Aantal Corona virus besmettingen Dominicaanse Republiek

Op dit moment (24-06-2021) zijn er in Dominicaanse Republiek, 319,254 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +886 meer dan gisteren. 433 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 3,773 overleden in Dominicaanse Republiek aan corona. Gelukkig zijn er ook al 261,222 inwoners hersteld van corona. Corona statistieken worden ververst op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken COVID-19 aantal besmettingen in Dominicaanse Republiek 24 juni:

Land Dominicaanse Republiek
Positief getest 319,254
Aantal Doden 3,773
Hersteld 261,222
Actieve gevallen 54,259
Kritische toestand 433
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart coronavirus in Dominicaanse Republiek vandaag

U bent opzoek een kaart van Dominicaanse Republiek? Wij bieden u hieronder relevante plattegronden aan van Dominicaanse Republiek, met daarop mooie vakantie bestemmingen, nieuws van vandaag en meer!

Realtime Corona Kaart Dominicaanse Republiek oranje zones

Je vind hieronder een overzicht van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Dominicaanse Republiek:

Corona-teller.nl

Dominicaanse Republiek Landkaart regio’s

Kaart Dominicaanse Republiek aantal besmettingen, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies Dominicaanse Republiek en informatie

Vakantie naar Dominicaanse Republiek mogelijk?

Op vakantie naar Dominicaanse Republiek coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Dominicaanse Republiek niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Dominicaanse Republiek versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2021 ondanks het virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Dominicaanse Republiek. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Dominicaanse Republiek of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Dominicaanse Republiek | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

Het vliegverbod tussen de Dominicaanse Republiek en Nederland is opgeheven. U kunt weer rechtstreeks terugvliegen naar Nederland. Maar let op: de kleurcode voor de Dominicaanse Republiek is oranje. Het land is door het coronavirus een zeer hoog risicogebied en er is een zorgwekkende variant van het coronavirus. Reis alleen naar de Dominicaanse Republiek als dat noodzakelijk is. Als u vanuit de Dominicaanse Republiek naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en moet u bij thuiskomst verplicht in quarantaine. Meer informatie over de in de Dominicaanse Republiek en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl

Reischecklist Dominicaanse Republiek

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Dominicaanse Republiek favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Dominicaanse Republiek. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Dominicaanse Republiek. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. 

Criminaliteit

Er zijn veiligheidsrisico’s bij reizen naar het grensgebied met Haïti. Op de weg in het grensgebied komen gewapende overvallen voor. In de regio zijn veel controleposten ingericht door de politie. Daar komt veel corruptie voor en ontstaan soms gevaarlijke situaties. Wees alert bij het oversteken van de grens en reis niet als het donker is.

Het aantal berovingen op toeristen buiten de vakantieparken stijgt. Er is veel handel in drugs. Corruptie is overal en komt in alle lagen van de maatschappij voor.

Het vliegveld van de hoofdstad Santo Domingo is Las Américas. Wees voorzichtig als u na zonsondergang vanaf dit vliegveld naar uw bestemming reist. Dit komt door het risico op een overval of beroving. Wees ook voorzichtig op de wegen tussen de grote steden.

Wees voorzichtig als u afgelegen toeristische attracties bezoekt. De kans op een overval of beroving is hier groter.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • wees alert als u alleen reist. Het kan veiliger zijn om met anderen te reizen of aan te sluiten bij een georganiseerde excursie of tour;
 • openbaar vervoer is niet veilig. Neem voor kortere ritten in de steden hoteltaxi’s. Houd geen taxi’s aan op straat;
 • houd uw bagage goed in de gaten. Zeker op plekken waar veel mensen komen, zoals een busstation; neem geen pakketten van onbekenden aan;
 • draag niet te veel geld op zak en houd opvallende sieraden, horloges of juwelen uit het zicht;
 • draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam, bijvoorbeeld in een money belt;
 • pin uw geld op veilige plaatsen en niet bij een ATM op straat;
 • bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek in uw hotel;
 • bewaar een fotokopie van uw paspoort apart van uw paspoort;
 • bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld

In de Dominicaanse Republiek kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen, vaak met veel wateroverlast. Aardbevingen kunnen ook voorkomen.

Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de situatie. Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Ga daarover niet in discussie. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de Engelstalige websites van:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter @247BZ.

Coronavirus

Algemene maatregelen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Zo is bijvoorbeeld het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes verplicht en is er een avondklok ingesteld. Op maandag tot en met vrijdag van 17:00 uur tot 05:00 uur en op zaterdag en zondag van 12:00 uur ’s middags tot 05:00 uur.

Meer informatie over de situatie in de Dominicaanse Republiek is te vinden op het COVID-19 overheidsportaal (informatie in het Spaans).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Omdat in de Dominicaanse Republiek een gevaarlijke virusvariant is moet u naast een NAAT(PCR) test ook een sneltest overleggen voor u naar Nederland vertrekt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in de Dominicaanse Republiek moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine moet, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in de Dominicaanse Republiek

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Dominicaanse Republiek de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Bij aankomst hoeft u geen PCR-test resultaat te overleggen. Wel kan de overheid u bij binnenkomst vragen een sneltest af te nemen.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Vliegverkeer

Vanuit Nederland kunt u sinds de zomer weer reizen naar de Dominicaanse Republiek.  

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De Dominicaanse Republiek is een land waar veel doden vallen in het verkeer. Dat komt voor een deel door de slechte wegen. De verkeersveiligheid buiten Santo Domingo is slecht. Het komt ook door de chaotische rijstijl van de (lokale) weggebruikers. Die rijden vaak onder invloed van alcohol. Ook wordt er soms na zonsondergang zonder verlichting gereden. Vaak is er geen of slechte straatverlichting. De meeste dodelijke slachtoffers zijn brommer-, scooter- of motorrijders. Wees voorzichtig als u zich met een tweewieler verplaatst. Als u de lokale verkeersregels niet kent, rij dan niet zelf.

Openbaar vervoer

U kunt beter niet reizen met lokaal transport, zoals scooters en lokale minibussen (guagua’s). Neem een officiële taxi of een Uber. Of de officiële bussen die tussen de steden rijden.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in de Dominicaanse Republiek op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade in de Dominicaanse Republiek.

Drugs

Let op uw bagage en laat deze nergens onbeheerd staan.

In de Dominicaanse Republiek kunt u zware straffen krijgen als u drugs gebruikt of bij u heeft. Ook drugsbezit is strafbaar en wordt zwaar gestraft.

Vermijd de drugshandel en seksindustrie. Er staan zware gevangenisstraffen op deelname hieraan.

LHBTI

LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse) worden niet algemeen geaccepteerd in de Dominicaanse Republiek. Dit is vooral buiten de vakantieparken en resorts. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Dominicaanse Republiek en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 911
Toeristenpolitie: 1 809 200 35 00

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade op de Dominicaanse Republiek

Kijk voor informatie over de Nederlandse ambassade in Santo Domingo op de website.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Dominicaanse Republiek op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Dominicaanse Republiek

Er zijn nog erg veel vragen over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Dominicaanse Republiek?

Door COVID-19 was op vakantie naar Dominicaanse Republiek in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Dominicaanse Republiek mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Dominicaanse Republiek en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Dominicaanse Republiek

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Dominicaanse Republiek:

Klik hier voor Dominicaanse Republiek

🤒 Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Dominicaanse Republiek?

Voor reizen naar Dominicaanse Republiek heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Dominicaanse Republiek incl. reisdocument. Ons overzicht toont meet dan 2500+ pcrtest locaties door héél Nederland!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Dominicaanse Republiek

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen corona zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoesten enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf thuis; werk uit huis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Ga je naar buiten? Behoud dan meer dan 1,5m (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten