KAART Sierra Leone Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op dit moment (24-01-2022) zijn er in Sierra Leone, 7,590 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 125 overleden in Sierra Leone aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al N/A corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden ververst op 25 januari

Statistieken corona aantal besmettingen in Sierra Leone 24 januari:

Land Sierra Leone
Positief getest 7,590
Aantal Doden 125
Hersteld N/A
Actieve gevallen N/A
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart Corona in Sierra Leone vandaag

U zoekt een landkaart van Sierra Leone? Wij bieden op deze pagina duidelijke plattegronden aan van Sierra Leone, met daarop toeristische bezienswaardigheden, actueel nieuws en nog veel meer!

Realtime Covid-19 Kaart Sierra Leone oranje zones

Hieronder vind u een overzicht van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Sierra Leone:

regio’s kaart Sierra Leone

Landkaart Sierra Leone aantal besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Sierra Leone en Nieuws

Vakantie naar Sierra Leone mogelijk?

Op vakantie naar Sierra Leone coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Sierra Leone geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de maatregelen in Sierra Leone versoepeld. Hierdoor is vakantie tijdens het virus in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Sierra Leone. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Sierra Leone of een ander land.

Reisadvies Sierra Leone | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-12-2021 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

De kleurcode van Sierra Leone is oranje, want Sierra Leone is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Sierra Leone als het noodzakelijk is. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Sierra Leone en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Sierra Leone

Reischecklist Sierra Leone

Reist u naar  Sierra Leone? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Sierra Leone favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Sierra Leone. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Sierra Leone. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis door het coronavirus alleen naar Sierra Leone als het noodzakelijk is. De lokale overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Er zijn in Sierre Leone veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Criminaliteit

In afgelegen gebieden van het land komen gewapende overvallen voor. Wees hier alert op. In de steden is de veiligheidssituatie beter.

Behalve criminaliteit komt corruptie ook voor. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Demonstraties

In Sierra Leone kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws volgen via (social) media. Of vraag bij uw accommodatie om informatie.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Sierra Leone en is er een noodsituatie?  Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Sierra Leone
 • Voor Sierra Leone is een Covid-test vereist voor vertrek. De test mag bij vertrek niet ouder zijn dan 72 uur. Bij aankomst wordt u opnieuw getest.
 • Voor vertrek moet een gezondheidsformulier zijn ingevuld.
 • Ook moet u zich als reiziger vooraf online registreren.
Coronavirusmaatregelen

In het hele land geldt een avondklok van 23.00 tot 5.00 uur.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Sierra Leone

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Sierra Leone de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Sierre Leone te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

De luchthaven is open maar de landsgrenzen blijven gesloten (het land is alleen te bereiken per vliegtuig).

Luchtvaart

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Assocation (IATA) (informatie in het Engels).

Een brede baai scheidt Lungi van de hoofdstad Freetown. Het vervoer naar de stad gaat het snelst en het veiligst over water. Het is mogelijk de hoofdstad over de weg te bereiken, maar dit duurt 3 uur. De baai kunt u oversteken met een officiële watertaxi. Diensten sluiten meestal aan op internationale vluchten. U kunt zo’n watertaxi reserveren op het vliegveld of vooraf online.

Reis alleen overdag van of naar de internationale luchthaven Lungi. Dit is het veiligst. De meeste vluchten uit Europa komen na zonsondergang aan. Het is beter om een hotel in Lungi te boeken zodat u de volgende dag verder kunt reizen. Regel uw vervoer naar de stad of een verblijf op de luchthaven van tevoren.

Er zijn geen commerciële binnenlandse vluchten in Sierra Leone.

Wegverkeer

De wegen in Sierra Leone zijn vaak slecht onderhouden. Ook zijn de wegen in het hele land onverlicht. Reis niet na zonsondergang. Na zware regenbuien kunnen wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn. Houd rekening met onverantwoord rijgedrag van andere weggebruikers. Het wordt afgeraden met taxi’s of privé minibussen (poda-poda’s) te reizen. Deze zijn vaak in slechte staat en de chauffeurs rijden meestal gevaarlijk.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Sierre Leone.

Drugs

Het bezit, handel en gebruik van drugs is strafbaar. 

Zaken doen

Als u voor zaken naar Sierra Leone reist, raadpleeg dan de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Daar vindt u onder meer informatie over de wet- en regelgeving.

Fotografie

Maak geen foto’s of opnames van overheidsgebouwen, militaire installaties of personen in uniform. U kunt problemen krijgen met de autoriteiten als u dat toch doet.

Export van stenen

Voor het uitvoeren van stenen zoals diamanten moet u een vergunning hebben van de autoriteiten in Sierra Leone.

LHBTIQ

Lesbiennes, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTIQ’s) worden over het algemeen niet geaccepteerd in Sierra Leone. Homoseksualiteit is strafbaar. Houd hier rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Sierra Leone en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 999
Ambulance: 997
Brandweer: 998

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Sierra Leone

Er is geen Nederlandse ambassade in Sierra Leone. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Accra (Ghana).

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Sierra Leone op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Sierra Leone

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Sierra Leone?

Door corona was op vakantie naar Sierra Leone in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Sierra Leone mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Sierra Leone en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeld in Sierra Leone

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Sierra Leone:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Sierra Leone

🤧 Waar kan ik me laten testen op corona in Sierra Leone?

Wanneer je wilt reizen naar Sierra Leone heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Sierra Leone met reisverklaring. Ons overzicht toont meet dan 2500+ COVID-19 teststraten door heel het land!

🤲 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Sierra Leone

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis; werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Kom niet uit huis als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie