Aantal Corona virus besmettingen Mali

Op het moment van publiceren (25-07-2021) zijn er in Mali, 14,540 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 530 overleden in Mali aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 13,524 mensen hersteld van corona. Corona cijfers worden geupdate op 26 juli

Laatste Statistieken corona in Mali 25 juli:

Land Mali
Positief getest 14,540
Aantal Doden 530
Hersteld 13,524
Actieve gevallen 486
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 25 juli 2021

Kaart coronavirus in Mali vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Mali? Corona Teller bied u hieronder actuele plattegronden aan van Mali, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Mali, lokaal nieuws en nog veel meer!

Live Coronavirus Kaart Mali oranje zones

Je vind hieronder een kaart van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Mali:

Landkaart streken Mali

Kaart Mali besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Mali en Regionaal nieuws

Vakantie naar Mali mogelijk?

Op vakantie naar Mali coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Mali geen optie. Gelukkig zijn de maatregelen in Mali versoepeld. Hierdoor is reizen ondanks het covid-19 virus in een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Mali. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Mali of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Mali | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 12-07-2021 | Nog steeds geldig op: 25-07-2021

De kleurcode van Mali is rood en oranje. Het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Reis alleen naar Mali als het noodzakelijk is en reis niet naar de rode gebieden. Als u vanuit Mali naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Mali en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Mali

Reischecklist Mali

Reist u naar Mali? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Mali favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Mali reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Mali in Brussel (België).
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen paspoort nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Mali een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.   
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Mali. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Mali. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar:

 • De hele grensstrook met Mauritanië.
 • Het noordoosten van de regio Kayes, inclusief de steden Nioro, Sandaré en Diéma.
 • Het gebied ten noorden van de lijn Bafoulabé-Banamba-Ségou-Markala-Si-Téné-Benena (op de grens met Burkina Faso).
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het strikt noodzakelijk is naar de andere gebieden in Mali.

Mali heeft na de staatsgreep van augustus 2020 een overgangsregering. Door het coronavirus heeft deze overgangsregering eind 2020 de noodtoestand uitgeroepen. Veiligheidsdiensten en leger hebben hierdoor meer bevoegdheden om onderzoek te doen, te fouilleren en verdachten te arresteren. Zorg dat u zich altijd kunt legitimeren. 

Verblijf tijdens reizen in beveiligde hotels met zichtbare bewaking en toegangscontrole.

Terrorisme

In Mali zijn terroristische aanslagen en ontvoeringen gericht op buitenlanders, westerse doelen, op internationale troepenmachten en op Malinese militaire kampen, politieposten en grensposten. 

 • In het noorden van het land en de regio’s Koulikoro, Segou en Mopti vinden regelmatig terroristische aanslagen plaats. Daar zijn verschillende terreurorganisaties waaronder Al Qaida in de Maghreb (AQIM) actief. Het risico van bermbommen is in deze gebieden sterk toegenomen.

Het risico op aanslagen is hoog in de gebieden:

 • Ten noorden van en in de stad Timboektoe.
 • Rond en in de steden Gao, Menaka en Kidal.
 • Het grensgebied met Algerije.
 • In de hoofdstad Bamako.

Het aantal gewelddadige incidenten in het zuiden van het land, vooral rond de stad Sikasso neemt toe.

Criminaliteit

In Mali is criminaliteit. Dat komt door de slechte veiligheidssituatie in het noorden en centrum van het land. Maar ook door de slechte grensbewaking, terroristische groepen en criminele netwerken. Criminaliteit komt vooral voor in:

 • Het grensgebied met Mauritanië.
 • Ten zuiden van de stad Timboektoe.
 • Ten noorden van de stad Gao.
 • Op de routes door de woestijn naar Algerije (mensensmokkel en drugstransporten).
Demonstraties

In de hoofdstad Bamako maar ook in andere grote steden vinden regelmatig demonstraties plaats. Daarbij kan geweld worden gebruikt. Vermijd daarom demonstraties en samenscholingen. Blijf alert.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of via Twitter @247BZ.

Coronavirus

Inreismaatregelen Mali

Reizigers naar Mali moeten een negatieve PCR-test COVID-19 meenemen. Deze test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 72 uur. Kunt u bij aankomst in Mali geen negatief testresultaat laten zien? Dan moet u op het vliegveld een test ondergaan. In afwachting van het testresultaat gaat u thuis of in uw accommodatie in quarantaine. 

Coronavirusmaatregelen (COVID-19)

De Malinese overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Ga voor meer informatie over het coronavirus in Mali naar de Franstalige website van het Malinese ministerie van Gezondheid en Sociale Zaken.

Heeft u vragen over het coronavirus? Dan kunt u gratis bellen naar nummer 36061 van de Malinese overheid.

Negatieve Covid-19 testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Is uw volledige vaccinatie korter dan 14 dagen geleden gegeven? Dan kunt u tot 17 juli 2021 met dit vaccinatiebewijs reizen. Let op, vanaf 17 juli 2021: reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Mali

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Mali de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Mali te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Er wordt gevlogen van en naar Mali, maar door de instabiele situatie kan het ook weer worden stilgelegd.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Gaat u (tijdelijk of blijvend) naar Mali? Bereid uw reis dan goed voor. Als u in Mali reist, gebruik dan alleen de doorgaande (hoofd)wegen. Neem voorzorgsmaatregelen:

 • Neem geschikte communicatiemiddelen mee.
 • Informeer u over veiligheidsrisico’s, eventueel direct bij de ambassade.
 • Informeer u over de (politieke) ontwikkelingen.
 • Registreer u via het ministerie van Buitenlandse Zaken.
 • Overnacht in hotels met zichtbare bewaking en een toegangscontrole.
 • Zorg ervoor dat uw verblijfplaats steeds bekend is.
 • Blijf op de grote, doorgaande verharde wegen.
 • Reis niet alleen en reis niet na zonsondergang.
Openbaar vervoer

Er zijn minibussen, taxi’s en autobussen beschikbaar in Mali. Deze verbinden de belangrijkste steden in het land maar zijn niet altijd veilig.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Mali.

 • U kunt niet overal in Mali met creditcards betalen. Met Mastercard kunt u bijna nergens betalen. Visacards worden wat vaker geaccepteerd.
 • Neem contant geld mee.
 • Omdat veel gebieden in Mali onveilig zijn, dekken niet alle verzekeringsmaatschappijen schade. Ga na of schade die wordt veroorzaakt in Mali verzekerd is. 
Homoseksualiteit

Homoseksualiteit / LHBTIQ is niet algemeen geaccepteerd in Mali. Houd daar rekening mee.

Drugs

Het invoeren van drugs is verboden.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van militaire gebouwen, overheidsgebouwen en bruggen. Dit is verboden.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Mali en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten.

 • Politie:17
 • Ambulance: 15
 • Brandweer: 18
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in Mali en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Mali

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Mali.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Mali op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Mali

Er zijn in Mali enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Mali?

Door coronavirus was op vakantie naar Mali in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Mali mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Mali en bekijk ook direct reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Mali

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Mali:

Klik hier voor Mali

🤒 Waar kan ik me laten testen in Mali?

Voor reizen naar Mali heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Mali inclusief reisdocument. Deze kaart toont meet dan 2500+ coronatest locaties door het hele land!

🧼 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Mali

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Kom je toch buiten? Behoud dan 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten