KAART Oost Timor Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (24-01-2022) zijn er in Oost Timor, 19,869 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn +1 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 122 overleden in Oost Timor aan corona. Gelukkig zijn er ook al 19,739 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden ververst op 25 januari

Laatste Statistieken coronavirus aantal besmettingen in Oost Timor 24 januari:

Land Oost Timor
Positief getest 19,869
Aantal Doden 122
Hersteld 19,739
Actieve gevallen 8
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart Corona Oost Timor vandaag

U zoekt een kaart van Oost Timor? Wij bieden op deze pagina up to date plattegronden aan van Oost Timor, met daarop mooie vakantie bestemmingen, Oost Timor nieuws en nog veel meer!

LIVE Corona Kaart Oost Timor zones

Hieronder vind je een overzicht van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Oost Timor:

departementen landkaart Oost Timor

Covid-19 Kaart Oost Timor besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Oost Timor en regio nieuws

Vakantie naar Oost Timor mogelijk?

Op vakantie naar Oost Timor coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Oost Timor niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in Oost Timor versoepeld. En is vakantie ondanks het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Oost Timor. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Oost Timor of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Oost-Timor | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-12-2021 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

De kleurcode van Oost-Timor is oranje, want Oost-Timor is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Oost-Timor als het noodzakelijk is. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Oost-Timor en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Reischecklist Oost-Timor

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Oost-Timor favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Oost-Timor. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Oost-Timor. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. 

Criminaliteit

Houd rekening met kleine criminaliteit op Oost-Timor. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Demonstraties

De politieke en sociale verhoudingen binnen Oost-Timor blijven fragiel. De veiligheidssituatie kan daardoor plotseling veranderen. Er kunnen militaire activiteiten zonder enige waarschuwingen plaatsvinden in Oost-Timor. Als er militaire activiteiten zijn, verlaat dan onmiddellijk het gebied waar u zich bevindt. Vermijd demonstraties en grote menigten omdat de sfeer snel kan verslechteren en gewelddadig kan worden.

Natuurgeweld
Tropische stormen

In Oost-Timor kunnen van november tot en met april tropische stormen en tyfoons voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en laat u goed informeren over de situatie ter plaatse. Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Aardbevingen

Er kunnen (zware) aardbevingen voorkomen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Oost-Timor en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Er geldt een inreisverbod voor Oost-Timor. Alle grenzen zijn gesloten. In maart 2020 is de noodtoestand uitgeroepen. Deze is sindsdien iedere maand verlengd.

Coronavirusmaatregelen Oost-Timor

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. Mondmaskers zijn verplicht en social distancing wordt aangeraden.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Oost-Timor

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Oost-Timor de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Medische zorg

De medische voorzieningen in de hoofdstad Dili zijn beperkt. In de rest van Oost-Timor zijn de medische voorzieningen zelfs zeer beperkt. Bij medische problemen kan evacuatie nodig zijn.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Oost-Timor te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de actuele informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De wegen op Oost-Timor zijn slecht onderhouden en daardoor gevaarlijk. Vermijd alleen reizen of naar afgelegen gebieden en rijd niet in het donker. Reis buiten de hoofdstad Dili waar mogelijk in konvooi. De hoofdwegen zijn bergwegen, die snel kunnen verslechteren en onbegaanbaar worden, vooral in het regenseizoen (november – april). Ook is er bijna geen straatverlichting.

Piraterij

Er is een risico op piraterij en gewapende overvallen op schepen in de aangrenzende wateren. 

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Oost-Timor.

Uitval elektriciteit

Houd er rekening mee dat de elektriciteit regelmatig uitvalt.

Drugs

Op Oost-Timor is het in bezit hebben van drugs strafbaar (gevangenisstraf). De regels zijn niet transparant. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van of handel in drugs op Oost-Timor veel zwaarder is dan in Nederland.

Homoseksualiteit/LHBTIQ

Homoseksualiteit/LHBTIQ wordt door de overheid geaccepteerd. NGO’s werken aan inclusie. Er is een jaarlijkse parade.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Oost-Timor en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 112
Ambulance en brandweer: 115

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade

Er is geen Nederlandse ambassade in Oost-Timor. Neem bij vragen contact op met Nederlandse ambassade in Jakarta (Indonesië). De Portugese ambassade neemt namens Nederland de honneurs waar.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Oost Timor op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Oost Timor

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Oost Timor?

Door COVID-19 was op vakantie naar Oost Timor in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Oost Timor mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Oost Timor en bekijk ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Oost Timor

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Oost Timor:

Bekijk coronavirus kaart Oost Timor

🤧 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Oost Timor?

Wanneer je wilt reizen naar Oost Timor heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Oost Timor incl. reisdocument. Ons overzicht heeft meer dan 2500+ pcr en snelteststraten door het hele land!

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Oost Timor

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen en werk vanuit huis als dat kan
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Ben je buiten? Houd dan minimaal anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie