Aantal Corona besmettingen in Réunion

Op dit moment (23-06-2021) zijn er in Réunion, 29,502 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 32 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 226 overleden in Réunion aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 27,585 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 24 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers corona virus in Réunion 23 juni:

Land Réunion
Positief getest 29,502
Aantal Doden 226
Hersteld 27,585
Actieve gevallen 1,691
Kritische toestand 32
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juni 2021

Kaart coronavirus in Réunion vandaag

U zoekt een landkaart van Réunion? Corona Teller bied u relevante plattegronden aan van Réunion, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Réunion, laatste nieuws en nog veel meer!

Realtime Corona Kaart Réunion oranje zones

U vind hieronder een landkaart van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Réunion:

Corona-teller.nl

steden landkaart Réunion

Covid-19 Kaart Réunion aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Réunion en live updates

Vakantie naar Réunion mogelijk?

Op vakantie naar Réunion coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Réunion geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de maatregelen in Réunion versoepeld. En is op vakantie gaan tijdens de corona epidemie in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Réunion. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Réunion of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Réunion | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 23-06-2021

De kleurcode voor Réunion is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Réunion als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Réunion naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de op Réunion en in Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl

Reischecklist Réunion

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Réunion favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ga dit na bij de ambassade van Frankrijk in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u op Réunion een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Réunion een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Réunion. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Réunion. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u vaak minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis door het coronavirus alleen naar Réunion als het noodzakelijk is. De lokale overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Criminaliteit

Kleine criminaliteit, zoals bijvoorbeeld zakkenrollen, komt voor op Réunion.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam, bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Natuurgeweld

Op Réunion kunnen van november tot en met april tropische stormen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar: (informatie in het Engels)

World Meteorological Organization (informatie in het Engels)

Severe Weather Information Centre (informatie in het Engels)

Tropical Storm Risk (informatie in het Engels)

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreismaatregelen Réunion

Vanaf 11 jaar bent u verplicht 72 uur voor vertrek een COVID-19 test te ondergaan. Voordat u het vliegtuig instapt moet u een bewijs van een negatief testresultaat laten zien. U moet ook een zelf gecertificeerd document kunnen laten zien waarin u bevestigt geen symptomen van COVID-19 te hebben én u 14 dagen van tevoren geen contact heeft gehad met een besmet persoon. Bij aankomst in Réunion wordt u verzocht 7 dagen in quarantaine te gaan.
Luchtvaartmaatschappijen kunnen reizigers weigeren als zij geen negatief testresultaat kunnen laten zien, en geen bewijs hebben geen contact te hebben gehad met een besmet persoon.

Coronavirusmaatregelen (COVID-19) Réunion

De lokale overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt up de website van de lokale overheid (informatie in het Frans).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf op Réunion gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Réunion

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Réunion de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op Réunion te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Pretoria

Er is geen Nederlandse ambassade op Réunion. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Pretoria, Zuid-Afrika.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Réunion op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Réunion

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Réunion?

Door COVID-19 was op vakantie naar Réunion in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Réunion mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Réunion en bekijk ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Réunion

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona Réunion:

Klik hier voor Réunion

🤒 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Réunion?

Wanneer je opreis gaat naar Réunion heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Réunion inclusief reisdocument. Deze kaart toont meet dan 60+ coronatest straten door het hele land!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Réunion

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen corona zijn:

 • Hoest en nies doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf binnen huis en werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Kom je toch buiten? Behoud dan 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Heb je last van loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C? Blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten