Aantal Coronavirus besmettingen Syrië

Op dit moment (14-04-2021) zijn er in Syrië, 20,435 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1,392 overleden in Syrië aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 14,230 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 15 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Statistieken coronavirus besmettingen in Syrië 14 april:

Land Syrië
Positief getest 20,435
Aantal Doden 1,392
Hersteld 14,230
Actieve gevallen 4,813
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 14 april 2021

Kaart Corona Syrië vandaag

U zoekt een kaart van Syrië? Wij bieden op onze website actuele plattegronden aan van Syrië, met daarop mooie vakantie plekken in Syrië, nieuws van vandaag en nog veel meer!

Live Corona Kaart Syrië zones

Hieronder vind u een kaart van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Syrië:

Corona-teller.nl

Syrië streken landkaart

Landkaart Syrië besmettingen, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies Syrië en overzicht

Vakantie naar Syrië mogelijk?

Op vakantie naar Syrië coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Syrië geen optie. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Syrië versoepeld. Hierdoor is vakantie tijdens de corona epidemie in veel landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Syrië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Syrië of een andere vakantiebestemming.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Syrië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 14-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Syrië

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar Syrië. Dit heeft te maken met de burgeroorlog in het land. Het hele land is onveilig. Er is veel geweld in het hele land. Er vinden dagelijks explosies, aanslagen en gevechten plaats. Ook zijn er luchtaanvallen en bombardementen. Ook op plekken waar veel burgers zijn. Nederlanders die in Syrië zijn, moeten zelfstandig het land verlaten. Het is onvoorspelbaar wanneer de grenzen open zijn.

Bij de grens met Turkije vinden militaire acties plaats vanuit Turkije.

Ook Jihadistische netwerken beïnvloeden de veiligheidssituatie in het land. Deze netwerken zijn actief in grote delen van het land. Zowel Syriërs als buitenlanders zijn het doelwit.

Golan

De Israëlische autoriteiten hebben de toegang tot de Golan afgesloten. Vanuit Syrië kunt u niet naar de Golan reizen.

Terrorisme

Nederland neemt deel aan de internationale coalitie die strijdt tegen de terroristische groepering ISIS (Islamitische Staat in Irak en Syrië). Nederlanders in Syrië lopen ook daarom een groot risico slachtoffer te worden van geweld en aanslagen.

Demonstraties

Door een tekort aan bloem en brandstof zijn er regelmatig demonstraties, protesten en arrestaties in het noordwesten en noordoosten van het land.

Criminaliteit

Er zijn ontvoeringen in Syrië. De ontvoeringen vinden plaats om criminele, politieke en terroristische redenen. Nederlanders kunnen doelwit zijn.

Vervolging

Autoriteiten in Syrië kunnen buitenlanders oppakken en vervolgen om onduidelijke of politieke redenen. De mogelijkheden voor Nederland om hulp te bieden zijn dan vaak beperkt, zeker als u ook de nationaliteit van Syrië heeft of heeft gehad.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Syrië gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Syrië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Syrië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen Syrië

Bij binnenkomst is men verplicht om 2 weken in quarantaine te gaan.

Algemene maatregelen

Syrië heeft een aantal maatregelen en beperkingen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te beperken, waaronder lokale lockdowns en de handhaving van boetes voor niet-naleving.

Gezondheidssituatie

Medische zorg is niet voldoende aanwezig in Syrië en de kwaliteit is erg slecht. Dit komt door de burgeroorlog.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Syrië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Contactgegevens

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Syrië

De Nederlandse ambassade in Damascus is sinds maart 2012 gesloten. Er kan dus geen consulaire hulp worden verleend in Syrië. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Ankara (Turkije).

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade in Ankara (Turkije).

Lees meer over Syrië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Syrië

Er zijn in Syrië enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Syrië?

Door corona was op vakantie naar Syrië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Syrië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Syrië en vind daar ook de organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Syrië

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Syrië:

Klik hier voor Syrië

🤧 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Syrië?

Als je wilt reizen naar Syrië heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Syrië + reisverklaring. Ons overzicht heeft meer dan 60+ COVID-19test straten door heel het land!

👏 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Syrië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

  • Schud geen handen
  • Hoesten en niezen doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
  • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk vanuit huis als dit mogelijk is
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Kom je toch buiten? Behoud dan 150 centimeter afstand van elkaar
  • Heb je last van keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid? Blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten