Kaart Albanië aantal besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Albanië en laatste nieuws

Op dit moment (03-08-2021) zijn er in Albanië, 133,146 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 3 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 2,457 overleden in Albanië aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 130,256 patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 04 augustus

Laatste Statistieken corona virus in Albanië 03 augustus:

Land Albanië
Positief getest 133,146
Aantal Doden 2,457
Hersteld 130,256
Actieve gevallen 433
Kritische toestand 3
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart Corona Albanië vandaag

U bent opzoek een landkaart van Albanië? Wij tonen u hieronder duidelijke plattegronden aan van Albanië, met daarop toeristische bezienswaardigheden, Albanië nieuws en meer!

Realtime Corona Kaart Albanië zones

Hieronder vind je een kaart van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Albanië:

streken kaart Albanië

Kaart Albanië aantal besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Albanië en laatste nieuws

Vakantie naar Albanië mogelijk?

Op vakantie naar Albanië coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Albanië geen optie. Gelukkig zijn de maatregelen in Albanië versoepeld. En is reizen tijdens het covid-19 virus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Albanië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Albanië of een ander land.

Reisadvies Albanië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-07-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode van Albanië is geel. Na een verblijf in Albanië hoeft u bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Let op, vanaf 8 augustus 2021 moet u een coronabewijs laten zien als u terugkomt uit Albanië. Meer informatie over de in Albanië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Albanië

Reischecklist Albanië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Albanië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis  registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Albanië heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Albanië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Albanië een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Albanië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI-nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Albanië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten)

Veiligheidsrisico’s

Mijnen

Er kunnen nog mijnen liggen in delen van Albanië. Vooral in heuvelachtige gebieden met de grens met Kosovo. Onveilige gebieden waar nog mijnen liggen zijn vaak aangegeven met waarschuwingsborden. 

Criminaliteit

Er is criminaliteit in Albanië. Auto-inbraak en zakkenrollerij komt vooral voor in de grotere steden.

Demonstraties

Demonstraties in Albanië kunnen gewelddadig verlopen. Vermijd demonstraties. Blijf op de hoogte van de plaatselijke veiligheidssituatie door de lokale (sociale) media te volgen.

Vraag in uw accommodatie hoe de veiligheidssituatie is. Wees alert op plekken waar veel mensen samenkomen.

Natuurgeweld

In Albanië kunnen aardbevingen voorkomen. Op 26 november 2019 is er een zware aardbeving geweest waarbij doden en gewonden zijn gevallen.

Er kunnen overstromingen voorkomen als het veel regent.

Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Coronavirus

Reizen naar Albanië

Er zijn op dit moment in Albanië geen specifieke COVID-restricties (geen PCR of quarantaine) voor reizigers uit Nederland. Maar, de mogelijkheden en voorwaarden om vanuit buurlanden Albanië in en uit te reizen, zowel via land als zee, verschillen en kunnen op elk moment veranderen. Voor de laatste stand van zaken kunt u contact opnemen met de ambassade in Tirana.

Medische zorg

De gezondheidszorg in Albanië is matig. Vooral buiten de hoofdstad Tirana kunnen de medische voorzieningen slecht zijn. Meer informatie vindt u op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Terugkeer naar Nederland

Door de verbeterde gezondheidssituatie hoeft u na een verblijf in Albanië bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er is voor dit land ook geen testverplichting voordat u naar Nederland reist.

Let op, vanaf 8 augustus 2021 moet u een testbewijs of vaccinatiebewijs laten zien als u terugkomt uit Albanië.

Vanaf 8 augustus 2021 mag een NAAT(PCR)-test maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen.
Een antigeen-test mag maximaal 24 uur oud zijn bij vertrek. Gebruik de checklist bij (terug)reizen naar Nederland voor uw voorbereiding. Ook voor reizigers die terugkomen uit Albanië geldt; test uzelf na aankomst in Nederland.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat.

Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst bij de GGD, of met een zelftest. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.   

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Albanië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Albanië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Als u wilt checken of er voor de gezondheidssituatie in Albanië bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

De luchthaven van Tirana is sinds 15 juni 2020 geopend voor commerciële vluchten. Langzaamaan zijn er steeds meer commerciële vluchten van en naar Tirana. Kijk voor de laatste vluchtinformatie op de website van de luchthaven.

Voorlopig kunnen alleen personen in het bezit van een EU-paspoort of verblijfsvergunning vliegen naar bestemmingen in de EU.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

De verkeerssituatie is onveilig. Houd overal in het land rekening met slechte wegen, onverlichte voertuigen, obstakels en onverantwoordelijk rijgedrag. Vooral buiten de hoofdwegen en na zonsondergang zijn de omstandigheden gevaarlijk.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Albanië op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Geld pinnen

In de hoofdstad Tirana zijn voldoende geldautomaten. In andere steden minder. Op het platteland kunt u geen geld opnemen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Albanië en heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 112 (ambulance), 129 (politie) 128 (brandweer).

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Tirana

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Tirana.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Albanië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Albanië

Er zijn in Albanië enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Albanië?

Door corona was op vakantie naar Albanië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Albanië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Albanië en bekijk ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Albanië

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus in Albanië:

Klik hier voor corona kaart van Albanië

🤒 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Albanië?

Wanneer je opreis gaat naar Albanië heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Albanië + reisdocument. Dit overzicht toont meet dan 150+ COVID-19 teststraten door héél Nederland!

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Albanië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Hoest en nies in de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen huis en werk thuis als dat kan
 • Ga je naar buiten? Houd dan meer dan 1,5m afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten