Aantal Coronavirus besmettingen Luxemburg

Op dit moment (09-09-2021) zijn er in Luxemburg, 76,455 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +97 meer dan gisteren. 10 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 832 overleden in Luxemburg aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 74,452 inwoners hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 10 september

Laatste Statistieken coronavirus besmettingen in Luxemburg 09 september:

Land Luxemburg
Positief getest 76,455
Aantal Doden 832
Hersteld 74,452
Actieve gevallen 1,171
Kritische toestand 10
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 09 september 2021

Kaart coronavirus (covid-19) in Luxemburg vandaag

U zoekt een landkaart van Luxemburg? Corona Teller bied hieronder actuele plattegronden aan van Luxemburg, met daarop mooie vakantie plekken, nieuws van vandaag en nog veel meer!

Realtime Corona Kaart Luxemburg rode zones

Je vind hieronder een landkaart van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Luxemburg:

Luxemburg Kaart regio’s

Kaart Luxemburg aantal inwoners besmet, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Luxemburg en vandaag

Vakantie naar Luxemburg mogelijk?

Op vakantie naar Luxemburg coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Luxemburg lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Luxemburg versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie ondanks het covid-19 virus in een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Luxemburg. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Luxemburg of een ander land.

Reisadvies Luxemburg | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 09-08-2021 | Nog steeds geldig op: 09-09-2021

De kleurcode van Luxemburg is geel. Lees wat dit voor u betekent. Bij terugkeer vanuit Luxemburg naar Nederland moet u een coronabewijs laten zien.

Kaart bij reisadvies Luxemburg

Coronavirus

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt de CoronaCheck-app gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU). U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. 

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Daar vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Extra inreismaatregelen voor vliegtuigpassagiers naar Luxemburg

Alle reizigers van 12 jaar en ouder moeten voor aanvang van de vlucht één van de volgende documenten laten zien:

 • Een vaccinatiecertificaat dat is opgesteld na volledige vaccinatie. Het gele inentingsboekje wordt niet geaccepteerd. U moet zijn ingeënt met één van de 4 door het Europees Medisch Agentschap goedgekeurde vaccins (AstraZeneca, BioNTech/Pfizer, Janssen&Janssen of Moderna). In het geval van 2 doses, vanaf de dag van de 2e dosis. In het geval van 1 dosis, vanaf de 14e dag na de vaccinatie. 
 • Een negatief testresultaat van een PCR, TAM of LAMP test (maximaal 72 uur voor de vlucht afgenomen) óf een antigeentest (maximaal 48 voor de vlucht afgenomen). Het testresultaat moet in het Engels, Duits, Frans, Luxemburgs, Italiaans, Portugees of Spaans zijn.
 • Een bewijs dat de reiziger genezen is van COVID-19. Het bewijs moet zijn opgesteld door een erkende nationale instantie. Het herstel is binnen 6 maanden vóórafgaand aan de reis naar Luxemburg geweest en de reiziger heeft die periode in quarantaine gezeten in het land dat het bewijs heeft opgesteld. Ook moet de reiziger vrij zijn van symptomen. 

Reist u met een ander vervoersmiddel dan het vliegtuig? Dan kunt u zonder coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat – DCC) naar Luxemburg reizen.

Lees meer informatie over de Luxemburgse inreismaatregelen (informatie in het Engels).

Coronamaatregelen (COVID-19) Luxemburg

In heel Luxemburg is het verplicht om een mondkapje te dragen waar 2 meter afstand houden niet mogelijk is zoals in het openbaar vervoer, winkels en openbare gelegenheden. Op plaatsen waar het covidcheck icoon zichtbaar is, en mensen bijeenkomen naar het covidcheck principe (dus gevaccineerd, hersteld of getest) is dit niet meer verplicht. Lees meer informatie op de website van de lokale overheid (informatie in het Engels).

Musea hebben een maximum bezoekersaantal. Het is verstandig contact op te nemen of te kijken op de website van de locatie wat de voorwaarden zijn. Horecagelegenheden hebben zelf de keuze of zij via het covidcheck principe functioneren. Bij de entree van gelegenheden hangt een herkenbaar “covidcheck icoon” als de locatie hier gebruik van maakt. Neem vooraf contact op met de gelegenheid om na te vragen wat hun eisen zijn. Sneltesten worden vaak ter plaatse en gratis aangeboden als iemand geen testcertificaat kan laten zien.

 Lees de actuele informatie en de instructies op de website van de overheid van Luxemburg (informatie in Engels).

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Terugreis naar Nederland

U hoeft als u uit Luxemburg terug naar Nederland reist niet in (thuis)quarantaine. 

U heeft als u terugreist uit Luxemburg een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Of;
 • Een testbewijs (PCR/NAAT-test of antigeentest). Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs in de vorm van een positief PCR/NAAT-testresultaat. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringende advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te testen op dag 2 en 5 na aankomst. Dit kan met een zelftest of bij de GGD. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Luxemburg

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Luxemburg de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie algemeen

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Luxemburg vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Luxemburg bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Luxemburg

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Luxemburg favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Luxemburg is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Luxemburg heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Luxemburg een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Luxemburg. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in Luxemburg. Er kunnen in Luxemburg andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera. Bekijk de website van de overheid van Luxemburg (informatie in het Engels).
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Luxemburg. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Luxemburg en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Luxemburg op de website van de ANWB.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Luxemburg en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 112

Politie: 113

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Luxemburg

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Luxemburg.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade via de informatieservice.

Lees meer over Luxemburg op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Luxemburg

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Luxemburg?

Door corona was op vakantie naar Luxemburg in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Luxemburg mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Luxemburg en bekijk ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Luxemburg

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 in Luxemburg:

Klik hier voor Luxemburg

🤒 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Luxemburg?

Wanneer je wilt reizen naar Luxemburg heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Luxemburg met reisverklaring. Ons overzicht toont meet dan 2500+ pcrtest locaties door héél Nederland!

👏 Hoe bescherm ik me tegen corona in Luxemburg

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere handeling die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen en werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Ben je buiten? Houd dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Blijf helemaal binnen als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie