aanslagen in Parijs. De veiligheidsmaatregelen zijn verscherpt en iedereen wordt opgeroepen alert te zijn. Er zijn verscherpte (identiteits-)controles. Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Informeer u voordat u op reis gaat over de actuele situatie en de extra veiligheidsmaatregelen waarmee u mogelijk te maken krijgt. Zorg dat u zich altijd kunt legitimeren.

Zie ook het advies van de Franse regering over hoe te handelen in het geval van een terroristische aanslag (informatie in het Engels).

Criminaliteit

In grote steden zijn criminelen actief, zoals zakkenrollers. Let op uw persoonlijke eigendommen en neem geen waardevolle spullen mee. Maak een scan van uw reisdocument en bewaar dit digitaal.

Natuurgeweld

In het zuiden van Frankrijk en op het eiland Corsica kunnen bosbranden voorkomen. Vooral in de zomermaanden, bij lange droge periodes, kunnen deze veel schade aanrichten. Reist u in een gebied waar bosbranden zijn of kunnen ontstaan? Volg de berichten in de (lokale) media en laat u goed informeren over de situatie. Neem contact op met uw reisorganisatie.

Als het ineens veel regent kunnen er overstromingen voorkomen.

In de Franse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

In het Frans overzeese Caraïbische gebied kunnen van juni tot november tropische stormen en orkanen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bent u op een van de eilanden en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Maakt u een georganiseerde reis, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Frankrijk en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Frankrijk bijvoorbeeld op de website van de ANWB of van Transport en Logistiek Nederland (TLN). De Thalys treinen rijden nog niet volgens het oude schema maar dat wordt langzaam opgevoerd.

Tips van de ambassade

Wilt u werken, studeren of u vestigen in Frankrijk? Raadpleeg de website van de Nederlandse ambassade in Parijs.

Brexit

Reist u via Frankrijk naar Engeland? Lees dan eerst het reisadvies voor Engeland.

Lees meer informatie over de gevolgen en de veranderingen door de Brexit.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Frankrijk en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 112
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247,  Whatsapp naar nummer +31 682 387 796  of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Parijs

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Parijs.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Frankrijk op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Frankrijk

Er zijn in Frankrijk enorm veel vragen over het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Frankrijk?

Door corona was op vakantie naar Frankrijk in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Frankrijk mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Frankrijk en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Frankrijk

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met corona in Frankrijk:

Bekijk COVID-19 kaart Frankrijk

🤧 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Frankrijk?

Als je wilt reizen naar Frankrijk heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Frankrijk met reisverklaring. Dit overzicht bevat 2500+ pcrtest straten door het hele land!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Frankrijk

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Hoesten en niezen doe je alleen in de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan minimaal 150 centimeter afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten