KAART Réunion Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op dit moment (24-01-2022) zijn er in Réunion, 133,617 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 60 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 462 overleden in Réunion aan corona. Gelukkig zijn er ook al 86,669 mensen hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 25 januari

Statistieken covid-19 virus in Réunion 24 januari:

Land Réunion
Positief getest 133,617
Aantal Doden 462
Hersteld 86,669
Actieve gevallen 46,486
Kritische toestand 60
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart corona virus Réunion vandaag

U bent opzoek een landkaart van Réunion? Corona Teller bied op deze pagina actuele plattegronden aan van Réunion, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Réunion, actueel nieuws en meer!

Live Covid-19 Kaart Réunion oranje zones

U vind hieronder een kaart van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Réunion:

Réunion steden landkaart

Covid-19 Kaart Réunion besmettingen, Coronavirus Overledenen, Reisadvies Réunion en actueel nieuws

Vakantie naar Réunion mogelijk?

Op vakantie naar Réunion coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Réunion niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Réunion versoepeld. En is vakantie tijdens de corona epidemie in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Réunion. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Réunion of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Réunion | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-12-2021 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

De kleurcode van Réunion is oranje, want Réunion is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Réunion als het noodzakelijk is. Meer informatie over de in Réunion en in Nederland geldende (reis)maatregelen in vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Reischecklist Réunion

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Réunion favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ga dit na bij de ambassade van Frankrijk in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Réunion. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Réunion. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u vaak minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis door het coronavirus alleen naar Réunion als het noodzakelijk is. De lokale overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Criminaliteit

Kleine criminaliteit, zoals bijvoorbeeld zakkenrollen, komt voor op Réunion.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam, bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Natuurgeweld

Op Réunion kunnen van november tot en met april tropische stormen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar: (informatie in het Engels)

World Meteorological Organization (informatie in het Engels)

Severe Weather Information Centre (informatie in het Engels)

Tropical Storm Risk (informatie in het Engels)

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreizen Réunion

U kunt met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Réunion inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Réunion heeft het erkend. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Reis alleen naar Réunion als het noodzakelijk is. Toeristisch verblijf is niet noodzakelijk.

Inreismaatregelen Réunion

Noodzakelijke reizen naar Réunion zijn alleen mogelijk voor volledig gevaccineerden die gevaccineerd zijn met een door de EMA goedgekeurd vaccin (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca en Janssen). Vanaf 11 jaar oud bent u verplicht bij vertrek een negatieve COVID-19 test te laten zien die niet ouder is dan 72 uur óf een sneltest niet ouder dan 48 uur. Voordat u het vliegtuig instapt moet u een bewijs van een negatief testresultaat laten zien. U moet ook een zelf gecertificeerd document kunnen laten zien waarin u bevestigt geen symptomen van COVID-19 te hebben én u 14 dagen van tevoren geen contact heeft gehad met een besmet persoon. Luchtvaartmaatschappijen kunnen reizigers weigeren als zij geen negatief testresultaat kunnen laten zien, en geen bewijs hebben geen contact te hebben gehad met een besmet persoon.

Lees meer over de inreismaatregelen voor Réunion.

Coronavirusmaatregelen (COVID-19) Réunion

De lokale overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt up de website van de lokale overheid (informatie in het Frans).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Réunion

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Réunion de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op Réunion te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Pretoria

Er is geen Nederlandse ambassade op Réunion. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Pretoria, Zuid-Afrika.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Réunion op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Réunion

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Réunion?

Door corona was op vakantie naar Réunion in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Réunion mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Réunion en vind daar ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Réunion

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona Réunion:

Bekijk coronavirus kaart Réunion

🤒 Waar kan ik me voor een test aanmelden in Réunion?

Als je wilt reizen naar Réunion heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Réunion + reisdocument. Ons overzicht heeft meer dan 2500+ COVID-19test straten door héél Nederland!

👏 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Réunion

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoest en nies doe je enkel in de elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan minimaal anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie