Aantal Corona virus besmettingen in Italië

Op dit moment (11-04-2021) zijn er in Italië, 3,754,077 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 3,588 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 113,923 overleden in Italië aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 3,107,069 inwoners hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 12 april

Corona-teller.nl

Laatste Statistieken covid-19 virus in Italië 11 april:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Italië 3,754,077 113,923 3,107,069 533,085 3,588
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020

Kaart coronavirus in Italië vandaag

U zoekt een kaart van Italië? Wij bieden u hieronder actuele plattegronden aan van Italië, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Italië, nieuws van vandaag en meer!

Corona-teller.nl

Live Coronavirus Kaart Italië rode zones

Je vind hieronder een landkaart van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Italië:

Corona-teller.nl

Kaart gebieden Italië

Landkaart Italië besmettingen, Corona virus Overledenen, Reisadvies Italië en Nieuws

Vakantie naar Italië mogelijk?

Op vakantie naar Italië coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Italië geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de maatregelen in Italië versoepeld. Hierdoor is reizen ondanks de corona epidemiein de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Italië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Italië of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Italië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 06-04-2021 | Nog steeds geldig op: 11-04-2021

Corona-teller.nl

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’. In de meeste regio’s in Italië mag u alleen binnen uw regio of woonplaats het huis uit voor alleen: werk, gezondheid of andere strikt noodzakelijke redenen. U moet ook een ingevuld formulier bij u hebben.

Kaart bij reisadvies Italie

Reischecklist Italië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Italië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Italië is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Italië heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Italië een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Italië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of credit card.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Er gelden in Italië andere maatregelen dan in Nederland. Bijvoorbeeld over afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI-nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Italië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Door het hoge aantal besmettingen en de nieuwe strenge maatregelen van de overheid in Italië is het advies om alleen naar Italië te reizen als het noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Criminaliteit

Wees alert op zakkenrollers en berovingen. Zeker in het toeristische hoogseizoen worden veel mensen hier het slachtoffer van. Let hier extra op in het openbaar vervoer, op de luchthavens en als u populaire attracties bezoekt. Vaak worden portemonnees leeggehaald en daarna weggegooid.

Er is een website met een gedetailleerde lijst van gevonden voorwerpen. Deze site is alleen in het Italiaans beschikbaar.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van het hotel.
 • Doe altijd aangifte bij de lokale politieautoriteiten.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld

In Italië kunnen aardbevingen voorkomen. Bent u in het land en is er een aardbeving? Volg dan de berichten in de media en laat u goed informeren over de situatie.

In Italië komen bijna elk jaar bosbranden voor. Vooral in de zomermaanden en lange droge periodes. Deze kunnen veel schade aanrichten.

In de Italiaanse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Meer informatie over lawinegevaar vindt u op de website van Europeaan Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).

Er zijn actieve vulkanen in Italië. De vulkanen Etna, Vesuvius en Stromboli zijn actief. Zo is op 3 juli 2019 de vulkaan Stromboli uitgebarsten. Hierbij zijn één dode en enkele gewonden gevallen. Meer informatie en advies vindt u op de website Protezionecivile van de Italiaanse overheid.

Is er een crisissituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over aardbevingen in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Italië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Algemeen

Houd rekening met langere reistijden door files. Ook vluchten kunnen vertraagd of geannuleerd zijn. Sinds de uitbraak van het coronavirus voeren de lokale autoriteiten extra medische controles uit bij luchthavens. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen voor uw reis.

Pleziervaartuigen

Het Internationaal Certificaat voor Pleziervaartuigen (ICP) van de watersportbond wordt in Italië niet geaccepteerd als eigendomsbewijs voor een pleziervaartuig. (Een ICP is geen bewijs van nationaliteit en registratie, zoals de zeebrief en geeft niet het recht de Nederlandse vlag te voeren). Het verdient aanbeveling om bij varen in Italië een zeebrief mee te nemen door de boot in het zeeschepenregister van het Nederlandse kadaster te laten registreren.

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Italië bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Italië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te bepalen welke stappen u moet nemen als u terugkomt van uw reis. 

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Italië 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Italië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Coronavirus (COVID-19) Italië

De meest recente informatie met instructies en adviezen kunt u vinden op de website van het Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid (Ministero della Salute)  (Engelstalige factsheet) of via telefoonnummer 1500 van het Ministerie van Volksgezondheid. Verdere informatie kunt u ook vinden op het Engelstalige deel van de website Protezione Civiele van de Italiaanse overheid. De Italiaanse overheid heeft een noodnummer geopend waar ook Engels wordt gesproken: 800 840840.

In Italië moet iedere reiziger een ingevuld document kunnen laten zien bij aankomst. Hier kan door de Italiaanse autoriteiten naar gevraagd worden. Ook adviseert de Italiaanse overheid bij een reis naar Italië een app te downloaden om het opsporen van besmettingen te ondersteunen.

Er zijn strengere maatregelen in Italië om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De Italiaanse regering heeft op basis van de gezondheidsrisico’s de regio’s ingedeeld in een aantal risicogebieden (wit-geel-oranje-rood). Deze kleurindeling is anders dan de kleurcodering van het reisadvies. Hoe hoger de gezondheidsrisico’s, hoe strikter de maatregelen.

In heel Italië geldt een avondklok tussen 22.00 en 05.00 uur. Er gelden beperkte openingstijden voor horeca, maximale groepsgroottes op openbare plekken en een aangepaste dienstregeling voor het openbaar vervoer. Schoolreizen en excursies zijn verboden, beurzen en congressen in fysieke vorm niet toegestaan en theaters, musea, bioscopen, sportcentra, zwembaden, skiresorts en gokhallenin veel delen van Italië zijn gesloten. In heel Italië is het dragen van een mondkapje verplicht in openbare binnenruimtes en in de buitenlucht.

In de meeste regio’s in Italië mag u binnen uw regio óf woonplaats alleen voor werk, gezondheid of andere strikt noodzakelijke redenen het huis uit en moet u een ingevuld formulier bij u hebben. Reizen tussen regio’s zonder noodzakelijke reden is in ieder geval niet toegestaan.

Op regionaal en lokaal niveau kunnen aanvullende maatregelen gelden. Deze veranderen regelmatig. Informeer voor vertrek over de geldende lokale maatregelen.

Inreisbeperkingen
Testverplichting en quarantaine voor reizigers uit Nederland

Alle reizigers die vanuit Nederland een noodzakelijke reis naar Italië maken, moeten vóór aankomst in Italië een negatieve testuitslag tonen (een moleculaire of antigeentest). De test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 48 uur. Dit geldt ook voor kinderen vanaf 2 jaar. Daarnaast geldt een quarantaineverplichting van 5 dagen. Het adres waar u de quarantaine doorbrengt moet u doorgeven aan de lokale gezondheidsautoriteiten. Na 5 dagen kunt u een test (moleculair of antigeen) doen. Bij een negatieve testuitslag mag u uit de quarantaine. De test- en quarantaineverplichtingen gelden tot en met 30 april 2021.

Sommige reizigers zijn uitgezonderd van de testverplichting en quarantaine, zoals bijvoorbeeld zakenmensen, grenswerkers of reizigers op doorreis (binnen 36 uur). Op de website van het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vindt u een Engelstalig overzicht van de uitzonderingscategorieën en een Engelstalig vragenformulier om te zien of u onder die uitzondering valt. Lees het overzicht van de test- en quarantaineregels (informatie in het Italiaans).

Volg altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Houd er rekening mee dat bij een positief testresultaat u en uw reisgenoten en/of familieleden verplicht kunnen worden om een test te doen of in quarantaine te gaan, mogelijk op eigen kosten en op een door de lokale GGD aangewezen locatie. Dit kan ook gelden voor nauwe contacten, bijv. passagiers die dichtbij een positief geteste reiziger zaten. De verplichte thuisquarantaine wordt na een positieve testuitslag pas opgeheven als u eenmaal negatief test. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Gezondheidssituatie 

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Italië vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Italië bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Rome

De politie van hoofdstad Rome controleert streng op gedragsregels voor burgers en toeristen. Zij delen boetes uit als toeristen zich niet fatsoenlijk gedragen. Het gaat daarbij onder andere om het lopen met ontbloot bovenlijf, het baden in historische fonteinen en het drinken van alcoholische dranken op straat.

Zwemmen in open water en meren

Zwemmen in binnenwater en meren kan gevaarlijk zijn. Meren kunnen honderden meters diep zijn en er kan (onder)stroming zijn. Het water is vaak koud. Hierdoor kan onderkoeling ontstaan en dat kan het zwemmen onmogelijk maken. Let op de waarschuwingen van de autoriteiten: vaak is zwemmen in binnenwateren of meren verboden.    

Wandelen in bergachtige gebieden

Zorg dat u goed geïnformeerd bent over de moeilijkheidsgraad van het gebied waar u naartoe gaat en dat u goed voorbereid bent met de juiste uitrusting. Het is belangrijk op de hoogte te blijven van de weersvoorspellingen voor het betreffende berggebied.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Italië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten: Algemeen alarmnummer: 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Rome

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Rome.

Meer informatie over het Nederlands consulaat-generaal in Milaan.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Italië op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Italië

Er zijn in Italië enorm veel vragen over het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik op vakantie naar Italië?

Door corona was op vakantie naar Italië in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Italië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Klik door naar Vakantieadvies Italië en vind daar ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Italië

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Italië:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Italië

🤒 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Italië?

Enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het covid-19 virus.

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Klik op deze link om zelf te testen op corona.

🧴 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Italië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere handeling die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Niezen en hoest in de elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis; werk uit huis
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan 1,5m (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten