Aantal Coronavirus besmettingen in Lesotho

Op dit moment (28-02-2021) zijn er in Lesotho, 10,491 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 292 overleden in Lesotho aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 3,745 corona patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 01 maart

Laatste cijfers COVID-19 besmettingen in Lesotho 28 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Lesotho 10,491 292 3,745 6,454 onbekend aantal

Kaart corona (covid-19) Lesotho vandaag

U zoekt een landkaart van Lesotho? Wij bieden op onze website realtime plattegronden aan van Lesotho, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Lesotho, nationaal nieuws en meer!

LIVE Coronavirus Kaart Lesotho oranje zones

U vind hieronder een kaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Lesotho:

Lesotho Kaart regio’s

Kaart Lesotho besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Lesotho en laatste nieuws

Vakantie naar Lesotho mogelijk?

Op vakantie naar Lesotho coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Lesotho geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Lesotho versoepeld. En is vakantie in 2020 ondanks de corona epidemiein veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Lesotho. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Lesotho of een ander land.

Reisadvies Lesotho | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 29-01-2021 | Nog steeds geldig op: 28-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Lesotho? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Lesotho gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Lesotho

Reischecklist Lesotho

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Lesotho favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Lesotho. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Lesotho. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

De onderstaande veiligheidsrisico’s zijn ongewijzigd.

Onveilige gebieden

Er zijn in Lesotho veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent.

Criminaliteit

In Lesotho komt criminaliteit voor. Vooral in de hoofdstad Maseru kunnen mensen met geweld worden beroofd. Ook worden er auto’s gestolen terwijl de bestuurder erin zit (carjacking).

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat.
 • Draag geen opvallende sieraden en juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, geld en andere waardevolle documenten die u niet direct nodig heeft op een veilige plek, bijvoorbeeld in de hotelkluis.
 • Houd de deuren op slot en de ramen gesloten van uw (huur)auto.
 • Leg waardevolle spullen niet zichtbaar in de (huur)auto maar bijvoorbeeld in de kofferbak.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Verkeersveiligheid

Wegverkeer

Het verkeer is gevaarlijk in Lesotho. De wegen zijn vaak onverhard en slecht onderhouden. Ook zitten er vaak grote kuilen in de wegen. Er is geen straatverlichting.

Reist u met de auto? Ga dan na zonsondergang niet buiten de hoofdstad Maseru de weg op. Soms zijn er dan wilde dieren en vee op de weg. Die zijn vaak niet goed of niet op tijd te zien. Het is daarom beter om in het donker niet buiten de stad te rijden.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer is er bijna niet in Lesotho. Het openbaar vervoer dat er wel is, is van slechte kwaliteit.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Lesotho? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Lesotho gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Lesotho

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Lesotho de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Medische zorg

De kwaliteit van de medische voorzieningen in Lesotho is minimaal.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Lesotho te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgt een specifieke tip van onze ambassade voor Lesotho.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is strafbaar in Lesotho. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Lesotho en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 112

Ambulance: 50034607 en 62200919

Brandweer: 22317163

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Lesotho

Er is geen Nederlandse ambassade in Lesotho. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Pretoria, Zuid-Afrika.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Maseru. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Lesotho op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Lesotho

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Lesotho?

Door COVID-19 was op vakantie naar Lesotho in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Lesotho mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Reisadvies Lesotho en bekijk ook de reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeld in Lesotho

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Lesotho:

Bekijk COVID-19 kaart Lesotho

😷 Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Lesotho?

Enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus(covid-19).

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Bekijk deze pagina om online te testen op COVID-19.

🧼 Hoe bescherm ik me tegen corona in Lesotho

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere handeling die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoest en nies enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf thuis; werk vanuit huis
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Ben je buiten? Houd dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten