Aantal Corona besmettingen in Slovenië

Op dit moment (28-02-2021) zijn er in Slovenië, 190,081 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +451 meer dan gisteren. 95 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 3,836 overleden in Slovenië aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 175,210 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 01 maart

Laatste Statistieken covid-19 virus in Slovenië 28 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Slovenië 190,081 3,836 175,210 11,035 95

Kaart corona virus in Slovenië vandaag

U zoekt een kaart van Slovenië? Wij bieden op onze website up to date plattegronden aan van Slovenië, met daarop mooie vakantie bestemmingen, lokaal nieuws en nog veel meer!

Live Coronavirus Kaart Slovenië rode zones

Hieronder vind u een landkaart van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Slovenië:

Slovenië Kaart gebieden

Landkaart Slovenië besmettingen, Corona virus Doden aantallen, Reisadvies Slovenië en regio nieuws

Vakantie naar Slovenië mogelijk?

Op vakantie naar Slovenië coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Slovenië niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Slovenië versoepeld. En is vakantie vieren ondanks coronain veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Slovenië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Slovenië of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Slovenië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 17-02-2021 | Nog steeds geldig op: 28-02-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om NIET naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Voor Slovenië gelden reisbeperkingen voor inwoners en reizigers uit Nederland. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen en informatie over thuisquarantaine en verplichte testen de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Slovenië

Reischecklist Slovenië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Slovenië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies voor verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Slovenië reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Slovenië is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Slovenië heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Slovenië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Slovenië een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Slovenië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Coronamaatregelen
 • Er kunnen in Slovenië andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetra.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Slovenië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u vaak minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen 

Het aantal besmettingen met het coronavirus is in heel Slovenië hoog. Reis alleen naar Slovenië als het noodzakelijk is.

Natuurgeweld

In de Sloveense wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Als het veel en hard sneeuwt kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houd hier rekening mee. Meer informatie over lawinegevaar kunt u vinden op de website van  European Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).

Ook in andere jaargetijden kunnen snel wisselende weersomstandigheden in de bergen gevaarlijk zijn. Bereid u goed voor. Lees bijvoorbeeld de informatie op de website van de Sloveense Alpinisten organisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in Slovenië?

Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Slovenië en is er een noodsituatie?  Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Door het coronavirus heeft de Sloveense overheid inreisbeperkingen ingesteld voor Nederlandse reizigers. Actuele informatie over Slovenië en grensovergangen is te vinden op de website van de Sloveense politie (informatie in het Engels).

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Assocation (IATA).

Wegverkeer
Vignettenplicht

In Slovenië is het verplicht een vignet te hebben op de snelwegen en de ringweg rond de hoofdstad Ljubljana. Rijden zonder vignet op de snelwegen levert een boete op. Kijk voor meer informatie op de website van de Sloveense overheid.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Slovenië op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Slovenië? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Slovenië gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Slovenië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Slovenië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen Slovenië

In Slovenië gelden reisbeperkingen voor inwoners en reizigers uit Nederland. De reden is het aantal coronabesmettingen in Nederland.

Als u Slovenië inreist moet u kunnen aantonen dat u geen corona heeft. U hoeft niet in quarantaine als u bij aankomst in Slovenië:

 • een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag heeft. De testuitslag, afgegeven door een erkend instituut in een Schengenland, mag niet ouder zijn dan 48 uur.
 • een negatieve sneltestuitslag kunt overleggen. De testuitslag, afgegeven door een erkend instituut in een Schengenland, mag niet ouder zijn dan 24 uur.
 • een positieve sneltestuitslag of COVID-19 PCR-testuitslag kunt overleggen die ouder is dan 21 dagen maar niet ouder dan 6 maanden.
 • kunt aantonen dat u 2 doses van het vaccin tegen het coronavirus heeft ontvangen in een Schengenland en hiervan een certificaat kunt overleggen. Het tijdstip van de tweede inenting met Biontech/Pfizer moet minstens 7 dagen geleden zijn, met Moderna minstens 14 dagen en met AstraZeneca minstens 21 dagen.

Kunt u één van bovenstaande bewijzen niet laten zien of valt u niet onder een uitzonderingscategorie die u kunt vinden op de Engelstalige website van het  Sloveense ministerie van Binnenlandse Zaken? Dan moet u verplicht 10 dagen in thuisquarantaine. De quarantaine kunt u verkorten door zich tijdens de quarantaine te laten testen. Als uit de test blijkt dat u geen corona heeft, mag u uit de quarantaine. U moet de uitslag bij zich dragen. 

Let op: de Sloveense overheid controleert streng op de naleving van deze regel.

Voor meer informatie kunt u de website van het Sloveense Ministerie van Binnenlandse Zaken raadplegen (informatie in het Engels).

Coronavirus

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Slovenië tegen te gaan. De meest recente informatie vindt u op de Engelstalige website van de Sloveense overheid.

Als u zich in Slovenië bevindt en symptomen hebt, moet u telefonisch contact opnemen het dichtstbijzijnde ziekenhuis/huisarts door 112 te bellen.

Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in Slovenië. Er kunnen in Slovenië andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes (welke soort is verplicht en wanneer moet ik het dragen), hoeveel afstand u moet houden of de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties et cetera. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of B&B). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV of politie. 

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Grenzen

Als u symptomen heeft die op corona lijken of u heeft corona dan mag u Slovenië niet inreizen. Door het coronavirus zijn er inreisbeperkingen voor Nederlandse reizigers.  Er zijn grenscontroles bij alle grenzen van Slovenië. Actuele informatie over Slovenië en grensovergangen vindt u op de website van de Sloveense overheid (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Slovenië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Grenscontrole Schengengrens Slovenië – Kroatië

Slovenië is deel van het Schengengebied, buurland Kroatië is dat niet. Reist u vanuit Nederland door Slovenië naar Kroatië? Dan is de grens tussen deze landen de eerste met een controle. Het gaat hier om een buitengrens met het Schengengebied. Daar worden reisdocumenten zorgvuldig gecontroleerd door zowel de Sloveense als de Kroatische autoriteiten. Zonder een geldig paspoort of identiteitskaart kunt u een boete krijgen.

Registratie bij politie

Verblijft u in Slovenië niet in een hotel of op een camping, maar bij particulieren? Dan moet u zich binnen 72 uur registreren bij de lokale politie.

Bergwandelingen

Wilt u een wandeling in de bergen maken? Houd dan rekening met snel wisselende weersomstandigheden. Bereid u goed voor. Lees bijvoorbeeld de informatie op de website van de Sloveense Alpinisten organisatie.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Slovenië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemene alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Ljubljana

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Ljubljana.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Slovenië op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Slovenië

Er zijn nog erg veel vragen over het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Slovenië?

Door COVID-19 was op vakantie naar Slovenië in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Slovenië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Vakantieadvies Slovenië en vind daar ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Slovenië

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Slovenië:

Bekijk corona kaart Slovenië

🤧 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Slovenië?

Alleen wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op het covid-19 virus.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Doe een online coronavirus test.

🧼 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Slovenië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization:

Andere handeling die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf thuis en werk vanuit huis als dat kan
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan minimaal anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Blijf binnen als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten