Aantal Corona virus besmettingen Frankrijk

Op dit moment (02-12-2021) zijn er in Frankrijk, 7,725,114 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 1,886 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 119,227 overleden in Frankrijk aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 7,137,416 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 03 december

Statistieken COVID-19 in Frankrijk 02 december:

Land Frankrijk
Positief getest 7,725,114
Aantal Doden 119,227
Hersteld 7,137,416
Actieve gevallen 468,471
Kritische toestand 1,886
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 02 december 2021

Kaart coronavirus (covid-19) in Frankrijk vandaag

Opzoek naar een kaart van Frankrijk? Wij bieden u relevante plattegronden aan van Frankrijk, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Frankrijk, Frankrijk nieuws en meer!

Live Coronavirus Kaart Frankrijk oranje zones

U vind hieronder een landkaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Frankrijk:

Kaart departementen Frankrijk

Kaart Frankrijk aantal besmettingen, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies Frankrijk en Nieuws

Vakantie naar Frankrijk mogelijk?

Op vakantie naar Frankrijk coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Frankrijk niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Frankrijk versoepeld. En is vakantie in 2021 ondanks het virus in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Frankrijk. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Frankrijk of een ander land.

Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 02-12-2021 | Nog steeds geldig op: 02-12-2021

Als u niet (volledig) bent gevaccineerd of niet bent hersteld van COVID-19 moet u een negatieve PCR/NAAT- of antigeentest kunnen laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 24 uur vóór vertrek naar Frankrijk. De kleurcode van Frankrijk is geel. Reizigers vanaf 12 jaar en 2 maanden oud moeten bij verschillende activiteiten in Frankrijk een coronabewijs (pass sanitaire) laten zien. Bij terugkeer uit Frankrijk en het eiland Corsica naar Nederland moet u een coronabewijs laten zien. Lees wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Frankrijk

Coronavirus

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) in Frankrijk gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU) en Schengen. U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. Neem ook een print van uw coronabewijs QR-code mee.

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Hier vindt u de voorwaarden. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Inreisbeperkingen

U kunt naar Frankrijk reizen met uw coronabewijs (Digitale Corona Certificaat – DCC), in Frankrijk “pass sanitaire” genoemd, als u voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

 • U bent 7 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd (met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield) en u kunt dit aantonen in de CoronaCheck app of met een print van uw coronabewijs (DCC) QR-code;
 • U heeft minimaal 28 dagen geleden het Janssen-vaccin gekregen en u kunt dit aantonen in de CoronaCheck app of met een print van uw coronabewijs (DCC) QR-code;
 • U bent hersteld van COVID-19 en u heeft minstens 7 dagen geleden 1 vaccinatie gekregen. U geldt dan als volledig gevaccineerd.
 • U bent besmet geweest met COVID-19 en u kunt bewijzen dat u hersteld bent met een positieve PCR/NAAT-test die minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden is afgegeven.
 • Als u niet (volledig) bent gevaccineerd moet u een negatieve PCR/NAAT- of antigeentest laten zien die niet ouder is dan 24 uur vóór vertrek naar Frankrijk (gerekend vanaf het moment van afname). 

Deze voorwaarden gelden ook voor kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen tot en met 11 jaar hoeven niet getest te worden.

In Frankrijk moeten volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar en 2 maanden oud een coronabewijs laten zien bij het bezoeken van culturele en sportactiviteiten, winkelcentra en horecazaken.

Let op: In alle gevallen – dus ook als u voldoet aan een of meer van bovenstaande voorwaarden- moet u bij aankomst in Frankrijk een erewoordverklaring kunnen laten zien waarmee u aangeeft akkoord te gaan met de in Frankrijk geldende sanitaire voorschriften. Dit geldt ook voor minderjarigen vanaf 12 jaar.

Lees meer over de erewoordverklaring (informatie in het Frans) en de voorwaarden (informatie in het Nederlands).

Grenzen

Over land kunnen strengere grenscontroles plaatsvinden met Frankrijk en omringende landen. Het maakt niet uit of u uit een groen, geel, oranje of rood gekleurd gebied Frankrijk inreist. Houd hier rekening mee.

Reist u naar Frankrijk vanuit een door de Franse overheid als oranje of rood aangemerkt land buiten de EU? Neem contact op met de Franse ambassade in het land waar u verblijft voor de inreisvoorwaarden en mogelijke verplichting tot quarantaine en raadpleeg de website van de Franse overheid.

Lees meer over deze inreisvoorwaarden op de website van het Franse consulaat in Amsterdam.

Luchtverkeer

Om verspreiding van het coronavirus in Frankrijk te voorkomen zijn er beperkingen in het internationale luchtverkeer.

Afhankelijk van de plek vanwaar u als Nederlander naar Frankrijk reist, kunnen andere regels bestaan. Als u vanuit Europa naar Frankrijk reist en aankomt op een vliegveld of in een haven, dan moet u een bewijs laten zien waarin staat dat u geen symptomen van COVID-19 heeft. Ook moeten in dit bewijs uw contactgegevens, datum, nummer van de vlucht en uw stoelnummer staan voor eventueel contactonderzoek. Dit bewijs wordt op sommige vluchten uitgegeven door de vliegmaatschappij. Let op: als een reiziger bij vertrek corona symptomen heeft, kan toegang tot de vlucht geweigerd worden.

Via de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken kunt u veelgestelde vragen over COVID-19 en Frankrijk vinden en informatie over de benodigde documenten voor het reizen naar Frankrijk vanuit een derde land dan wel een risicogebied.

Voor de overzeese departementen en gebiedsdelen gelden ook aangepaste maatregelen.

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Coronamaatregelen (COVID-19) Frankrijk

Vanaf 15 december 2021 is voor mensen van 65 jaar of ouder het coronabewijs (DCC) niet meer geldig als ze de 2e vaccinatie (of 1e na een covid-besmetting) langer dan 7 maanden geleden hebben gehad. Alleen een DCC met het coronabewijs van 3 vaccinaties (of 2 na een covid-besmetting) is vanaf dan geldig.

Vanaf 15 januari 2022 geldt deze maatregel ook voor personen van 18 jaar en ouder.
Als u vanaf deze datum niet aan de voorwaarde van de 3e prik voldoet, wordt u als ongevaccineerd gezien en moet u bij ieder bezoek aan restaurant, bioscopen, musea, etc. een negatief PCR- of antigeentestresultaat laten zien die niet ouder dan 24 uur is.

Let op: Het dragen van een mondkapje in winkels, openbare ruimten, wachtrijen en op plekken waar veel personen op een kleine oppervlakte zijn, is verplicht.

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar en 2 maanden oud moeten een coronabewijs DCC (pass sanitaire) in de volgende situaties laten zien:

 • Bezoek of deelname aan culturele- en sportactiviteiten, toeristische attracties en evenementen met meer dan 50 bezoekers.
 • Voor toegang tot een publieksvoorstelling, pretpark, concert, festival, bioscoop, discotheek, museum, theater, zwembad, sportaccommodatie, camping of vakantiepark.

Alleen personen met een coronabewijs (pass sanitaire) krijgen toegang tot cafés, restaurants, winkelcentra, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, medische- en sociale instellingen, terrassen, transport vliegtuig-trein-bus op lange afstanden, bijeenkomsten in openbare ruimtes en grote winkelcentra (regionaal bepaald). Zorg voor een geprinte versie van uw coronabewijs (DCC) QR-code, mocht u uw digitale device niet bij de hand hebben.

In Frankrijk moeten buitenlandse toeristen betalen voor een COVID-19-test.

Franse bewoners moeten ook coronatesten zelf betalen als zij NIET gevaccineerd zijn. Testen op  doktersvoorschrift blijft kosteloos. 

Op deze website van de overheid van Frankrijk vindt u aanvullende informatie

Andere actuele informatie met instructies en adviezen van de Franse overheid vindt u op de websites van:

Klachten of symptomen coronavirus?

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. In Frankrijk is het mogelijk u bij verschillende laboratoria of apotheken te laten testen.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Testlocaties in Frankrijk

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Frankrijk de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Frankrijk vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Frankrijk bijzonderheden zijn, kijk dan website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Frankrijk

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Frankrijk favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist met welk transportmiddel dan ook, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Frankrijk is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Nederlandse ingezetenen hebben voor Frankrijk geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Frankrijk. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Frankrijk. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Terrorisme

Het dreigingsniveau in Frankrijk is op dit moment ‘Sécurité renforcée-Risque attentat’. Dit betekent dat er geen sprake meer is van een acute terroristische dreiging. De kans op een terroristische aanslag in Frankrijk blijft echter nog wel reëel. Verscherpte veiligheidsmaatregelen zijn daarom nog steeds van kracht. Iedereen wordt opgeroepen alert te blijven. Er is nog steeds extra bewaking in en rondom stations, luchthavens, gebedshuizen en overheidsgebouwen. Verscherpte (identiteits-)controles worden nog steeds uitgevoerd, maar minder vaak dan voorheen. Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Informeer u voordat u op reis gaat over de actuele situatie en de extra veiligheidsmaatregelen waarmee u mogelijk te maken krijgt. Zorg dat u zich altijd kunt legitimeren.

Zie ook het advies van de Franse regering over hoe te handelen in het geval van een terroristische aanslag (informatie in het Engels).

Criminaliteit

In grote steden zijn criminelen actief, zoals zakkenrollers. Let op uw persoonlijke eigendommen en neem geen waardevolle spullen mee. Maak een scan van uw reisdocument en bewaar dit digitaal.

Natuurgeweld

In het zuiden van Frankrijk en op het eiland Corsica kunnen bosbranden voorkomen. Vooral in de zomermaanden, bij lange droge periodes, kunnen deze veel schade aanrichten. Reist u in een gebied waar bosbranden zijn of kunnen ontstaan? Volg de berichten in de (lokale) media en laat u goed informeren over de situatie. Neem contact op met uw reisorganisatie.

Als het ineens veel regent kunnen er overstromingen voorkomen.

In de Franse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

In het Frans overzeese Caribische gebied kunnen van juni tot november tropische stormen en orkanen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Frankrijk en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Frankrijk bijvoorbeeld op de website van de ANWB of van Transport en Logistiek Nederland (TLN). De Thalys treinen rijden nog niet volgens het oude schema maar dat wordt langzaam opgevoerd.

Tips van de ambassade

Wilt u werken, studeren of u vestigen in Frankrijk? Raadpleeg de website van de Nederlandse ambassade in Parijs.

Brexit

Reist u via Frankrijk naar Engeland? Lees dan eerst het reisadvies voor Engeland.

Lees meer informatie over de gevolgen en de veranderingen door de Brexit.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Frankrijk en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 112
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247,  Whatsapp naar nummer +31 682 387 796  of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Parijs

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Parijs.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Frankrijk op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Frankrijk

Er zijn in Frankrijk enorm veel vragen over het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Frankrijk?

Door corona was op vakantie naar Frankrijk in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Frankrijk mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Frankrijk en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Frankrijk

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in Frankrijk:

Bekijk COVID-19 kaart Frankrijk

🤧 Waar kan ik me laten testen in Frankrijk?

Als je wilt reizen naar Frankrijk heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Frankrijk incl. reisverklaring. Ons overzicht benoemd meer dan 80+ pcr teststraten door heel het land!

🧼 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Frankrijk

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Hoest en nies enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis en werk uit huis
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie