KAART Singapore Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (24-01-2022) zijn er in Singapore, 313,772 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 9 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 848 overleden in Singapore aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 299,448 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 25 januari

Statistieken covid-19 virus aantal besmettingen in Singapore 24 januari:

Land Singapore
Positief getest 313,772
Aantal Doden 848
Hersteld 299,448
Actieve gevallen 13,476
Kritische toestand 9
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart corona virus Singapore vandaag

U bent opzoek een kaart van Singapore? Corona Teller bied hieronder relevante plattegronden aan van Singapore, met daarop mooie vakantie plekken in Singapore, nationaal nieuws en meer!

Live Covid-19 Kaart Singapore oranje zones

Je vind hieronder een kaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Singapore:

Singapore Kaart streken

Covid-19 Kaart Singapore besmettingen, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Singapore en lokaal

Vakantie naar Singapore mogelijk?

Op vakantie naar Singapore coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Singapore geen optie. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Singapore versoepeld. Hierdoor is vakantie ondanks het covid-19 virus in een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Singapore. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Singapore of een ander land.

Reisadvies Singapore | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-12-2021 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

Het reisadvies voor Singapore is oranje. Het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Singapore als dat noodzakelijk is. Meer informatie over de in Singapore en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Singapore

Reischecklist Singapore

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Singapore favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Een aanvullende COVID-verzekering is verplicht om af te sluiten als u Singapore voor een korte periode gaat bezoeken. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Singapore. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Singapore. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade beperkt of geen hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Terrorisme

Singapore wordt gezien als een laag-risicoland.

Criminaliteit

Singapore is een van de veiligste landen ter wereld, al komt ook hier diefstal voor. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen zoals:

 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van het hotel.
 • Doe altijd aangifte bij de lokale politieautoriteiten.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Demonstraties

Demonstraties komen weinig voor in Singapore. Vreedzame demonstraties mogen worden gehouden in Speaker’s Corner in Hong Lim Park. Buitenlanders die willen demonstreren, moeten hiervoor een politievergunning hebben. Buitenlanders mogen niet deelnemen aan processies en optochten.

Natuurgeweld

In tegenstelling tot andere landen in de regio vormt natuurgeweld in Singapore geen probleem. Het land heeft af en toe last van luchtvervuiling door branden in Sumatra.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Singapore en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Reizen naar Singapore is mogelijk, maar let op: er gelden nog steeds toelatingseisen en/of inreismaatregelen met goedkeuringen van de autoriteiten van Singapore.

Alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder moeten volledig gevaccineerd zijn.

U kunt naar Singapore reizen met geselecteerde VTL-vluchten (Vaccinated Travel Lane). U hoeft dan niet in quarantaine. Singapore heeft hiervoor verschillende regels. De gebruikte landenindeling kan wijzigen. Zorg dat u zich goed informeert over de laatste stand van zaken via de website van de overheid van Singapore. Toeristen kunnen alleen met deze VTL-vluchten naar Singapore reizen.

Als u volledig gevaccineerd bent in Nederland, zorg er voor dat u uw CoronaCheck App (DCC) heeft aangemaakt. U heeft de toegewezen QR-code(s) nodig voor het aanvragen van de Vaccinated Travel Pass (VTP) in Singapore die nodig is om gebruik te maken van de VTL. De VTP moet minimaal 7 dagen voor vertrek worden aangevraagd.

De reizigers die Singapore mogen inreizen, moeten een negatief PCR-testresultaat, afgenomen binnen 48 uur voor vertrek, of een negatief antigeentestresultaat afgenomen binnen 24 uur voor vertrek, aan de luchtvaartmaatschappij laten zien. Dit geldt ook als u al volledig gevaccineerd bent. Ook moet vooraf digitaal een gezondheidsverklaring ingevuld zijn en getoond worden bij aankomst in Singapore. Bij aankomst in Singapore volgt een nieuwe PCR-test. De kosten zijn voor uw eigen rekening.

Ingezetenen van Singapore en personen met een geldige (langdurige) verblijfsvergunning voor Singapore kunnen Singapore ook inreizen op niet-VTL vluchten. Dit kan onder de voorwaarde dat er vooraf toestemming is gegeven door het Ministry of Manpower of de Immigration and Checkpoints Authority (ICA) (informatie in het Engels) om terug te keren naar Singapore.

Personen die niet op een VTL-vlucht Singapore inreizen moeten bij aankomst 7 dagen in quarantaine gaan. Onder voorwaarden kunnen ze de quarantaine thuis doorbrengen. Aan het einde van de 7-daagse quarantaineperiode volgt opnieuw een PCR-test. De eventuele verblijfs- en testkosten zijn voor uw eigen rekening. Lees meer informatie op de website van de overheid van Singapore (informatie in het Engels).

De actuele informatie over de inreismaatregelen van de lokale overheid vindt u op de website van de Singaporese overheid (informatie in het Engels).

Informatie over terugkeer vindt u op de website van de Immigration and Checkpoints Authority (ICA): “Updates on Border Control Measures in Response to COVID-19” (informatie in het Engels).

Lokale coronamaatregelen

Actuele informatie over de lokale coronamaatregelen leest u op de website van de overheid van Singapore (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts heeft en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Singapore te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer
Transit/Transfer

Transit/transfer via Singapore wordt toegestaan, maar alleen op vliegroutes goedgekeurd door de Civil Aviation Authority of Singapore. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de overheid van Singapore (informatie in het Engels) en op de website van Changi Airport (informatie in het Engels).

Voor meer informatie over wijzigingen in het luchtverkeer zie de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Weg- en bootverkeer

In Singapore gelden hoge veiligheidsstandaarden.

Er gelden inreisbeperkingen voor reizigers uit onder andere Indonesië en Maleisië. De actuele informatie hierover vind u op de website van de overheid van Singapore (informatie in het Engels).

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Singapore bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Singapore.

Hoge straffen voor overtreden van de wet

Wie de wet overtreedt in Singapore, krijgt een zware straf. Er staan hoge straffen op moord, mensenhandel en illegaal wapenbezit. Er worden lijfstraffen gegeven voor bijvoorbeeld drugs, vandalisme, verboden samenscholingen of het verstoren van de openbare orde. Doodstraf is verplicht voor het bezit van drugs boven bepaalde grenswaarden.

Het is verboden om alcohol te drinken op openbare plaatsen tussen 22.30 uur en 7.00 uur. In de wijken Geylang en Little India is dit ook in het weekend niet toegestaan.

Wie zich niet houdt aan de coronamaatregelen, waaronder indien van toepassing quarantaine na aankomst, kan veroordeeld worden tot een boete van maximaal SGD 10,000 en/of maximaal 6 maanden gevangenisstraf.

Normen en waarden

In Singapore gelden andere normen voor gedrag dan in Nederland. Dit geldt ook voor het contact tussen mannen en vrouwen. In het algemeen geldt dat mannen daarin meer terughoudend moeten zijn dan u in Nederland gewend bent. Mannen die zich ongepast gedragen tegenover vrouwen door bijvoorbeeld ongepast taalgebruik of ongewenste aanrakingen (‘outrage of modesty’) worden bestraft.

Dit geldt ook voor verstoring van de openbare orde en openbaar dronkenschap. Straffen hiervoor lopen uiteen van gevangenisstraf tot boetes en stokslagen.

Beschuldigingen en aangiftes (in het verkeer) worden altijd uitgebreid onderzocht. De betrokken partijen mogen het land niet verlaten tijdens de onderzoeksperiode. Als verdachte tijdens een politieonderzoek, wordt uw paspoort door de overheid ingenomen. Het paspoort zal worden teruggegeven als het onderzoek is afgerond.

De duur van een onderzoek kan enkele dagen tot zes maanden duren, afhankelijk van de overtreding. De Nederlandse Ambassade in Singapore kan zich niet mengen in deze onderzoeken of onderhandelen over het terug geven van uw paspoort.

Homoseksualiteit/LHBTIQ-uitingen zijn strafbaar

Homoseksualiteit is formeel bij wet verboden. LHBTIQ-uitingen (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse en queer) zijn strafbaar in Singapore. Ze worden wel toegestaan als de uitingen niet te opvallend zijn. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Drugs

In Singapore is het in bezit hebben van drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van, of handel in drugs in Singapore veel zwaarder is dan in Nederland. Bij drugsbezit, drugsgebruik en drugshandel kan de doodstraf verplicht worden opgelegd voor het bezit van drugs boven bepaalde grenswaarden. U kunt worden vervolgd voor het gebruik van drugs, zelfs als deze buiten Singapore zijn ingenomen.

E-sigaretten

De invoer, verkoop en het gebruik van elektronische sigaretten en navullingen is verboden. Deze worden in beslag genomen en u kunt een boete of gevangenisstraf krijgen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Singapore en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten.

Algemene alarmnummer (politie): 999

Ambulance en brandweer: 995

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Singapore

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Singapore.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Singapore op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Singapore

Er zijn nog erg veel vragen over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik op vakantie naar Singapore?

Door corona was op vakantie naar Singapore in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Singapore mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Singapore en bekijk ook de reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Singapore

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 in Singapore:

Klik hier voor Singapore

🤒 Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Singapore?

Voor reizen naar Singapore heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Singapore incl. reisdocument. Dit overzicht bevat 60+ coronavirustest straten door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Singapore

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf thuis; werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan meer dan 1,5m afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie