Aantal Corona virus besmettingen in Egypte
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (25-07-2021) zijn er in Egypte, 283,985 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 90 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 16,481 overleden in Egypte aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 227,490 inwoners hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 26 juli

Laatste Statistieken corona virus in Egypte 25 juli:

Land Egypte
Positief getest 283,985
Aantal Doden 16,481
Hersteld 227,490
Actieve gevallen 40,014
Kritische toestand 90
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 25 juli 2021

Kaart coronavirus Egypte vandaag

Opzoek naar een kaart van Egypte? Wij bieden op deze pagina relevante plattegronden aan van Egypte, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Egypte, lokaal nieuws en meer!

Live Covid-19 Kaart Egypte oranje zones

U vind hieronder een landkaart van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Egypte:

Egypte Kaart gebieden

Kaart Egypte aantal besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Egypte en actueel nieuws

Vakantie naar Egypte mogelijk?

Op vakantie naar Egypte coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Egypte geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de maatregelen in Egypte versoepeld. En is vakantie vieren ondanks het virus in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Egypte. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Egypte of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Egypte | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 12-07-2021 | Nog steeds geldig op: 25-07-2021

De kleurcode van Egypte is oranje en rood. Het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Er zijn veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Reis alleen naar de Egypte als het noodzakelijk is en reis niet naar de rode gebieden. Als u vanuit Egypte naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Egypte en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Egypte

Reischecklist Egypte

Reist u naar Egypte? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Egypte favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Egypte reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.
 • Of u een visum nodig heeft, kunt u nagaan bij de ambassade van Egypte in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. 
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Egypte een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Egypte een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Egypte. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas en/of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Egypte. In veel landen, en zeker Egypte, staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs en bepaalde medicijnen.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

De veiligheidssituatie in Egypte is de afgelopen jaren verbeterd maar er is in het hele land een kans op politieke onrust. Ook is er een risico op terroristische aanslagen. De overheid neemt extra veiligheidsmaatregelen. Er is veel politie en militair personeel zichtbaar op openbare plaatsen, bij overheidsgebouwen, kerken en plaatsen waar veel mensen komen. Wees alert bij overheidsgebouwen. Blijf weg van de gebouwen van de veiligheidsdiensten. Vermijd publieke plaatsen waar veel mensen samenkomen.

Zuid-Sinaï

De veiligheidssituatie in Zuid-Sinaï is stabiel. De toeristische gebieden, zoals de stad Sharm-el-Sheikh en het St. Katherine klooster, worden beveiligd door de overheid. U kunt reizen naar de vakantieresorts in de stad Sharm-el-Sheikh via de kustweg van de stad Suez en de kustweg van de stad Taba. Houd rekening met meerdere controleposten op deze wegen. Reis alleen als dat noodzakelijk is naar het noordelijke deel van Zuid-Sinaï in het gebied boven de St Katherine-Nuweiba road.

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade geen of beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen
Noord-Sinaï

De veiligheidssituatie in de regio Noord-Sinaï is slecht. Dit is het gebied ten noorden van de steden Suez – Taba, inclusief de weg tussen deze steden. Er zijn veel gewelddadigheden in het gebied en er is een hoog risico op terroristische aanslagen. Het leger voert hier regelmatig militaire acties uit tegen terroristen.

Grensgebied met Libië

Reis niet in het grensgebied met Libië. In dat gebied is er een verhoogd risico op ontvoeringen. Ook is het gebied gevaarlijk door de onrustige situatie in Libië. Er wordt ook gesmokkeld, bijvoorbeeld wapens.

Hala’ib-driehoek

Het zuid-oostelijke deel van het grensgebied met Sudan is niet veilig. Egypte en Sudan hebben een conflict over de Hala’ib-driehoek. Deze ligt in het grensgebied aan de Rode Zee.

Bir Tawil

In het zuidelijke deel van het grensgebied tussen Egypte en Sudan ligt het grensgebied Bir Tawil. Het gebied wordt door beide aangrenzende landen opgeëist. Het grensgebied is niet veilig.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
 • In de woestijn ten westen van de Nijl. Het leger is hier actief tegen criminele groepen.
 • Naar het noordelijke deel van Zuid-Sinaï boven de St Katherine-Nuweiba road. Maakt u een noodzakelijke reis in Zuid-Sinaï? Neem dan veiligheidsmaatregelen en reis alleen met personen die het gebied goed kennen.

In de rest van Egypte bestaan veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent.

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen in de hoofdstad Caïro, grotere steden zoals de stad Alexandrië en de Nijldelta. Wees voorzichtig als u over de weg reist en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse.

De toeristische gebieden, zoals de stad Sharm-el-Sheikh en het St. Katherine klooster, worden beveiligd door politie en leger. U kunt reizen naar de vakantieresorts in de stad Sharm-el-Sheikh via de kustweg van de stad Suez en de kustweg van de stad Taba. Houd rekening met veiligheidsrisico’s. Er zijn meerdere controleposten op deze wegen.

Reizen in toeristische gebieden

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen in de volgende toeristische plaatsen en gebieden:

 • in de hoofdstad Caïro, en de grotere steden zoals de stad Alexandrië en de Nijldelta.
 • de hotelresorts aan de Afrikaanse kust van de Rode Zee en de Golf van Suez.
 • de hotelresorts in Sharm-el-Sheikh.
 • de steden Luxor, Aswan en Abu Simbel. Inclusief cruises.
 • excursies over de weg vanuit de hotelresorts aan de kust naar Luxor.
 • de Middellandse zeekust tot en met de stad Matruh.

Wees alert als u deze bestemmingen bezoekt. De hotelresorts zijn over het algemeen goed beveiligd. De weg van Hurghada naar Luxor is overdag open. Om deze weg te gebruiken moeten reisorganisaties vooraf toestemming vragen aan de toeristenpolitie. In de avond is deze weg gesloten voor toeristen. Dit in verband met de veiligheidssituatie en het risico op terroristische aanslagen.

Terrorisme

In Egypte zijn meerdere terroristische groepen actief. Er worden regelmatig aanslagen gepleegd. De Egyptische autoriteiten, het leger en de politie zijn vaak het doelwit.  Wees alert bij overheidsgebouwen. Blijf weg van de gebouwen van de veiligheidsdiensten.

De afgelopen jaren zijn ook aanslagen gepleegd op Koptisch christelijke doelwitten. Wees alert bij het bezoeken  van kerken en kloosters. Volg de instructie van de lokale autoriteiten op.

 • Op 4 augustus 2019 is er in het centrum van de hoofdstad Cairo een auto ontploft waarin explosieven lagen. Hierbij zijn doden en gewonden gevallen.
 • Op 19 mei 2019 is er een aanslag gepleegd op een toeristenbus in de buurt van de Giza piramides in de hoofdstad Cairo. Hierbij zijn gewonden gevallen.
Kans op onrust en geweld

Door inzet van politie en leger en door wetgeving zijn er minder stakingen en demonstraties. Toch is er nog steeds een risico op sociale onrust.

Criminaliteit

Er is criminaliteit in Egypte. Dit komt door armoede en een verslechterende economische situatie. Criminaliteit komt vooral voor in grote steden, badplaatsen en bij toeristische trekpleisters. Denk hierbij aan zakkenrollers.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Wees na zonsondergang alert op straat. Ga niet naar wijken waar geen buitenlanders komen.
 • Reis bij voorkeur niet in de avond.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop bij voorkeur niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

Egyptenaren zijn vriendelijk. Bezoekers worden wel vaak opdringerig aangesproken door personen die werken in de toeristenindustrie.

Seksueel geweld

Er is seksueel geweld. Ook westerse vrouwen zijn daarvan slachtoffer geworden. Reis zoveel mogelijk samen met iemand die u kent en die u kunt vertrouwen.

Demonstraties

In Egypte kunnen demonstraties gewelddadig verlopen. Daarbij kunnen ook (vuur)wapens worden gebruikt. Veiligheidstroepen (leger en politie) kunnen hard optreden. Soms gebruiken ze traangas. Dat gas kan ook doordringen in metrostations. Vermijd demonstraties en samenscholingen. Komt u toch in een demonstratie terecht? Verlaat deze plaats dan direct. Volg altijd de aanwijzingen van het leger en de politie op.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Reizen naar Egypte

Als u een noodzakelijke reis maakt naar Egypte bent u bij aankomst verplicht een negatieve PCR-test te tonen. Ook als u de Egyptische nationaliteit bezit. Dit geldt niet als u een vaccinatiebewijs heeft waaruit blijkt dat u minimaal 14 dagen voor aankomst in Egypte volledig bent gevaccineerd tegen COVID-19. 

Reizen met een PCR-test

Op deze PCR-test moet een QR-code of een stempel staan van een laboratorium die de PCR-test heeft uitgevoerd. Zonder QR-code of stempel op de PCR-test wordt u Egypte niet binnengelaten. De PCR-test mag maximaal 72 uur oud zijn voor vertrek naar Egypte.

Reizigers uit Japan, China, Thailand, Noord- en Zuid-Amerika, Canada, Londen, Parijs of Frankfurt mogen PCR-tests voorleggen die maximaal 96 uur oud zijn, ook hierop moet een QR-code of stempel staan.

Kinderen onder de 6 jaar hoeven geen PCR-test te overleggen.

Ook moet u een ingevuld en ondertekend Declaration Form (informatie in het Engels) bij u hebben, waarin u onder andere verklaart geen symptomen van het coronavirus te hebben en informatie geeft over uw verblijfgegevens en reisverzekering.

 • Het tijdstip en de datum van de afname van de test worden vermeld en de test mag maximaal 72 uur voor de vlucht zijn uitgevoerd.
 • Het certificaat is afgegeven en gestempeld door een geaccrediteerd laboratorium (zonder doorhalingen of toevoegingen) of het heeft een QR-code.
 • Het type monster wordt vermeld evenals het type test (RT – PCR).
 • Het certificaat is opgesteld in het Engels of Arabisch.

Reizigers die aankomen op de vliegvelden van de kustprovincies Rode Zee (Hurghada en Marsa Alam) en Zuid Sinaï (Sharm el Sheikh en Taba) en die geen bewijs kunnen tonen van een negatieve PCR-test, moeten op het vliegveld een test ondergaan. De test kost 30 US dollar. Na de test moet u in uw hotel in quarantaine gaan totdat het resultaat van de test bekend is. Dit duurt 12 tot 24 uur. Als het resultaat van de test positief is, moet u 14 dagen in quarantaine gaan in een quarantainekamer in uw hotel. Als de symptomen niet weggaan, kunt u worden overgebracht naar een openbaar ziekenhuis. U mag er ook voor kiezen om naar een privé-ziekenhuis te gaan, dat onder leiding staat van het ministerie van Volksgezondheid.

Volg de media voor verdere informatie over eventuele besmettingen met het coronavirus.

Bent u volledige gevaccineerd?

Als u een vaccinatiebewijs heeft waaruit blijkt dat u minimaal 14 dagen voor aankomst in Egypte volledig bent gevaccineerd tegen COVID-19, hoeft u geen negatieve PCR-test te laten zien. Dit vaccinatiebewijs moet de volgende gegevens bevatten: uw personalia, data van de vaccinaties en naam van het vaccin. Ook op het vaccinatiebewijs moet een QR-code staan zodat de Egyptische autoriteiten het vaccinatiebewijs kunnen controleren.

Een digitaal vaccinatiebewijs, bijvoorbeeld op de telefoon, wordt niet geaccepteerd.

Testlocaties in Egypte

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Egypte de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Is uw volledige vaccinatie korter dan 14 dagen geleden gegeven? Dan kunt u tot 17 juli 2021 met dit vaccinatiebewijs reizen. Let op, vanaf 17 juli 2021: reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Egypte te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Verkeer in de hoofdstad Caïro en andere grote steden

Het wegverkeer kan chaotisch zijn in de hoofdstad Caïro en andere grote steden. Soms lijkt het of er geen verkeersregels zijn. Als u dit niet gewend bent, rijd dan niet zelf. Rijdt u wel zelf? Wees dan extra alert in het verkeer. Ook kunnen de straten de grote hoeveelheid auto’s niet aan. Hierdoor ontstaan regelmatig files en kan het erg moeilijk zijn om een bestemming te bereiken. Bijvoorbeeld het vliegveld. Houd daar rekening mee bij aankomende of vertrekkende vluchten.

Het aantal verkeersdoden is erg groot. Ook het treinverkeer in Egypte kent veel ongelukken. Houd hier rekening mee.

Taxi’s

Taxi’s in Egypte hebben niet altijd een meter. Spreek voor vertrek een prijs af met de taxichauffeur. Gebruik bij voorkeur Uber en Careem voor vervoer. De app is makkelijk te downloaden. De auto’s zijn niet alleen veiliger, maar vaak ook van betere kwaliteit.

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Egypte op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Egypte.

Liefdesfraude

Vrouwen kunnen in de toeristenplaatsen in Egypte het slachtoffer worden van ‘bezness’ (liefdesfraude). Daarbij zijn mannen er op uit een relatie aan te gaan met een buitenlandse vrouw. Het doel is om haar geld afhandig te maken. Ook kan gevraagd worden om een visumaanvraag te ondersteunen. De daders van bezness zijn strafbaar. Hierop ingaan kan ernstige financiële en traumatische gevolgen hebben.

Kritiek op de Egyptische overheid

Uit geen kritische opmerkingen over Egypte, de president of veiligheidsdiensten en religie. Dit geldt ook voor sociale media. Kritische opmerkingen kunnen bestraft worden met gevangenisstraf.

LHBTI wordt niet geaccepteerd

LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse) wordt niet geaccepteerd in Egypte. Deze groep krijgt steeds vaker te maken met arrestaties en veroordelingen. In het verleden zijn buitenlandse homoseksuelen het land uitgezet. Houd daar rekening mee.

Maak geen foto’s van demonstraties of strategische plekken

Maak geen foto’s of opnames van:

 • demonstraties;
 • gebouwen en terreinen van de overheid;
 • militaire objecten, bijvoorbeeld kazernes;
 • plekken die strategisch belangrijk zijn, bijvoorbeeld elektriciteitscentrales en het Suezkanaal.

Maakt u toch opnamen? Dan kunt u gearresteerd worden en/of het land uitgezet worden.

Invoer van drones (onbemande vliegende toestellen)

Het invoeren van drones is verboden zonder geldige invoervergunning. Neem voor meer informatie hierover contact op met de ambassade van Egypte in Den Haag. Gebruik of zelfs bezit van een drone zonder geldige vergunning kan leiden tot een gevangenisstraf.

Drugs

Gebruik, bezit en handel in verdovende middelen worden in Egypte streng bestraft.

Regels voor veiligheid en (sportieve) activiteiten zijn anders dan in Nederland

Regels en voorzieningen voor veiligheid kunnen afwijken van die in Nederland. De voorschriften worden ook niet altijd nageleefd. Houd daar rekening mee. Bijvoorbeeld als u een waterscooter of motorfiets met 4 wielen (quad) huurt. Of als u gaat duiken of een vlucht maakt met een luchtballon. In het verleden zijn daarbij toeristen omgekomen. Gaat u dit soort activiteiten ondernemen? Ga dan eerst na of een bedrijf of organisatie erkend is en als goed bekend staat.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Egypte en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer:

Politie: 122

Ambulance: 123

Brandweer: 180

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Caïro

Kijk voor informatie over de Nederlandse ambassade in Caïro op deze website.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u vaak minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Egypte op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Egypte

Er zijn in Egypte enorm veel vragen rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Egypte?

Door COVID-19 was op vakantie naar Egypte in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Egypte mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Egypte en vind daar ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Egypte

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona Egypte:

Bekijk COVID-19 kaart Egypte

🤒 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Egypte?

Als je wilt reizen naar Egypte heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Egypte met reisverklaring. Ons overzicht heeft meer dan 80+ pcrteststraten door héél Nederland!

🧴 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Egypte

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Niezen en hoesten alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk binnen en werk vanuit huis als dit mogelijk is
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan minimaal anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
 • Blijf helemaal binnen als je verkoudheidsklachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten