KAART Italië Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (26-01-2022) zijn er in Italië, 10,212,621 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 1,694 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 144,343 overleden in Italië aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 7,379,112 corona patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 27 januari

Laatste Statistieken COVID-19 besmettingen in Italië 26 januari:

Land Italië
Positief getest 10,212,621
Aantal Doden 144,343
Hersteld 7,379,112
Actieve gevallen 2,689,166
Kritische toestand 1,694
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 26 januari 2022

Kaart corona virus Italië vandaag

U bent opzoek een kaart van Italië? Wij bieden u up to date plattegronden aan van Italië, met daarop mooie vakantie bestemmingen, lokaal nieuws en meer!

Realtime Covid-19 Kaart Italië rode zones

Hieronder vind u een overzicht van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Italië:

Italië Landkaart departementen

Landkaart Italië aantal besmettingen, Corona Overledenen, Reisadvies Italië en actueel nieuws

Vakantie naar Italië mogelijk?

Op vakantie naar Italië coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Italië geen optie. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Italië versoepeld. Hierdoor is in 2022 op vakantie ondanks het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Italië. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Italië of een ander land.

Reisadvies Italië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-12-2021 | Nog steeds geldig op: 26-01-2022

Vanaf 10 januari 2022 is voor lokaal gebruik in Italië een 2G-coronabewijs verplicht. Lees de rubriek Coronavirus om te zien wat dit voor u betekent. Alle reizigers vanaf 6 jaar die naar Italië reizen moeten een negatief testbewijs kunnen laten zien. Dit kan een antigeentest (afgenomen maximaal 24 uur voor aankomst in Italië) of een PCR-test (afgenomen maximaal 48 uur voor aankomst in Italië) zijn. Dit geldt ook voor reizigers die een geldig vaccinatie- of herstelbewijs hebben. Reizigers die geen vaccinatiebewijs of een herstelbewijs (niet ouder dan 6 maanden) hebben moeten, naast de PCR- of antigeentest, na aankomst in Italië verplicht 5 dagen op eigen kosten in quarantaine. Bij aankomst in Italië wordt daarnaast steekproefsgewijs een COVID-test gedaan bij aankomende reizigers. Als de uitslag positief is moet u verplicht in quarantaine gaan. Deze verblijfkosten moet u zelf betalen. Het reisadvies voor heel Italië is geel. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Italië

Coronavirus

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) in Italië gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU) en Schengen. U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. Neem een print van uw QR-code mee voor het geval u geen toegang heeft tot uw telefoon.

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Hier vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Inreisbeperkingen Italië

U kunt Italië inreizen als u aan 1 van onderstaande voorwaarden voldoet. Daarnaast moet u aan de hieronder genoemde aanvullende voorwaarden voldoen:

 • U bent tussen 14 dagen en 9 maanden geleden volledig gevaccineerd (of u heeft een boostervaccinatie gekregen) met een door EMA-goedgekeurd vaccin (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca en Janssen). Het certificaat moet opgesteld zijn in één van de 4 volgende talen: Engels, Italiaans, Frans en Spaans. U moet ook een negatief testbewijs hebben, zie hieronder.
 • U een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur bij aankomst) of antigeentest (niet ouder dan 24 uur bij aankomst) heeft. Dit geldt vanaf 6 jaar. Sommige reizigers zijn uitgezonderd van de testverplichting, zoals bijvoorbeeld zakenmensen, grenswerkers of reizigers op doorreis. Op de website van het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u een Engelstalig vragenformulier invullen om te zien of u onder 1 van de uitzonderingen valt.
 • U een bewijs van herstel dat u COVID-19 heeft gehad kunt laten zien. Dit bewijs mag niet ouder zijn dan 6 maanden na de laatste positieve uitslag. U moet ook een negatief testbewijs hebben, zie hieronder.

 Let op: Aanvullende inreisvoorwaarden
 • Alle reizigers vanaf 6 jaar oud die naar Italië reizen moeten een negatief testbewijs kunnen laten zien. Dit kan een antigeentest (afgenomen maximaal 24 uur voor aankomst in Italië) of een PCR-test (afgenomen maximaal 48 uur voor aankomst in Italië) zijn. Dit geldt ook voor reizigers die een geldig vaccinatie- of herstelbewijs hebben.
 • Reizigers die geen vaccinatie- of herstelbewijs (niet ouder dan 6 maanden) hebben, moeten naast een antigeen- of PCR-test na aankomst in Italië ook nog verplicht 5 dagen op eigen kosten in quarantaine. U moet dan verblijven op het adres dat u op het Passenger Locator Form heeft opgegeven. Aan het eind van deze 5 dagen moet u opnieuw een antigeen- of PCR-test doen. Als de uitslag van deze test dan negatief is, mag u uit quarantaine.
 • Kinderen van 0 t/m 5 jaar oud hoeven voor aankomst niet getest te worden. Ook hoeven zij niet in quarantaine als hun meereizende ouders niet in quarantaine hoeven..
 • Kinderen van 6 t/m 17 jaar oud moeten voor aankomst wel getest worden.  Als zij geen vaccinatie- of herstelbewijs hebben,  hoeven zij alleen in quarantaine te blijven als hun meereizende ouders ook in quarantaine moeten blijven.
 • Bij aankomst in Italië op vliegvelden, aan grenzen of in havens wordt steekproefsgewijs een COVID-test gedaan bij aankomende reizigers. Als de uitslag positief is moet u verplicht 10 dagen in quarantaine. Als u geen geschikte verblijfplaats in Italië heeft wordt er een zogenaamd ‘COVID-hotel’ aangewezen. Deze verblijfskosten moet u zelf betalen.
 • In Italië moet iedere reiziger een Digital Passenger Locator Form kunnen laten zien bij aankomst. Hier kunnen de Italiaanse autoriteiten naar vragen. Ook kunt u gevraagd worden uw aankomst te melden bij de lokale gezondheidsautoriteiten. Lees de lijst met contactgegevens over de lokale gezondheidsdiensten per regio. Daarnaast adviseert de Italiaanse overheid bij een reis naar Italië een app te downloaden om het opsporen van besmettingen te ondersteunen. Lees het overzicht van inreisbeperkingen en de website van het Italiaanse bureau voor Toerisme (informatie in het Engels).
Algemene maatregelen

Iedereen in Italië die ouder is dan 12 jaar moet een 2G-coronabewijs (vaccinatiebewijs niet ouder dan 9 maanden of herstelbewijs niet ouder dan 6 maanden) laten zien om toegang te krijgen tot diverse overdekte gelegenheden zoals onder andere horecagelegenheden, concerten, sportevenementen-/stadions, musea, bioscopen, theaters, zwembaden, sportscholen, festivals, beurzen, congrescentra, et cetera.

In heel Italië is een 3G-coronabewijs (vaccinatiebewijs niet ouder dan 9 maanden, herstelbewijs niet ouder dan 6 maanden of testbewijs) verplicht als u gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt ook voor overnachtingen in een hotel, bed en breakfast en dergelijke.

Let op: Vanaf 10 januari 2022 is een 2G-coronabewijs verplicht in heel Italië . Dit betekent dat u een vaccinatiebewijs niet ouder dan 9 maanden of herstelbewijs niet ouder dan 6 maanden in heel Italië moet kunnen laten zien voor overnachtingen in een hotel, bed en breakfast et cetera. Dit geldt ook voor toegang tot al het lokaal en regionaal openbaar vervoer, skiliften, horecagelegenheden in de buitenlucht, ceremonies, buitenzwembaden en teamsport in de buitenlucht.

De CoronaCheckApp uit Nederland kunt u hiervoor ook in Italië gebruiken.

Let op: met ingang van 1 februari 2022 is een vaccinatiebewijs voor gebruik in Italië nog maar 6 maanden geldig.

Het is in heel Italië verplicht om zowel in de buitenlucht als in openbare binnenruimtes een mondkapje te dragen. In het openbaar vervoer is het verplicht om een FFP2-mondkapje te dragen, dit geldt ook voor bioscopen, theaters en sportstadions.

Nachtclubs en discotheken zijn in heel Italië gesloten.

Op regionaal en lokaal niveau kunnen er aanvullende maatregelen gelden, deze veranderen regelmatig. Informeer voor vertrek over de geldende lokale maatregelen bij uw reisorganisatie of de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of bed and breakfast). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV.

Volg altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Houd er rekening mee dat bij een positief testresultaat u en uw reisgenoten en/of familieleden verplicht kunnen worden om een test te doen of in quarantaine te gaan, mogelijk op eigen kosten en op een door de lokale GGD aangewezen locatie. Dit kan ook gelden voor nauwe contacten, bijv. passagiers die dichtbij een positief geteste reiziger zaten. De verplichte thuisquarantaine wordt na een positieve testuitslag pas opgeheven als u eenmaal negatief test. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u nog meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Coronavirus (COVID-19) Italië

Let op: Als u in Italië besmet raakt met het coronavirus, moet u verplicht in quarantaine. De verplichte quarantaine duurt maximaal 21 dagen na de eerste positieve testuitslag. Deze kosten moet u zelf betalen.

De meest recente informatie met instructies en adviezen kunt u vinden op de website van het Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid (Ministero della Salute) of via telefoonnummer 1500 van het Ministerie van Volksgezondheid. De Italiaanse overheid heeft een noodnummer geopend waar ook Engels wordt gesproken: 800 840840.

De Italiaanse regering heeft op basis van de gezondheidsrisico’s de regio’s ingedeeld in een aantal risicogebieden (wit-geel-oranje-rood). Deze kleurindeling is anders dan de kleurcodering van het reisadvies. Hoe hoger de gezondheidsrisico’s, hoe strikter de maatregelen. In heel Italië is het dragen van een mondkapje verplicht in de buitenlucht en in openbare binnenruimtes. Er moet minimaal 1 meter afstand worden gehouden. In ‘gele’ gebieden mogen er max. 4 personen aan een tafel in restaurants zitten. Wanneer een regio ‘oranje’ is mogen restaurants geen klanten bedienen (wel afhaal tot 22.00 uur), worden reisbewegingen tussen gemeentes beperkt, en zijn plekken zoals musea, stadions, sportscholen, zwembaden en disco’s gesloten. In ‘rode’ gebieden is een harde lockdown: u mag alleen het huis uit voor werk of gezondheidsredenen (buiten sporten in de buurt van je huis mag wel) met een ingevuld formulier, geen buitenshuis bezoek (ook niet van vrienden en familie), alle winkels sluiten behalve die basisvoorzieningen leveren (zoals supermarkten en afhaalrestaurants).

De huidige kleurcodes voor de regio’s kunt u hier vinden.

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Italië 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Italië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie 

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Italië vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Italië bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Italië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Italië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Italië is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Italië heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Italië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of credit card.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Er gelden in Italië andere maatregelen dan in Nederland. Bijvoorbeeld over afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI-nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Italië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Criminaliteit

Wees alert op zakkenrollers en berovingen. Zeker in het toeristische hoogseizoen worden veel mensen hier het slachtoffer van. Let hier extra op in het openbaar vervoer, op de luchthavens en als u populaire attracties bezoekt. Vaak worden portemonnees leeggehaald en daarna weggegooid.

Er is een website met een gedetailleerde lijst van gevonden voorwerpen. Deze site is alleen in het Italiaans beschikbaar.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van het hotel.
 • Doe altijd aangifte bij de lokale politieautoriteiten.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld

In Italië kunnen aardbevingen voorkomen. Bent u in het land en is er een aardbeving? Volg dan de berichten in de media en laat u goed informeren over de situatie.

In Italië komen bijna elk jaar bosbranden voor. Vooral in de zomermaanden en lange droge periodes. Deze kunnen veel schade aanrichten.

In de Italiaanse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Meer informatie over lawinegevaar vindt u op de website van Europeaan Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).

Er zijn actieve vulkanen in Italië. De vulkanen Etna, Vesuvius en Stromboli zijn actief. Zo is op 3 juli 2019 de vulkaan Stromboli uitgebarsten. Hierbij zijn één dode en enkele gewonden gevallen. Meer informatie en advies vindt u op de website Protezionecivile van de Italiaanse overheid.

Is er een crisissituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over aardbevingen in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Italië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Algemeen

Houd rekening met langere reistijden door files. Ook vluchten kunnen vertraagd of geannuleerd zijn. Sinds de uitbraak van het coronavirus voeren de lokale autoriteiten extra medische controles uit bij luchthavens. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen voor uw reis.

Pleziervaartuigen

Het Internationaal Certificaat voor Pleziervaartuigen (ICP) van de watersportbond wordt in Italië niet geaccepteerd als eigendomsbewijs voor een pleziervaartuig. (Een ICP is geen bewijs van nationaliteit en registratie, zoals de zeebrief en geeft niet het recht de Nederlandse vlag te voeren). Het verdient aanbeveling om bij varen in Italië een zeebrief mee te nemen door de boot in het zeeschepenregister van het Nederlandse kadaster te laten registreren.

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Italië bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Rome

De politie van hoofdstad Rome controleert streng op gedragsregels voor burgers en toeristen. Zij delen boetes uit als toeristen zich niet fatsoenlijk gedragen. Het gaat daarbij onder andere om het lopen met ontbloot bovenlijf, het baden in historische fonteinen en het drinken van alcoholische dranken op straat.

Zwemmen in open water en meren

Zwemmen in binnenwater en meren kan gevaarlijk zijn. Meren kunnen honderden meters diep zijn en er kan (onder)stroming zijn. Het water is vaak koud. Hierdoor kan onderkoeling ontstaan en dat kan het zwemmen onmogelijk maken. Let op de waarschuwingen van de autoriteiten: vaak is zwemmen in binnenwateren of meren verboden.    

Wandelen in bergachtige gebieden

Zorg dat u goed geïnformeerd bent over de moeilijkheidsgraad van het gebied waar u naartoe gaat en dat u goed voorbereid bent met de juiste uitrusting. Het is belangrijk op de hoogte te blijven van de weersvoorspellingen voor het betreffende berggebied.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Italië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Rome

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Rome.

Meer informatie over het Nederlands consulaat-generaal in Milaan.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Italië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Italië

Er zijn nog erg veel vragen over het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Italië?

Door corona was op vakantie naar Italië in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Italië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Italië en bekijk ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeten in Italië

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Italië:

Klik hier voor Italië

😪 Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Italië?

Voor reizen naar Italië heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Italië incl. reisdocument. Ons overzicht benoemd meer dan 150+ coronavirusteststraten door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Italië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Niezen en hoesten in de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk vanuit huis als dat kan
 • Ben je buiten? Houd dan 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Blijf binnen als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie