KAART Nieuw Caledonië Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (24-01-2022) zijn er in Nieuw Caledonië, 16,000 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn +805 meer dan gisteren. 13 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 282 overleden in Nieuw Caledonië aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 13,198 mensen hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 25 januari

Statistieken COVID-19 in Nieuw Caledonië 24 januari:

Land Nieuw Caledonië
Positief getest 16,000
Aantal Doden 282
Hersteld 13,198
Actieve gevallen 2,520
Kritische toestand 13
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart Corona Nieuw Caledonië vandaag

U zoekt een kaart van Nieuw Caledonië? Wij bieden hieronder up to date plattegronden aan van Nieuw Caledonië, met daarop mooie vakantie bestemmingen, actueel nieuws en nog veel meer!

Live Covid-19 Kaart Nieuw Caledonië rode zones

Hieronder vind je een kaart van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Nieuw Caledonië:

Kaart gebieden Nieuw Caledonië

Kaart Nieuw Caledonië besmettingen, Corona Doden aantallen, Reisadvies Nieuw Caledonië en live updates

Vakantie naar Nieuw Caledonië mogelijk?

Op vakantie naar Nieuw Caledonië coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Nieuw Caledonië lange tijd niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Nieuw Caledonië versoepeld. En is op vakantie gaan ondanks het coronavirus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Nieuw Caledonië. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Nieuw Caledonië of een ander land.

Reisadvies Nieuw-Caledonië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-12-2021 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

De kleurcode voor Nieuw-Caledonië is oranje. Het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Nieuw-Caledonië als dat noodzakelijk is. Meer informatie over de in Nieuw-Caledonië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Nieuw Caledonië

Reischecklist Nieuw-Caledonië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Nieuw-Caledonië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Nieuw-Caledonië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Nieuw-Zeeland in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Nieuw-Caledonië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Nieuw-Caledonië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: In ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Criminaliteit

Er is weinig criminaliteit op Nieuw-Caledonië. Diefstal komt soms voor. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Loop ’s avonds niet alleen over straat.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld, dat u niet direct nodig heeft, op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld

Op Nieuw-Caledonië kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u op Nieuw-Caledonië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Nieuw-Caledonië

Er is een internationaal inreisverbod naar Nieuw-Caledonië. Het wordt afgeraden te reizen tot de overheid het inreisverbod intrekt. Zie voor meer informatie de website van de overheid van Nieuw Caledonië (informatie in het Engels en Frans). Nieuw-Caledonië is alleen toegankelijk voor inwoners en alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan (geen toeristische reizen). Als u moet reizen, moet u voor vertrek een reisverklaring invullen met bewijs van de noodzakelijkheid. De regering van Nieuw-Caledonië geeft een toestemmingsbewijs uit. Reizigers vanaf 12 jaar zijn verplicht een negatieve COVID-19 PCR/NAAT-testuitslag, niet ouder dan 72 uur voor vertrek, bij boarden te laten zien.

Ga voor vertrek bij de vliegmaatschappij na of de regering van Nieuw-Caledonië toestemming geeft voor uw komst. Ook moet een eigen verklaring worden aangetoond met bevestiging dat u geen COVID-symptomen heeft en de laatste 14 dagen geen contact heeft gehad met iemand die besmet is met het coronavirus. Bij aankomst in Nieuw-Caledonië volgt een 14 dagen quarantaine in een door de lokale overheid aangewezen hotel. Dit geldt niet als u vanuit Wallis en Futuna bent ingereisd.

Coronamaatregelen Nieuw-Caledonië

Actuele informatie over het coronavirus kunt u lezen op de website van de overheid van Nieuw-Caledonië (informatie in het Frans).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Medische zorg

De gezondheidszorg op Nieuw-Caledonië is beperkt. U kunt hier alleen terecht voor eenvoudige behandelingen. Voor ernstige medische kwalen moet u in Australië of in Nederland behandeld worden.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Nieuw-Caledonië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Het aantal dodelijke auto ongelukken op Nieuw-Caledonië is hoog. Dit komt door roekeloos rijgedrag. Wees voorzichtig tijdens het rijden.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Nieuw-Caledonië.

Drugs

Op Nieuw-Caledonië is het in bezit hebben van drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van of handel in drugs op Nieuw-Caledonië veel zwaarder is dan in Nederland.

LHBTIQ

De LHBTIQ-gemeenschap wordt niet algemeen geaccepteerd op Nieuw-Caledonië. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Meer informatie

Overweegt u een bezoek aan Nieuw-Caledonië? Kijk dan ook op: Gouvernement de la Nouvelle-Calédonie (informatie in het Frans).

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Nieuw-Caledonië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 112
Politie: 17
Ambulance: 15
Brandweer: 18

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op Nieuw-Caledonië

Er is geen Nederlandse ambassade op Nieuw-Caledonië. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Nieuw Caledonië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Nieuw Caledonië

Er zijn in Nieuw Caledonië enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik op vakantie naar Nieuw Caledonië?

Door corona was op vakantie naar Nieuw Caledonië in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Nieuw Caledonië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Nieuw Caledonië en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Nieuw Caledonië

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Nieuw Caledonië:

Klik hier voor Nieuw Caledonië

🤒 Waar kan ik me voor een test aanmelden in Nieuw Caledonië?

Wanneer je opreis gaat naar Nieuw Caledonië heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Nieuw Caledonië + reisdocument. Dit overzicht toont meet dan 60+ pcrtest locaties door héél Nederland!

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Nieuw Caledonië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoest doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen en werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie