KAART Slovenië Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (24-01-2022) zijn er in Slovenië, 612,017 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +8,396 meer dan gisteren. 135 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 5,787 overleden in Slovenië aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 487,569 mensen hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 25 januari

Laatste Statistieken covid-19 virus in Slovenië 24 januari:

Land Slovenië
Positief getest 612,017
Aantal Doden 5,787
Hersteld 487,569
Actieve gevallen 118,661
Kritische toestand 135
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart Corona in Slovenië vandaag

Opzoek naar een kaart van Slovenië? Wij bieden op onze website duidelijke plattegronden aan van Slovenië, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Slovenië, nieuws van vandaag en meer!

Live Coronavirus Kaart Slovenië zones

Je vind hieronder een overzicht van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Slovenië:

Slovenië steden landkaart

Landkaart Slovenië besmettingen, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Slovenië en lokaal

Vakantie naar Slovenië mogelijk?

Op vakantie naar Slovenië coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Slovenië geen optie. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Slovenië versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2022 tijdens corona in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Slovenië. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Slovenië of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Slovenië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 17-01-2022 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

Het reisadvies voor Slovenië is geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart reisadvies Slovenië

Coronavirus

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) in Slovenië gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU) en Schengen. U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. Neem ook een geprinte versie van de QR-code mee.    

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Hier vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Inreisbeperkingen Slovenië

U kunt naar Slovenië reizen met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat – DCC) als u aan 1 van de volgende voorwaarden voldoet:

 • U heeft uw 2e dosis van het Pfizer-vaccin gekregen;
 • U heeft uw 2e dosis van het Moderna-vaccin gekregen;
 • U heeft het Janssen-vaccin gekregen;
 • U heeft uw 2e dosis van het AstraZeneca-vaccin gekregen;
 • U kunt laten zien dat u hersteld bent van COVID-19 en binnen 8 maanden na uw besmetting 1 vaccinatieprik heeft gekregen;
 • U kunt laten zien dat u hersteld bent van COVID-19 en dit is nog geen 6 maanden geleden;
 • U heeft een negatieve PCR-test niet ouder dan 48 uur of een negatieve antigeentest niet ouder dan 24 uur.

Voldoet u aan 1 van deze voorwaarden, dan hoeft u niet in quarantaine. Als u niet aan 1 van de bovengenoemde voorwaarden voldoet, moet u 7 dagen in quarantaine. Lees meer op de website van Sloveense overheid.

 • Reist u per vliegtuig of boot? Vul dan ook het Passenger Locator Formulier in.
 • U hebt als doorreiziger maximaal 12 uur de tijd om in Slovenië te verblijven.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar die met hun ouders reizen hoeven geen coronabewijs te overleggen.

Als u niet aan 1 van de bovengenoemde voorwaarden voldoet, moet u 7 dagen in quarantaine en u moet uw tijdelijke adres in Slovenië opgeven. Als u geen tijdelijk adres kunt opgeven, wordt u niet toegelaten tot Slovenië. 

Iedereen vanaf 12 jaar moet in Slovenië bijna overal aan de 3G-regel (gevaccineerd, genezen, getest) voldoen. Dit geldt als u naar een terras wilt of moet tanken. Kunt u hier niet aan voldoen? Dan heeft u alleen nog toegang tot de supermarkt, apotheek en drogist als deze zich niet bevinden in een overdekt winkelcentrum. Als u geen vaccinatie- of herstelbewijs kunt overleggen moet u een negatieve PCR-test (maximaal 48 uur oud) of een negatieve antigeentest (maximaal 24 uur oud) kunnen laten zien.

Voor meer informatie kunt u de website van het Sloveense ministerie van Binnenlandse Zaken raadplegen (informatie in het Engels).

Coronamaatregelen

Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in Slovenië. Er kunnen in Slovenië andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes (welke soort is verplicht en wanneer moet ik het dragen), hoeveel afstand u moet houden of de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties et cetera. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of Bed and Breakfast). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV of politie. 

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Grenzen

Als u symptomen heeft die op corona lijken of u heeft corona dan mag u Slovenië niet inreizen. Door het coronavirus zijn er inreisbeperkingen voor Nederlandse reizigers. Er zijn grenscontroles bij alle grenzen van Slovenië. Actuele informatie over Slovenië en de toegang tot grensovergangen vindt u op de website van de Sloveense overheid (informatie in het Engels).

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Slovenië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Slovenië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken of de website van de Sloveense VVV (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Slovenië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Slovenië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Slovenië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies voor verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Slovenië reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Slovenië is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Slovenië heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Slovenië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Coronamaatregelen
 • Er kunnen in Slovenië andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Slovenië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Natuurgeweld

In de Sloveense wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Als het veel en hard sneeuwt kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houd hier rekening mee. Meer informatie over lawinegevaar kunt u vinden op de website van European Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).

Ook in andere jaargetijden kunnen snel wisselende weersomstandigheden in de bergen gevaarlijk zijn. Bereid u goed voor. Lees bijvoorbeeld de informatie op de website van de Sloveense Alpinisten organisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in Slovenië?

Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Slovenië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Door het coronavirus heeft de Sloveense overheid inreisbeperkingen ingesteld voor Nederlandse reizigers. Actuele informatie over Slovenië en grensovergangen is te vinden op de website van de Sloveense politie (informatie in het Engels).

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer
Vignettenplicht

In Slovenië is het verplicht een vignet te hebben op de snelwegen en de ringweg rond de hoofdstad Ljubljana. Rijden zonder vignet op de snelwegen levert een boete op. Kijk voor meer informatie op de website van de Sloveense overheid.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Slovenië op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Grenscontrole Schengengrens Slovenië – Kroatië

Slovenië is deel van het Schengengebied, buurland Kroatië is dat niet. Reist u vanuit Nederland door Slovenië naar Kroatië? Dan is de grens tussen deze landen de eerste met een controle. Het gaat hier om een buitengrens met het Schengengebied. Daar worden reisdocumenten zorgvuldig gecontroleerd door zowel de Sloveense als de Kroatische autoriteiten. Zonder een geldig paspoort of identiteitskaart kunt u een boete krijgen.

Registratie bij politie

Verblijft u in Slovenië niet in een hotel of op een camping, maar bij particulieren? Dan moet u zich binnen 72 uur registreren bij de lokale politie.

Bergwandelingen

Wilt u een wandeling in de bergen maken? Houd dan rekening met snel wisselende weersomstandigheden. Bereid u goed voor. Lees bijvoorbeeld de informatie op de website van de Sloveense Alpinisten organisatie.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Slovenië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemene alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Ljubljana

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Ljubljana.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Slovenië op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Slovenië

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Slovenië?

Door corona was op vakantie naar Slovenië in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Slovenië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Slovenië en vind daar ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Slovenië

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus in Slovenië:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Slovenië

😪 Waar kan ik me voor een test aanmelden in Slovenië?

Wanneer je wilt reizen naar Slovenië heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Slovenië met reisverklaring. Ons overzicht toont meet dan 60+ pcr en snel testlocaties door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Slovenië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Niezen en hoest enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen huis en werk vanuit huis als dat kan
 • Kom je toch buiten? Houd dan meer dan 1,5m (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie