Aantal Corona besmettingen in Eritrea

Op dit moment (21-06-2021) zijn er in Eritrea, 5,362 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 19 overleden in Eritrea aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 4,818 inwoners hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 22 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers corona virus besmettingen in Eritrea 21 juni:

Land Eritrea
Positief getest 5,362
Aantal Doden 19
Hersteld 4,818
Actieve gevallen 525
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 21 juni 2021

Kaart Corona in Eritrea vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Eritrea? Wij bieden u hieronder relevante plattegronden aan van Eritrea, met daarop mooie vakantie plekken, nationaal nieuws en nog veel meer!

LIVE Corona Kaart Eritrea oranje zones

Hieronder vind u een overzicht van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Eritrea:

Corona-teller.nl

Eritrea gebieden landkaart

Kaart Eritrea aantal besmettingen, Corona Doden aantallen, Reisadvies Eritrea en actueel

Vakantie naar Eritrea mogelijk?

Op vakantie naar Eritrea coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Eritrea geen optie. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Eritrea versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie ondanks corona in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Eritrea. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Eritrea of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Eritrea | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 21-06-2021

De kleurcode voor Eritrea is gedeeltelijk rood en oranje. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Het land is door het coronavirus ook een hoogrisicogebied. Als u vanuit Eritrea naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Eritrea en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Eritrea

Reischecklist Eritrea

Let op: het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alleen naar de oranje gebieden in Eritrea te reizen als dat noodzakelijk is. Reis niet naar de rode gebieden.

Reist u naar Eritrea? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Eritrea favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Eritrea reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij het ambassadekantoor van Eritrea in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Eritrea een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Eritrea een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u voldoende contant geld (USD/EUR) meeneemt naar Eritrea. Het is niet mogelijk om uw pinpas en/of credit card te gebruiken in Eritrea.
 • De nakfa is de munteenheid van Eritrea. Als u Eritrea verlaat, kunt u niet meer dan 500 nakfa meenemen.Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Buitenlandse providers werken niet in Eritrea. Een lokale SIM-kaart kunt u alleen kopen als u in Eritrea woont. Voor internet kunt u gebruikmaken van WiFi. Let wel: WiFi is niet overal en altijd beschikbaar. Daarnaast kunt u gebruikmaken van een internetcafé.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Eritrea. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Rood: niet reizen

Grensgebieden met buurlanden

Reis niet naar de grensgebieden van Eritrea met de buurlanden. Vooral in deze grensgebieden liggen landmijnen. Ga ook niet naar deze gebieden als u toestemming krijgt van de autoriteiten om er naartoe te reizen. Het gehele grensgebied is onveilig.

Let op: in ‘rode’ gebieden kan de ambassade u minder goed hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar de rest van Eritrea alleen als het noodzakelijk is. Er liggen landmijnen in het hele land. Vooral in de grensgebieden met Sudan, Ethiopië en Djibouti. Reis daarom alleen over geasfalteerde wegen. Blijf altijd op de hoofdweg.

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Criminaliteit
Piraterij en berovingen in zuiden Rode Zee

In het meest zuidelijke deel van de Rode Zee komen piraterij en gewapende berovingen voor. Voor de vrachtvaart en particuliere (zeil)jachten bestaat er een groot risico op kaping.

Berovingen en zakkenrollerij

Berovingen en zakkenrollerij komen voor in Eritrea. Ook in de hoofdstad Asmara komt criminaliteit voor. Soms worden westerlingen daarvan het slachtoffer.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam.
 • Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Eritrea gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Eritrea

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Eritrea de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Medische zorg / evacuaties

In Asmara en andere grote plaatsen zijn ziekenhuizen, maar met weinig voorzieningen. Bij een ernstig medisch probleem kan het daarom nodig zijn dat u medisch geëvacueerd moet worden. Bijvoorbeeld naar een land in de buurt of naar Nederland. De kosten van een medische evacuatie zijn hoog. Houd hier rekening mee en raadpleeg voorafgaand aan uw reis uw reisverzekering. Worden deze kosten niet door uw zorgverzekeraar gedekt? Zorg dan voor een goede reisverzekering.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Eritrea te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Na zonsondergang is het gevaarlijk op de weg. Andere weggebruikers rijden vaak in slecht verlichte auto’s. Er lopen veel mensen langs de kant van de weg. Ook kan er vee op de weg lopen. De (bochtige) wegen zijn soms in slechte staat. Daarom is het verstandig alleen overdag te rijden. Reis alleen over wegen of langs routes die in uw reisvergunning staan. Uw reisvergunning verbiedt reizen langs andere routes.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Eritrea.

Kopieën belangrijke documenten

Maak altijd kopieën van uw identiteitsbewijs en andere reisdocumenten. Als deze documenten gestolen of kwijt zijn kunnen deze kopieën u van pas komen.

Reisbeperkingen

In heel Eritrea zijn er reisbeperkingen. Volgens de autoriteiten is deze maatregel belangrijk voor de veiligheid van buitenlanders.

Wilt u buiten de hoofdstad Asmara reizen? Dan is een reisvergunning verplicht. Deze kunt u aanvragen bij het ministerie van Toerisme. Of bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. U kunt maar voor een beperkt aantal bestemmingen een reisvergunning krijgen. Bijvoorbeeld voor reizen tussen Asmara, Keren en Massawa. U moet uw reisvergunning op tijd aanvragen.

Fotograferen

Het fotograferen van overheidsgebouwen en militaire installaties is verboden.

In geval van nood

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682387796 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade

Er is geen Nederlandse ambassade in Eritrea. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Khartoem, Sudan.

In geval van nood kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Asmara.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ (heel Eritrea) kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Eritrea op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Eritrea

Er zijn nog erg veel vragen over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Eritrea?

Door corona was op vakantie naar Eritrea in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Eritrea mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Eritrea en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er geteld in Eritrea

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 in Eritrea:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Eritrea

🤧 Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Eritrea?

Wanneer je opreis gaat naar Eritrea heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Eritrea inclusief reisverklaring. Dit overzicht heeft meer dan 2500+ coronavirusteststraten door het hele land!

🧴 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Eritrea

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoesten en niezen doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf thuis; werk vanuit huis als dit mogelijk is
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Ben je buiten? Behoud dan minimaal 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten