Kaart Frans-Polynesië besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Frans-Polynesië en live update

Op het moment van publiceren (08-06-2021) zijn er in Frans-Polynesië, 18,899 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 1 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 142 overleden in Frans-Polynesië aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 18,728 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 09 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Statistieken COVID-19 aantal besmettingen in Frans-Polynesië 08 juni:

Land Frans-Polynesië
Positief getest 18,899
Aantal Doden 142
Hersteld 18,728
Actieve gevallen 29
Kritische toestand 1
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 juni 2021

Kaart Corona Frans-Polynesië vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Frans-Polynesië? Wij bieden hieronder actuele plattegronden aan van Frans-Polynesië, met daarop mooie vakantie plekken, nationaal nieuws en nog veel meer!

Realtime Coronavirus Kaart Frans-Polynesië zones

Hieronder vind u een overzicht van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Frans-Polynesië:

Corona-teller.nl

Kaart departementen Frans-Polynesië

Kaart Frans-Polynesië besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Frans-Polynesië en live update

Vakantie naar Frans-Polynesië mogelijk?

Op vakantie naar Frans-Polynesië coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Frans-Polynesië geen optie. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Frans-Polynesië versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie ondanks de corona epidemie in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Frans-Polynesië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Frans-Polynesië of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Frans-Polynesië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 08-06-2021

De kleurcode voor Frans-Polynesië is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Frans-Polynesië als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Frans-Polynesië naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Frans-Polynesië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Frans-Polynesië

Reischecklist Frans-Polynesië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Frans-Polynesië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Frans-Polynesië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Frans-Polynesië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Criminaliteit

Er is weinig criminaliteit in Frans-Polynesië. Diefstal komt soms voor. Bewaar daarom uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.

Natuurgeweld
Tropische cyclonen

In Frans-Polynesië kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Aardbevingen

De eilanden van Frans-Polynesië liggen in een aardbevingsgevoelig gebied. Er zijn soms zware aardbevingen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of via Twitter @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan (geen toeristische reizen). Als u moet reizen, moet u voor vertrek een reisverklaring (informatie in het Frans) invullen met bewijs van de noodzakelijkheid. Reizigers zijn verplicht een negatieve PCR-Covid-19-testuitslag, niet ouder dan 72 uur voor vertrek, bij boarden te laten zien. Alle reizigers zijn verplicht voor vertrek zich te registreren in het Polynesian Electronic Travel Information System (ETIS) (informatie in het Engels) en moeten de negatieve PCR-Covid-19-testresultaten hierin toevoegen. Minderjarige kinderen kunnen toegevoegd worden onder het registratieformulier van de ouders.

Bij aankomst in Frans-Polynesië ontvangt de reiziger een zelftestkit die op dag 4 (na aankomst) uitgevoerd moet worden. Actuele informatie kunt u hierover lezen op de website van de lokale overheid (informatie in het Frans).

Coronamaatregelen

Actuele informatie over de lokale coronamaatregelen kunt u lezen op de website van de lokale overheid (informatie in Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Frans-Polynesië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Frans-Polynesië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Frans-Polynesië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Frans-Polynesië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Medische zorg

Het niveau van de medische faciliteiten in de hoofdstad Papeete is hoog maar de medische faciliteiten in de afgelegen gebieden en eilanden zijn eenvoudig. Medische behandeling is duur.

Het niveau van reddingsdiensten en hulpdiensten is hoog. De reistijd tussen de hoofdstad Papeete en de buitenste eilanden kan de noodhulp vertragen. De mogelijkheid bestaat dat u moet worden geëvacueerd als u ernstig ziek of ernstig gewond bent. Medische evacuatie kan erg duur zijn. Zorg ervoor dat uw verzekering een medische evacuatie en uw geplande activiteiten dekt.

Informatie voor duikers

Bij ernstige decompressieziekte kunnen duikers alleen op het hoofdeiland Tahiti terecht voor decompressiekamers. Door de uitgestrektheid van het land kan vervoer naar Tahiti lang duren. De meeste duikscholen hebben de standaard behandelingsuitrusting die aan de PADI-norm voldoet (Professional Association of Diving Instructors).

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Wees voorzichtig tijdens het rijden, vooral na zonsondergang. Veel wegen zijn smal en onverhard.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgt een specifieke tip van onze ambassade voor Frans Polynesië.

Drugs

In Frans-Polynesië is het in bezit hebben van drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van, of handel in drugs op Frans-Polynesië veel zwaarder is dan in Nederland.

LHBTIQ informatie

Volgens de Franse wet is het homohuwelijk legaal. Buiten de belangrijkste toeristische eilanden Tahiti, Moorea en Bora Bora kunt u echter een meer conservatieve houding tegenkomen. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Frans-Polynesië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 112
 • Politie: 17
 • Ambulance: 15

 • Brandweer: 18

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse vertegenwoordiging in Frans-Polynesië

Er is geen Nederlandse vertegenwoordiging in Frans-Polynesië. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Wellington, Nieuw Zeeland.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Wijs op reis

Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Lees meer over Frans-Polynesië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Frans-Polynesië

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Frans-Polynesië?

Door COVID-19 was op vakantie naar Frans-Polynesië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Frans-Polynesië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Frans-Polynesië en vind daar ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Frans-Polynesië

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona Frans-Polynesië:

Klik hier voor Frans-Polynesië

😪 Waar kan ik me laten testen in Frans-Polynesië?

Voor reizen naar Frans-Polynesië heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Frans-Polynesië inclusief reisverklaring. Dit overzicht heeft meer dan 150+ pcr en snel teststraten door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Frans-Polynesië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen corona zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf binnen; werk uit huis als dit mogelijk is
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Ga je naar buiten? Behoud dan 1,5m (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten