Landkaart eSwatini aantal inwoners besmet, Coronavirus Doden, Reisadvies eSwatini en informatie

Op het moment van publiceren (03-08-2021) zijn er in eSwatini, 26,628 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 10 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 806 overleden in eSwatini aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 21,313 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 04 augustus

Laatste cijfers covid-19 virus in eSwatini 03 augustus:

Land eSwatini
Positief getest 26,628
Aantal Doden 806
Hersteld 21,313
Actieve gevallen 4,509
Kritische toestand 10
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart Corona eSwatini vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van eSwatini? Corona Teller bied u realtime plattegronden aan van eSwatini, met daarop mooie vakantie plekken, nieuws van vandaag en meer!

Live Covid-19 Kaart eSwatini oranje zones

Je vind hieronder een kaart van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in eSwatini:

eSwatini Landkaart regio’s

Landkaart eSwatini aantal inwoners besmet, Coronavirus Doden, Reisadvies eSwatini en informatie

Vakantie naar eSwatini mogelijk?

Op vakantie naar eSwatini coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar eSwatini lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in eSwatini versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie ondanks het covid-19 virus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in eSwatini. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar eSwatini of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Eswatini (Swaziland) | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-07-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode voor Eswatini is oranje, want Eswatini is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Eswatini als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Eswatini naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Eswatini en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart reisadvies Eswatini

Reischecklist Eswatini

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Eswatini favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Eswatini reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt legitimeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Eswatini in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Eswatini een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Eswatini een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Eswatini. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Eswatini. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Door het coronavirus is Eswatini een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Eswatini als dat noodzakelijk is. De lokale overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Onveilige gebieden

Er zijn in Eswatini veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Criminaliteit

Er is criminaliteit in Eswatini. Zakkenrollerij en gewapende berovingen komen voor. Wees op plaatsen waar veel buitenlandse reizigers komen alert op zakkenrollers. Vermijd na zonsondergang het centrum van de steden Mbabane en Manzini.

Op de hoofdwegen, bijvoorbeeld naar Zuid-Afrika en Mozambique, is steeds meer criminaliteit. Er komen berovingen en verkrachtingen voor. Soms worden automobilisten beroofd van hun auto (carjacking).

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Demonstraties

In Eswatini kunnen demonstraties voorkomen. Deze kunnen tot geweld leiden. De overheid treedt dan hard op. Vermijd daarom demonstraties. Komt u toch in een demonstratie terecht? Verlaat deze dan direct. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.

Natuurgeweld

In de winter (juni tot augustus) kunnen in de bergen door hevige sneeuwval grondverschuivingen voorkomen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Eswatini

Als u naar Eswatini reist moet u bij vertrek een negatief PCR-testresultaat kunnen laten zien. De test mag bij vertrek niet eerder dan 72 uur zijn afgenomen. Kunt u bij aankomst in Eswatini geen negatief testresultaat laten zien of heeft u symptomen van COVID-19? Dan krijgt u het verzoek om in Eswatini een COVID-19 test af te laten nemen. De kosten zijn voor eigen rekening.

Bij vertrek uit Eswatini moet u ook een negatief PCR-testresultaat van niet ouder dan 72 uur kunnen tonen. Kunt u geen testresultaat laten zien of vertoont u symptomen van COVID-19? Dan wordt de uitreis geweigerd.

Coronavirusmaatregelen (COVID-19)

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. Er geldt een avondklok van 18.00 tot 5.00 uur. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de overheid in Eswatini.

Terugkeer naar Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 48 uur oud voor vertrek) in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 24 uur oud voor vertrek) in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst bij de GGD, of met een zelftest. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Eswatini

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Eswatini de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Een groot deel van de bevolking van Eswatini is besmet met het HIV-virus.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Eswatini te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Verkeersveiligheid
Wegen

De wegen in Eswatini zijn slecht verlicht. Ook voertuigen zijn soms onverlicht. Na zonsondergang loopt er veel loslopend vee op de weg. De dieren zijn vaak niet goed te zien, of niet op tijd. Reis daarom niet in het donker buiten de stad. Als er een ongeluk gebeurt, duurt het lang voordat hulp ter plekke is.

Openbaar vervoer

Veel voertuigen in het openbaar vervoer zijn zeer slecht onderhouden. Vaak zijn ze ook overbeladen. Reis daarom niet met het openbaar vervoer.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Eswatini.

Naamswijziging Swaziland naar Eswatini

Koning Mswati III heeft de naam van Swaziland officieel veranderd. Swaziland heet voortaan ‘het Koninkrijk van Eswatini’.

Geld

De lokale munt van Eswatini (Lilangeni) is in waarde gelijk aan de Zuid-Afrikaanse Rand. U kunt bijna overal betalen met de Zuid-Afrikaanse Rand, maar wisselgeld ontvangt u in Lilangeni. In Mbabane zijn er pinautomaten waar u met een internationale bankpas/creditkaart kunt pinnen. Niet overal accepteren ze creditcards.

Aangescherpte regels voor reizen naar Eswatini via Zuid-Afrika

Vanaf 1 juni 2015 heeft South African Department of Home Affairs de regels aangescherpt. Deze regels gelden voor iedereen onder de 18 jaar die Zuid-Afrika in- of uitreist. Deze gelden ook als zij zonder directe doorvlucht transiteren via Zuid-Afrika. Meer informatie kunt u vinden via de onderstaande Engelstalige websites.

Drugs

Het bezit, gebruik en handel in verdovende middelen is verboden.

LHBTIQ

Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTIQ’s) worden niet algemeen geaccepteerd in Eswatini. Houd daar rekening mee.

Geen foto’s van militaire objecten, wees terughoudend met andere foto’s

Maak geen foto’s van militaire objecten en overheidsgebouwen. Dit geldt ook voor wegen, bruggen of andere belangrijke verbindingen. Pas over het algemeen op met het maken van foto’s. Dit wordt vaak niet gewaardeerd. Wilt u mensen fotograferen? Vraag dan vooraf om toestemming.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Eswatini en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 999
 • Ambulance: 977
 • Brandweer: 933
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, Whatsapp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Eswatini

Er is geen Nederlandse ambassade in Eswatini. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Pretoria (Zuid-Afrika).

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over eSwatini op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in eSwatini

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar eSwatini?

Door COVID-19 was op vakantie naar eSwatini in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar eSwatini mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies eSwatini en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeten in eSwatini

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona eSwatini:

Klik hier voor eSwatini

🤧 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in eSwatini?

Wanneer je wilt reizen naar eSwatini heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test eSwatini inclusief reisdocument. Deze kaart benoemd meer dan 80+ pcr testlocaties door heel het land!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen corona in eSwatini

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Hoest en nies enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis en werk thuis
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan minimaal anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Blijf helemaal thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten