Aantal Coronavirus besmettingen in Nieuw Zeeland

Op het moment van publiceren (07-03-2021) zijn er in Nieuw Zeeland, 2,399 mensen positief getest op corona. Dit zijn +1 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 26 overleden in Nieuw Zeeland aan corona. Gelukkig zijn er ook al 2,301 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 08 maart

Corona-teller.nl

Laatste Statistieken corona virus aantal besmettingen in Nieuw Zeeland 07 maart:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Nieuw Zeeland 2,399 26 2,301 72 onbekend aantal

Kaart coronavirus Nieuw Zeeland vandaag

U bent opzoek een landkaart van Nieuw Zeeland? Wij tonen op deze pagina duidelijke plattegronden aan van Nieuw Zeeland, met daarop toeristische bezienswaardigheden, nationaal nieuws en meer!

Corona-teller.nl

Realtime Coronavirus Kaart Nieuw Zeeland oranje zones

U vind hieronder een landkaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Nieuw Zeeland:

Corona-teller.nl

Nieuw Zeeland gebieden kaart

Covid-19 Kaart Nieuw Zeeland besmettingen, Corona Overledenen, Reisadvies Nieuw Zeeland en Regionaal nieuws

Vakantie naar Nieuw Zeeland mogelijk?

Op vakantie naar Nieuw Zeeland coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Nieuw Zeeland geen optie. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Nieuw Zeeland versoepeld. Hierdoor is vakantie ondanks de corona epidemiein een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Nieuw Zeeland. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Nieuw Zeeland of een ander land.

Reisadvies Nieuw-Zeeland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 05-03-2021 | Nog steeds geldig op: 07-03-2021

Corona-teller.nl

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Er geldt een algemeen inreisverbod voor Nieuw-Zeeland. Toeristische reizen zijn verboden. Alleen reizigers met de Nieuwzeelandse nationaliteit en reizigers die een geldige permanente verblijfsvergunning voor Nieuw-Zeeland hebben worden toegelaten. Voor vertrek moet een negatieve PCR testresultaat overlegd worden. Bij aankomst in Nieuw-Zeeland moeten alle reizigers eerst 14 dagen in een, door de lokale overheid aangewezen, isolatiehotel verblijven. Ook moeten alle reizigers verplicht een kamer boeken in het isolatiehotel voordat u afreist naar Nieuw Zeeland (Managed Isolation Allocation system voucher). Zonder bewijs van boeking wordt u niet toegelaten op de vlucht. Na aankomst in Nieuw-Zeeland is een Covid-test op dag 3 en dag 12 verplicht. Doorreis via luchthaventransit is beperkt toegestaan, het aanvragen van een visa voor transit is verplicht. Wilt u Nederland inreizen vanuit Nieuw-Zeeland? Dan heeft u geen negatieve COVID-19-testuitslag en geen negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Na een verblijf in Nieuw-Zeeland hoeft u ook niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’. er informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Reischecklist Nieuw-Zeeland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Nieuw-Zeeland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Nieuw-Zeeland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. 

Terrorisme

De Nieuw-Zeelandse overheid heeft een systeem waar men het dreigingsniveau voor terrorisme aangeeft. Meer informatie kunt u vinden op de website van het Department of the Prime Minister and Cabinet (informatie in het Engels).

Criminaliteit

Er komen in het hele land zakkenrollerij, diefstal en gewelddadige roofovervallen voor. Bent u op reis met een camper? Of bent u aan het rondtrekken met een tent? Maak dan gebruik van campings en ga niet ‘wild’ kamperen. Laat geen waardevolle bezittingen onbeheerd achter. In Rotorua op het noordereiland, in Northland en rond Queenstown zijn bendes actief die in campers en auto’s van toeristen inbreken.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Toon geen contant geld of sieraden.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje of money belt.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld
Tropische stormen en cyclonen

In Nieuw-Zeeland kunnen van november tot en met april tropische stormen en cyclonen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Aardbevingen

Nieuw-Zeeland ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er zijn regelmatig (zware) aardbevingen. Als u voor langere tijd in Nieuw-Zeeland verblijft, zorg dat uw verblijf aardbeving-proof is gebouwd. Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wilt u weten wat u moet doen bij een aardbeving, tsunami of andere calamiteit in Nieuw-Zeeland? Kijk op de website Get ready, get thru (informatie in het Engels) van de Nieuw-Zeelandse overheid.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Nieuw-Zeeland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Zie de website van Auckland Airport (informatie in het Engels) voor de laatste updates voor wat betreft vertrekkende vluchten.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Bereid u goed voor op de verkeersveiligheid. De wegen in Nieuw-Zeeland zijn smaller dan de wegen in Nederland. Houd hier rekening mee als u rondreist per auto of camper. Houd u aan de verkeersregels.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Nieuw-Zeeland op de website van de ANWB of de Nieuw Zeelandse Automobile Association (informatie in het Engels).

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Nieuw-Zeeland? Dan heeft u geen negatieve COVID-19-testuitslag en geen negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig, internationale trein- of busverbinding of schip.

Als u vanuit Nieuw-Zeeland terugkomt in Nederland hoeft u niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Nieuw-Zeeland voor Nederland. Nieuw-Zeeland staat op de lijst met veilige landen waarvoor geen reisbeperkingen zijn voor inreizen in het Schengengebied. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Inreisbeperkingen

Actuele informatie over maatregelen en toegang tot Nieuw-Zeeland voor reizigers kunt u lezen op de website van Immigratie Nieuw Zeeland (informatie in het Engels).

Coronamaatregelen

Alleen reizigers met de Nieuwzeelandse nationaliteit en reizigers die een geldige permanente verblijfsvergunning voor Nieuw-Zeeland hebben, worden toegelaten tot Nieuw-Zeeland. Reis als het noodzakelijk is dus niet voor toeristische reizen.

Bij aankomst in Nieuw-Zeeland moeten alle reizigers eerst 14 dagen in een door de lokale overheid aangewezen isolatiehotel verblijven. Dit is vooral in de stad Auckland, maar ook in hotels in de stad Christchurch en de hoofdstad Wellington. Reizigers worden door de overheid vervoerd naar deze steden, er zijn alleen internationale vluchten naar de stad Auckland. Op dag 3 en 12 wordt een verplichte covid test afgenomen. Een doorreis via luchthaventransit is beperkt toegestaan, het aanvragen van een NzeTA transit visa is daarvoor verplicht. De maximale transit tijd is 24 uur. Transit via Nieuw Zeeland naar China is niet toegestaan.  

Alle reizigers zijn verplicht een kamer te boeken voor het isolatiehotel (Managed Isolation Allocation System voucher) voordat men afreist naar Nieuw Zeeland. Zonder bewijs van boeking voor een isolatiehotel wordt u niet toegelaten op de vlucht, zie voor meer informatie de website van Immigratie Nieuw Zeeland (informatie in het Engels). 

Vanaf 25 januari 2021 moeten alle reizigers, behalve die vanuit Australië, Antarctica, en de meeste eilanden in de Stille Oceaan, die in Nieuw-Zeeland aankomen, een gedocumenteerd negatief COVID-19-testresultaat vóór vertrek hebben.

Een overzicht van alle coronamaatregelen die de overheid van Nieuw-Zeeland heeft genomen, kunt u lezen op de website Unite against COVID-19  (informatie in het Engels).

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Nieuw-Zeeland vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Nieuw-Zeeland bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Nieuw-Zeeland.

Drugs

In Nieuw-Zeeland is het in bezit hebben van drugs strafbaar en wordt bestraft met gevangenisstraf en of een boete en of uitzetting. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van, of handel in drugs in Nieuw-Zeeland veel zwaarder is dan in Nederland.

Geen mobiel bereik

In grote delen van Nieuw-Zeeland is geen mobiel bereik. In de natuurparken zijn geen zendmasten. Houd hier rekening mee als u voor langere tijd wandelingen maakt. Informeer familie of vrienden over uw reisplannen, zodat zij niet onnodig ongerust zijn.

Homoseksualiteit/LHBTIQ

LHBTIQ wordt algemeen geaccepteerd in Nieuw-Zeeland. Volgens de Nieuw-Zeelandse wet is het homohuwelijk legaal. De LHBTIQ-gemeenschap heeft dezelfde rechten als de rest van de bevolking.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Nieuw-Zeeland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 111.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Wellington

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Wellington.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Nieuw Zeeland op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Nieuw Zeeland

Er zijn in Nieuw Zeeland enorm veel vragen rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Nieuw Zeeland?

Door corona was op vakantie naar Nieuw Zeeland in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Nieuw Zeeland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Klik door naar Vakantieadvies Nieuw Zeeland en bekijk ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Nieuw Zeeland

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Nieuw Zeeland:

Klik hier voor coronavirus besmettingen kaart van Nieuw Zeeland

😪 Waar kan ik me laten testen op corona in Nieuw Zeeland?

Alleen wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het covid-19 virus.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Bekijk deze link om online te testen op coronavirus.

🤲 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Nieuw Zeeland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere maatregelen die je kunt nemen zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf thuis en werk vanuit huis
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Ben je buiten? Behoud dan meer dan 150 cm afstand van elkaar
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten