Kaart Frans-Guyana aantal besmettingen, Corona Doden aantallen, Reisadvies Frans-Guyana en overzicht

Op dit moment (03-08-2021) zijn er in Frans-Guyana, 30,329 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 31 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 189 overleden in Frans-Guyana aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 9,995 mensen hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 04 augustus

Laatste Statistieken coronavirus aantal besmettingen in Frans-Guyana 03 augustus:

Land Frans-Guyana
Positief getest 30,329
Aantal Doden 189
Hersteld 9,995
Actieve gevallen 20,145
Kritische toestand 31
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart Corona Frans-Guyana vandaag

Opzoek naar een kaart van Frans-Guyana? Corona Teller bied hieronder up to date plattegronden aan van Frans-Guyana, met daarop toeristische bezienswaardigheden, Frans-Guyana nieuws en meer!

Live Coronavirus Kaart Frans-Guyana oranje zones

Hieronder vind u een overzicht van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Frans-Guyana:

Frans-Guyana Landkaart streken

Kaart Frans-Guyana aantal besmettingen, Corona Doden aantallen, Reisadvies Frans-Guyana en overzicht

Vakantie naar Frans-Guyana mogelijk?

Op vakantie naar Frans-Guyana coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Frans-Guyana geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Frans-Guyana versoepeld. En is vakantie vieren ondanks het coronavirus in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Frans-Guyana. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Frans-Guyana of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Frans-Guyana | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 02-08-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode van Frans-Guyana is oranje, want Frans-Guyana is door het coronavirus een zeer hoog-risicogebied en er is een zorgwekkende variant van het coronavirus. Reis alleen naar Frans-Guyana als het noodzakelijk is. Als u vanuit Frans-Guyana naar Nederland reist, moet u zich voor vertrek laten testen, moet u een quarantaineverklaring bij u hebben en moet u bij thuiskomst verplicht in (thuis)quarantaine. Het vliegverbod tussen Frans-Guyana en Nederland is opgeheven. U kunt weer rechtstreeks terugvliegen naar Nederland. Meer informatie over de in Frans-Guyana en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Frans-Guyana

Reischecklist Frans-Guyana

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Frans-Guyana favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Frans-Guyana reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Frankrijk in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Frans-Guyana een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Frans-Guyana een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Frans-Guyana. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Frans-Guyana. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Criminaliteit

In de hoofdstad Cayenne en de steden Kourou en St. Laurent komt veel criminaliteit voor. Bij  overvallen worden soms messen of vuurwapens gebruikt. Criminelen plegen overvallen te voet maar ook vanaf scooters.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Frans-Guyana

U kunt niet met uw digitale coronabewijs (DCC) Frans-Guyana inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. U moet uw testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

De grenzen met Suriname en Brazilië zijn gesloten. Vanuit Frankrijk is een negatieve PCR-test, niet ouder dan 72 uur, verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar. Reizigers uit het Schengengebied die niet wonen in Frans-Guyana, worden niet meer toegelaten. Hierbij worden geen uitzonderingen gemaakt. Ook niet voor mensen die voor hun werk of een ernstig ziek familielid daarnaartoe willen reizen. Als u toch naar Frans-Guyana afreist, zullen de autoriteiten u met de eerstvolgende vlucht terug sturen.

Houd er rekening mee dat de lokale autoriteiten verplichte medische controles uitvoeren bij de grensposten en luchthavens en u kunnen verplichten om 14 dagen in quarantaine te blijven.

Algemene maatregelen

In Frans-Guyana is een totale lockdown van kracht. Supermarkten en drogisterijen zijn wel open, er mag maar 1 gezinslid naar binnen om boodschappen te doen. Buitensporten mag, maar niet langer dan één uur per dag en niet verder dan 10 kilometer van de eigen woning. Ook voor bijvoorbeeld een doktersbezoek is het toegestaan het huis te verlaten maar alleen als u daarvoor een formulier heeft ingevuld en bij u draagt. Alle horeca, bioscopen,sportscholen en scholen zijn gesloten. Er wordt streng gehandhaaft en op overtreding staat een boete van € 135.

Medische zorg

In Frans-Guyana zijn er lange wachttijden bij de spoedeisende hulp. De kwaliteit van de ziekenhuizen is laag en de verzorging van patiënten is slecht.

Testlocaties in Frans-Guyana

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Frans-Guyana de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Terugkeer naar Nederland

Als u vanuit oranje gebied in het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Na verblijf in een land met een zorgwekkende virusvariant dient u, wanneer u per vliegtuig of schip naar Nederland (terug)reist, een NAAT/PCR of antigeentest te hebben waarvan het moment van de afname maximaal 24 uur oud is als u instapt in het buitenland. De test mag daarnaast maximaal 48 uur oud zijn bij aankomst in Nederland (in het geval u een antigeentest heeft) of 72 uur oud bij aankomst in Nederland (indien u een NAAT-test heeft). Let op, als u vanaf 8 augustus 2021 uit een land met een zorgwekkende virusvariant reist, moet u een negatieve antigeentest én een negatieve NAAT-test hebben. De antigeentest mag vanaf 8 augustus 2021 niet ouder zijn dan 24 uur voor vertrek, en de NAAT-test niet ouder dan 48 uur voor vertrek. De verplichte antigeentest vervalt als de NAAT-test maximaal 24 uur voor vertrek is afgenomen.

Als u met een ander vervoersmiddel reist moet u een negatieve NAAT/PCR-test van maximaal 72 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 48 uur oud voor vertrek) of een negatieve antigeentest van maximaal 48 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 24 uur oud voor vertrek) laten zien. Lees meer op de website van de Rijksoverheid. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. Ook moet u tijdens uw reis een quarantaineverklaring bij u hebben.

Na een verblijf in Frans-Guyana moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in (thuis)quarantaine. Ook kinderen onder de 12 jaar krijgen het dringende advies om in (thuis)quarantaine te gaan. Er zijn uitzonderingen op de verplichte (thuis)quarantaine. U moet altijd een quarantaineverklaring bij u hebben, ook als u onder de uitzondering van de verplichte (thuis)quarantaine valt. Op dag 5 van uw (thuis)quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de (thuis)quarantaineperiode. De Quarantaine Reischeck is om te zien of u in (thuis)quarantaine moet, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Ook als u een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs heeft moet u een negatieve testuitslag kunnen overleggen en moet u in (thuis)quarantaine gaan.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. Gebruik antiseptische gel.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de de International Air Transport Association (IATA).

Air France voert 3 á 4 vluchten per week uit op maandag, woensdag, vrijdag en/of zaterdag. Per vlucht mag Air France maximaal 150 passagiers vervoeren. 3 keer per week gaat er een vlucht van CaribAir vanuit Guadeloupe en Martinique. Dit laatste is afhankelijk van voldoende aanbod van passagiers.

Wegverkeer

Het wegennet in Frans-Guyana is naar omstandigheden veilig en van goede kwaliteit.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Frans-Guyana.

Reizen van Frans-Guyana naar Suriname

Reis niet met een Nederlandse identiteitskaart (NIK) van Frans-Guyana naar Suriname. Deze is wel geldig voor Frans-Guyana, maar wordt in Suriname niet als reisdocument geaccepteerd. Met deze kaart krijgt u geen visum voor Suriname. Ook kunnen er geen in- en uitreisstempels op een NIK geplaatst worden. Gebruik daarom uw Nederlandse paspoort om Suriname in te reizen.

Als u vanuit Suriname naar Frans-Guyana reist, let dan ook op de geldigheid van uw Surinaamse toeristenkaart.

Bent u met een toeristenkaart naar Suriname gereisd en wilt u naar Frans-Guyana en daarna weer terug naar Suriname? Dan moet u een nieuwe toeristenkaart kopen om in Suriname terug te komen.

Controles alcoholmisbruik

Er zijn vaak controles op alcoholmisbruik. Daartegen wordt zwaar opgetreden.

Drugssmokkel

Neem in het land of voor uw vertrek geen bagage van onbekenden aan. De douane en gendarmerie (politie) controleren op veel plaatsen tegen de drugssmokkel. Hierop staan zware straffen. De leefomstandigheden in de gevangenissen zijn erg slecht.

Contant geld meenemen

Frans-Guyana is een duur land. De Nederlandse creditkaarten werken er niet altijd. Dit komt doordat de chip niet goed wordt gelezen. Zorg dat u voldoende contant geld bij u heeft.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Frans-Guyana en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Frans-Guyana

Er is geen Nederlandse ambassade in Frans-Guyana. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Paramaribo, Suriname.

In geval van nood kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Cayenne.

Consulat des Pays-Bas Consul

Jos Hendriks
Mont Saint Martin
19, Rue de L’Horizon 97354 – MONTJOLY 
Tel.(INT.) : 00 594 694 23 77 56 –  Lokaal : 06 94 23 77 56

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Frans-Guyana op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Frans-Guyana

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Frans-Guyana?

Door corona was op vakantie naar Frans-Guyana in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Frans-Guyana mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Frans-Guyana en bekijk ook de reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeld in Frans-Guyana

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Frans-Guyana:

Klik hier voor Frans-Guyana

😷 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Frans-Guyana?

Wanneer je wilt reizen naar Frans-Guyana heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Frans-Guyana inclusief reisdocument. Deze kaart heeft meer dan 150+ pcrtest straten door het hele land!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Frans-Guyana

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen COVID-19 zijn:

 • Hoest en nies in de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen huis; werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
 • Ga je naar buiten? Houd dan meer dan 1,5 meter afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten