Aantal Coronavirus besmettingen Ethiopië

Op het moment van publiceren (08-06-2021) zijn er in Ethiopië, 273,024 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 319 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 4,213 overleden in Ethiopië aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 246,883 inwoners hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 09 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Statistieken coronavirus aantal besmettingen in Ethiopië 08 juni:

Land Ethiopië
Positief getest 273,024
Aantal Doden 4,213
Hersteld 246,883
Actieve gevallen 21,928
Kritische toestand 319
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 juni 2021

Kaart corona (covid-19) in Ethiopië vandaag

U zoekt een landkaart van Ethiopië? Corona Teller bied op deze pagina relevante plattegronden aan van Ethiopië, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Ethiopië, actueel nieuws en nog veel meer!

Live Corona Kaart Ethiopië rode zones

Hieronder vind je een kaart van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Ethiopië:

Corona-teller.nl

gebieden kaart Ethiopië

Covid-19 Kaart Ethiopië aantal besmettingen, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Ethiopië en informatie

Vakantie naar Ethiopië mogelijk?

Op vakantie naar Ethiopië coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Ethiopië geen optie. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Ethiopië versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren tijdens corona in een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Ethiopië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Ethiopië of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Ethiopië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 08-06-2021

De kleurcode voor Ethiopië is gedeeltelijk rood en oranje. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Het land is door het coronavirus ook een hoogrisicogebied. Als u vanuit Ethiopië naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Ethiopië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Ethiopië

Reischecklist Ethiopië

Reist u naar Ethiopië? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de reisapp Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Ethiopië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Ethiopië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. U kunt dit nagaan bij de Ethiopische ambassade in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.
 • Nederlandse paspoorthouders komen in aanmerking voor een visum bij aankomst (‘visa on arrival’). Hoewel u bij aankomst in Ethiopie een visum kunt krijgen, wordt u geadviseerd vooraf een visum aan te vragen. De regels hierover kunnen namelijk zonder waarschuwing veranderen. Een visum kunt u online aanvragen.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Ethiopië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Ethiopië een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Ethiopië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Ethiopië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de reisapp Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar de volgende (grens)regio’s van Ethiopië:

 • De regio Tigray.
 • De regio Benishangul Gumuz.
 • De gebieden Kelam, East en West Wollega, Guji, Bale en Arsi in de regio Oromia.
 • De regio Somali, met uitzondering van Siti Zone en de stad Jijiga. De stad is bereikbaar per vliegtuig.
 • De Siti zone binnen 10 kilometer van de grens met Somalië.
 • De Siti zone aan de grens met Afar.
 • De regio Gambella. Met uitzondering van de stad Gambela. De stad is te bereiken met het vliegtuig.
 • De Gedeo-zone in SNNPRS (Southern Nations Nationalities and People’s Regional State).
 • Het gebied binnen 10 kilometer van de grens met Eritrea.
 • De gebieden buiten de hoofdwegen/steden binnen 10 kilometer van de grens met alle omringende landen met uitzondering van Djibouti en de grensovergang naar Sudan bij de plaats Metema.
 • De Konso zone in de zuidelijke regio SNNPRS.
Militair conflict in regio Tigray

Sinds 4 november 2020 is er een militair conflict tussen de federale regering en de noordelijke regio Tigray. Door het conflict kunnen in heel het land geweld en gewelddadige demonstraties voorkomen. Wees alert en voorzichtig in heel Ethiopië en blijf zoveel mogelijk in de hoofdstad Addis Abeba.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Vermijd reizen naar de grensgebieden van de regio Tigray in de regio’s Amhara en Afar, inclusief de Danakil depressie.

Wees alert en blijf zoveel mogelijk in de hoofdstad Addis Abeba. Op verschillende plaatsen in het land, ook in de hoofdstad Addis Abeba, kunnen gewelddadige demonstraties plaatsvinden. Zorg dat u op de hoogte bent van lokale situatie. Internet is soms geblokkeerd en telefoonverkeer kan lastig zijn door overbelasting van het netwerk.

De hoofdstad Addis Abeba is relatief veilig, maar grote en kleine criminaliteit tegen buitenlanders zoals zakkenrollerij en berovingen met geweld komen regelmatig voor. Ook in onder westerlingen populaire gebieden rondom de stad, zoals Yeka, Entoto en Gulelle Botanical Gardens, wordt melding gemaakt van overvallen op buitenlanders. Vermijd demonstraties en andere massabijeenkomsten en ga ’s avonds niet alleen de straat op, of maak gebruik van vertrouwde (hotel) taxi’s.

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Ethiopië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Er zijn in- en uitreisbeperkingen voor buitenlandse reizigers. Alleen personen met een geldige verblijfsvergunning voor Ethiopië mogen inreizen. Een negatieve PCR-Covid-19-testuitslag dat is afgegeven binnen de afgelopen 120 uur (5 dagen) vanaf het moment van afname test, moet bij aankomst in Ethiopië aangetoond worden. Dit geldt voor personen ouder dan 10 jaar. Na inreizen Ethiopië geldt een verplichte quarantaine van 2 weken (7 dagen verblijf in een hotel, op eigen kosten, en 7 dagen thuisquarantaine). Binnen  Ethiopië  heeft elke regio zijn eigen grensbewaking. Het reizen over land is hierdoor beperkt toegankelijk.

Voor informatie over inreizen en de inreismaatregelen raadpleeg de website van de vliegtuigmaatschappij Ethiopian Airlines (informatie in het Engels).

Coronavirus (COVID-19) Ethiopië

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Ethiopië te beperken. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het Ethiopische RIVM. Voor vragen kunt u bellen naar de COVID-19 hotline van de Ethiopische overheid: 8335.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. 

Na een verblijf in Ethiopië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Ethiopië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Ethiopië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Ethiopië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtvaart

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Assocation (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Reis niet na zonsondergang buiten de steden. Op de wegen is het na zonsondergang niet veilig. Dit komt door:

 • Onverlichte voertuigen en gevaarlijk rijgedrag.
 • Voetgangers die zich op de rijbaan begeven.
 • Onverlichte obstakels en loslopend vee.
 • Kuilen en gaten in de weg.

Wees extra voorzichtig op de weg van de hoofdstad Addis Abeba naar Djibouti. Op deze weg vinden veel verkeersongelukken plaats.

Als u over de weg wilt reizen buiten de hoofdstad, informeer derden dan over uw reisplan en verwachte aankomst en/of terugkomst. Houd er rekening mee dat u niet overal bereikbaar bent.

Controles op voertuigen bij grensovergangen en grote steden

Politie, leger en/of douane voeren bij grensovergangen controles uit. Dit geldt vaak ook voor de grensovergangen tussen de federale staten. Maar er kunnen ook controles zijn op doorgaande wegen of bij uitvalswegen van grote steden. Voertuigen en inzittenden worden steekproefsgewijs gecontroleerd. Zorg ervoor dat u altijd een geldig identiteitsbewijs bij u heeft.

Komt u een checkpoint of wegblokkade van de Ethiopische overheid of politie tegen? Volg dan de aanwijzingen die u krijgt op. Houd er rekening mee dat veel politiemensen en militairen niet of nauwelijks Engels spreken. Uw mobiele telefoon en/of audiovisuele apparatuur kan worden gecontroleerd.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Ethiopië.

Geen opnames van militaire objecten, mensen

Maak geen foto’s of opnames van overheidsgebouwen, militaire installaties of demonstraties en demonstranten. Dit is niet toegestaan.

Sociale media

De regering houdt activiteiten via sociale media in de gaten om verspreiding van fake-news te voorkomen. Deel of plaats geen politiek gevoelige informatie op sociale media platforms, dit kan strafbaar zijn.

Cultuur

Het christendom en de islam hebben door de eeuwen heen veel invloed gehad op het conservatieve karakter van de Ethiopische wetten, regels en gebruiken.

LHBTI

Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) zijn strafbaar. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Telefoon- en internet verbindingen

Telefoon- en internetverbindingen zijn vaak van een slechte kwaliteit en kunnen door de autoriteiten afgesloten worden.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Ethiopië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 911
 • Ambulance en brandweer: 902

Let op: deze nummers werken alleen in Addis Abeba.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Addis Abeba

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Addis Abeba.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Ethiopië op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Ethiopië

Er zijn in Ethiopië enorm veel vragen rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Ethiopië?

Door coronavirus was op vakantie naar Ethiopië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Ethiopië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Ethiopië en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeld in Ethiopië

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona Ethiopië:

Klik hier voor Ethiopië

🤒 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Ethiopië?

Als je wilt reizen naar Ethiopië heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Ethiopië incl. reisdocument. Ons overzicht benoemd meer dan 60+ pcrteststraten door héél Nederland!

👏 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Ethiopië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere handeling die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf thuis en werk thuis als dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Ga je naar buiten? Houd dan meer dan 150 cm afstand van elkaar
 • Blijf binnen als je één van de volgende klachten hebt: verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten