Aantal Coronavirus besmettingen in Lesotho

Op dit moment (23-06-2021) zijn er in Lesotho, 11,128 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 329 overleden in Lesotho aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 6,445 corona patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 24 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers COVID-19 aantal besmettingen in Lesotho 23 juni:

Land Lesotho
Positief getest 11,128
Aantal Doden 329
Hersteld 6,445
Actieve gevallen 4,354
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juni 2021

Kaart Corona in Lesotho vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Lesotho? Wij bieden op onze website relevante plattegronden aan van Lesotho, met daarop mooie vakantie bestemmingen, nieuws van vandaag en meer!

Realtime Covid-19 Kaart Lesotho rode zones

U vind hieronder een overzicht van de corona besmettingen, doden en departementen in Lesotho:

Corona-teller.nl

Landkaart departementen Lesotho

Landkaart Lesotho aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Lesotho en Nieuws

Vakantie naar Lesotho mogelijk?

Op vakantie naar Lesotho coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Lesotho lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Lesotho versoepeld. Hierdoor is reizen tijdens de corona epidemie in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Lesotho. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Lesotho of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Lesotho | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 23-06-2021

De kleurcode voor Lesotho is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Lesotho als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Lesotho naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Lesotho en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Lesotho

Reischecklist Lesotho

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Lesotho favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Lesotho. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Lesotho. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

De onderstaande veiligheidsrisico’s zijn ongewijzigd.

Onveilige gebieden

Er zijn in Lesotho veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent.

Criminaliteit

In Lesotho komt criminaliteit voor. Vooral in de hoofdstad Maseru kunnen mensen met geweld worden beroofd. Ook worden er auto’s gestolen terwijl de bestuurder erin zit (carjacking).

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat.
 • Draag geen opvallende sieraden en juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, geld en andere waardevolle documenten die u niet direct nodig heeft op een veilige plek, bijvoorbeeld in de hotelkluis.
 • Houd de deuren op slot en de ramen gesloten van uw (huur)auto.
 • Leg waardevolle spullen niet zichtbaar in de (huur)auto maar bijvoorbeeld in de kofferbak.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Lesotho gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Lesotho

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Lesotho de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Medische zorg

De kwaliteit van de medische voorzieningen in Lesotho is minimaal.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Lesotho te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer

Het verkeer is gevaarlijk in Lesotho. De wegen zijn vaak onverhard en slecht onderhouden. Ook zitten er vaak grote kuilen in de wegen. Er is geen straatverlichting.

Reist u met de auto? Ga dan na zonsondergang niet buiten de hoofdstad Maseru de weg op. Soms zijn er dan wilde dieren en vee op de weg. Die zijn vaak niet goed of niet op tijd te zien. Het is daarom beter om in het donker niet buiten de stad te rijden.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer is er bijna niet in Lesotho. Het openbaar vervoer dat er wel is, is van slechte kwaliteit.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgt een specifieke tip van onze ambassade voor Lesotho.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is strafbaar in Lesotho. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Lesotho en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 112

Ambulance: 50034607 en 62200919

Brandweer: 22317163

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Lesotho

Er is geen Nederlandse ambassade in Lesotho. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Pretoria, Zuid-Afrika.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Maseru. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Lesotho op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Lesotho

Er zijn nog erg veel vragen over het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Lesotho?

Door COVID-19 was op vakantie naar Lesotho in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Lesotho mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Lesotho en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Lesotho

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Lesotho:

Bekijk coronavirus kaart Lesotho

🤒 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Lesotho?

Voor reizen naar Lesotho heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Lesotho inclusief reisverklaring. Ons overzicht heeft meer dan 2500+ pcrtestlocaties door héél Nederland!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Lesotho

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoesten en niezen in de elleboog
 • Blijf binnen en werk uit huis als dat kan
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan meer dan 1,5m afstand van andere mensen
 • Heb je last van loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten