Aantal Corona virus besmettingen Frankrijk

Op het moment van publiceren (21-06-2021) zijn er in Frankrijk, 5,757,311 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 1,703 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 110,738 overleden in Frankrijk aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 5,556,586 mensen hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 22 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Statistieken corona aantal besmettingen in Frankrijk 21 juni:

Land Frankrijk
Positief getest 5,757,311
Aantal Doden 110,738
Hersteld 5,556,586
Actieve gevallen 89,987
Kritische toestand 1,703
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 21 juni 2021

Kaart coronavirus (covid-19) Frankrijk vandaag

U zoekt een kaart van Frankrijk? Corona Teller bied op deze pagina duidelijke plattegronden aan van Frankrijk, met daarop mooie vakantie plekken in Frankrijk, Frankrijk nieuws en nog veel meer!

Live Coronavirus Kaart Frankrijk rode zones

U vind hieronder een overzicht van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Frankrijk:

Corona-teller.nl

Frankrijk Landkaart streken

Kaart Frankrijk aantal besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Frankrijk en live updates

Vakantie naar Frankrijk mogelijk?

Op vakantie naar Frankrijk coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Frankrijk lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Frankrijk versoepeld. En is vakantie tijdens het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Frankrijk. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Frankrijk of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 15-06-2021 | Nog steeds geldig op: 21-06-2021

Vanaf 9 juni 2021 kunt u naar Frankrijk reizen als u bent ingeënt met een door de EU goedgekeurd coronavaccin. Ook het Nederlandse gele inentingsboekje wordt bij inreizen naar Frankrijk geaccepteerd. U hoeft dan geen negatieve PCR-test meer te laten zien als u minimaal 2 weken voordat u in Frankrijk aankomt volledig gevaccineerd bent. Lees er meer over in de rubriek ‘Coronavirus’. De kleurcode voor Frankrijk is oranje maar het eiland Corsica is geel. Na een verblijf op Corsica hoeft u voor terugkeer naar Nederland geen negatieve test te laten zien en hoeft u ook niet in (thuis)quarantaine te gaan. U wordt dringend geadviseerd, na verblijf in de rest van Frankrijk, bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Reist u van Corsica via een hoog risicogebied (zoals de rest van Frankrijk) terug naar Nederland? Dan is er wel een testverplichting en ook het dringende (thuis)quarantaine advies. Let op: de testverplichting andersom voor reizen van Nederland naar Frankrijk geldt dus als u niet volledig gevaccineerd bent en geldt ook voor Corsica. U kunt naar Corsica reizen maar reis alleen naar de rest van Frankrijk als dat noodzakelijk is. Meer informatie over de in Frankrijk en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Frankrijk

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Vanaf 9 juni 2021 kunt u naar Frankrijk reizen als u bent ingeënt met een door Europa goedgekeurd coronavaccin en hiervan een bewijs kunt tonen. Ook het Nederlandse gele inentingsboekje wordt bij inreizen naar Frankrijk als bewijs geaccepteerd. U hoeft bij aankomst dan geen negatieve PCR-test te laten zien als u minimaal 2 weken voordat u in Frankrijk aankomt volledig gevaccineerd bent. U moet bij aankomst in Frankrijk aan één van de volgende voorwaarden voldoen:

 • Een vaccinatiebewijs in het gele boekje laten zien waarop is aangegeven dat u 2 weken voor aankomst in Frankrijk volledig gevaccineerd bent. Het Nederlandse gele vaccinatieboekje wordt dus geaccepteerd.   
 • Een negatief testresultaat van een PCR-test (niet ouder dan 72 uur) óf een antigeen test (niet ouder dan 48 uur) kunnen tonen.
 • Een positief resultaat van een PCR- of antigeen laten zien van minimaal 15 dagen eerder en niet ouder dan 6 maanden waarin expliciet wordt  verklaard dat u genezen bent van een Covid-infectie.

Lees meer over deze inreisvoorwaarden op de website van de Franse ambassade in Den Haag.

Niet EU-ingezetenen moeten bij aankomst in Frankrijk 7 dagen in quarantaine, waarna zij zich op dag 7 opnieuw moeten laten testen (PCR). Lees voor meer informatie ook de website van de de Franse ambassade in Den Haag.

Frankrijk inreizen van buiten de EU

Reizigers van 11 jaar en ouder die naar Frankrijk reizen per vliegtuig vanuit Argentinië, Bahrein, Bangladesh, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, India, Nepal, Pakistan, Qatar, Sri Lanka, Turkije, Uruguay, de Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Afrika moeten voor het instappen en bij een grenscontrole:

 • Het negatieve en schriftelijke, op naam gestelde resultaat,  overleggen van een PCR-test die minder dan 72 uur voor vertrek (in geval van een vlucht met overstappen: minder dan 72 uur voor de eerste vlucht) EN het negatieve en schriftelijke, op naam gestelde resultaat, overleggen van een antigeentest die minder dan 24 uur voor vertrek (in geval van een vlucht met overstappen: minder dan 24 uur voor de eerste vlucht) is afgenomen.
 • Of: Het negatieve en schriftelijke, op naam gestelde resultaat overleggen van een PCR-test die minder dan 36 uur voor vertrek (in geval van een vlucht met overstappen: minder dan 36 uur voor de eerste vlucht) is afgenomen.
 • Ook moeten deze reizigers een bewijsstuk bij zich hebben waarop het adres staat waar zij in quarantaine gaan (hotelreservering, afschrift energierekening, etcetera).
 • Tot slot moeten deze reizigers een erewoordverklaring (informatie in het Frans) bij zich hebben.

Bekijk de website van de Rijksoverheid voor informatie over de PCR-test en quarantaine voor de terugreis van Frankrijk naar Nederland over weg, zee of lucht.

Grenzen

Over land kunnen grenscontroles plaatsvinden met Frankrijk en omringende landen.

Luchtverkeer

Om verspreiding van het coronavirus in Frankrijk te voorkomen zijn er beperkingen in het internationale luchtverkeer.

Afhankelijk van de plek vanwaar u als Nederlander naar Frankrijk reist, kunnen restricties bestaan. Als u vanuit Europa naar Frankrijk reist en aankomt op een vliegveld of in een haven, dan moet u een eigen verklaring overleggen waarin u verklaart dat u geen symptomen van COVID-19 heeft. Ook moeten in deze verklaring uw contactgegevens staan en datum en nummer van de vlucht en uw stoelnummer voor eventueel contactonderzoek. Deze verklaring wordt op sommige vluchten uitgegeven op een voorbeschreven document van de vliegmaatschappij. Let op: als een reiziger bij vertrek symptomen vertoont, kan toegang tot de vlucht geweigerd worden.

Via de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken kunt u veelgestelde vragen over COVID-19 en Frankrijk vinden en informatie over de benodigde documenten voor het reizen naar Frankrijk vanuit een derde land dan wel een risicogebied.

Coronamaatregelen (COVID-19) Frankrijk

Fase 1 en 2 van het versoepelingsplan zijn afgerond. De avondklok geldt van 23:00 uur tot 6.00 uur.

De huidige lockdownmaatregelen worden verder versoepeld.

Het versoepelingsplan houdt in:

Etappe 3 (vanaf 9 juni 2021)
 • avondklok verlaat naar 23.00 uur
 • versoepeling thuiswerken
 • winkels: 4m2 per klant
 • heropening cafés en restaurants, tafels van maximaal 6 personen en maximaal 50% bezetting
 • tot 5.000 bezoekers bij culturele en sportieve gelegenheden. Heropening sportzalen en verruiming sportmogelijkheden (binnen zonder contact en met speciale protocollen)
 • heropening congrescentra en expositieruimtes: tot 5.000 bezoekers.
 • ontvangst buitenlandse toeristen
Etappe 4 (vanaf 30 juni, onder voorbehoud)
 • einde avondklok
 • einde maximaal aantal bezoekers, daar waar de situatie het toelaat, in publieke gelegenheden (met speciale protocollen) 
 • mogelijkheid organisatie van evenementen met meer dan 1.000 bezoekers, binnen en buiten (sanitaire pas)
 • maximaal toegestaan publiek bij evenementen aangepast aan lokale situatie. Discotheken blijven gesloten.

Iedereen die tijdens de avondklok zijn woning verlaat, moet zijn verplaatsing kunnen motiveren. Dit doet u door het laten zien van een verklaring en eventuele bewijsstukken voor de aangegeven noodzakelijke reden. Dit formulier moet u ook bij u dragen als u na 23.00 uur (dus tijdens de avondklok), reist van of naar Frankrijk. Bent u om werkgerelateerde redenen buiten tijdens de avondklok? Dan heeft u een “attestation couvre feu” en ook een werkgeversverklaring nodig. Zie ook deze website van de overheid van Frankrijk.

Als u op weg bent om een trein of vliegtuig te halen tijdens de avondklok, moet u ook tickets kunnen laten zien.

Buitenlandse toeristen zijn in principe vanaf 9 juni 2021 weer welkom in Frankrijk.

Actuele informatie met instructies en adviezen van de Franse overheid vindt u op de websites van:

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. In Frankrijk is het mogelijk u bij verschillende laboratoria of apotheken te laten testen.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Frankrijk vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Frankrijk bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Door de verbeterde gezondheidssituatie hoeft u na een verblijf op Corsica bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er is voor dit eiland ook geen testverplichting meer voordat u naar Nederland reist. Reist u van Corsica via een hoog risicogebied (zoals de rest van Frankrijk) terug naar Nederland, dan geldt er wel een testverplichting en krijgt u het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Als u vanuit de rest van Frankrijk naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. U moet dan een NAAT(PCR)test overleggen die niet ouder is dan 72 uur voor u naar Nederland vertrekt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of een test voor uw terugreis verplicht is.

Na een verblijf in de rest van Frankrijk krijgt u het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Frankrijk

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Frankrijk de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Reischecklist Frankrijk

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Frankrijk favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Frankrijk is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Nederlandse ingezetenen hebben voor Frankrijk geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Frankrijk een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Frankrijk een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Frankrijk. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • In Frankrijk gelden andere maatregelen dan in Nederland. Het is bijvoorbeeld in heel Frankrijk verplicht in gesloten ruimten een mondkapje te dragen. In de meeste steden en dorpen, waaronder Parijs, is het dragen van een mondkapje ook buiten verplicht.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Frankrijk. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt in Frankrijk af. Vanaf 9 juni 2021 voert de Franse overheid daarom verdere versoepelingen in.

De kleurcode voor Frankrijk (behalve Corsica) blijft oranje. Maak geen reizen naar Frankrijk als het niet noodzakelijk is. 

Terrorisme

In de afgelopen jaren waren er in Frankrijk terroristische aanslagen.
Het dreigingsniveau is in oktober 2020 door de Franse autoriteiten voor het hele land aangepast naar ‘urgence attentats’ door de aanslag op 29 oktober 2020 in Nice en recente aanslagen in Parijs. De veiligheidsmaatregelen zijn verscherpt en iedereen wordt opgeroepen alert te zijn. Er zijn verscherpte (identiteits-)controles. Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Informeer u voordat u op reis gaat over de actuele situatie en de extra veiligheidsmaatregelen waarmee u mogelijk te maken krijgt. Zorg dat u zich altijd kunt legitimeren.

Zie ook het advies van de Franse regering over hoe te handelen in het geval van een terroristische aanslag (informatie in het Engels).

Criminaliteit

In grote steden zijn criminelen actief, zoals zakkenrollers. Let op uw persoonlijke eigendommen en neem geen waardevolle spullen mee. Maak een scan van uw reisdocument en bewaar dit digitaal.

Natuurgeweld

In het zuiden van Frankrijk en op het eiland Corsica kunnen bosbranden voorkomen. Vooral in de zomermaanden, bij lange droge periodes, kunnen deze veel schade aanrichten. Reist u in een gebied waar bosbranden zijn of kunnen ontstaan? Volg de berichten in de (lokale) media en laat u goed informeren over de situatie. Neem contact op met uw reisorganisatie.

Als het ineens veel regent kunnen er overstromingen voorkomen.

In de Franse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

In het Frans overzeese Caraïbische gebied kunnen van juni tot november tropische stormen en orkanen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bent u op een van de eilanden en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Maakt u een georganiseerde reis, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Frankrijk en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Frankrijk bijvoorbeeld op de website van de ANWB of van Transport en Logistiek Nederland (TLN). De Thalys treinen rijden nog niet volgens het oude schema maar dat wordt langzaam opgevoerd.

Tips van de ambassade

Wilt u werken, studeren of u vestigen in Frankrijk? Raadpleeg de website van de Nederlandse ambassade in Parijs.

Brexit

Reist u via Frankrijk naar Engeland? Lees dan eerst het reisadvies voor Engeland.

Lees meer informatie over de gevolgen en de veranderingen door de Brexit.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Frankrijk en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 112
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247,  Whatsapp naar nummer +31 682 387 796  of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Parijs

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Parijs.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Frankrijk op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Frankrijk

Er zijn in Frankrijk enorm veel vragen over het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Frankrijk?

Door coronavirus was op vakantie naar Frankrijk in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Frankrijk mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Frankrijk en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Frankrijk

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in Frankrijk:

Klik hier voor Frankrijk

😷 Waar kan ik me voor een test aanmelden in Frankrijk?

Wanneer je wilt reizen naar Frankrijk heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Frankrijk met reisverklaring. Deze kaart bevat 60+ corona testlocaties door héél Nederland!

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Frankrijk

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoest en nies doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf thuis en werk uit huis als dat kan
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
 • Ben je ziek blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten