Aantal Coronavirus besmettingen in Slowakije

Op het moment van publiceren (08-06-2021) zijn er in Slowakije, 390,451 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 59 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 12,414 overleden in Slowakije aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 376,440 corona patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden geupdate op 09 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Statistieken corona aantal besmettingen in Slowakije 08 juni:

Land Slowakije
Positief getest 390,451
Aantal Doden 12,414
Hersteld 376,440
Actieve gevallen 1,597
Kritische toestand 59
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 juni 2021

Kaart coronavirus in Slowakije vandaag

U bent opzoek een landkaart van Slowakije? Wij tonen op deze pagina duidelijke plattegronden aan van Slowakije, met daarop mooie vakantie plekken in Slowakije, actueel nieuws en meer!

Realtime Covid-19 Kaart Slowakije oranje zones

Hieronder vind je een kaart van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Slowakije:

Corona-teller.nl

Kaart departementen Slowakije

Kaart Slowakije aantal besmettingen, Coronavirus Overledenen, Reisadvies Slowakije en regio nieuws

Vakantie naar Slowakije mogelijk?

Op vakantie naar Slowakije coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Slowakije lange tijd niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Slowakije versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren ondanks de corona epidemie in een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Slowakije. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Slowakije of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Slowakije | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 08-06-2021

De kleurcode voor Slowakije is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Slowakije als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Slowakije naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Slowakije en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Bij aankomst in Slowakije moeten reizigers verplicht 14 dagen in quarantaine. Dit geldt voor reizigers van binnen en buiten de EU. Na 8 dagen in quarantaine kunt u een PCR-test laten doen. Is deze test negatief, dan kunt u de quarantaine beëindigen. U moet zich ook registreren bij de Slowaakse autoriteiten. Registratie kan op 2 manieren: telefonisch bij de Regional Public Health Office of online. Aan de grens vinden controles plaats door de politie.

De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de officiële corona website van de Slowaakse overheid, de website van het Slowaaks ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels) en de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken (informatie in het Slowaaks).

Lees meer informatie over reizen naar Slowakije en de inreisbeperkingen op de officiële corona website van de Slowaakse overheid. (informatie in het Engels). 

Coronavirusmaatregelen Slowakije

Het aantal besmettingen met het coronavirus is in heel Slowakije hoog. Reis alleen naar Slowakije als het noodzakelijk is. 

Er zijn maatregelen genomen om het coronavirus in te dammen, zoals de plicht een mondkapje te dragen in openbare ruimtes en de buitenlucht en 2 meter afstand te houden. Grootschalige evenementen zijn afgelast. Restaurants (behalve afhaalservice), winkels, restaurants, hotels en culturele instellingen zijn gesloten. Supermarkten, drogisterijen en andere winkels voor basisbehoeften zijn wel open. U mag thuis geen bezoek ontvangen (behalve personen uit het eigen huishouden).

Maatregelen kunnen per regio verschillen. Informeer uzelf hierover, op de website van de overheid kunt u hier meer over lezen (informatie in het Engels).

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Slowakije te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Slowakije gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Slowakije

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Slowakije de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Reischecklist Slowakije

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Slowakije favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies voor het land verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis  registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Slowakije reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Slowakije is een Europese identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Slowakije heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Slowakije een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Slowakije een internationaal rijbewijs nodig heeft. Heeft u een EU-rijbewijs, dan is dat voldoende.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Slowakije. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in Slowakije. Er kunnen in Slowakije andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetra.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Slowakije. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Het aantal besmettingen met het coronavirus is in heel Slowakije hoog. Reis alleen naar Slowakije als het noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Aanvullende waarschuwingen:

In Slowakije zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Veiligheidsrisico’s in Bratislava

Het afgelopen jaar zijn er een paar geweldsincidenten geweest in het uitgaansleven in Bratislava. Hoewel deze incidenten niet vaak voorkomen, is het verstandig alert te zijn in sommige nachtclubs. Vooral in de omgeving van de straat Obchodna in het centrum van de stad.

Natuurgeweld

In de Slowaakse wintersportgebieden komen lawines voor. Houd u aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Slowakije en is er een noodsituatie?  Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

Voor de snelwegen heeft u een vignet nodig. Kijk voor meer informatie over het vignet en over de verkeersveiligheid in Slowakije bijvoorbeeld op de website van de ANWB, het Slowaaks portaal voor elektronische tol contributie  of het digitale portaal voor vignetaanvraag voor Slowakije.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Slowakije.

LHBTI

LHBTI (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen) wordt niet algemeen geaccepteerd in Slowakije. Houd daar rekening mee. Ook in het uitgaansleven. Geweldsincidenten gericht tegen homoseksuelen komen af en toe voor.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Slowakije en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 798 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Bratislava

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Bratislava.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Slowakije op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Slowakije

Er zijn in Slowakije enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Slowakije?

Door coronavirus was op vakantie naar Slowakije in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Slowakije mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Slowakije en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Slowakije

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Slowakije:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Slowakije

🤒 Waar kan ik me laten testen op corona in Slowakije?

Wanneer je opreis gaat naar Slowakije heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Slowakije incl. reisdocument. Deze kaart toont meet dan 2500+ coronatest straten door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Slowakije

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf binnen en werk thuis als dit mogelijk is
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Kom je toch buiten? Behoud dan meer dan 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
 • Blijf helemaal binnen als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten