Aantal Coronavirus besmettingen in Nieuw Zeeland

Op het moment van publiceren (09-09-2021) zijn er in Nieuw Zeeland, 3,829 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +16 meer dan gisteren. 5 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 27 overleden in Nieuw Zeeland aan corona. Gelukkig zijn er ook al 3,144 mensen hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden ververst op 10 september

Laatste cijfers corona virus in Nieuw Zeeland 09 september:

Land Nieuw Zeeland
Positief getest 3,829
Aantal Doden 27
Hersteld 3,144
Actieve gevallen 658
Kritische toestand 5
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 09 september 2021

Kaart corona virus Nieuw Zeeland vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Nieuw Zeeland? Wij bieden u actuele plattegronden aan van Nieuw Zeeland, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Nieuw Zeeland, Nieuw Zeeland nieuws en meer!

LIVE Covid-19 Kaart Nieuw Zeeland zones

Hieronder vind u een kaart van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Nieuw Zeeland:

Nieuw Zeeland Kaart gebieden

Landkaart Nieuw Zeeland aantal besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Nieuw Zeeland en Nieuws

Vakantie naar Nieuw Zeeland mogelijk?

Op vakantie naar Nieuw Zeeland coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Nieuw Zeeland lange tijd niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Nieuw Zeeland versoepeld. En is in 2021 op vakantie ondanks het virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Nieuw Zeeland. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Nieuw Zeeland of een ander land.

Reisadvies Nieuw-Zeeland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 07-09-2021 | Nog steeds geldig op: 09-09-2021

De kleurcode voor Nieuw-Zeeland is oranje. Dit komt omdat reizigers uit Nederland het land niet in mogen. Er geldt een algemeen inreisverbod voor Nieuw-Zeeland. Toeristische reizen zijn verboden. Alleen reizigers met de Nieuw-Zeelandse nationaliteit en reizigers die een geldige permanente verblijfsvergunning voor Nieuw-Zeeland hebben, worden toegelaten. Voor vertrek naar Nieuw-Zeeland moet u een negatief PCR-COVID-19-testresultaat laten zien én een bewijs van bevestigde reservering in een quarantainehotel van de lokale overheid (ontvangen voucher via Managed Isolation Allocation system). Bij aankomst in Nieuw-Zeeland volgt verplicht 14 dagen verblijf in het quarantainehotel. Op dag 0 (dag aankomst), dag 1, dag 3 en dag 12 na uw aankomst worden nieuwe COVID-testen afgenomen. Doorreis via luchthaventransit is beperkt toegestaan. U heeft daarvoor een visum nodig. De overheid van Nieuw-Zeeland heeft voor de stad Auckland tot nader order een lockdown ingesteld. Deze lockdown wordt aangepast als de situatie verandert. Er blijven voor de rest van het land beperkende coronamaatregelen van kracht. Na een verblijf in Nieuw-Zeeland moet u een coronabewijs laten zien als u terugkomt in Nederland. U hoeft bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine te gaan. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Reischecklist Nieuw-Zeeland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Nieuw-Zeeland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Nieuw-Zeeland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid kan direct tijdelijke maatregelen nemen in de aanpak tegen de verspreiding van het coronavirus, zoals lokale lockdowns. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Terrorisme

De Nieuw-Zeelandse overheid heeft een systeem waar men het dreigingsniveau voor terrorisme aangeeft. Meer informatie kunt u vinden op de website van het Department of the Prime Minister and Cabinet (informatie in het Engels).

Criminaliteit

Er komen in het hele land zakkenrollerij, diefstal en gewelddadige roofovervallen voor. Bent u op reis met een camper? Of bent u aan het rondtrekken met een tent? Maak dan gebruik van campings en ga niet ‘wild’ kamperen. Laat geen waardevolle bezittingen onbeheerd achter. In Rotorua op het noordereiland, in Northland en rond Queenstown zijn bendes actief die in campers en auto’s van toeristen inbreken.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Toon geen contant geld of sieraden.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje of money belt.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld
Tropische stormen en cyclonen

In Nieuw-Zeeland kunnen van november tot en met april tropische stormen en cyclonen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Aardbevingen

Nieuw-Zeeland ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er zijn regelmatig (zware) aardbevingen. Als u voor langere tijd in Nieuw-Zeeland verblijft, zorg dat uw verblijf aardbeving-proof is gebouwd. Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wilt u weten wat u moet doen bij een aardbeving, tsunami of andere calamiteit in Nieuw-Zeeland? Kijk op de website Get ready, get thru (informatie in het Engels) van de Nieuw-Zeelandse overheid.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Nieuw-Zeeland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Er geldt een algemeen inreisverbod voor Nieuw-Zeeland. Toeristische reizen zijn verboden. Alleen reizigers met de Nieuwzeelandse nationaliteit en reizigers die een geldige permanente verblijfsvergunning voor Nieuw-Zeeland hebben, worden toegelaten tot Nieuw-Zeeland. Reis alleen als het noodzakelijk is.

Alle reizigers, behalve die vanuit Antarctica en vanuit de meeste eilanden in de Stille Oceaan, die in Nieuw-Zeeland aankomen, moeten een gedocumenteerd negatief COVID-19-testresultaat, dat niet ouder is dan 72 uur vóór vertrek van de 1e internationale vlucht, bij aankomst laten zien.

Informatie over inreizen Nieuw-Zeeland kunt u lezen op de website van de overheid van Nieuw Zeeland (informatie in het Engels).

Informatie over testverplichtingen en de uitzonderingen hierop kunt u lezen op de website van de Nieuw-Zeelandse overheid (informatie in het Engels).

Reizigers moeten voor vertrek naar Nieuw-Zeeland een ‘voucher’ kopen dat geldt als bewijs van bevestiging hotelreservering in een quarantainehotel van de lokale overheid. Deze ‘voucher’ kunt u digitaal online kopen via het “Managed Isolation Allocation System” (informatie in het Engels). Daar  staat ook informatie over de uitzonderingen. Als u deze ‘voucher’ bij vertrek niet kunt laten zien, wordt u niet toegelaten op de vlucht.

Bij aankomst in Nieuw-Zeeland moeten reizigers 14 dagen in het quarantainehotel van de lokale overheid verblijven. Dit is vooral in de stad Auckland, maar ook in hotels in de stad Christchurch en de hoofdstad Wellington. Reizigers worden door de overheid vervoerd naar deze steden, er zijn alleen internationale vluchten naar de stad Auckland.

Op dag 0 (dag aankomst), dag 1, dag 3 en dag 12 na uw aankomst in Nieuw-Zeeland wordt een verplichte COVID-test afgenomen. Lees informatie hierover op de website van de overheid van Nieuw-Zeeland (Informatie in het Engels).

Transit

Een doorreis via een luchthaventransit is beperkt toegestaan. Het is verplicht een NZeTA of transitvisum daarvoor aan te vragen. De maximale transit-tijd is 24 uur. Transit via Nieuw-Zeeland naar China is alleen mogelijk vanuit sommige landen. Lees informatie op de website van de Nieuw-Zeelandse Immigratiedienst (informatie in het Engels).

Lockdown en coronamaatregelen Nieuw-Zeeland

De overheid van Nieuw-Zeeland heeft voor de stad Auckland tot nader order een lockdown ingesteld (categorie 4 maatregelen). Deze lockdown wordt aangepast als de situatie verandert.

Er gelden voor de rest van Nieuw-Zeeland nog beperkende COVID-maatregelen. Lees op de website van de overheid van Nieuw-Zeeland (informatie in het Engels) over de maatregelen.

Terugkeer naar Nederland

U moet een testbewijs of vaccinatiebewijs laten zien als u terugkomt uit Nieuw-Zeeland. Een NAAT(PCR)-test mag maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen. Een antigeen-test mag maximaal 24 uur oud zijn bij vertrek. Reist u met een herstelbewijs? Dan moet deze afgegeven zijn door een EU-lidstaat. Gebruik de checklist bij (terug)reizen naar Nederland voor uw voorbereiding. Ook voor reizigers die terugkomen uit Nieuw-Zeeland geldt; test uzelf na aankomst in Nederland.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst. Dit kan met een zelftest of bij de GGD. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD. 

Nieuw-Zeeland staat op de lijst met veilige landen waarvoor geen reisbeperkingen zijn voor inreizen in het Schengengebied. Zie hier de lijst van veilige landen en gebieden buiten de EU.

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Nieuw-Zeeland vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Nieuw-Zeeland bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Zie de website van Auckland Airport (informatie in het Engels) voor de laatste updates voor wat betreft vertrekkende vluchten.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Bereid u goed voor op de verkeersveiligheid. De wegen in Nieuw-Zeeland zijn smaller dan de wegen in Nederland. Houd hier rekening mee als u rondreist per auto of camper. Houd u aan de verkeersregels.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Nieuw-Zeeland op de website van de ANWB of de Nieuw Zeelandse Automobile Association (informatie in het Engels).

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Nieuw-Zeeland.

Drugs

In Nieuw-Zeeland is het in bezit hebben van drugs strafbaar en wordt bestraft met gevangenisstraf en of een boete en of uitzetting. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van, of handel in drugs in Nieuw-Zeeland veel zwaarder is dan in Nederland.

Geen mobiel bereik

In grote delen van Nieuw-Zeeland is geen mobiel bereik. In de natuurparken zijn geen zendmasten. Houd hier rekening mee als u voor langere tijd wandelingen maakt. Informeer familie of vrienden over uw reisplannen, zodat zij niet onnodig ongerust zijn.

Homoseksualiteit/LHBTIQ

LHBTIQ wordt algemeen geaccepteerd in Nieuw-Zeeland. Volgens de Nieuw-Zeelandse wet is het homohuwelijk legaal. De LHBTIQ-gemeenschap heeft dezelfde rechten als de rest van de bevolking.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Nieuw-Zeeland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 111.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Wellington

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Wellington.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Nieuw Zeeland op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Nieuw Zeeland

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Nieuw Zeeland?

Door corona was op vakantie naar Nieuw Zeeland in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Nieuw Zeeland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Nieuw Zeeland en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeten in Nieuw Zeeland

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 in Nieuw Zeeland:

Klik hier voor Nieuw Zeeland

😪 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Nieuw Zeeland?

Als je wilt reizen naar Nieuw Zeeland heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Nieuw Zeeland met reisverklaring. Dit overzicht bevat 150+ pcr en snelteststraten door héél Nederland!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Nieuw Zeeland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoest alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk uit huis als dat kan
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Ga je naar buiten? Behoud dan meer dan 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie