Aantal Coronavirus besmettingen Syrië

Op dit moment (03-08-2021) zijn er in Syrië, 26,005 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 1,917 overleden in Syrië aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 22,002 corona patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 04 augustus

Laatste cijfers covid-19 virus besmettingen in Syrië 03 augustus:

Land Syrië
Positief getest 26,005
Aantal Doden 1,917
Hersteld 22,002
Actieve gevallen 2,086
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart corona virus Syrië vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Syrië? Wij tonen u hieronder relevante plattegronden aan van Syrië, met daarop toeristische bezienswaardigheden, actueel nieuws en meer!

Live Coronavirus Kaart Syrië zones

U vind hieronder een overzicht van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Syrië:

Syrië Kaart streken

Landkaart Syrië aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Syrië en regio nieuws

Vakantie naar Syrië mogelijk?

Op vakantie naar Syrië coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Syrië lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Syrië versoepeld. Hierdoor is reizen tijdens het coronavirus in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Syrië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Syrië of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Syrië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 02-08-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode voor Syrië is rood, want er zijn grote veiligheidsrisico’s. Het land is door het coronavirus ook een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Syrië als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Syrië naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Syrië en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Syrië

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar Syrië. Dit heeft te maken met de burgeroorlog in het land. Het hele land is onveilig. Er is veel geweld in het hele land. Er vinden dagelijks explosies, aanslagen en gevechten plaats. Ook zijn er luchtaanvallen en bombardementen. Ook op plekken waar veel burgers zijn. Nederlanders die in Syrië zijn, moeten zelfstandig het land verlaten. Het is onvoorspelbaar wanneer de grenzen open zijn.

Bij de grens met Turkije vinden militaire acties plaats vanuit Turkije.

Ook Jihadistische netwerken beïnvloeden de veiligheidssituatie in het land. Deze netwerken zijn actief in grote delen van het land. Zowel Syriërs als buitenlanders zijn het doelwit.

Golan

De Israëlische autoriteiten hebben de toegang tot de Golan afgesloten. Vanuit Syrië kunt u niet naar de Golan reizen.

Terrorisme

Nederland neemt deel aan de internationale coalitie die strijdt tegen de terroristische groepering ISIS (Islamitische Staat in Irak en Syrië). Nederlanders in Syrië lopen ook daarom een groot risico slachtoffer te worden van geweld en aanslagen.

Demonstraties

Door een tekort aan bloem en brandstof zijn er regelmatig demonstraties, protesten en arrestaties in het noordwesten en noordoosten van het land.

Criminaliteit

Er zijn ontvoeringen in Syrië. De ontvoeringen vinden plaats om criminele, politieke en terroristische redenen. Nederlanders kunnen doelwit zijn.

Vervolging

Autoriteiten in Syrië kunnen buitenlanders oppakken en vervolgen om onduidelijke of politieke redenen. De mogelijkheden voor Nederland om hulp te bieden zijn dan vaak beperkt, zeker als u ook de nationaliteit van Syrië heeft of heeft gehad.

Coronavirus

Reizen naar Syrië

Bij binnenkomst is men verplicht om 2 weken in quarantaine te gaan.

Algemene maatregelen

Syrië heeft een aantal maatregelen en beperkingen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te beperken, waaronder lokale lockdowns en de handhaving van boetes voor niet-naleving.

Testlocaties in Syrië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Syrië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 48 uur oud voor vertrek) in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 24 uur oud voor vertrek) in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst bij de GGD, of met een zelftest. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Medische zorg is niet voldoende aanwezig in Syrië en de kwaliteit is erg slecht. Dit komt door de burgeroorlog.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Syrië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Contactgegevens

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Syrië

De Nederlandse ambassade in Damascus is sinds maart 2012 gesloten. Er kan dus geen consulaire hulp worden verleend in Syrië. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Ankara (Turkije).

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade in Ankara (Turkije).

Lees meer over Syrië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Syrië

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Syrië?

Door corona was op vakantie naar Syrië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Syrië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Syrië en vind daar ook de organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Syrië

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Syrië:

Klik hier voor corona kaart van Syrië

🤧 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Syrië?

Als je wilt reizen naar Syrië heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Syrië inclusief reisverklaring. Ons overzicht toont meet dan 80+ pcrtest locaties door héél Nederland!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Syrië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoesten en niezen doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk thuis als dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan meer dan 1,5m (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten