Aantal Coronavirus besmettingen in Hongarije

Op dit moment (24-06-2021) zijn er in Hongarije, 807,775 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +91 meer dan gisteren. 32 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 29,971 overleden in Hongarije aan corona. Gelukkig zijn er ook al 736,387 corona patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers covid-19 virus besmettingen in Hongarije 24 juni:

Land Hongarije
Positief getest 807,775
Aantal Doden 29,971
Hersteld 736,387
Actieve gevallen 41,417
Kritische toestand 32
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart Corona Hongarije vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Hongarije? Wij bieden u duidelijke plattegronden aan van Hongarije, met daarop mooie vakantie plekken, lokaal nieuws en meer!

LIVE Coronavirus Kaart Hongarije rode zones

Je vind hieronder een landkaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Hongarije:

Corona-teller.nl

Hongarije departementen kaart

Kaart Hongarije aantal inwoners besmet, Coronavirus Doden, Reisadvies Hongarije en Lokaal nieuws

Vakantie naar Hongarije mogelijk?

Op vakantie naar Hongarije coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Hongarije geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de maatregelen in Hongarije versoepeld. En is op vakantie gaan tijdens de corona epidemie in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Hongarije. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Hongarije of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Hongarije | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 18-06-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

De kleurcode van Hongarije is geel, maar let op: toeristische reizen naar Hongarije zijn niet mogelijk. Er geldt een inreisverbod. Reizen naar Hongarije is alleen beperkt mogelijk. Er gelden andere inreismaatregelen voor bijvoorbeeld zakelijke reizigers, studenten, mensen die de laatste 6 maanden COVID hebben gehad en bezoekers van de EK-wedstrijden (in het bezit van een geldig toegangsbewijs). Ook gelden er testverplichtingen. Na een verblijf in Hongarije hoeft u voor terugkeer in Nederland geen negatieve test te laten zien en na terugkeer hoeft u niet in (thuis)quarantaine te gaan. Meer informatie over de in Hongarije en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Hongarije

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Toeristische reizen naar Hongarije zijn niet mogelijk. Reizen naar Hongarije is beperkt mogelijk. Er gelden wel andere inreismaatregelen voor bijvoorbeeld zakelijke reizigers, studenten, mensen die de laatste 6 maanden COVID hebben gehad en bezoekers van de EK-wedstrijden (in het bezit van een geldig toegangsbewijs). Ook gelden er testverplichtingen.

Reist u vanuit een ander land dan Nederland naar Hongarije? Raadpleeg dan de website van de Hongaarse overheid (informatie in het Engels) voor de laatste instructies en adviezen over het inreizen in Hongarije.

Testverplichtingen en quarantainemaatregelen

Alle reizigers die Hongarije mogen inreizen, moeten na aankomst in Hongarije, 10 dagen in quarantaine óf in totaal 2 negatieve testen laten afnemen. Zij mogen de (thuis)quarantaine verlaten als zij na aankomst binnen 5 dagen twee negatieve PCR-coronatesten kunnen laten zien. Deze moeten met minimaal 48 uur tijdsverschil zijn afgenomen (op eigen kosten). De 1e PCR-test mag uit een Schengenland, de Verenigde Staten of Canada afkomstig zijn. De 2e test moet in Hongarije worden afgenomen. Het volgen van de quarantaineregels wordt door de Hongaarse politie gecontroleerd. De communicatie met de politie verloopt via verschillende online formulieren.

Het gele boekje ‘Internationale Bewijzen van Inenting’ wordt niet geaccepteerd door de Hongaarse autoriteiten als bewijs. Alleen de Hongaarse vaccinatiekaart wordt geaccepteerd die aan Hongaren verstrekt wordt.

Transit wordt onder voorwaarden toegelaten. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Hongaarse Politie.

EK-tickethouders

Bent u houder van een EK-ticket? Lees op de website van de UEFA EURO 2020 de informatie over reizen naar Hongarije en de maatregelen die gelden voor supporters
 

Coronavirus

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Hongarije stabiel te houden. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de lokale overheid (informatie in het Engels).

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Door de verbeterde gezondheidssituatie in Hongarije hoeft u na een verblijf in Hongarije bij terugkeer naar Nederland niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er is voor dit land ook geen testverplichting voordat u naar Nederland reist.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Hongarije

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Hongarije de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Hongarije vergelijkbaar met die in Nederland, maar bij zware medische ingrepen is de zorg minder goed dan in Nederlandse ziekenhuizen. De communicatie kan een probleem zijn, vaak spreekt het verplegend personeel alleen maar Hongaars.

Als u wilt checken of er voor Hongarije bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Hongarije

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Hongarije favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Hongarije reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Hongarije is een geldige identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor niet-Schengen landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Hongarije heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Hongarije een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Hongarije een internationaal rijbewijs nodig heeft.
 • Voor Hongarije is een vignet verplicht voor alle wegen die aangeduid zijn met een M. De vignetplicht geldt naast auto’s ook voor motoren, busjes en bussen. Als u geen geldig vignet heeft, loopt u risico op hoge boetes. Het Hongarije vignet is beschikbaar voor 10 dagen, 1 maand of 1 jaar. Het vignet Hongarije is uitsluitend een elektronisch vignet. Er zijn geen tolpoorten langs de tolwegen in Hongarije. De tol moet betaald zijn vóórdat u een snelweg oprijdt, maar een boete wordt niet opgelegd wanneer u binnen 60 minuten na het oprijden van de snelweg alsnog betaalt. Dat kan onder meer bij grensovergangen, tankstations en verkoopadressen van de beheerder van de snelwegen. De verkooppunten zijn met borden vignette/matrica aangegeven. Ook bij veel tankstations in de buurlanden voor de grens zijn vignetten te koop. Online, via de website: www.hungary-vignette.eu.
 • Hongarije is een buitengrens van het Schengen-gebied. Als u doorreist naar Roemenië, Servië, Oekraine of Kroatië kan dit alleen met een geldig paspoort.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.   
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Hongarije. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of credit card.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Hongarije. Er kunnen in Hongarije andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Hongarije. Er staan in veel landen staan hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs (ook bij kleine hoeveelheden voor eigen gebruik).
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Criminaliteit

Pas op voor zakkenrollers in Hongarije. Die komen vooral voor in het openbaar vervoer en op plaatsen waar veel mensen zijn.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Hongarije en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Alcohol en verkeer

In Hongarije geldt een “zero tolerance” beleid wat betreft alcohol in het verkeer. Over het algemeen worden er hoge straffen en/of boetes uitgedeeld, bij deelname aan het verkeer, ook na het nuttigen van een kleine hoeveelheid alcohol.

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Hongarije bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Hongarije.

Taxi’s

Wilt u bij aankomst op het vliegveld van Boedapest met een taxi reizen? Let dan op het volgende:

 • Volg de zwarte lijn vanaf de bagageband naar buiten. Deze leidt naar de taxistandplaats. Hier kunt u een betrouwbare taxi boeken. Het tarief staat vast en is duidelijk aangegeven.
 • Negeer opdringerige personen die u naar voertuigen kunnen leiden met een valse taximeter.
 • Neem bij twijfel over taxikosten contact op met het taxibedrijf en vermeld het kentekennummer. Het telefoonnummer staat vermeld op de binnen- en buitenkant van de taxi.

Neemt u een taxi vanaf een ander adres dan het vliegveld? Houd dan geen taxi op straat aan, maar neem contact op met een bekend taxibedrijf. Bijvoorbeeld city taxi of fötaxi.

Openbaar vervoer binnen Boedapest

Voer het openbaar vervoer heeft u een plaatsbewijs nodig. Dit kan een dag,- of meerdaagse kaart zijn of losse kaartjes. Let op: de losse kaarten moeten in de bus of tram worden gestempeld. Bij de metro aan de ingang bij de roltrap. Deze kaartjes zijn geldig voor een enkele reis. Bij overstappen moet u een nieuw gestempeld kaartje gebruiken. Reizen zonder geldig (of gestempeld) plaatsbewijs kan een boete opleveren van 8.000 HUF, die u meteen contant moet betalen. Op alle grote stations zijn verkooppunten voor plaatsbewijzen. In de bus is het mogelijk bij de chauffeur een kaartje te kopen, tegen een hoger tarief. Deze moet na aanschaf wel zijn gestempeld. Binnen Boedapest is het openbaar vervoer voor 65-plussers gratis. U moet dan uw leeftijd aantonen met een geldig legitimatiebewijs. (ID kaart of paspoort).

Kijk voor meer informatie op de website van het Centre for Budapest Transport.

Openbaar vervoer buiten Boedapest: informeer naar de lokale regels.

Drugs

Drugssmokkel, drugshandel, drugsbezit en drugsgebruik zijn verboden in Hongarije. De straffen hiervoor zijn vaak veel hoger dan in Nederland.

Sigaretten, levensmiddelen en planten vanuit niet-EU landen

Let op: het is niet toegestaan meer dan 20 sigaretten (1 pakje) mee te nemen vanuit niet-EU landen naar Hongarije. Grotere hoeveelheden worden in beslag genomen.

Ook gelden er voor levensmiddelen beperkingen en zijn bloemen en planten vaak helemaal niet toegestaan. Controleer de lokale regels, voordat u gaat reizen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Hongarije en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Boedapest

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Boedapest.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Hongarije op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Hongarije

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Hongarije?

Door COVID-19 was op vakantie naar Hongarije in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Hongarije mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Hongarije en vind daar ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeten in Hongarije

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona Hongarije:

Bekijk coronavirus kaart Hongarije

😪 Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Hongarije?

Voor reizen naar Hongarije heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Hongarije incl. reisverklaring. Ons overzicht benoemd meer dan 60+ COVID-19testlocaties door héél Nederland!

🧼 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Hongarije

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen COVID-19 zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoesten en niezen doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf binnen; werk uit huis
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Ga je naar buiten? Behoud dan 150 cm afstand van andere personen
 • Kom niet uit huis als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten