Aantal Coronavirus besmettingen in Hongarije

Op dit moment (02-03-2021) zijn er in Hongarije, 435,689 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn +2,764 meer dan gisteren. 581 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 15,188 overleden in Hongarije aan corona. Gelukkig zijn er ook al 324,202 inwoners hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 03 maart

Corona-teller.nl

Statistieken covid-19 virus in Hongarije 02 maart:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Hongarije 435,689 15,188 324,202 96,299 581

Kaart coronavirus (covid-19) Hongarije vandaag

U zoekt een kaart van Hongarije? Wij bieden u hieronder relevante plattegronden aan van Hongarije, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Hongarije, Hongarije nieuws en nog veel meer!

Corona-teller.nl

LIVE Corona Kaart Hongarije oranje zones

Hieronder vind je een overzicht van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Hongarije:

Corona-teller.nl

Hongarije regio’s kaart

Covid-19 Kaart Hongarije aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Hongarije en Nieuws

Vakantie naar Hongarije mogelijk?

Op vakantie naar Hongarije coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Hongarije lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Hongarije versoepeld. En is vakantie vieren tijdens het virusin veel landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Hongarije. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Hongarije of een ander land.

Reisadvies Hongarije | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 02-03-2021

Corona-teller.nl

Wilt u Nederland inreizen vanuit Hongarije? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Hongarije gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Hongarije

Reischecklist Hongarije

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Hongarije favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Hongarije reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt legitimeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Hongarije is een geldige identiteitskaart voldoende om u te legitimeren. Voor niet-Schengen landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Hongarije heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Hongarije een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Hongarije een internationaal rijbewijs nodig heeft.
 • Voor Hongarije is een vignet verplicht voor alle wegen die aangeduid zijn met een M. De vignetplicht geldt naast auto’s ook voor motoren, busjes en bussen. Als u geen geldig vignet heeft, loopt u risico op hoge boetes. Het Hongarije vignet is beschikbaar voor 10 dagen, 1 maand of 1 jaar. Het vignet Hongarije is uitsluitend een elektronisch vignet. Er zijn geen tolpoorten langs de tolwegen in Hongarije. De tol moet betaald zijn vóórdat u een snelweg oprijdt, maar een boete wordt niet opgelegd wanneer u binnen 60 minuten na het oprijden van de snelweg alsnog betaalt. Dat kan onder meer bij grensovergangen, tankstations en verkoopadressen van de beheerder van de snelwegen. De verkooppunten zijn met borden vignette/matrica aangegeven. Ook bij veel tankstations in de buurlanden voor de grens zijn vignetten te koop. Online, via de website: www.hungary-vignette.eu.
 • Hongarije is een buitengrens van het Schengen-gebied. Als u doorreist naar Roemenië, Servië, Oekraine of Kroatië kan dit alleen met een geldig paspoort.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.   
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Hongarije. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of credit card.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Hongarije. Er kunnen in Hongarije andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Hongarije. Er staan in veel landen staan hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs (ook bij kleine hoeveelheden voor eigen gebruik).
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Het aantal besmettingen met het coronavirus is in heel Hongarije toegenomen. Reis alleen naar Hongarije als het noodzakelijk is.

Criminaliteit

Pas op voor zakkenrollers in Hongarije. Die komen vooral voor in het openbaar vervoer en op plaatsen waar veel mensen zijn.

Verkeersveiligheid

Alcohol en verkeer

In Hongarije geldt een “zero tolerance” beleid wat betreft alcohol in het verkeer. Over het algemeen worden er hoge straffen en/of boetes uitgedeeld, bij deelname aan het verkeer, ook na het nuttigen van een kleine hoeveelheid alcohol.

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Hongarije bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Hongarije? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Hongarije gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Hongarije

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Hongarije de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen

Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Reist u vanuit een ander land dan Nederland naar Hongarije? Raadpleeg dan de  Engelstalige website van de Hongaarse overheid voor de laatste instructies en adviezen over het inreizen in Hongarije.

Er gelden in Hongarije reisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Alleen inwoners van Hongarije mogen het land inreizen. Zij moeten na terugkomst in Hongarije 10 dagen in quarantaine óf twee negatieve testen laten afnemen in Hongarije. Als zij na aankomst binnen 5 dagen twee PCR-coronatesten laten afnemen met minimaal 48 uur tijdsverschil (op eigen kosten) mogen zij de thuisquarantaine eerder verlaten.

Transit wordt onder voorwaarden toegelaten. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Hongaarse Politie.

Coronavirus

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Hongarije stabiel te houden. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de Engelstalige website van de lokale overheid.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Hongarije vergelijkbaar met die in Nederland, maar bij zware medische ingrepen is de zorg minder goed dan in Nederlandse ziekenhuizen. De communicatie kan een probleem zijn, vaak spreekt het verplegend personeel alleen maar Hongaars.

Als u wilt checken of er voor Hongarije bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Hongarije.

Wilt u bij aankomst op het vliegveld van Boedapest met een taxi reizen? Let dan op het volgende:

 • Volg de zwarte lijn vanaf de bagageband naar buiten. Deze leidt naar de taxistandplaats. Hier kunt u een betrouwbare taxi boeken. Het tarief staat vast en is duidelijk aangegeven.
 • Negeer opdringerige personen die u naar voertuigen kunnen leiden met een valse taximeter.
 • Neem bij twijfel over taxikosten contact op met het taxibedrijf en vermeld het kentekennummer. Het telefoonnummer staat vermeld op de binnen- en buitenkant van de taxi.

Neemt u een taxi vanaf een ander adres dan het vliegveld? Houd dan geen taxi op straat aan, maar neem contact op met een bekend taxibedrijf. Bijvoorbeeld city taxi of fötaxi.

Openbaar vervoer binnen Boedapest
Voer het openbaar vervoer heeft u een plaatsbewijs nodig. Dit kan een dag,- of meerdaagse kaart zijn of losse kaartjes. Let op: de losse kaarten moeten in de bus of tram worden gestempeld. Bij de metro aan de ingang bij de roltrap. Deze kaartjes zijn geldig voor een enkele reis. Bij overstappen moet u een nieuw gestempeld kaartje gebruiken. Reizen zonder geldig (of gestempeld) plaatsbewijs kan een boete opleveren van 8.000 HUF, die u meteen contant moet betalen. Op alle grote stations zijn verkooppunten voor plaatsbewijzen. In de bus is het mogelijk bij de chauffeur een kaartje te kopen, tegen een hoger tarief. Deze moet na aanschaf wel zijn gestempeld. Binnen Boedapest is het openbaar vervoer voor 65-plussers gratis. U moet dan uw leeftijd aantonen met een geldig legitimatiebewijs. (ID kaart of paspoort).

Kijk voor meer informatie op de website van het Centre for Budapest Transport.

Openbaar vervoer buiten Boedapest: informeer naar de lokale regels.

Drugs

Drugssmokkel, drugshandel, drugsbezit en drugsgebruik zijn verboden in Hongarije. De straffen hiervoor zijn vaak veel hoger dan in Nederland.

Sigaretten, levensmiddelen en planten vanuit niet-EU landen

Let op: het is niet toegestaan meer dan 20 sigaretten (1 pakje) mee te nemen vanuit niet-EU landen naar Hongarije. Grotere hoeveelheden worden in beslag genomen.

Ook gelden er voor levensmiddelen beperkingen en zijn bloemen en planten vaak helemaal niet toegestaan. Controleer de lokale regels, voordat u gaat reizen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Hongarije en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op Twitter via @24/7BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Boedapest

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Boedapest.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Hongarije op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Hongarije

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Hongarije?

Door corona was op vakantie naar Hongarije in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Hongarije mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Reisadvies Hongarije en vind daar ook de organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Hongarije

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 in Hongarije:

Klik hier voor Hongarije

🤒 Waar kan ik me laten testen in Hongarije?

Nee, alleen wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Bekijk deze pagina om jezelf online te testen op COVID-19.

🧴 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Hongarije

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen corona zijn:

 • Hoest en nies in de elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis en werk thuis
 • Ga je naar buiten? Houd dan meer dan 1,5m afstand van elkaar
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn? Blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten