Aantal Corona virus besmettingen Singapore

Op het moment van publiceren (02-03-2021) zijn er in Singapore, 59,956 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +8 meer dan gisteren. 1 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 29 overleden in Singapore aan corona. Gelukkig zijn er ook al 59,830 mensen hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 03 maart

Corona-teller.nl

Laatste Statistieken corona in Singapore 02 maart:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Singapore 59,956 29 59,830 97 1

Kaart corona virus Singapore vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Singapore? Wij tonen op onze website relevante plattegronden aan van Singapore, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Singapore, nationaal nieuws en nog veel meer!

Corona-teller.nl

LIVE Covid-19 Kaart Singapore rode zones

Hieronder vind u een overzicht van de corona besmettingen, doden en departementen in Singapore:

Corona-teller.nl

Landkaart regio’s Singapore

Landkaart Singapore aantal inwoners besmet, Corona Doden aantallen, Reisadvies Singapore en regio nieuws

Vakantie naar Singapore mogelijk?

Op vakantie naar Singapore coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Singapore lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in Singapore versoepeld. En is in 2020 op vakantie ondanks de corona epidemiein veel landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Singapore. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Singapore of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Singapore | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 02-03-2021

Corona-teller.nl

Buitenlandse reizen zijn een risico voor de verspreiding van het Covid-19 virus. Ook kunnen landen plotseling maatregelen nemen die binnenkomst en/of vertrek moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET naar het buitenland te reizen tenzij strikt noodzakelijk. Wilt u Nederland inreizen vanuit Singapore? Dan hoeft u GEEN negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én GEEN negatieve sneltest uitslag te hebben om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Na een verblijf in Singapore hoeft u bij terugkeer in Nederland NIET in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland. Als u aankomt in Singapore moet u 14 dagen in quarantaine op een door de overheid aangewezen locatie. Bijgaande kaart wordt geactualiseerd, afhankelijk van de ontwikkelingen. Voor de laatste ontwikkelingen in het land: volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

kaart bij singapore

Reischecklist Singapore

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Singapore favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Singapore. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Singapore. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Veiligheidsrisico’s
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is naar Singapore, dus niet voor toeristische reizen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Singapore en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar +31 682 387 796 of leg contact op Twitter via @247BZ.

Verkeersveiligheid

Luchtverkeer
Transit

Het is niet mogelijk om via Singapore te reizen. Er worden geen transits toegelaten.

Uitzondering

Reizigers met Singapore Airlines en SilkAir kunnen met ingang van 11 juni 2020 door Singapore Changi Airport reizen vanuit geselecteerde steden  in het SIA Group-netwerk dat momenteel wordt beheerd door SIA, SilkAir of Scoot.

Kijk voor meer informatie over deze transit op de website van Singapore Airlines.

Voor meer informatie over wijzigingen in het luchtverkeer zie de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Singapore bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Singapore? Dan hoeft u GEEN negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én GEEN negatieve sneltest uitslag te hebben om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Na een verblijf in Singapore hoeft u bij terugkeer in Nederland NIET in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland. Singapore staat op de lijst met veilige landen waarvoor geen reisbeperkingen zijn voor inreizen in het Schengengebied. Zie hier de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Coronavirus (COVID-19)

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Singapore te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

De meest actuele informatie kunt u vinden op de website van de Singaporese overheid (informatie in het Engels). Op deze pagina is o.a. informatie te vinden voor inkomende reizigers.

Informatie over terugkeer vindt u op de website van de Immigration and Checkpoints Authority (ICA): “Updates on Border Control Measures in Response to COVID-19” (informatie in het Engels).

Voor work pass holders en hun dependants moet de werkgever toestemming voor terugkeer aanvragen bij het Ministry of Manpower. Een toelichting is te vinden op de website van het Ministry of Manpower (informatie in het Engels).

Houders van een Long Term Visit Pass die is afgegeven door ICA moeten toestemming om terug te komen aanvragen bij ICA.

Algemeen

Volg ook de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de  Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts heeft en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Singapore te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Singapore.

Hoge straffen voor overtreden van de wet

Wie de wet overtreedt in Singapore, krijgt een zware straf. Er staan hoge straffen op moord, mensenhandel en illegaal wapenbezit. Er worden lijfstraffen gegeven voor bijvoorbeeld drugs, vandalisme, verboden samenscholingen of het verstoren van de openbare orde. Het is verboden om alcohol te drinken op openbare plaatsen tussen 22:30 uur en 07:00 uur. In de wijken Geylang en Little India is dit ook in het weekend niet toegestaan.

In Singapore gelden andere normen voor gedrag dan in Nederland. Dit geldt ook voor het contact tussen mannen en vrouwen. In het algemeen geldt dat mannen daarin meer terughoudend moeten zijn dan u in Nederlands gewend bent. Mannen die zich ongepast gedragen tegenover vrouwen door bijvoorbeeld ongepast taalgebruik of ongewenste aanrakingen (‘outrage of modesty‘) worden bestraft.

Dit geldt ook voor verstoring van de openbare orde en openbaar dronkenschap. Straffen hiervoor lopen uiteen van gevangenisstraf tot boetes en stokslagen.

Beschuldigingen en aangiftes (in het verkeer) worden altijd uitgebreid onderzocht. De betrokken partijen mogen het land niet verlaten tijdens de onderzoeksperiode. Als verdachte tijdens een politieonderzoek, wordt uw paspoort door de overheid ingenomen. Het paspoort zal worden teruggegeven als het onderzoek is afgerond. De duur van een onderzoek kan enkele dagen tot zes maanden duren, afhankelijk van de overtreding. De Nederlandse Ambassade in Singapore kan zich niet mengen in deze onderzoeken of onderhandelen over het terug geven van uw paspoort.

LHBTI-uitingen zijn strafbaar

LHBTI-uitingen (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen) zijn strafbaar in Singapore. Uitingen van homoseksualiteit zijn in principe verboden. Ze worden wel toegestaan als de uitingen niet te opvallend zijn. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Drugs

In Singapore is het in bezit hebben van drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van, of handel in drugs in Singapore veel zwaarder is dan in Nederland. Bij drugsbezit, drugsgebruik en drugshandel kan de doodstraf worden opgelegd. U kunt worden vervolgd voor het gebruik van drugs, zelfs als deze buiten Singapore zijn ingenomen.

E-sigaretten

De invoer, verkoop en het gebruik van elektronische sigaretten en navullingen is verboden. Deze worden in beslag genomen en u kunt een boete of gevangenisstraf krijgen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Singapore en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten.

Algemene alarmnummer (politie): 999

Ambulance en brandweer: 995

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Singapore

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Singapore.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade Singapore.

Lees meer over Singapore op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Singapore

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Singapore?

Door corona was op vakantie naar Singapore in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Singapore mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Klik door naar Vakantieadvies Singapore en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er geteld in Singapore

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met corona in Singapore:

Bekijk coronavirus kaart Singapore

🤧 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Singapore?

Alleen wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op corona.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Doe een online test op COVID-19.

🧴 Hoe bescherm ik me tegen corona in Singapore

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoest enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf binnen huis en werk vanuit huis als dat kan
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Ga je naar buiten? Behoud dan meer dan 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten