Aantal Corona besmettingen Sudan

Op het moment van publiceren (25-02-2021) zijn er in Sudan, 28,210 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 1,876 overleden in Sudan aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 22,823 patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden ververst op 26 februari

Laatste cijfers coronavirus aantal besmettingen in Sudan 25 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Sudan 28,210 1,876 22,823 3,511 onbekend aantal

Kaart Corona in Sudan vandaag

U bent opzoek een landkaart van Sudan? Wij tonen op onze website duidelijke plattegronden aan van Sudan, met daarop mooie vakantie plekken, nieuws van vandaag en nog veel meer!

Live Corona Kaart Sudan oranje zones

Je vind hieronder een kaart van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Sudan:

Landkaart gebieden Sudan

Covid-19 Kaart Sudan aantal inwoners besmet, Coronavirus Doden, Reisadvies Sudan en live update

Vakantie naar Sudan mogelijk?

Op vakantie naar Sudan coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Sudan geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Sudan versoepeld. En is reizen ondanks het virusin een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Sudan. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Sudan of een ander land.

Reisadvies Sudan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 25-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Sudan? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Sudan gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Sudan

Reischecklist Sudan

Let op: het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alleen naar de oranje gebieden in Sudan te reizen als dat noodzakelijk is. Reis niet naar de rode gebieden.

Reist u naar Sudan? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Sudan favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Sudan reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Sudan in Den Haag.
 • Na aankomst in Sudan moet u zich binnen 72 uur registreren bij de Immigratiedienst. Daarvoor moet u betalen en 2 pasfoto’s afgeven.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Sudan een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Sudan een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Sudan. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Sudan. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs. Neem geen alcohol mee naar Sudan. Sudan is een islamitisch land.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade beperkt of geen hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Rood: niet reizen

Reis niet naar:

 • Darfur
 • Abyei
 • Zuid-Kordofan
 • Blue Nile
 • Hala’ib-driehoek
 • Bir Tawil
 • Grensgebied met Libië
 • Grensgebied met Ethiopië (Tigray en Amhara)
Darfur

De veiligheidssituatie in de regio Darfur is zorgelijk. De militaire missie UNAMID van de Verenigde Naties (VN) en de Afrikaanse Unie (AU) in Darfur is eind 2020 beëindigd. De bergen van centraal Darfur, de Jebel Marra, staan voor een deel onder controle van de rebellenbeweging SLM/A. Spanningen tussen boeren en nomaden uiten zich vaak in geweld. Er zijn ook bandieten actief en ontvoeringen komen voor. Wees alert. 

Abyei

De grensregio van Abyei, tussen West-Kordofan en Zuid-Sudan, is onveilig. Zowel Sudan als Zuid-Sudan eisen het gebied op. Er is blijvende spanning tussen stammen. In Abyei zijn troepen van een VN-vredesmacht aanwezig.

Zuid-Kordofan en Blue Nile

In de provincies Zuid-Kordofan staan delen onder controle van de rebellenbeweging SPLM/A-Noord. Ondanks een staakt-het-vuren blijft de situatie in dit gebied gespannen. De rebellen uit Blue Nile hebben een vredesakkoord met de overgangsregering gesloten. De situatie ten zuiden van Al Damazin blijft gespannen.

Hala’ib-driehoek

Het oostelijke deel van het grensgebied met Egypte is niet veilig. Sudan en Egypte hebben een conflict over de Hala’ib-driehoek. Deze ligt in het grensgebied aan de Rode Zee.

Bir Tawil

In het noordelijke deel van het grensgebied tussen Sudan en Egypte ligt het grensgebied Bir Tawil. Het gebied wordt door geen van beide aangrenzende landen opgeëist. Het grensgebied is niet veilig.

Grensgebied met Libië

In het grensgebied met Libië is het niet veilig. Er is sprake van mensenhandel en dreiging van (islamistisch) terrorisme.

Grensgebied met Ethiopië

Vanwege het huidige conflict in Tigray is de situatie in het grensgebied tussen Sudan en de Ethiopische deelstaten Tigray en Amhara gespannen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Sudan en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeersveiligheid

De verkeersveiligheid van wegverkeer is slecht in Sudan. Verkeersregels worden slecht nageleefd en de technische staat van voertuigen laat vaak te wensen over. Wegen zijn vaak van slechte kwaliteit, onder andere door gaten en overstromingen in het regenseizoen. Rijden buiten de stad in het donker is gevaarlijk en moet worden vermeden.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Sudan? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Sudan gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Sudan

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Sudan de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen

Sinds 13 januari is het inreisverbod voor reizigers uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika opgeheven. Bij het inreizen moet u een negatief COVID-19 testresultaat laten zien die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst in Sudan. Ook bent u verplicht om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Dit laatste geldt enkel voor mensen die hun reis in Nederland starten, niet voor Nederlanders die vanuit een ander land naar Sudan reizen.

Medische zorg

In Khartoem en andere grote plaatsen zijn ziekenhuizen met beperkte voorzieningen. Bij een serieus medisch probleem heeft u mogelijk vervoer nodig naar een ander land.

Ga na welke voorzorgsmaatregelen u voor uw gezondheid moet nemen. Denk aan vaccinaties.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Sudan te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Sudan.

Reis naar Sudan via een officieel vliegveld

Reist u naar Sudan? Reis dan via een officieel vliegveld het land binnen. Of via de officiële grensovergangen met Egypte (Wadi Halfa) en Ethiopië (Metema, bij Gedaref). Lees ook het reisadvies van Ethiopië.

Strenge islamitische wetten

In Sudan gelden strenge islamitische wetten. Als u zich aan deze wetten houdt, heeft u weinig problemen. Maar als u zich niet aan deze wetten houdt, kan dat ernstige gevolgen hebben.

Kledingvoorschriften

Voor mannen en vrouwen gelden kledingvoorschriften. Schouders en knieën moeten bedekt zijn. Draag geen korte broeken, rokken of jurken die tot boven de knie komen en ook geen kleding zonder mouwen. Voldoet u niet aan de kledingvoorschriften? Dan kan dit leiden tot een waarschuwing, maar dit kan ook leiden tot een gevangenisstraf.

Geen foto’s van militaire objecten, personen

Maak geen foto’s van militaire objecten, vliegvelden, gebouwen van de overheid, ambassades, moskeeën en wegblokkades. Dit is verboden. Het maken van foto’s van Sudanese burgers kan ernstige problemen opleveren voor zowel de fotograaf als de gefotografeerde. Wees daarom terughoudend in het maken van foto’s. Voor het maken van foto’s heeft u een vergunning nodig.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is strafbaar in Sudan. Er staat de doodstraf op. Dit geldt ook voor buitenlanders.

Alcohol is strafbaar

Alcohol is verboden in Sudan.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Sudan en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 999
 • Ambulance: 333
 • Brandweer: 998
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Khartoem

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Khartoem.

Vanwege de veiligheidssituatie in het land kan de Nederlandse ambassade niet overal in Sudan (tijdig) consulaire hulp bieden.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over Sudan op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Sudan

Er zijn in Sudan enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Sudan?

Door COVID-19 was op vakantie naar Sudan in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Sudan mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Reisadvies Sudan en bekijk ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Sudan

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 in Sudan:

Bekijk corona kaart Sudan

😪 Waar kan ik me laten testen in Sudan?

Nee, enkel wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus(covid-19).

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Bekijk deze link om online te testen op COVID-19.

🤲 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Sudan

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization:

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis en werk thuis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Kom je toch buiten? Houd dan minimaal 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten