Kaart Sierra Leone besmettingen, Corona virus Doden aantallen, Reisadvies Sierra Leone en overzicht

Op dit moment (21-06-2021) zijn er in Sierra Leone, 4,816 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 82 overleden in Sierra Leone aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 3,264 patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 22 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers coronavirus in Sierra Leone 21 juni:

Land Sierra Leone
Positief getest 4,816
Aantal Doden 82
Hersteld 3,264
Actieve gevallen 1,470
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 21 juni 2021

Kaart corona (covid-19) in Sierra Leone vandaag

U bent opzoek een kaart van Sierra Leone? Wij tonen u hieronder realtime plattegronden aan van Sierra Leone, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Sierra Leone, laatste nieuws en nog veel meer!

Live Corona Kaart Sierra Leone oranje zones

Je vind hieronder een kaart van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Sierra Leone:

Corona-teller.nl

Kaart departementen Sierra Leone

Kaart Sierra Leone besmettingen, Corona virus Doden aantallen, Reisadvies Sierra Leone en overzicht

Vakantie naar Sierra Leone mogelijk?

Op vakantie naar Sierra Leone coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Sierra Leone geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de maatregelen in Sierra Leone versoepeld. En is reizen ondanks de corona epidemie in een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Sierra Leone. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Sierra Leone of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Sierra Leone | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 21-06-2021

De kleurcode voor Sierra Leone is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Sierra Leone als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Sierra Leone naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Sierra Leone en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Sierra Leone

Reischecklist Sierra Leone

Reist u naar  Sierra Leone? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Sierra Leone favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Sierra Leone reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Sierra Leone in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Sierra Leone een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Sierra Leone een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Sierra Leone. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Sierra Leone. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis door het coronavirus alleen naar Sierra Leone als het noodzakelijk is. De lokale overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Er zijn in Sierre Leone veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Criminaliteit

In afgelegen gebieden van het land komen gewapende overvallen voor. Wees hier alert op. In de steden is de veiligheidssituatie beter.

Behalve criminaliteit komt corruptie ook voor. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Demonstraties

In Sierra Leone kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws volgen via (social) media. Of vraag bij uw accommodatie om informatie.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Sierra Leone en is er een noodsituatie?  Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Sierra Leone
 • Voor Sierra Leone is een Covid-test vereist voor vertrek. De test mag bij vertrek niet ouder zijn dan 72 uur. Bij aankomst wordt u opnieuw getest.
 • Voor vertrek moet een gezondheidsformulier zijn ingevuld.
 • Ook moet u zich als reiziger vooraf online registreren.
Coronavirusmaatregelen

In het hele land geldt een avondklok van 23.00 tot 5.00 uur.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19.  Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Sierra Leone gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Sierra Leone

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Sierra Leone de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Sierre Leone te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

De luchthaven is open maar de landsgrenzen blijven gesloten (het land is alleen te bereiken per vliegtuig).

Luchtvaart

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Assocation (IATA) (informatie in het Engels).

Een brede baai scheidt Lungi van de hoofdstad Freetown. Het vervoer naar de stad gaat het snelst en het veiligst over water. Het is mogelijk de hoofdstad over de weg te bereiken, maar dit duurt 3 uur. De baai kunt u oversteken met een officiële watertaxi. Diensten sluiten meestal aan op internationale vluchten. U kunt zo’n watertaxi reserveren op het vliegveld of vooraf online.

Reis alleen overdag van of naar de internationale luchthaven Lungi. Dit is het veiligst. De meeste vluchten uit Europa komen na zonsondergang aan. Het is beter om een hotel in Lungi te boeken zodat u de volgende dag verder kunt reizen. Regel uw vervoer naar de stad of een verblijf op de luchthaven van tevoren.

Er zijn geen commerciële binnenlandse vluchten in Sierra Leone.

Wegverkeer

De wegen in Sierra Leone zijn vaak slecht onderhouden. Ook zijn de wegen in het hele land onverlicht. Reis niet na zonsondergang. Na zware regenbuien kunnen wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn. Houd rekening met onverantwoord rijgedrag van andere weggebruikers. Het wordt afgeraden met taxi’s of privé minibussen (poda-poda’s) te reizen. Deze zijn vaak in slechte staat en de chauffeurs rijden meestal gevaarlijk.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Sierre Leone.

Drugs

Het bezit, handel en gebruik van drugs is strafbaar. 

Zaken doen

Als u voor zaken naar Sierra Leone reist, raadpleeg dan de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Daar vindt u onder meer informatie over de wet- en regelgeving.

Fotografie

Maak geen foto’s of opnames van overheidsgebouwen, militaire installaties of personen in uniform. U kunt problemen krijgen met de autoriteiten als u dat toch doet.

Export van stenen

Voor het uitvoeren van stenen zoals diamanten moet u een vergunning hebben van de autoriteiten in Sierra Leone.

LHBTIQ

Lesbiennes, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTIQ’s) worden over het algemeen niet geaccepteerd in Sierra Leone. Homoseksualiteit is strafbaar. Houd hier rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Sierra Leone en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 999
Ambulance: 997
Brandweer: 998

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Sierra Leone

Er is geen Nederlandse ambassade in Sierra Leone. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Accra (Ghana).

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Sierra Leone op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Sierra Leone

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Sierra Leone?

Door COVID-19 was op vakantie naar Sierra Leone in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Sierra Leone mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Sierra Leone en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Sierra Leone

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 Sierra Leone:

Klik hier voor corona kaart van Sierra Leone

😪 Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Sierra Leone?

Voor reizen naar Sierra Leone heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Sierra Leone + reisverklaring. Deze kaart toont meet dan 80+ COVID-19testlocaties door héél Nederland!

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Sierra Leone

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Hoest en nies alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis en werk thuis
 • Ben je buiten? Behoud dan meer dan anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten