KAART Thailand Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (24-01-2022) zijn er in Thailand, 2,384,639 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn +7,139 meer dan gisteren. 588 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 22,048 overleden in Thailand aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 2,280,109 patiënten hersteld van corona. Corona statistieken worden geupdate op 25 januari

Statistieken covid-19 virus aantal besmettingen in Thailand 24 januari:

Land Thailand
Positief getest 2,384,639
Aantal Doden 22,048
Hersteld 2,280,109
Actieve gevallen 82,482
Kritische toestand 588
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart corona (covid-19) in Thailand vandaag

U bent opzoek een kaart van Thailand? Wij bieden op onze website relevante plattegronden aan van Thailand, met daarop mooie vakantie plekken, Thailand nieuws en nog veel meer!

Live Covid-19 Kaart Thailand rode zones

U vind hieronder een overzicht van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Thailand:

Thailand gebieden landkaart

Kaart Thailand aantal besmettingen, Coronavirus Overledenen, Reisadvies Thailand en overzicht

Vakantie naar Thailand mogelijk?

Op vakantie naar Thailand coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Thailand lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Thailand versoepeld. En is vakantie ondanks het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Thailand. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Thailand of een ander land.

Reisadvies Thailand | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 23-12-2021 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

Vanaf 22 december 2021 gelden er nieuwe regels voor het inreizen naar Thailand. Volledig gevaccineerde reizigers moeten verplicht 7 dagen in quarantaine. Niet (volledig) gevaccineerde reizigers moeten verplicht 10 dagen in quarantaine. De kleurcode van het reisadvies voor Thailand is voor het grootste deel oranje en rood. Het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Thailand als dat noodzakelijk is. Meer informatie over de in Thailand en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek Coronavirus. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Thailand

Reischecklist Thailand

Reist u naar Thailand? Gebruik dan onderstaande reischecklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Thailand favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade via de informatieservice.
Reisdocumenten & visa
 • Door de COVID-19-pandemie kunt u niet meer zomaar naar Thailand reizen. Neem voor u uw reis plant en voordat u uw vliegticket boekt, eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag (informatie in het Engels) of u toegelaten wordt en of u een visum nodig heeft of niet.
 • Daarnaast moet u toestemming vragen om te reizen via het registratiesysteem voor Thailand. Meer informatie hierover in de rubriek Coronavirus.  u naar Thailand reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Als u Thailand inreist met een beschadigd paspoort, kunt u geweigerd worden.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
 • Wilt u werken, studeren of u vestigen in Thailand? Ga dan voor meer informatie naar de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Thailand. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Thailand. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: In ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar:

De 3 zuidelijke grensprovincies:
 • Yala
 • Narathiwat
 • Pattani

In de zuidelijke provincies Yala, Narathiwat en Pattani komen regelmatig aanslagen voor van separatistische groepen. Meestal gaat het om bomaanslagen, brandstichtingen en moordaanslagen op bestuurders. Ook burgers kunnen hiervan het slachtoffer worden. In (delen van) de zuidelijke provincies is de noodtoestand van kracht. Reist u toch in de zuidelijke provincies? Ga, als dat mogelijk is alleen met een officiële (lokale) gids op pad en volg de instructies van de lokale autoriteiten op.

Grensgebied met Maleisië

Voor de 3 grensprovincies (Yala, Narathiwat en Pattani) met Maleisië geldt een negatief reisadvies (zie reden hierboven beschreven).

Grensgebied met Myanmar

Reis niet naar de streek ten noorden van Thailand aan de grens met Laos in de staat Shan (de Gouden Driehoek), het grensgebied tussen Mae Sai en Laos. Hier zijn drugsbendes actief.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Provincie Songkhla

In de provincie Songkhla (vooral in de 4 zuidelijker gelegen districten Chana, Nathawi, Thepha and Sabayoi) kunnen gewelddadige incidenten plaatsvinden.

Grensgebied met Myanmar

Wees alert als u in het grensgebied met Myanmar reist. Met name in de provincies Mae Hong Son en Tak komen gewelddadige incidenten voor tussen Thaise veiligheidsautoriteiten en in het gebied actieve criminele organisaties.

Grensgebied met Cambodja

In het grensgebied met Cambodja, in het bijzonder in de omgeving van Ta Krabey, liggen nog niet-ontplofte mijnen. Wandel niet buiten de paden en ga, als het kan, met een officiële (lokale) gids op pad. Zij kennen de lokale situatie het best.

Terrorisme

De afgelopen jaren vonden in Thailand meerdere aanslagen plaats.

Er is een kans dat nieuwe aanslagen plaatsvinden in Thailand. Blijf alert en volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Er zijn grotere veiligheidsrisico’s op plaatsen waar veel mensen bijeenkomen. Deze plaatsen kunnen een doelwit zijn van een aanslag. Op sommige toeristische bestemmingen is meer veiligheidspersoneel aanwezig.

Criminaliteit
Bedrog bij verhuur

Op Phuket, Pattaya en Koh Samui moet u als toerist oppassen voor bedrog bij de verhuur van bijvoorbeeld jetski’s en scooters. Vaak vraagt de verhuurder uw paspoort of rijbewijs als onderpand. Als u de jetski of scooter weer inlevert, beweert de verhuurder dat er schade is gemaakt. U krijgt uw paspoort of rijbewijs dan pas terug nadat u een hoog bedrag heeft betaald.

Het advies is om de verhuurder een kopie van uw rijbewijs (of uw paspoort) te geven. Geef niet het originele document. De Thaise autoriteiten hebben bepaald dat inname van een rijbewijs of paspoort bij het verhuren van objecten niet mag. Neem foto’s van het object (rondom) voordat u het gebruikt. Dan verkleint u de kans dat de verhuurder u aansprakelijk kan stellen voor schade die al bestond.

Bromfietsdiefstal

Gehuurde bromfietsen worden vaak gestolen. De bromfietsen worden niet door de verhuurder verzekerd. Nadat de bromfiets is verhuurd, laat de verhuurder deze stelen door handlangers. Daarna dwingt de verhuurder de huurder om de nieuwprijs van de bromfiets te betalen. Soms wordt een huurder daarbij fysiek bedreigd.

Drugsverkoop

Op stranden met veel jongeren, spelen drugshandelaren, politieagenten, tuktuk chauffeurs en een tussenpersoon vaak onder één hoedje. Nadat een handelaar drugs heeft verkocht, arresteren agenten in burger de koper. Terwijl de koper gevangen zit, wordt zijn paspoort afgenomen. Een tussenpersoon treedt daarna op als bemiddelaar. De koper moet een extreem hoge borgsom betalen om vrij te komen. Koop daarom nooit drugs in Thailand. Als u dan door echte politieagenten wordt aangehouden, kunt u een hele zware straf krijgen.

Demonstraties

In Thailand heerst toenemende politieke onrust en zijn onlangs grote demonstraties gehouden in Bangkok. Blijf alert en vermijd deze demonstraties en samenscholingen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de lokale (Engelstalige) media. Of vraag bij uw hotel om informatie. Volg de aanwijzingen van de lokale overheid op.

Natuurgeweld
Stormen en overstromingen

In Thailand kunnen in het regenseizoen van mei tot en met september plotseling zware stormen voorkomen. In die periode, maar soms ook erbuiten, kunnen ook ernstige overstromingen voorkomen. De elektriciteit kan opeens uitvallen. Dan werkt de telefoon en het internet niet meer. Ook zijn er soms transportproblemen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u van tevoren over de situatie. Kijk voor de actuele weersomstandigheden ook op de website van de Thai Meteorological Department (informatie in het Engels)

Aardbevingen

In het noorden van Thailand kunnen aardbevingen voorkomen. De website The Earthquake Track (informatie in het Engels) geeft een overzicht van recente seismische activiteiten. Kijk voor meer informatie over wat te doen voor, tijdens en na een aardbeving, op de website van US Federal Emergency Management Agency (informatie in het Engels).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Thailand en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Thailand inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Er kunnen nieuwe landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren. Als dit zo is wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Door de COVID-pandemie kunt u niet meer zomaar naar Thailand reizen. Neem voor u uw reis plant en voordat u uw vliegticket boekt eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag (informatie in het Engels) of u toegelaten wordt en of u een visum nodig heeft of niet.

Inreisbeperkingen

Vanaf 22 december 2021 gelden er nieuwe regels voor het inreizen naar Thailand.

 • Voor reizigers die Thailand inreizen geldt een quarantaineplicht van 7 dagen voor gevaccineerde reizigers en een quarantaineplicht van 10 dagen voor niet (volledig) gevaccineerde reizigers.
 • U moet tenminste 7 dagen voor uw reisdatum elektronisch toestemming vragen om Thailand in te reizen. Deze toestemming vraagt u aan via het Thailand Pass systeem (informatie in het Engels).

Heeft u zich voor 22 december 2021 al geregistreerd voor de Thailand Pass? Een heeft u toestemming gekregen op die registratie? Dan blijven de inreismaatregelen van voor 22 december 2021 op u van toepassing (1 dag quarantaine, de zogenaamde ‘Test and Go‘).

Op de website van de Thaise ambassade in Den Haag vindt u meer informatie over de huidige inreismaatregelen en de Thailand Pass.

Bij aankomst in Thailand kan gevraagd worden naar uw (reis)verzekering. Een (reis)verzekering die COVID dekt is momenteel vereist. 

Actuele informatie voor alle niet-Thaise staatsburgers, die van plan zijn Thailand te bezoeken (tijdens de COVID-pandemie) kunt u vinden op de website van de ambassade van het Koninkrijk Thailand (informatie in het Engels).

U kunt informatie ook lezen op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Thailand (informatie in het Engels).

Quarantainemaatregelen in Thailand

Vanaf 22 december 2021 geldt voor Nederlanders die naar Thailand reizen een quarantaineplicht. Gevaccineerde reizigers moeten 7 dagen in quarantaine. Niet (volledig) gevaccineerde reizigers moeten 10 dagen in quarantaine. Uitzondering hierop is wanneer u de Thailand Pass voor 22 december onder het Test and Go scheme heeft aangevraagd en deze is of nog wordt goedgekeurd. Voor ‘Sandbox Phuket’ geldt ook een uitzondering op de quarantaineplicht.

De actuele informatie over de nieuwe inreismaatregelen leest u op de website van de Thaise overheid (informatie in het Engels).

Er zijn speciale quarantainehotels in Thailand. De kosten voor dit hotel zijn voor eigen rekening. Thuisquarantaine is niet toegestaan.

Regionaal kunnen andere quarantainemaatregelen gelden. Neem voordat u vertrekt naar Thailand altijd eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag (informatie in het Engels).

Als tijdens uw verblijf in Thailand wordt geconstateerd dat u COVID heeft, dan volgt verplichte ziekenhuisopname of quarantaineverblijf in een veldhospitaal. Dat geldt ook als u geen symptomen van COVID vertoont (asymptomatisch). Ook in die gevallen geldt dat thuisquarantaine niet is toegestaan.

Neem altijd voor u plant af te reizen naar Thailand eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand (informatie in het Engels). U bent dan op de hoogte welke quarantaineduur voor u van toepassing is bij aankomst in Thailand.

Informatie van de Thaise overheid over het coronavirus kunt in vinden op de website van de Thailand Tourism Organisation (informatie in het Engels).

Lokale coronamaatregelen

Als gevolg van de COVID-19 situatie in heel Thailand, heeft Thailand verschillende beperkingen ingesteld voor binnenlandse reizen en openingstijden van winkels en horecagelegenheden. Er geldt een kleurcode rood/oranje/geel of groene beoordeling voor elke provincie in Thailand en de hoofdstad Bangkok (informatie in het Engels) op basis van het aantal geregistreerde COVID-19 besmettingsgevallen per provincie. Deze maatregelen kunnen per provincie verschillen en mogelijk worden uitgebreid of verder worden aangescherpt. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg het plaatselijke nieuws via de lokale media. Informatie over de coronamaatregelen per provincie is ook te vinden op de website van de Thailand Tourism Organisation (informatie in het Engels). Ook kunt u actuele informatie vinden op de website van de overheid van Thailand (informatie in het Engels).

De Thaise regering adviseert iedereen alleen voor noodzakelijke doeleinden te reizen en drukke plaatsten te vermijden en de Thai Chana QR code te downloaden en te scannen bij bezoeken aan openbare gelegenheden.

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Thailand

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Thailand de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Thailand te voorkomen. U kunt voor meer informatie contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Medische kosten en controles

Er is voldoende en kwalitatieve gezondheidszorg in Thailand. Houd rekening er mee dat kosten voor medische controles en andere medische kosten soms vooruitbetaald moeten worden.

Luchtvervuiling

In grote Thaise steden kan ernstige luchtvervuiling voorkomen. Ook in het noorden en noordoosten van Thailand kan de luchtkwaliteit erg slecht zijn in bepaalde periodes van het jaar. Raadpleeg voor de luchtkwaliteit de website van de World Air Quality Index (informatie in het Engels)

Reist u met jonge kinderen of heeft u een aandoening aan de luchtwegen? Raadpleeg dan uw arts voordat u naar Thailand reist.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de actuele informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Binnenlands reisverkeer

Alle binnenlandse luchthavens in Thailand zijn geopend voor binnenlandse vluchten. Bij aankomst kunnen de lokale autoriteiten u verplichten om in quarantaine te gaan. Voor meer informatie en de voorwaarden waar aan u moet voldoen kunt u lezen op de website van TATnews (informatie in het Engels) Neem voor vertrek contact op met de betreffende luchthaven wat de laatste informatie is betreffende inreizen.

Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij voor verdere informatie en mogelijke gevolgen.

Het is belangrijk om via de media en lokale overheden goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Wij raden u aan om de volgende websites (alle informatie is in het Engels) in de gaten te houden: PR Thai Government, Office of International Cooperation DDC MOPH, Tourism Authority of Thailand Newsroom en Civil Aviation Authority Thailand. Ook kunt u contact opnemen met de Thaise ambassade in Den Haag met vragen over inreizen Thailand en de verplichte documenten die u moet meenemen.

Wegverkeer

In Thailand vallen jaarlijks veel doden in het verkeer. Het besturen van een motor of scooter in Thailand is risicovol. Veel motor/scooter ongelukken hebben een dodelijke afloop.

Motortaxi’s zijn onveilig. Deze kunt u beter niet gebruiken. De meeste motoren en scooters die u huurt, zijn niet verzekerd. Zie ook rubriek ‘veiligheidsrisico’s’. Raakt u betrokken bij een verkeersongeluk? Wacht dan altijd op de politie.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Thailand op de website van de ANWB.

Huren van een motorvoertuig
 • Huurt u een motorvoertuig? Controleer eerst of uw reisverzekering de juiste dekking heeft.
 • Huur alleen van een bekendstaand verhuurbedrijf. Meestal kan het hotel waar u verblijft een bedrijf aanbevelen.
 • Huur alleen een motorfiets of scooter als u een geldig internationaal of Thais motorrijbewijs heeft. Heeft u niet het juiste rijbewijs? Dan loopt u het risico dat uw reisverzekeringsorganisatie de kosten niet dekt als u gewond raakt bij een ongeluk.
 • Voor een scooter met een grotere motorinhoud (bijv. 110cc) heeft u een geldig motorrijbewijs nodig. Zonder geldig motorrijbewijs loopt u risico op een boete of zelfs gearresteerd te worden. Ga voordat u een motorfiets of scooter huurt, na of het verhuurbedrijf een uitgebreide verzekering heeft, inclusief die van een derde partij. Vraag ook naar het eigen risico voor eventuele claims.
 • Draag ALTIJD een helm. Zorg dat de helm goed past.
 • Geef uw paspoort niet als borg of garantie af aan een motorfiets- of scooter verhuurbedrijf. Geef de verhuurder in plaats daarvan een kopie van uw paspoort.
 • Neem altijd foto’s van het object dat u huurt (rondom). Dan beperkt u het risico dat de verhuurder u aansprakelijk kan stellen voor schade die al eerder gemaakt is.
Reizen per openbaar vervoer

Reizen per bus kan gevaarlijk zijn. Dit komt door de slechte kwaliteit van de bussen. Deze worden vaak niet goed onderhouden. Reizen per bus kan ook gevaarlijk door plotseling opkomend slecht weer tijdens de regentijd.

Wees vooral na zonsondergang alert als u met het openbaar vervoer reist.

Risico met (veer)boten

Reis zo min mogelijk met veerboten. Vooral als het slecht weer is. Reizen per veerboot kan in Thailand erg gevaarlijk zijn. Dit omdat de veerboten:

 • vaak te vol beladen zijn;
 • niet altijd goed onderhouden zijn;
 • geen of te weinig reddingsmateriaal aan boord hebben.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Thailand.

Vrijwilligerswerk en weeshuistoerisme

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen in het buitenland? Bereid je goed voor en voorkom betrokkenheid bij projecten die schadelijk zijn voor kwetsbare groepen. Vooral vrijwilligerswerk in weeshuizen is populair, maar dat heeft vaak (onbedoeld) negatieve gevolgen, ook voor de ontwikkeling van de kinderen. Uit onderzoek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in 2021 blijkt dat deze reizen veel negatieve effecten hebben. Sommige weeshuizen worden in verband gebracht met uitbuiting en mensenhandel. Het is belangrijk dat Nederlanders zich bewust zijn van alle mogelijke negatieve gevolgen en aspecten. De Nederlandse overheid ontmoedigt vrijwilligerswerk in weeshuizen.

Zware omstandigheden in gevangenissen

Kleine overtredingen kunnen in Thailand leiden tot een verblijf van enkele weken in een detentiecentrum, voordat men het land wordt uitgezet. Houd er rekening mee dat de omstandigheden in Thaise gevangenissen zowel lichamelijk als geestelijk erg zwaar zijn.

Medicijnen

Koopt u (slaap)medicijnen zonder doktersrecept? Bijvoorbeeld bij de lokale apotheek? Dan kunt u gearresteerd en veroordeeld worden tot een geldboete of vervangende gevangenisstraf.

Drugs

In toeristische gebieden zijn drugs makkelijk verkrijgbaar. Wees u ervan bewust dat de straffen voor het bezit van en handel in drugs in Thailand veel zwaarder zijn dan in Nederland. In Thailand wordt geen onderscheid gemaakt tussen softdrugs en harddrugs. Beide zijn strafbaar.

Respecteer het Koningshuis

Doe geen kritische uitspraken over het Thaise koningshuis. Discussieer ook niet over dit onderwerp. Er geldt in Thailand een verbod op het beledigen van het Koningshuis. Daar staan zware straffen op. Dit verbod wordt wordt strikt gehandhaafd.

Roken en sigaretten

Vanaf november 2017 is roken op populaire stranden in Thailand strafbaar. De straf voor roken op het strand kan leiden tot 1 jaar gevangenisstraf of het betalen van een boete van maximaal 100.000 Baht.

Het is illegaal om meer dan 200 sigaretten per persoon in te voeren in Thailand. Dit wordt bij aankomst door de douane op de luchthaven gecontroleerd. Bij overtreding volgt een boete en worden de sigaretten in beslag genomen.

Ook de invoer van elektronische sigaretten en navullingen voor deze sigaretten is strafbaar in Thailand. E-sigaretten kunnen op het vliegveld in beslag worden genomen. U loopt het risico om een hoge boete te krijgen of een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Thailand en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 191
 • Politie: 1155
 • Ambulance (regio Bangkok): 1646
 • Brandweer: 199

Bent u slachtoffer van een misdrijf in Thailand? Neem dan contact op met de toeristenpolitie via telefoonnummer 1155.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Bangkok

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Bangkok.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Let op: in ‘rode’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Thailand op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Thailand

Er zijn nog erg veel vragen over het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Thailand?

Door corona was op vakantie naar Thailand in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Thailand mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Thailand en bekijk ook de reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Thailand

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 Thailand:

Klik hier voor Thailand

🤒 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Thailand?

Voor reizen naar Thailand heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Thailand met reisverklaring. Dit overzicht toont meet dan 80+ coronavirus teststraten door héél Nederland!

👏 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Thailand

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen COVID-19 zijn:

 • Hoest en nies in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf binnen; werk uit huis
 • Kom je toch buiten? Houd dan 1,5m (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Heb je last van verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf ten alle tijden binnen!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie