Aantal Corona virus besmettingen Malta

Op het moment van publiceren (03-08-2021) zijn er in Malta, 34,508 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn +69 meer dan gisteren. 5 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 423 overleden in Malta aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 32,145 patiënten hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 04 augustus

Statistieken coronavirus in Malta 03 augustus:

Land Malta
Positief getest 34,508
Aantal Doden 423
Hersteld 32,145
Actieve gevallen 1,940
Kritische toestand 5
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart corona (covid-19) in Malta vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Malta? Corona Teller bied u actuele plattegronden aan van Malta, met daarop mooie vakantie plekken, lokaal nieuws en nog veel meer!

LIVE Covid-19 Kaart Malta oranje zones

Je vind hieronder een overzicht van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Malta:

regio’s landkaart Malta

Kaart Malta aantal inwoners besmet, Corona Doden aantallen, Reisadvies Malta en Nieuws

Vakantie naar Malta mogelijk?

Op vakantie naar Malta coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Malta geen optie. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Malta versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2021 tijdens de corona epidemie in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Malta. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Malta of een ander land.

Reisadvies Malta | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-07-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode voor Malta verandert van groen naar geel, want er is een toename van het aantal coronabesmettingen. Er zijn inreisbeperkingen in Malta. Lees wat dit voor u betekent. Let op: bij terugkeer uit geel gebied naar Nederland moet u vanaf 8 augustus 2021 een coronabewijs laten zien.

Kaart bij reisadvies Malta

Coronavirus

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

Vanaf 1 juli 2021 kunt u de CoronaCheck-app gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU). U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. 

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Daar vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Inreismaatregelen

De meest recente instructies en adviezen met betrekking tot het coronavirus vindt u op de website van de plaatselijke VVV en de website van het Maltees ministerie van Gezondheid.

Als u symptomen heeft die op corona lijken of u heeft corona dan mag u Malta niet in. U kunt op het vliegveld gecontroleerd worden op symptomen zoals koorts.

Alle reizigers moeten vóór vertrek naar Malta het Public Health Travel Declaration and Passenger Locator Form (PLF) of het digitaal Passenger Locator Form (dPLF) invullen.

Om het digitale formulier in te vullen moet u zich registreren door de stappen in het formulier te volgen. Nadat u het formulier ingevuld heeft, krijgt u een bevestigingsmail met daarin een unieke Quick Response (QR) code en een link om het Passenger Locator Form (dPLF) te kunnen downloaden. Het gedownloade formulier (al dan niet geprint) moet u laten zien bij het aan boord gaan, en bij aankomst in Malta.

Reizigers (van 12 jaar en ouder) vanuit Nederland kunnen naar Malta reizen als zij bij vertrek uit Nederland en bij aankomst in Malta één van de volgende certificaten kunnen laten zien:

 • Het Maltese Vaccination Certificate;
 • EU Digitaal Corona Certificaat (DCC): het vaccinatiecertificaat is geldig 14 dagen na een volledige vaccinatie (deze periode gaat pas in op de dag nádat u de laatste dosis van uw volledige vaccinatie heeft ontvangen). Het vaccinatiecertificaat uit de CoronaCheck app kunt u laten zien via de mobiele telefoon of op papier geprint;
 • De Maltese overheid accepteert vaccinatiecertificaten uit verschillende landen zoals het VK, de VS, de VAE, Turkije etcetera. Kijk voor meer informatie op Visit Malta.

Let op! Malta accepteert de volgende certificaten NIET:

 • Corona-herstelbewijs;
 • Vaccinatiebewijs met slechts één ontvangen dosis voor een vaccin dat twee doses vereist; dit geldt ook voor mensen die zijn hersteld van corona;
 • Vaccinatiebewijs dat minder dan 14 dagen vanaf de laatste dosis is afgegeven. De periode van 14 dagen gaat pas in op de dag ná dat de laatste dosis is ontvangen.

Reizigers (van 12 jaar en ouder) die niet over één van de bovenstaande vaccinatie-certificaten beschikken, mogen alleen naar Malta reizen als zij een negatieve PCR test-uitslag kunnen laten zien. Deze test-uitslag mag maximaal 72 uur oud zijn op het moment van aankomst in Malta. Daarnaast moeten deze reizigers verplicht 14 dagen in quarantaine in een door de Maltese overheid aangewezen quarantaine faciliteit. De kosten voor deze verplichte quarantaine komen voor eigen rekening en bedragen €100 per kamer per nacht (inclusief ontbijt, exclusief overige maaltijden). De naleving van de quarantaine wordt door de politie gecontroleerd en op niet-naleving staat een boete van € 10.000.

Uitzondering: reizigers van 11 jaar of jonger (als zij meereizen met volledig gevaccineerde ouder(s) of voogd(en)) en reizigers die ongevaccineerd zijn vanwege een medische aandoening (deze moet bevestigd zijn door de Maltese Public Health Authorities) hoeven niet verplicht in quarantaine. Een PCR-test van maximaal 72 uur oud op het moment van aankomst in Malta is wel verplicht. Inwoners van Malta van 16 jaar en ouder mogen, na toestemming van de Maltese Superintendent of Public Health te hebben gekregen, op een zelf gekozen adres in quarantaine. Inwoners van Malta in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar mogen op hun thuisadres in quarantaine, maar dan moet het hele huishouden in quarantaine gaan, ook de gezinsleden die wel gevaccineerd zijn.

Er bestaat geen test-verplichting voor reizigers tot en met 4 jaar.  

Let op! Een antigeen-test (zoals door de GGD afgenomen) wordt door Malta niet geaccepteerd.

Als u bij aankomst in Malta niet de juiste documentatie kunt laten zien, dan moet u verplicht een PCR-test ondergaan. Ook moet u verplicht in quarantaine in een door de Maltese overheid aangewezen quarantainefaciliteit. Alle kosten hiervan komen voor uw eigen rekening

Maatregelen coronavirus Malta

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus in Malta stabiel te houden. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de plaatselijke VVV. Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in Malta. Er kunnen in Malta andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes (welke soort is verplicht en wanneer moet ik het dragen), hoeveel afstand u moet houden of de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties et cetera. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of bed and breakfast).

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in quarantaine te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Terugkeer naar Nederland

U hoeft voor terugkeer naar Nederland vanuit Malta geen negatieve NAAT (PCR)test te laten zien en hoeft u na thuiskomst ook niet in (thuis)quarantaine te gaan.

Let op: reist u terug uit een geel gebied in Europa? Dan moet u vanaf 8 augustus 2021 bij aankomst in Nederland een coronabewijs laten zien.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Malta

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Malta de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Malta vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Malta bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Malta

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Malta favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Malta reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Malta is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Malta heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Malta een motorvoertuig wilt huren en/of besturen.
 • Check of u in Malta een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Malta. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Malta. Er kunnen in Malta andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Malta. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s

Criminaliteit
Geweldsincidenten

Er komen geweldsincidenten voor in het uitgaansgebied ‘Paceville’. Houd hier rekening mee en wees alert.

Neem voor uw veiligheid in het uitgaansgebied ‘Paceville’ de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Let op dat er geen drugs of andere verdovende middelen in uw drankje worden gedaan bij bezoeken aan bars, cafés en discotheken.
 • Let op het dat het (bar)personeel bij pinbetalingen het goede bedrag invoert.
Zakkenrollers

Pas op voor zakkenrollers. Vooral in het uitgaansgebied ‘Paceville’ in de stad St. Julian’s en op de busroute van Paceville naar de steden St. Julian’s-Sliema-Valletta. In de bussen met nummers 12 en 13 moet u extra opletten.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Malta en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar, of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Malta op de website van de ANWB.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Malta en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten: Algemeen alarmnummer: 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of opTwitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Valletta

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Valletta.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Malta op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Malta

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Malta?

Door corona was op vakantie naar Malta in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Malta mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Malta en bekijk ook de organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Malta

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Malta:

Klik hier voor corona kaart van Malta

😪 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Malta?

Als je wilt reizen naar Malta heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Malta + reisverklaring. Dit overzicht bevat 2500+ coronatest straten door het hele land!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Malta

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen en werk vanuit huis
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan meer dan 150 cm (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten