Aantal Coronavirus besmettingen Syrië

Op dit moment (02-12-2021) zijn er in Syrië, 48,267 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 2,755 overleden in Syrië aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 29,272 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 03 december

Laatste cijfers corona in Syrië 02 december:

Land Syrië
Positief getest 48,267
Aantal Doden 2,755
Hersteld 29,272
Actieve gevallen 16,240
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 02 december 2021

Kaart coronavirus Syrië vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Syrië? Corona Teller bied op deze pagina duidelijke plattegronden aan van Syrië, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Syrië, laatste nieuws en meer!

Live Covid-19 Kaart Syrië rode zones

Hieronder vind je een landkaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Syrië:

Syrië departementen landkaart

Kaart Syrië aantal besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Syrië en overzicht

Vakantie naar Syrië mogelijk?

Op vakantie naar Syrië coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Syrië geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Syrië versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie tijdens het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Syrië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Syrië of een ander land.

Reisadvies Syrië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 18-11-2021 | Nog steeds geldig op: 02-12-2021

Het reisadvies voor Syrië is rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Syrië

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar Syrië. Dit heeft te maken met de burgeroorlog in het land. Het hele land is onveilig. Er is veel geweld in het hele land. Er vinden dagelijks explosies, aanslagen en gevechten plaats. Ook zijn er luchtaanvallen en bombardementen. Ook op plekken waar veel burgers zijn. Nederlanders die in Syrië zijn, moeten zelfstandig het land verlaten. Het is onvoorspelbaar wanneer de grenzen open zijn.

Bij de grens met Turkije vinden militaire acties plaats vanuit Turkije.

Ook Jihadistische netwerken beïnvloeden de veiligheidssituatie in het land. Deze netwerken zijn actief in grote delen van het land. Zowel Syriërs als buitenlanders zijn het doelwit.

Golan

De Israëlische autoriteiten hebben de toegang tot de Golan afgesloten. Vanuit Syrië kunt u niet naar de Golan reizen.

Terrorisme

Nederland neemt deel aan de internationale coalitie die strijdt tegen de terroristische groepering ISIS (Islamitische Staat in Irak en Syrië). Nederlanders in Syrië lopen ook daarom een groot risico slachtoffer te worden van geweld en aanslagen.

Demonstraties

Door een tekort aan bloem en brandstof zijn er regelmatig demonstraties, protesten en arrestaties in het noordwesten en noordoosten van het land.

Criminaliteit

Er zijn ontvoeringen in Syrië. De ontvoeringen vinden plaats om criminele, politieke en terroristische redenen. Nederlanders kunnen doelwit zijn.

Vervolging

Autoriteiten in Syrië kunnen buitenlanders oppakken en vervolgen om onduidelijke of politieke redenen. De mogelijkheden voor Nederland om hulp te bieden zijn dan vaak beperkt, zeker als u ook de nationaliteit van Syrië heeft of heeft gehad.

Coronavirus

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Syrië inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit hebben erkend. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Reizen naar Syrië

Bij binnenkomst is men verplicht om 2 weken in quarantaine te gaan.

Algemene maatregelen

Syrië heeft een aantal maatregelen en beperkingen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te beperken, waaronder lokale lockdowns en de handhaving van boetes voor niet-naleving.

Medische zorg

Medische zorg is niet voldoende aanwezig in Syrië en de kwaliteit is erg slecht. Dit komt door de burgeroorlog.

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Medische zorg is niet voldoende aanwezig in Syrië en de kwaliteit is erg slecht. Dit komt door de burgeroorlog.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Syrië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Contactgegevens

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Syrië

De Nederlandse ambassade in Damascus is sinds maart 2012 gesloten. Er kan dus geen consulaire hulp worden verleend in Syrië. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Ankara (Turkije).

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

Bent u in Syrië? Registreer u dan gratis bij de ambassade in Ankara (Turkije). Het is belangrijk dat wij weten dat u er bent.

Lees meer over Syrië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Syrië

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Syrië?

Door corona was op vakantie naar Syrië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Syrië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Syrië en vind daar ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Syrië

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in Syrië:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Syrië

🤒 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Syrië?

Als je wilt reizen naar Syrië heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Syrië met reisverklaring. Dit overzicht bevat 2500+ coronatest locaties door heel het land!

🧴 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Syrië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen corona zijn:

  • Niezen en hoest doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Geen handen schudden
  • Blijf binnen huis; werk uit huis
  • Moet je toch naar buiten? Behoud dan minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
  • Blijf helemaal thuis als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie