Met de CoronaCheck-app reizen naar Duitsland

Als je op dit moment naar Duitsland wil afreizen voor werk familiebezoek of vakantie dan heb je een Internationaal coronatoegangsbewijs nodig. Omdat Duitsland onderdeel is van de EU is het toegangsbewijs van de CoronaCheck-app ook hier geldig. Lees hier meer over de regels om Duitsland te betreden tijdens de pandemie.

Opzoek naar informatie over kerstmarkten? Kerstmarkten in Duitsland en regels voor Nederlanders

Nederlandse en Duitse Corona App

In Nederland kennen we de CoronaCheck-app en in Duitsland hebben ze de CovPass-App. Ondanks deze twee verschillende namen genereren beide apps QR-codes die te gebruiken in zowel Nederland als Duitsland. Maak je dus geen zorgen als je ergens ziet dat je een CovPass-App nodig hebt, de Nederlandse Corona-app volstaat ook.

coronacheck app controleren

Corona App 

Om toegang te kunnen krijgen tot Duitsland moet je een coronatoegangsbewijs hebben, deze kun je ophalen In de CoronaCheck-app van de overheid als je aan de volgende eisen voldoet:

  1. Je bent volledig gevaccineerd – Je bent volledig gevaccineerd 14 dagen na de tweede dosis Pfizer, Moderna of AstraZeneca. Of 28 dagen na een dosis van het Janssen vaccin. 
  2. Je hebt een herstel bewijs – Als je 11 tot 180 dagen geleden bij de GGD positief getest bent op corona heb je tot de 180e dag recht op een herstelbewijs. 
2G regels in Duitsland

2G regel 

Houdt er bij je bezoek aan Duitsland rekening mee dat op veel plekken al de geen 3G, maar 2G regel is ingevoerd of binnenkort ingevoerd zal worden. Dat betekent dat een negatieve coronatest niet meer geldig is om toegang te krijgen, alleen mensen met een herstelbewijs of volledige vaccinatie worden toegelaten.

Duitse toegangsregels 

Momenteel wordt Nederland door Duitsland aangemerkt als een hoog risicogebied. Dat betekent dat als je gevaccineerd bent je wel een coronatoegangsbewijs nodig hebt, maar geen negatieve test en je hoeft ook niet in quarantaine. Ben je niet ingeënt dan heb je naast een coronatoegangsbewijs ook een negatieve test nodig en je moet 10 dagen in quarantaine (alleen ongevaccineerden).

Verplicht: Reis aanmelden bij Duitse overheid

Mocht Nederland op een bepaald moment aangemerkt worden als een gebied waar virusvarianten voorkomen, zoals bijvoorbeeld Omicron, dan moeten ook gevaccineerde Nederlanders een negatieve test laten zien en 14 dagen in quarantaine. Voorlopig is het gelukkig nog niet zo ver.

Terugkeer naar Nederland

Voor je terugkeer naar Nederland heb je ook het coronatoegangsbewijs nodig en een ingevulde gezondheidsverklaring. Je hoeft niet in quarantaine.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie