Landkaart Faeröer besmettingen, Corona virus Overledenen, Reisadvies Faeröer en actueel nieuws

Op het moment van publiceren (06-05-2021) zijn er in Faeröer, 668 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1 overleden in Faeröer aan corona. Gelukkig zijn er ook al 662 mensen hersteld van corona. Corona statistieken worden geupdate op 07 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers corona in Faeröer 06 mei:

Land Faeröer
Positief getest 668
Aantal Doden 1
Hersteld 662
Actieve gevallen 5
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 06 mei 2021

Kaart corona (covid-19) in Faeröer vandaag

Opzoek naar een landkaart van Faeröer? Corona Teller bied hieronder relevante plattegronden aan van Faeröer, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Faeröer, actueel nieuws en meer!

Live Corona Kaart Faeröer oranje zones

U vind hieronder een landkaart van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Faeröer:

Corona-teller.nl

Kaart streken Faeröer

Landkaart Faeröer besmettingen, Corona virus Overledenen, Reisadvies Faeröer en actueel nieuws

Vakantie naar Faeröer mogelijk?

Op vakantie naar Faeröer coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Faeröer geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de maatregelen in Faeröer versoepeld. Hierdoor is vakantie tijdens het covid-19 virus in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Faeröer. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Faeröer of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Faeröer | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 06-05-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Faeröer

Reischecklist Faeröer

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Faeröer favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt legitimeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om u te legitimeren. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor de Faeröer heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u op de Faeröer een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Denemarken. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Faeröer. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Verkeer

Coronavirus

Er zijn maatregelen genomen door de lokale overheid om verspreiding van het virus te voorkomen. Die maatregelen kunnen beperkingen opleveren voor het in-en uitreizen naar de Faeröer.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Assocation (IATA).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid op de Faeröer op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in de Faeröer gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in de Faeröer

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Faeröer de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, nemen de lokale autoriteiten maatregelen. Deze leveren beperkingen op voor het dagelijks leven.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Europa vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor de Faeröer bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Drugs

Drugssmokkel en drugshandel zijn verboden op de Faeröer. De straffen hiervoor zijn vaak veel hoger dan in Nederland.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op de Faeröer en heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of leg contact op Twitter via @24/7BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlands honorair consulaat

Het Nederlands honorair consulaat op de Faeröer zit in Thorshavn. Meer informatie over het Nederlands honorair consulaat in Thorshavn.

Nederlandse ambassade

De Nederlandse ambassade bevindt zich in Kopenhagen. Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Kopenhagen.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Faeröer op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Faeröer

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Faeröer?

Door coronavirus was op vakantie naar Faeröer in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Faeröer mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Faeröer en bekijk ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Faeröer

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 Faeröer:

Bekijk corona kaart Faeröer

🤧 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Faeröer?

Wanneer je opreis gaat naar Faeröer heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Faeröer met reisverklaring. Dit overzicht bevat 60+ pcrtestlocaties door héél Nederland!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Faeröer

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere dingen die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen huis; werk uit huis
 • Ben je buiten? Houd dan meer dan anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Heb je last van keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten