Aantal Corona besmettingen in Slovenië

Op dit moment (23-06-2021) zijn er in Slovenië, 257,116 mensen positief getest op corona. Dit zijn +50 meer dan gisteren. 26 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 4,417 overleden in Slovenië aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 251,496 patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 24 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken covid-19 virus in Slovenië 23 juni:

Land Slovenië
Positief getest 257,116
Aantal Doden 4,417
Hersteld 251,496
Actieve gevallen 1,203
Kritische toestand 26
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juni 2021

Kaart coronavirus (covid-19) in Slovenië vandaag

U zoekt een kaart van Slovenië? Wij tonen op deze pagina up to date plattegronden aan van Slovenië, met daarop mooie vakantie bestemmingen, lokaal nieuws en nog veel meer!

Realtime Covid-19 Kaart Slovenië zones

Hieronder vind je een landkaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Slovenië:

Corona-teller.nl

Slovenië streken landkaart

Covid-19 Kaart Slovenië aantal inwoners besmet, Corona virus Overledenen, Reisadvies Slovenië en Lokaal nieuws

Vakantie naar Slovenië mogelijk?

Op vakantie naar Slovenië coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Slovenië lange tijd niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Slovenië versoepeld. En is vakantie in 2021 tijdens de corona epidemie in veel landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Slovenië. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Slovenië of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Slovenië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 23-06-2021 | Nog steeds geldig op: 23-06-2021

Vanaf 24 juni 2021 wordt de kleurcode voor Slovenië geel. U hoeft vanaf 24 juni 2021 bij terugkeer naar Nederland vanuit Slovenië geen negatieve NAAT(PCR)test meer te laten zien en u hoeft na thuiskomst ook niet meer in (thuis)quarantaine te gaan. Tot en met 23 juni 2021 gelden deze maatregelen nog wel. Let op: om Slovenië in te kunnen reizen, gelden er strenge testverplichtingen en quarantaineverplichtingen. Meer informatie over de in Slovenië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Slovenië

Coronavirus

Inreisbeperkingen Slovenië

De Sloveense overheid heeft een kleurensysteem ingevoerd voor personen die uit het buitenland naar Slovenië komen.

Door de hoge coronabesmettingen in Nederland, staat Nederland op de rode lijst en gelden er inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.

Reizigers uit Nederland moeten bij binnenkomst in Slovenië een negatieve NAAT(PCR)-testuitslag overleggen. Na aankomst moeten reizigers 10 dagen in thuisquarantaine gaan. U kunt zich op dag 5 na aankomst laten testen. Bij een negatieve testuitslag kunt u de quarantaineduur verkorten.

Reizigers hoeven geen NAAT(PCR)-testuitslag aan te tonen en hoeven niet in thuisquarantaine te gaan als zij een vaccinatiebewijs (1 van de door de EU goedgekeurde vaccins), een verklaring van herstel van corona of een verklaring kan aantonen dat persoon hersteld en ingeënt is tegen COVID-19. Lees de van toepassing zijnde vrijstellingen/criteria op de website van de overheid van Slovenië (informatie in het Engels).

Valt u niet onder deze vrijstellingen/criteria dan kunt u Slovenië inreizen na aantoning van een negatieve NAAT(PCR)-testuitslag, die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst. Een antigeen sneltest wordt niet meer geaccepteerd. Bij aankomst in Slovenië, moet u verplicht 10 dagen in thuisquarantaine. U kunt zich op dag 5 na aankomst laten testen. Bij een negatieve testuitslag kunt u de quarantaineduur verkorten.

Voor meer informatie kunt u de website van het Sloveense Ministerie van Binnenlandse Zaken raadplegen (informatie in het Engels).

Coronamaatregelen

Actuele informatie over de lokale coronamaatregelen leest u op de website van de website van de Sloveense overheid (informatie in het Engels).

Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in Slovenië. Er kunnen in Slovenië andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes (welke soort is verplicht en wanneer moet ik het dragen), hoeveel afstand u moet houden of de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties et cetera. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of B&B). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV of politie. 

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Grenzen

Als u symptomen heeft die op corona lijken of u heeft corona dan mag u Slovenië niet inreizen. Door het coronavirus zijn er inreisbeperkingen voor Nederlandse reizigers. Er zijn grenscontroles bij alle grenzen van Slovenië. Actuele informatie over Slovenië en de toegang tot grensovergangen vindt u op de website van de Sloveense overheid (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Vanaf 24 juni 2021 hoeft u voor terugkeer naar Nederland geen negatieve NAAT(PCR)test te laten zien en hoeft u na thuiskomst ook niet in (thuis)quarantaine te gaan. Tot en met 23 juni 2021 gelden deze maatregelen nog wel.

Tot en met 23 juni 2021:

Als u vanuit Slovenië naar Nederland reist, bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. U moet dan een NAAT(PCR)test overleggen voor u in Nederland aankomt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier vindt u meer informatie en de uitzonderingen.

Na een verblijf in Slovenië krijgt u het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine geadviseerd wordt te gaan, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Slovenië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Slovenië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Slovenië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Slovenië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Slovenië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies voor verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Slovenië reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Slovenië is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Slovenië heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Slovenië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Slovenië een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Slovenië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Coronamaatregelen
 • Er kunnen in Slovenië andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetra.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Slovenië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen 

Het aantal besmettingen met het coronavirus is in heel Slovenië hoog. Reis alleen naar Slovenië als het noodzakelijk is.

Natuurgeweld

In de Sloveense wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Als het veel en hard sneeuwt kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houd hier rekening mee. Meer informatie over lawinegevaar kunt u vinden op de website van  European Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).

Ook in andere jaargetijden kunnen snel wisselende weersomstandigheden in de bergen gevaarlijk zijn. Bereid u goed voor. Lees bijvoorbeeld de informatie op de website van de Sloveense Alpinisten organisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in Slovenië?

Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Slovenië en is er een noodsituatie?  Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Door het coronavirus heeft de Sloveense overheid inreisbeperkingen ingesteld voor Nederlandse reizigers. Actuele informatie over Slovenië en grensovergangen is te vinden op de website van de Sloveense politie (informatie in het Engels).

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer
Vignettenplicht

In Slovenië is het verplicht een vignet te hebben op de snelwegen en de ringweg rond de hoofdstad Ljubljana. Rijden zonder vignet op de snelwegen levert een boete op. Kijk voor meer informatie op de website van de Sloveense overheid.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Slovenië op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Grenscontrole Schengengrens Slovenië – Kroatië

Slovenië is deel van het Schengengebied, buurland Kroatië is dat niet. Reist u vanuit Nederland door Slovenië naar Kroatië? Dan is de grens tussen deze landen de eerste met een controle. Het gaat hier om een buitengrens met het Schengengebied. Daar worden reisdocumenten zorgvuldig gecontroleerd door zowel de Sloveense als de Kroatische autoriteiten. Zonder een geldig paspoort of identiteitskaart kunt u een boete krijgen.

Registratie bij politie

Verblijft u in Slovenië niet in een hotel of op een camping, maar bij particulieren? Dan moet u zich binnen 72 uur registreren bij de lokale politie.

Bergwandelingen

Wilt u een wandeling in de bergen maken? Houd dan rekening met snel wisselende weersomstandigheden. Bereid u goed voor. Lees bijvoorbeeld de informatie op de website van de Sloveense Alpinisten organisatie.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Slovenië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemene alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Ljubljana

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Ljubljana.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Slovenië op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Slovenië

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Slovenië?

Door COVID-19 was op vakantie naar Slovenië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Slovenië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Slovenië en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Slovenië

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Slovenië:

Bekijk COVID-19 kaart Slovenië

😪 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Slovenië?

Wanneer je opreis gaat naar Slovenië heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Slovenië met reisdocument. Deze kaart toont meet dan 150+ COVID-19testlocaties door heel het land!

👏 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Slovenië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Niezen en hoest alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan meer dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten