Landkaart eSwatini aantal besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies eSwatini en live update

Op dit moment (18-04-2021) zijn er in eSwatini, 18,415 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 3 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 671 overleden in eSwatini aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 17,682 mensen hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 19 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers coronavirus in eSwatini 18 april:

Land eSwatini
Positief getest 18,415
Aantal Doden 671
Hersteld 17,682
Actieve gevallen 62
Kritische toestand 3
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 18 april 2021

Kaart corona (covid-19) in eSwatini vandaag

U bent opzoek een landkaart van eSwatini? Wij bieden hieronder realtime plattegronden aan van eSwatini, met daarop mooie vakantie bestemmingen in eSwatini, nationaal nieuws en nog veel meer!

Live Covid-19 Kaart eSwatini oranje zones

U vind hieronder een overzicht van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in eSwatini:

Corona-teller.nl

steden kaart eSwatini

Landkaart eSwatini aantal besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies eSwatini en live update

Vakantie naar eSwatini mogelijk?

Op vakantie naar eSwatini coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar eSwatini lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in eSwatini versoepeld. En is vakantie in 2021 tijdens corona in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in eSwatini. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar eSwatini of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Eswatini (Swaziland) | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 04-03-2021 | Nog steeds geldig op: 18-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart reisadvies Eswatini

Reischecklist Eswatini

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Eswatini favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Eswatini reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt legitimeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Eswatini in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Eswatini een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Eswatini een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Eswatini. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Eswatini. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Onveilige gebieden

Er zijn in Eswatini veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Criminaliteit

Er is criminaliteit in Eswatini. Zakkenrollerij en gewapende berovingen komen voor. Wees op plaatsen waar veel buitenlandse reizigers komen alert op zakkenrollers. Vermijd na zonsondergang het centrum van de steden Mbabane en Manzini.

Op de hoofdwegen, bijvoorbeeld naar Zuid-Afrika en Mozambique, is steeds meer criminaliteit. Er komen berovingen en verkrachtingen voor. Soms worden automobilisten beroofd van hun auto (carjacking).

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Demonstraties

In Eswatini kunnen demonstraties voorkomen. Deze kunnen tot geweld leiden. De overheid treedt dan hard op. Vermijd daarom demonstraties. Komt u toch in een demonstratie terecht? Verlaat deze dan direct. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.

Verkeer

Verkeersveiligheid
Wegen

De wegen in Eswatini zijn slecht verlicht. Ook voertuigen zijn soms onverlicht. Na zonsondergang loopt er veel loslopend vee op de weg. De dieren zijn vaak niet goed te zien, of niet op tijd. Reis daarom niet in het donker buiten de stad. Als er een ongeluk gebeurt, duurt het lang voordat hulp ter plekke is.

Openbaar vervoer

Veel voertuigen in het openbaar vervoer zijn zeer slecht onderhouden. Vaak zijn ze ook overbeladen. Reis daarom niet met het openbaar vervoer.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Eswatini gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Eswatini

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Eswatini de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Coronavirus (COVID-19)

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Gezondheidssituatie

Een groot deel van de bevolking van Eswatini is besmet met het HIV-virus.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Eswatini te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Eswatini.

Naamswijziging Swaziland naar Eswatini

Koning Mswati III heeft de naam van Swaziland officieel veranderd. Swaziland heet voortaan ‘het Koninkrijk van Eswatini’.

Geld

De lokale munt van Eswatini (Lilangeni) is in waarde gelijk aan de Zuid-Afrikaanse Rand. U kunt bijna overal betalen met de Zuid-Afrikaanse Rand, maar wisselgeld ontvangt u in Lilangeni. In Mbabane zijn er pinautomaten waar u met een internationale bankpas/creditkaart kunt pinnen. Niet overal accepteren ze creditcards.

Aangescherpte regels voor reizen naar Eswatini via Zuid-Afrika

Vanaf 1 juni 2015 heeft South African Department of Home Affairs de regels aangescherpt. Deze regels gelden voor iedereen onder de 18 jaar die Zuid-Afrika in- of uitreist. Deze gelden ook als zij zonder directe doorvlucht transiteren via Zuid-Afrika. Meer informatie kunt u vinden via de onderstaande Engelstalige websites.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Eswatini en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 999
 • Ambulance: 911
 • Brandweer: 933
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Eswatini

Er is geen Nederlandse ambassade in Eswatini. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Pretoria (Zuid-Afrika).

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over eSwatini op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in eSwatini

Wij merken dat er veel vragen zijn over het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar eSwatini?

Door coronavirus was op vakantie naar eSwatini in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar eSwatini mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies eSwatini en bekijk ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in eSwatini

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in eSwatini:

Klik hier voor coronavirus kaart van eSwatini

😷 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in eSwatini?

Wanneer je opreis gaat naar eSwatini heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test eSwatini incl. reisverklaring. Dit overzicht benoemd meer dan 2500+ pcr teststraten door heel het land!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in eSwatini

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Niezen en hoesten doe je alleen in de elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis; werk vanuit huis als dat kan
 • Kom je toch buiten? Behoud dan 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten