Aantal Corona besmettingen in Koeweit

Op dit moment (27-02-2021) zijn er in Koeweit, 189,890 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +844 meer dan gisteren. 158 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1,078 overleden in Koeweit aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 178,197 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 28 februari

Statistieken corona virus aantal besmettingen in Koeweit 27 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Koeweit 189,890 1,078 178,197 10,615 158

Kaart Corona Koeweit vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Koeweit? Corona Teller bied hieronder up to date plattegronden aan van Koeweit, met daarop mooie vakantie plekken, nationaal nieuws en nog veel meer!

Realtime Corona Kaart Koeweit rode zones

Hieronder vind u een landkaart van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Koeweit:

regio’s landkaart Koeweit

Kaart Koeweit aantal besmettingen, Corona Overledenen, Reisadvies Koeweit en actueel

Vakantie naar Koeweit mogelijk?

Op vakantie naar Koeweit coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Koeweit lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Koeweit versoepeld. Hierdoor is vakantie tijdens het virusin veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Koeweit. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Koeweit of een ander land.

Reisadvies Koeweit | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 08-02-2021 | Nog steeds geldig op: 27-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Koeweit? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Koeweit gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. De overheid van Koeweit heeft vanaf 7 februari een tijdelijk inreisverbod ingesteld. U kunt Koeweit (een paar groepen uitgezonderd) op dit moment niet inreizen. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Koeweit

Reischecklist Koeweit

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Koeweit favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Koeweit. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • De invoer of het bezit van verdovende middelen, alcohol, varkensvleesproducten of pornografisch materiaal is een misdrijf en kan tot gevangenisstraf leiden.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijk reizen

Er zijn in Koeweit veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Dit komt door spanningen in de regio waar het land ligt. Door de oorlogen in Syrië en in Irak en het optreden tegen IS (Islamitische Staat), zijn er regionale spanningen. Ook in Koeweit zelf kunnen politieke spanningen ontstaan.

In de woestijn kunnen mijnen liggen. Komt u waarschuwingsborden tegen? Blijf dan weg uit het gebied. Vraag advies aan de lokale bevolking als u buiten de hoofdwegen reist.

Terrorisme

Er is dreiging van terroristische aanslagen door IS, Al-Qaeda, of andere terroristische groeperingen op westerse wooncomplexen en militaire-, olie -, transport-, en luchtvaartinstallaties. Ook op plaatsen waar veel mensen samenkomen zoals restaurants, hotels, winkelcentra, moskeeën kan een aanslag voorkomen. Vermijd plaatsen waar grote groepen mensen komen. Blijf alert en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.

Demonstraties en samenscholingen

In Koeweit kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. Volg bijvoorbeeld het nieuws over de plaats of het gebied waar u bent of naar toe reist via de (sociale) media. Vraag bij uw hotel om informatie.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Koeweit en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeersveiligheid

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Pas op in het verkeer. In Koeweit wordt vaak hard en roekeloos gereden. Er zijn veel dodelijke verkeersongevallen.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Koeweit? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Koeweit gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Koeweit

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Koeweit de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Inreisbeperkingen

Vanaf 7 februari geldt een tijdelijk inreisverbod voor een periode van twee weken voor het reizen naar Koeweit. Het is dan niet mogelijk voor niet-Koeweitse staatsburgers om Koeweit binnen te komen. Er zijn uitzonderingen voor diplomatieke paspoorthouders, medische zorgverleners en eerstegraads familieleden van Koeweitse staatsburgers.

 • Bij aankomst in Koeweit moeten reizigers een negatieve PCR-test overleggen die maximaal 72 uur voor aankomst in Koeweit is afgenomen. De PCR-test moet worden afgenomen in een door de Koeweitse autoriteiten goedgekeurde kliniek in Nederland. Deze lijst met goedgekeurde klinieken kan opgevraagd worden bij de ambassade van Koeweit in Nederland.
 • Voor vertrek naar Koeweit moeten reizigers de tracking app “Schlonik” downloaden.
 • Na aankomst moet u verplicht 14 dagen in thuisquarantaine.
 • Bij aankomst in Koeweit wordt gecontroleerd of u de app heeft gedownload en moet u een disclaimer voor de verplichte thuisquarantaine ondertekenen. Via de tracking app “Schlonik”controleren de lokale autoriteiten meerdere keren per dag of u zich aan de quarantaineverplichting houdt.

Voor het uitreizen naar Nederland moeten reizigers hun reisbewegingen vooraf registreren via de applicatie “kuwaitmosafer.com”. Reizigers met de KLM kunnen om 02:00 uur (op vrijdag en zondag) terecht bij Jarallah German Specialised Clinic in Hawalli, voor een sneltest. Telefoon: 1844445.

Algemene maatregelen

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, nemen de lokale autoriteiten strenge maatregelen.

 • Het dragen van een mondkapje in verplicht in openbare ruimtes.
 • Bewaren van voldoende afstand in openbare ruimtes.
 • Verplichte temperatuurcontrole bij het binnengaan van winkelcentra, supermarkten, ziekenhuizen, etcetera.
 • Samenscholingen, inclusief bruiloften en feesten zijn niet toegestaan.
 • Winkelcentra en restaurants zijn weer geopend van 05:00 tot 20:00 uur.
 • Scholen zijn nog steeds gesloten en onderwijs wordt uitlsuitend online gegeven.

Bij het niet naleven van de maatregelen kunnen zeer hoge boetes worden opgelegd.

Informatie over het coronavirus (COVID-19) van de Koeweitse autoriteiten kunt u vinden op de website van het Kuwait Ministry of Health (informatie in het Engels). Deze link werkt niet vanuit Nederland.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Koeweit te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Koeweit.

Andere normen en gewoonten

Koeweit is een moslimland waar andere normen en gewoonten gelden dan in de westerse wereld. Gedrag en kleding zijn anders dan in Nederland. Voor vrouwen is het bijvoorbeeld verstandig bedekkende kleding te dragen.

Lichamelijk contact tussen man en vrouw in het openbaar wordt niet geaccepteerd. In veel hotels kunnen ongehuwde partners niet samen een kamer delen. Houd hier rekening mee.

LHBTI

LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen) worden niet geaccepteerd in Koeweit en zijn strafbaar. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd hier rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Koeweit en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Koeweit

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Koeweit.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Koeweit op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Koeweit

Er zijn in Koeweit enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Koeweit?

Door coronavirus was op vakantie naar Koeweit in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Koeweit mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Vakantieadvies Koeweit en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeld in Koeweit

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Koeweit:

Bekijk corona kaart Koeweit

🤧 Waar kan ik me laten testen in Koeweit?

Enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus(covid-19).

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Klik op deze link om zelf te testen op coronavirus.

👏 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Koeweit

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere dingen die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen en werk uit huis als dit mogelijk is
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan minimaal 1,5m (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten