Landkaart Faeröer aantal inwoners besmet, Corona virus Overledenen, Reisadvies Faeröer en Nieuws

Op het moment van publiceren (25-07-2021) zijn er in Faeröer, 970 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1 overleden in Faeröer aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 888 inwoners hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 26 juli

Statistieken corona besmettingen in Faeröer 25 juli:

Land Faeröer
Positief getest 970
Aantal Doden 1
Hersteld 888
Actieve gevallen 81
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 25 juli 2021

Kaart Corona Faeröer vandaag

U bent opzoek een kaart van Faeröer? Wij bieden op deze pagina up to date plattegronden aan van Faeröer, met daarop mooie vakantie plekken in Faeröer, Faeröer nieuws en nog veel meer!

Realtime Covid-19 Kaart Faeröer oranje zones

U vind hieronder een landkaart van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Faeröer:

Faeröer Landkaart gebieden

Landkaart Faeröer aantal inwoners besmet, Corona virus Overledenen, Reisadvies Faeröer en Nieuws

Vakantie naar Faeröer mogelijk?

Op vakantie naar Faeröer coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Faeröer lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Faeröer versoepeld. En is op vakantie gaan tijdens het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Faeröer. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Faeröer of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Faeröer | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-07-2021 | Nog steeds geldig op: 25-07-2021

De kleurcode voor Faeröer is geel. Het reisadvies van Faeröer wordt, omdat het onder gezag van Denemarken valt, gelijkgetrokken met het reisadvies Denemarken. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine, ook wanneer u (terug) naar Nederland reist, de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Faeroer

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Reizigers uit EU- en Schengenlanden mogen naar Denemarken reizen als zij 14 dagen of langer geleden voor aankomst in Denemarken volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19 of als zij kunnen laten zien dat ze genezen zijn van COVID-19.

Alle andere reizigers moeten om Denemarken in te reizen een negatieve COVID-19-test laten zien (sneltesten zijn toegestaan). Dit geldt ook voor personen die in transit zijn (lees de voorwaarden). De PCR-test mag niet langer dan 72 uur voor vertrek zijn afgenomen, voor sneltesten geldt 48 uur. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven niet getest te worden. Deze regels gelden ook voor de Faeröer. Ook moet u bij aankomst op de Faeröer verplicht een PCR-test doen en moet u in zelfquarantaine totdat de uitslag van de PCR-test binnen is. De uitslag krijgt u meestal op dezelfde dag. Ook wordt u geadviseerd om u op de 4e dag na aankomst opnieuw te laten testen. Lees voor meer informatie het reisadvies voor Denemarken en lees meer informatie over reizen naar de Faeröer op de website van de overheid van de Faeröer (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, nemen de lokale autoriteiten maatregelen. Deze leveren beperkingen op voor het dagelijks leven.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit de Faeröer naar Nederland reist hoeft u niet in (thuis)quarantaine en hoeft u ook geen coronabewijs te laten zien. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit de Faeröer voor Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in de Faeröer

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Faeröer de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in de Faeröer vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor de Faeröer bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Faeröer

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Faeröer favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor de Faeröer heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u op de Faeröer een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Denemarken. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Faeröer. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Op de Faeröer zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u op de Faeröer en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid op de Faeröer op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Drugs

Drugssmokkel en drugshandel zijn verboden op de Faeröer. De straffen hiervoor zijn vaak veel hoger dan in Nederland.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in de Faeröer en heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @24/7BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlands honorair consulaat

Het Nederlands honorair consulaat op de Faeröer zit in Klaksvik. Meer informatie over het Nederlands honorair consulaat in Klaksvík.

Nederlandse ambassade

De Nederlandse ambassade bevindt zich in Kopenhagen. Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Kopenhagen.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Faeröer op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Faeröer

Er zijn in Faeröer enorm veel vragen rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Faeröer?

Door corona was op vakantie naar Faeröer in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Faeröer mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Faeröer en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Faeröer

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met corona in Faeröer:

Klik hier voor coronavirus kaart van Faeröer

😪 Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Faeröer?

Wanneer je opreis gaat naar Faeröer heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Faeröer met reisdocument. Deze kaart toont meet dan 2500+ COVID-19teststraten door héél Nederland!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Faeröer

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten enkel in de elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk uit huis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Kom je toch buiten? Houd dan meer dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Kom niet uit huis als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten