Aantal Coronavirus besmettingen Syrië

Laatste nieuws over Coronavirus

Op het moment van publiceren (27-01-2021) zijn er in Syrië, 13,762 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +65 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 895 overleden in Syrië aan corona. Gelukkig zijn er ook al 7,185 inwoners hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 28 januari

Statistieken coronavirus aantal besmettingen in Syrië 27 januari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Syrië 13,762 895 7,185 5,682 onbekend aantal

Kaart coronavirus in Syrië vandaag

Opzoek naar een kaart van Syrië? Corona Teller bied op deze pagina actuele plattegronden aan van Syrië, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Syrië, laatste nieuws en nog veel meer!

LIVE Corona Kaart Syrië oranje zones

Hieronder vind je een overzicht van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Syrië:

gebieden kaart Syrië

Covid-19 Kaart Syrië besmettingen, Coronavirus Overledenen, Reisadvies Syrië en laatste nieuws

Vakantie naar Syrië mogelijk?

Op vakantie naar Syrië coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Syrië geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de maatregelen in Syrië versoepeld. En is vakantie tijdens het covid-19 virusin veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Syrië. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Syrië of een ander land.

Reisadvies Syrië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 25-01-2021 | Nog steeds geldig op: 27-01-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Syrië? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Syrië gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Syrië

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar Syrië. Dit heeft te maken met de burgeroorlog in het land. Het hele land is onveilig. Er is veel geweld in het hele land. Er vinden dagelijks explosies, aanslagen en gevechten plaats. Ook zijn er luchtaanvallen en bombardementen. Ook op plekken waar veel burgers zijn. Nederlanders die in Syrië zijn, moeten zelfstandig het land verlaten. Het is onvoorspelbaar wanneer de grenzen open zijn.

Bij de grens met Turkije vinden militaire acties plaats vanuit Turkije.

Ook Jihadistische netwerken beïnvloeden de veiligheidssituatie in het land. Deze netwerken zijn actief in grote delen van het land. Zowel Syriërs als buitenlanders zijn het doelwit.

Golan

De Israëlische autoriteiten hebben de toegang tot de Golan afgesloten. Vanuit Syrië kunt u niet naar de Golan reizen.

Terrorisme

Nederland neemt deel aan de internationale coalitie die strijdt tegen de terroristische groepering ISIS (Islamitische Staat in Irak en Syrië). Nederlanders in Syrië lopen ook daarom een groot risico slachtoffer te worden van geweld en aanslagen.

Demonstraties

Door een tekort aan bloem en brandstof zijn er regelmatig demonstraties, protesten en arrestaties in het noordwesten en noordoosten van het land.

Criminaliteit

Er zijn ontvoeringen in Syrië. De ontvoeringen vinden plaats om criminele, politieke en terroristische redenen. Nederlanders kunnen doelwit zijn.

Vervolging

Autoriteiten in Syrië kunnen buitenlanders oppakken en vervolgen om onduidelijke of politieke redenen. De mogelijkheden voor Nederland om hulp te bieden zijn dan vaak beperkt, zeker als u ook de nationaliteit van Syrië heeft of heeft gehad.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Syrië? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Syrië gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Syrië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Syrië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen Syrië

Bij binnenkomst is men verplicht om 2 weken in quarantaine te gaan.

Algemene maatregelen

Syrië heeft een aantal maatregelen en beperkingen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te beperken, waaronder lokale lockdowns en de handhaving van boetes voor niet-naleving.

Gezondheidssituatie

Medische zorg is niet voldoende aanwezig in Syrië en de kwaliteit is erg slecht. Dit komt door de burgeroorlog.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Syrië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Contactgegevens

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Syrië

De Nederlandse ambassade in Damascus is sinds maart 2012 gesloten. Er kan dus geen consulaire hulp worden verleend in Syrië. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Ankara (Turkije).

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade in Ankara (Turkije).

Lees meer over Syrië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Syrië

Wij merken dat er veel vragen zijn over het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Syrië?

Door corona was op vakantie naar Syrië in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Syrië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Reisadvies Syrië en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Syrië

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Syrië:

Klik hier voor coronavirus kaart van Syrië

🤧 Waar kan ik me laten testen in Syrië?

Enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Klik op deze link om online te testen op COVID-19.

🧴 Hoe bescherm ik me tegen corona in Syrië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization:

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen COVID-19 zijn:

  • Schud geen handen
  • Niezen en hoest doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf zoveel mogelijk binnen en werk thuis als dat kan
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
  • Moet je toch buiten komen? Houd dan 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
  • Blijf binnen als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten