KAART Nieuw Zeeland Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (26-01-2022) zijn er in Nieuw Zeeland, 15,745 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn +58 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 52 overleden in Nieuw Zeeland aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 14,503 inwoners hersteld van corona. Corona statistieken worden geupdate op 27 januari

Laatste Statistieken corona virus in Nieuw Zeeland 26 januari:

Land Nieuw Zeeland
Positief getest 15,745
Aantal Doden 52
Hersteld 14,503
Actieve gevallen 1,190
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 26 januari 2022

Kaart corona virus Nieuw Zeeland vandaag

U zoekt een landkaart van Nieuw Zeeland? Wij bieden op onze website relevante plattegronden aan van Nieuw Zeeland, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Nieuw Zeeland, actueel nieuws en meer!

Realtime Coronavirus Kaart Nieuw Zeeland rode zones

U vind hieronder een overzicht van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Nieuw Zeeland:

Nieuw Zeeland Landkaart departementen

Landkaart Nieuw Zeeland besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Nieuw Zeeland en live updates

Vakantie naar Nieuw Zeeland mogelijk?

Op vakantie naar Nieuw Zeeland coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Nieuw Zeeland niet mogelijk. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Nieuw Zeeland versoepeld. Hierdoor is reizen tijdens het coronavirus in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Nieuw Zeeland. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Nieuw Zeeland of een ander land.

Reisadvies Nieuw-Zeeland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 23-12-2021 | Nog steeds geldig op: 26-01-2022

De kleurcode voor Nieuw-Zeeland is oranje. Dit komt omdat reizigers uit Nederland het land niet in mogen door corona. Er geldt een algemeen inreisverbod voor Nieuw-Zeeland. Toeristische reizen zijn verboden. Alleen reizigers met de Nieuw-Zeelandse nationaliteit en volledig gevaccineerden die een geldige permanente verblijfsvergunning voor Nieuw-Zeeland hebben, worden toegelaten. Vanaf 7 januari 2022 veranderen de regels voor de testduur. Meer informatie over de in Nieuw-Zeeland en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Reischecklist Nieuw-Zeeland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Nieuw-Zeeland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Nieuw-Zeeland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid kan direct tijdelijke maatregelen nemen in de aanpak tegen de verspreiding van het coronavirus, zoals lokale lockdowns. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Terrorisme

De Nieuw-Zeelandse overheid heeft een systeem waar men het dreigingsniveau voor terrorisme aangeeft. Meer informatie kunt u vinden op de website van het Department of the Prime Minister and Cabinet (informatie in het Engels).

Criminaliteit

Er komen in het hele land zakkenrollerij, diefstal en gewelddadige roofovervallen voor. Bent u op reis met een camper? Of bent u aan het rondtrekken met een tent? Maak dan gebruik van campings en ga niet ‘wild’ kamperen. Laat geen waardevolle bezittingen onbeheerd achter. In Rotorua op het noordereiland, in Northland en rond Queenstown zijn bendes actief die in campers en auto’s van toeristen inbreken.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Toon geen contant geld of sieraden.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje of money belt.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld
Tropische stormen en cyclonen

In Nieuw-Zeeland kunnen van november tot en met april tropische stormen en cyclonen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Aardbevingen

Nieuw-Zeeland ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er zijn regelmatig (zware) aardbevingen. Als u voor langere tijd in Nieuw-Zeeland verblijft, zorg dat uw verblijf aardbeving-proof is gebouwd. Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wilt u weten wat u moet doen bij een aardbeving, tsunami of andere calamiteit in Nieuw-Zeeland? Kijk op de website Get ready, get thru (informatie in het Engels) van de Nieuw-Zeelandse overheid.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Nieuw-Zeeland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Er geldt een algemeen inreisverbod voor Nieuw-Zeeland. Toeristische reizen zijn verboden. Nieuw Zeeland is alleen toegankelijk voor reizigers met de Nieuw-Zeelandse nationaliteit of volledig gevaccineerden met een geldige permanente verblijfsvergunning voor Nieuw-Zeeland.

Alle reizigers, behalve met de Nieuw-Zeelandse nationaliteit, die in Nieuw-Zeeland aankomen, moeten een bewijs van vaccinatie en een negatief COVID-19-testresultaat bij aankomst laten zien. Tot 7 januari 2022 mag deze niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek van de 1e internationale vlucht. Vanaf 7 januari 2022 geldt dat deze niet ouder mag zijn dan 48 uur vóór vertrek van de 1e internationale vlucht.

Informatie over inreizen Nieuw-Zeeland kunt u lezen op de website van de overheid van Nieuw Zeeland (informatie in het Engels).

Informatie over testverplichtingen en de uitzonderingen hierop kunt u lezen op de website van de Nieuw-Zeelandse overheid (informatie in het Engels).

Reizigers moeten voor vertrek naar Nieuw-Zeeland een ‘voucher’ kopen dat geldt als bewijs van bevestiging hotelreservering in een quarantainehotel van de lokale overheid. Deze ‘voucher’ kunt u digitaal online kopen via het Managed Isolation Allocation System (informatie in het Engels). Daar staat ook informatie over de uitzonderingen. Als u deze ‘voucher’ bij vertrek niet kunt laten zien, wordt u niet toegelaten op de vlucht.

Bij aankomst in Nieuw-Zeeland moeten reizigers 10 dagen in het quarantainehotel van de lokale overheid verblijven. Dit is vooral in de stad Auckland, maar ook in hotels in de stad Christchurch en de hoofdstad Wellington. Reizigers worden door de overheid vervoerd naar deze steden, er zijn alleen internationale vluchten naar de stad Auckland.

Op dag 0 (dag aankomst), dag 3, dag 5/6 en dag 9 na uw aankomst in Nieuw-Zeeland wordt een verplichte COVID-test afgenomen. Lees informatie hierover op de website van de overheid van Nieuw-Zeeland (Informatie in het Engels).

My Vaccine Pass

De My Vaccine Pass is voor gebruik in Nieuw-Zeeland. Reizigers moeten op tijd hun My Vaccine Pass aanvragen. De aanvraagprocedure kan tot 14 dagen duren. Dit kan online voordat u naar Nieuw-Zeeland reist.

Binnenlandse reizen

Voor binnenlandse reizen met Air New Zealand van 14 december tot 31 maart 2022 is het volgende vereist: Het bewijs dat u volledig bent ingeënt tegen COVID-19. U kunt de My Vaccine Pass van de Nieuw-Zeelandse regering digitaal of als hardcopy laten zien. Of een negatief COVID-19-testresultaat dat binnen 72 uur voor uw vertrekkende vlucht is genomen. Dit geldt voor alle passagiers van 12 jaar en ouder.

Transit

Een doorreis via een luchthaventransit is beperkt toegestaan. Het is verplicht een NZeTA of transitvisum daarvoor aan te vragen. De maximale transit-tijd is 24 uur. Transit via Nieuw-Zeeland naar China is alleen mogelijk vanuit sommige landen. Lees informatie op de website van de Nieuw-Zeelandse Immigratiedienst (informatie in het Engels).

Lockdown en coronamaatregelen Nieuw-Zeeland

Er gelden voor Nieuw-Zeeland nog beperkende COVID-maatregelen. Lees op de website van de overheid van Nieuw-Zeeland (informatie in het Engels) over de maatregelen.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Nieuw-Zeeland heeft goede gezondheidszorg en is vergelijkbaar met de gezondheidszorg in Nederland. Maar bij een landelijke uitbraak van het coronavirus is de kans groot dat er niet genoeg IC-bedden beschikbaar zijn.

Als u wilt checken of er voor Nieuw-Zeeland bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Zie de website van Auckland Airport (informatie in het Engels) voor de laatste updates voor wat betreft vertrekkende vluchten.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Bereid u goed voor op de verkeersveiligheid. De wegen in Nieuw-Zeeland zijn smaller dan de wegen in Nederland. Houd hier rekening mee als u rondreist per auto of camper. Houd u aan de verkeersregels.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Nieuw-Zeeland op de website van de ANWB of de Nieuw Zeelandse Automobile Association (informatie in het Engels).

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Nieuw-Zeeland.

Drugs

In Nieuw-Zeeland is het in bezit hebben van drugs strafbaar en wordt bestraft met gevangenisstraf en of een boete en of uitzetting. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van, of handel in drugs in Nieuw-Zeeland veel zwaarder is dan in Nederland.

Geen mobiel bereik

In grote delen van Nieuw-Zeeland is geen mobiel bereik. In de natuurparken zijn geen zendmasten. Houd hier rekening mee als u voor langere tijd wandelingen maakt. Informeer familie of vrienden over uw reisplannen, zodat zij niet onnodig ongerust zijn.

Homoseksualiteit/LHBTIQ

LHBTIQ wordt algemeen geaccepteerd in Nieuw-Zeeland. Volgens de Nieuw-Zeelandse wet is het homohuwelijk legaal. De LHBTIQ-gemeenschap heeft dezelfde rechten als de rest van de bevolking.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Nieuw-Zeeland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 111.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Wellington

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Wellington.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Nieuw Zeeland op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Nieuw Zeeland

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Nieuw Zeeland?

Door corona was op vakantie naar Nieuw Zeeland in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Nieuw Zeeland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Nieuw Zeeland en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Nieuw Zeeland

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Nieuw Zeeland:

Klik hier voor Nieuw Zeeland

😪 Waar kan ik me voor een test aanmelden in Nieuw Zeeland?

Als je wilt reizen naar Nieuw Zeeland heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Nieuw Zeeland met reisdocument. Dit overzicht toont meet dan 60+ pcr testlocaties door het hele land!

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Nieuw Zeeland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Hoest en nies in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf binnen huis en werk vanuit huis
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan minimaal 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie