Covid-19 Kaart Nieuw Caledonië aantal besmettingen, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Nieuw Caledonië en Regionaal nieuws

Op het moment van publiceren (27-02-2021) zijn er in Nieuw Caledonië, 58 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook onbekend aantal overleden in Nieuw Caledonië aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 55 inwoners hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 28 februari

Laatste Statistieken coronavirus in Nieuw Caledonië 27 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Nieuw Caledonië 58 onbekend aantal 55 3 onbekend aantal

Kaart coronavirus (covid-19) in Nieuw Caledonië vandaag

U bent opzoek een kaart van Nieuw Caledonië? Wij bieden u hieronder duidelijke plattegronden aan van Nieuw Caledonië, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Nieuw Caledonië, nieuws van vandaag en nog veel meer!

Realtime Coronavirus Kaart Nieuw Caledonië zones

Hieronder vind u een overzicht van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Nieuw Caledonië:

Kaart gebieden Nieuw Caledonië

Covid-19 Kaart Nieuw Caledonië aantal besmettingen, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Nieuw Caledonië en Regionaal nieuws

Vakantie naar Nieuw Caledonië mogelijk?

Op vakantie naar Nieuw Caledonië coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Nieuw Caledonië geen optie. Inmiddels zijn de maatregelen in Nieuw Caledonië versoepeld. En is vakantie in 2020 tijdens het virusin de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Nieuw Caledonië. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Nieuw Caledonië of een ander land.

Reisadvies Nieuw-Caledonië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 27-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Nieuw-Caledonië? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Nieuw-Caledonië gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Nieuw Caledonië

Reischecklist Nieuw-Caledonië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Nieuw-Caledonië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Nieuw-Caledonië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Nieuw-Zeeland in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Nieuw-Caledonië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Nieuw-Caledonië een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Nieuw-Caledonië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Nieuw-Caledonië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Criminaliteit

Er is weinig criminaliteit op Nieuw-Caledonië. Diefstal komt soms voor. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Loop ’s avonds niet alleen over straat;
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt)
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld, dat u niet direct nodig heeft, op een veilige plek;
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld;
Natuurgeweld

Op Nieuw-Caledonië kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u op Nieuw-Caledonië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of via Twitter @247BZ.

Verkeersveiligheid

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Het aantal dodelijke auto ongelukken op Nieuw-Caledonië is hoog. Dit komt door roekeloos rijgedrag. Wees voorzichtig tijdens het rijden.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Nieuw-Caledonië? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Nieuw-Caledonië gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Nieuw-Caledonië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Nieuw-Caledonië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen Nieuw-Caledonië

Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan (geen toeristische reizen). Als u moet reizen, moet u voor vertrek een reisverklaring invullen met bewijs van de noodzakelijkheid. De regering van Nieuw-Caledonië geeft een toestemmingsbewijs uit. Reizigers vanaf 12 jaar zijn verplicht een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, niet ouder dan 72 uur voor vertrek, bij boarden te laten zien.  Ga voor vertrek bij de vliegmaatschapij na of de regering van Nieuw-Caledonië toestemming geeft voor uw komst. Ook moet een eigen verklaring worden aangetoond met bevestiging dat u geen COVID-symptomen heeft en de laatste 14 dagen geen contact heeft gehad met iemand die besmet is met het coronavirus. Bij aankomst in Nieuw-Caledonië volgt een 14 dagen quarantaine in een door de lokale overheid aangewezen hotel. Dit geldt niet als u vanuit Wallis en Fortuna bent ingereisd.

Coronamaatregelen Nieuw-Caledonië

Actuele informatie over het coronavirus kunt u lezen op de website van de overheid van Nieuw-Caledonië (informatie in het Frans).

Medische zorg

De gezondheidszorg op Nieuw-Caledonië is beperkt. U kunt hier alleen terecht voor eenvoudige behandelingen. Voor ernstige medische kwalen moet u in Australië of in Nederland behandeld worden.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Nieuw-Caledonië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Nieuw-Caledonië.

Drugs

Op Nieuw-Caledonië is het in bezit hebben van drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van of handel in drugs op Nieuw-Caledonië veel zwaarder is dan in Nederland.

LHBTIQ

De LHBTIQ-gemeenschap wordt niet algemeen geaccepteerd op Nieuw-Caledonië. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Meer informatie

Overweegt u een bezoek aan Nieuw-Caledonië? Kijk dan ook op: Gouvernement de la Nouvelle- Calédonie.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Nieuw-Caledonië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 112
Politie: 17
Ambulance: 15
Brandweer: 18

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796  of op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op Nieuw-Caledonië

Er is geen Nederlandse ambassade op Nieuw-Caledonië. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in oranje gebieden kan het ministerie van  Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Nieuw Caledonië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Nieuw Caledonië

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Nieuw Caledonië?

Door COVID-19 was op vakantie naar Nieuw Caledonië in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Nieuw Caledonië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Vakantieadvies Nieuw Caledonië en vind daar ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Nieuw Caledonië

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Nieuw Caledonië:

Klik hier voor coronavirus besmettingen kaart van Nieuw Caledonië

🤧 Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Nieuw Caledonië?

Nee, enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het covid-19 virus.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Bekijk deze link om jezelf online te testen op corona.

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Nieuw Caledonië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere handeling die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoesten alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis en werk uit huis als dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan meer dan 1,5 meter afstand van anderen
 • Heb je last van lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid? Blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten