Aantal Coronavirus besmettingen Oost Timor

Op het moment van publiceren (05-03-2021) zijn er in Oost Timor, 119 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn +6 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook onbekend aantal overleden in Oost Timor aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 94 inwoners hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 06 maart

Corona-teller.nl

Laatste cijfers covid-19 virus aantal besmettingen in Oost Timor 05 maart:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Oost Timor 119 onbekend aantal 94 25 onbekend aantal

Kaart coronavirus (covid-19) Oost Timor vandaag

U bent opzoek een kaart van Oost Timor? Corona Teller bied u up to date plattegronden aan van Oost Timor, met daarop toeristische bezienswaardigheden, actueel nieuws en meer!

Corona-teller.nl

Realtime Corona Kaart Oost Timor oranje zones

Je vind hieronder een landkaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Oost Timor:

Corona-teller.nl

Kaart gebieden Oost Timor

Landkaart Oost Timor aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Oost Timor en Lokaal nieuws

Vakantie naar Oost Timor mogelijk?

Op vakantie naar Oost Timor coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Oost Timor lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Oost Timor versoepeld. En is vakantie ondanks het covid-19 virusin veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Oost Timor. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Oost Timor of een ander land.

Reisadvies Oost-Timor | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 05-03-2021

Corona-teller.nl

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Reischecklist Oost-Timor

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Oost-Timor favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Oost-Timor. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Oost-Timor. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. 

Criminaliteit

Houd rekening met kleine criminaliteit op Oost-Timor. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Demonstraties

De politieke en sociale verhoudingen binnen Oost-Timor blijven fragiel. De veiligheidssituatie kan daardoor plotseling veranderen. Er kunnen militaire activiteiten zonder enige waarschuwingen plaatsvinden in Oost-Timor. Als er militaire activiteiten zijn, verlaat dan onmiddellijk het gebied waar u zich bevindt. Vermijd demonstraties en grote menigten omdat de sfeer snel kan verslechteren en gewelddadig kan worden.

Natuurgeweld
Tropische stormen

In Oost-Timor kunnen van november tot en met april tropische stormen en tyfoons voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en laat u goed informeren over de situatie ter plaatse. Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Aardbevingen

Er kunnen (zware) aardbevingen voorkomen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Oost-Timor en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de actuele informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De wegen op Oost-Timor zijn slecht onderhouden en daardoor gevaarlijk. Vermijd alleen reizen of naar afgelegen gebieden en rijd niet in het donker. Reis buiten de hoofdstad Dili waar mogelijk in konvooi. De hoofdwegen zijn bergwegen, die snel kunnen verslechteren en onbegaanbaar worden, vooral in het regenseizoen (november – april). Ook is er bijna geen straatverlichting.

Piraterij

Er is een risico op piraterij en gewapende overvallen op schepen in de aangrenzende wateren. 

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Oost-Timor gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor  thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie hier de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Oost-Timor

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Oost-Timor de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Inreisbeperkingen

Er geldt een inreisverbod voor Oost-Timor. Alle grenzen zijn gesloten. In maart 2020 is de noodtoestand uitgeroepen. Deze is sindsdien iedere maand verlengd.

Coronavirusmaatregelen Oost-Timor

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. Mondmaskers zijn verplicht en social distancing wordt aangeraden. 

Medische zorg

De medische voorzieningen in de hoofdstad Dili zijn beperkt. In de rest van Oost-Timor zijn de medische voorzieningen zelfs zeer beperkt. Bij medische problemen kan evacuatie nodig zijn.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Oost-Timor te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Oost-Timor.

Uitval elektriciteit

Houd er rekening mee dat de elektriciteit regelmatig uitvalt.

Drugs

Op Oost-Timor is het in bezit hebben van drugs strafbaar (gevangenisstraf). De regels zijn niet transparant. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van of handel in drugs op Oost-Timor veel zwaarder is dan in Nederland.

Homoseksualiteit/LHBTIQ

Homoseksulatiteit/LHBTIQ wordt door de overheid geaccepteerd. NGO’s werken aan inclusie. Er is een jaarlijkse parade.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Oost-Timor en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 112
Ambulance en brandweer: 115

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade

Er is geen Nederlandse ambassade in Oost-Timor. Neem bij vragen contact op met Nederlandse ambassade in Jakarta (Indonesië). De Portugese ambassade neemt namens Nederland de honneurs waar.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Oost Timor op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Oost Timor

Er zijn in Oost Timor enorm veel vragen over het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Oost Timor?

Door COVID-19 was op vakantie naar Oost Timor in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Oost Timor mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Reisadvies Oost Timor en vind daar ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Oost Timor

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Oost Timor:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Oost Timor

😪 Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Oost Timor?

Alleen wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus(covid-19).

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Bekijk deze pagina om jezelf online te testen op corona.

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Oost Timor

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO:

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het virus zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk thuis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Ga je naar buiten? Houd dan minimaal 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten