Aantal Coronavirus besmettingen Luxemburg

Op dit moment (21-06-2021) zijn er in Luxemburg, 70,516 inwoners positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 1 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 818 overleden in Luxemburg aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 69,294 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 22 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers coronavirus in Luxemburg 21 juni:

Land Luxemburg
Positief getest 70,516
Aantal Doden 818
Hersteld 69,294
Actieve gevallen 404
Kritische toestand 1
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 21 juni 2021

Kaart Corona in Luxemburg vandaag

U zoekt een kaart van Luxemburg? Corona Teller bied u relevante plattegronden aan van Luxemburg, met daarop toeristische bezienswaardigheden, actueel nieuws en nog veel meer!

LIVE Covid-19 Kaart Luxemburg zones

Hieronder vind u een landkaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Luxemburg:

Corona-teller.nl

Landkaart regio’s Luxemburg

Landkaart Luxemburg besmettingen, Coronavirus Overledenen, Reisadvies Luxemburg en actueel

Vakantie naar Luxemburg mogelijk?

Op vakantie naar Luxemburg coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Luxemburg geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de maatregelen in Luxemburg versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie ondanks het virus in een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Luxemburg. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Luxemburg of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Luxemburg | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 10-06-2021 | Nog steeds geldig op: 21-06-2021

De kleurcode van Luxemburg is geel. Na een verblijf in Luxemburg hoeft u bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er is wel een testverplichting voor vliegreizen van Nederland naar Luxemburg. Meer informatie over de in Luxemburg en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Luxemburg

Coronavirus

Extra inreismaatregelen voor vliegtuigpassagiers naar Luxemburg

Alle reizigers van 6 jaar en ouder die per vliegtuig Luxemburg inreizen, moeten voor aanvang van de vlucht een negatieve COVID-19 testuitslag laten zien. De testuitslag mag op papier en ook electronisch getoond worden (vertaling voor zover nodig: in de Engelse, Duitse, Franse of Luxemburgse taal). De test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aanvang van de vlucht. Bij aankomst op de luchthaven in Luxemburg, krijgen alle reizigers een voucher om een gratis PCR-test te doen op de luchthaven. Passagiers kunnen zich binnen 12 uur na aankomst laten testen. Lees meer informatie over de Luxemburgse inreismaatregelen (informatie in het Engels).

Coronamaatregelen (COVID-19) Luxemburg

In heel Luxemburg is het verplicht om een mondkapje te dragen waar 2 meter afstand houden niet mogelijk is zoals in het openbaar vervoer, winkels en openbare gelegenheden. Alcohol consumptie op openbare straten en publieke ruimten (zoals bijvoorbeeld parken) is niet toegestaan. Er geldt een avondklok van 00.00 uur tot 06.00 uur. Volg de instructies op van de lokale overheid. Lees de actuele informatie en de instructies op de website van de overheid van Luxemburg (informatie in Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Door de verbeterde gezondheidssituatie hoeft u na een verblijf in Luxemburg bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er is voor dit land ook geen testverplichting voordat u naar Nederland reist.

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Luxemburg

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Luxemburg de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie algemeen

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Luxemburg vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Luxemburg bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Luxemburg

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Luxemburg favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Luxemburg is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Luxemburg heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Luxemburg een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Luxemburg. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in Luxemburg. Er kunnen in Luxemburg andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera. Bekijk de website van de overheid van Luxemburg (informatie in het Engels).
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Luxemburg. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Luxemburg en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Luxemburg op de website van de ANWB.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Luxemburg en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 112

Politie: 113

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Luxemburg

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Luxemburg.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade via de informatieservice.

Lees meer over Luxemburg op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Luxemburg

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Luxemburg?

Door COVID-19 was op vakantie naar Luxemburg in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Luxemburg mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Luxemburg en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Luxemburg

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 in Luxemburg:

Klik hier voor corona kaart van Luxemburg

😪 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Luxemburg?

Wanneer je opreis gaat naar Luxemburg heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Luxemburg inclusief reisdocument. Deze kaart toont meet dan 80+ pcrtest straten door het hele land!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Luxemburg

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het coronavirus zijn:

 • Hoest en nies enkel in de elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen en werk vanuit huis als dit mogelijk is
 • Kom je toch buiten? Houd dan minimaal anderhalve meter afstand van anderen
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten