<strong>Einreiseanmeldung Duitsland</strong>

Wil je naar Duitsland op vakantie of op bezoek en blijf je langer dan 24 uur in Duitsland dan moet je aan een aantal regels voldoen. Je hebt onder andere een coronatoegangsbewijs nodig, maar moet je ook aanmelden. Hoe dat werkt, en alles over de registratie voor afreizen naar Duitsland lees je hier. 

Einreiseanmeldung invullen

Bijna iedereen die Duitsland betreed moet zichzelf online registeren (zie uitzonderingen later in dit artikel). Je moet dit formulier invullen als je in de 10 dagen voorafgaand aan je bezoek een land hebt bezocht waar een hoog risico op corona is. Nederland is een dergelijk hoogrisico-gebied. 

Einreiseanmeldung aanmaken

Hieronder lees je hoe je de Einreiseanmeldung kunt invullen:

 1. Klik op de link naar de Digital Registration on Entry (einreiseanmeldung.de)
 2. Kies de taal van je voorkeur. Je kunt onder andere kiezen uit Engels en Duits, maar niet Nederlands 
 3. Klik op ‘Specify the places where you have been’
 4. Vul Niederlande of Netherlands in
 5. Klik op ‘select regions
 6. Kies voor ‘Festland Niederlande’ en klik op ‘Apply’
 7. Scroll naar beneden en klik op ‘Next’
 8. Scroll naar beneden en klik op ‘Enter details
 9. Klik op ‘yes’ bij ‘do you have proof of vaccination’ en op ‘no’ bij de rest. 
 10. Scroll naar beneden en klik op ‘Next’
 11. Kies het vervoermiddel waarmee je Duitsland bezoekt. 
 12. Vul de plaats in waar je vandaan komt en de datum waarop je Duitsland zal betreden. Klik daarna nog een keer op ‘Next’
 13. Vul al je persoonlijke gegevens in en klik weer op ‘Next’
 14. De volgende pagina’s moet je nog meer informatie invullen (onder andere over het adres waar je verblijft maar ook of er uitzonderingen zijn waarom je niet in quarantaine hoeft. Als je gevaccineerd bent dan val je in principe onder de uitzondering, maar dit kun je pas later toevoegen. 
 15. Hierna krijg je een code gestuurd naar je e-mailadres die je nodig hebt om de laatste stap te voltooien. 
 16. Na het invoeren van die code kun je jouw bewijs downloaden als PDF. Op deze pagina vind je ook een persoonlijke digital registration code, die moet je opschrijven en bewaren. 
 17. In de PDF staat een link, ga naar die link, op de pagina waar je uitkomt, kun je nu je internationale vaccinatiebewijs uploaden
 18. Om te uploaden heb je ook een PIN nodig die ook weer naar je email of sms is gestuurd. 
 19. Als je de PDF met je vaccinatiebewijs hebt geüpload hoef je in de meeste gevallen niet in quarantaine. 
 20. Print het bewijs uit en neem het mee naar Duitsland.

Kleurcode geel 

Voor Duitsland geldt momenteel kleurcode geel. Dat betekent dat er nog steeds coronabesmettingen zijn en dat er coronamaatregelen zijn waar je jezelf ook als bezoeker aan moet houden. Het betekent ook dat aangeraden wordt om na terugkeer uit Duitsland een zelftest te doen. 

Verschillende regels per deelstaat

Voordat je naar Duitsland gaat is het belangrijk om te weten dat de regels in Duitsland per deelstaat verschillen. In veel deelstaten geldt een 2G regel en soms zelfs een 2G plus regel in Duitsland

 • 2G – 2G houdt in dat je alleen toegang krijgt als je gevaccineerd of herstelt bent. Een negatieve testuitslag is geen geldig bewijs. 
 • 2G plus – Als de 2G plus regel geldt dan moet je naast volledig gevaccineerd of hersteld ook een negatieve coronatest kunnen overleggen. In sommige gevallen is een booster ook afdoende. 

Uitzonderingen op de registratieregel

Niet iedereen hoeft zich te laten registreren voor aankomst in Duitsland. Dit zijn de uitzonderingen:

 • Als je op doorreis bent – Land je op een Duitse luchthaven of rijdt je door Duitsland en verlaat het land weer binnen 24 uur. 
 • Vervoerders – Werk je in de transport, zeevaart of personenvervoer en ben je in de afgelopen 72 uur niet in een gebied met coronavarianten die zorgen baren geweest. 
 • Diplomaten en officiële delegaties – Je hoeft niet te registreren als je via Berlijn airport of Cologne / Bonn airport het land binnenkomt. 
 • Grenspendelaars – Als je voor werk, studie of opleiding tijdelijk in Duitsland moet zijn. 
 • Als je eerstegraads familie bezoekt. 

Zie ook: Erewoordverklaring Frankrijk online invullen

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie