Deze 14 landen hebben geen Maatregelen

COVID-19 heeft in veel landen gezorgd voor grote en langdurige maatregelen om dit virus af te remmen en tegen te gaan. Nu bijna twee jaar later zijn er een aantal landen die zonder Corona-maatregelen werken. Het overgrote deel van de wereld zijn nog steeds bezig met het vechten tegen het virus, terwijl deze landen geen lokale maatregelen meer in acht nemen.

Denemarken “Corona geen kritische ziekte”

In Europa is Denemarken het eerste land dat alle corona maatregelen heeft opgeheven. Dit is door Gezondheidsminister Magnus Heunicke gedaan omdat de Deense overheid Corona niet meer zien als een sociaal kritische ziekte.

Het Corona-paspoort systeem is ook langzaam een stop gezet. Het land werkt alleen nog met locaties waar mondkapjes verplicht zijn. Denk hierbij aan vliegvelden, bij de dokter, testfaciliteiten en ziekenhuizen.

Griekenland covid-19 maatregelen

Italië – open voor gevaccineerde

Italië heeft op 6 december 2021 een ‘groene kaart’ geïntroduceerd voor de mensen die gevaccineerd zijn of zijn genezen van COVID-19 binnen de laatste 9 maanden. Deze groene kaart is beschikbaar voor mensen met een negatieve Covid-19-test binnen de laatste 48 uur.

Deze “corona kaart” zorgt ervoor dat ongevaccineerden geen gebruik meer kunnen maken van het openbaar vervoer en geen bezoek kunnen nemen aan restaurants, theaters, bars, cafés, sportscholen en sportevenementen. De Italiaanse overheid blijft de corona maatregelen verminderen aangezien het gehele land als ‘witte zone’ kan worden gezien. Dit is de minst beperkende optie van de Italiaanse map van maatregelen. In deze witte zones zijn de avondklokken afgeschaft en zijn de barretjes en restaurant weer geopend.

Italië venetië zonder coronaregels

Noorwegen – Geen maatregelen sinds 25 september

Noorwegen heeft sinds 25 september 2021 haar corona restricties opgeheven. Onderlinge afstand is niet langer verplicht, waardoor restaurants en sportgelegenheden weer hun volledige capaciteit kunnen gebruiken. Het nachtleven is ook weer geopend. Deze heffing van de maatregelen is vooral te danken aan het feit dat ongeveer 67% van de bevolking volledig gevaccineerd is en 76% haar eerste prik heeft gehad.

Corona restricties Noorwegen

Schotland – vaccinatiepaspoort verplicht

Schotland heeft vanaf 1 oktober 2021 een verplichting gesteld op het betreden van grote evenementen met een vaccinatiepaspoort. Toetreders moeten bewijs van vaccinatie laten zien, willen ze een indoor evenement betreden met meer dan 500 mensen, een outdoor evenement met meer dan 4.000 mensen en alle evenementen met meer dan 10.000 mensen. Dit paspoort geldt ook als bewijs voor het betreden van het nachtclubs.

Sinds 9 augustus zijn alle gelegenheden weer geopend om de normale openingstijden te draaien. Verder zijn de verplichtingen tot onderlinge afstand opgeheven. Niet- medische mondkapjes zijn vooralsnog verplicht in indoor publieke locaties en bij gebruik van het openbaar vervoer. Hierbij toevoegend, horecagelegenheden zijn verplicht om klantinformatie te verzamelen voor eventuele bron- en contactonderzoeken.

Schotland coronavrij

Griekenland – Vaccineren of Testen

Griekenland heeft vanaf 13 september een verbod gelegd op ongevaccineerden. Deze groep mag geen gebruik maken van de binnen locaties, denk hierbij aan cafés, bars en restaurants. Zij mogen gebruik maken van binnen locaties, zoals sportscholen, musea en theaters, indien zij een negatieve COVID-19 test laten zien van maximaal 48 uur oud. Mondkapjes zijn wel nog verplicht voor iedereen. Wel of niet gevaccineerd, mondkapjes zijn verplicht in de publiekelijke indoor en drukke outdoor gebieden. Deze regels blijven gelden tot 31 maart 2022.

Maatregelen Denemarken

Landen in Europa met lichte Corona-maatregelen

Bosnië – Alleen mondkapjes, Geen vaccinatie plicht

Bosnië- Herzegovina heeft haar grenzen weer geopend voor toerisme, waardoor supermarkten, apotheken, restaurants en cafés open zijn. Mensen zijn nog wel verplicht om mondkapjes te dragen op openbare binnen- en buitenlocaties en tijdens het gebruik van openbaar vervoer.

Bosnië Herzegovina grenzen voor ongevaccineerden

Cyrus: Coronapas en Mondkapjes

Cyrus werkt alleen nog met een ‘SafePass’ die je moet hebben zodra je een openbare voorziening in wilt, hier moet een mondkapje gedragen worden. Finland daarin tegen, is helemaal open voor volledig gevaccineerde reizigers.

Aantal Coronavirus besmettingen Cyprus

Hongarije –

Hongarije heeft vanaf 1 november een verplichting gesteld op het dragen van een mondkapje bij het openbaar vervoer. Hiervoor was het al verplicht in ziekenhuizen en sociale instellingen. Onderlinge afstand is niet meer van kracht en de avondklok is ook afgeschaft. Hierdoor zijn winkels en services weer open zoals voorheen.

Hongarije mondkapje

IJsland is volledig open voor mensen die gevaccineerd zijn, genezen zijn van COVID-19 of een negatieve PCR- of antigeen test heeft voor aankomst. Indien je volledig gevaccineerd bent of genezen bent van COVID-19 mag je in Ierland volledig gebruik maken van alle openbare indoor locaties, zonder maatregelen. Op 22 oktober 2021 zijn alle horecagelegenheden heropend. Liechtenstein heeft haar toerisme industrie voor het grootste deel geopend, waarbij er in openbare ruimtes wel nog gebruik moet worden gemaakt van een mondkapje en de onderlinge afstand.

Noord-Macedonië – Alles is geopend!

Noord-Macedonië heeft haar grenzen geopend, waarbij bars, restaurants en cafés weer open zijn voor verkoop. Hier moet wel nog de onderlinge afstand en extra hygiëne maatregelen in acht worden genomen. Alle andere ondernemingen zijn ook weer geopend, zoals winkels en kappers.

Noord-Macedonië opent grenzen

Roemenië heeft haar hotels, musea, toeristische attracties en accommodaties weer volledig geopend. Gezamenlijk met restaurants, clubs en cafés. Bewoners en bezoekers moeten een mondkapje dragen in indoor openbare locaties en bij drukke outdoor bijeenkomsten. Rusland heeft haar restaurants, bars en toeristische attracties weer geopend. Servië heeft dit ook gedaan, alleen wel met een maximaal aantal bezoekers.

Turkije heeft haar grenzen weer geopend, waarbij openbare diensten en horeca ook geopend zijn. Het is hier wel verplicht om buiten een mondkapje te dragen. Oekraïne heeft ook een verplichting op in- en outdoor mondkapjes, daarnaast is onderlinge afstand ook nog van kracht.

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie