Aantal Corona virus besmettingen Dominicaanse Republiek

Op dit moment (28-02-2021) zijn er in Dominicaanse Republiek, 239,617 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +608 meer dan gisteren. 207 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 3,100 overleden in Dominicaanse Republiek aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 191,338 patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden geupdate op 01 maart

Laatste cijfers corona virus in Dominicaanse Republiek 28 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Dominicaanse Republiek 239,617 3,100 191,338 45,179 207

Kaart coronavirus Dominicaanse Republiek vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Dominicaanse Republiek? Wij tonen u relevante plattegronden aan van Dominicaanse Republiek, met daarop mooie vakantie plekken, nieuws van vandaag en nog veel meer!

Realtime Coronavirus Kaart Dominicaanse Republiek rode zones

Hieronder vind u een landkaart van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Dominicaanse Republiek:

Dominicaanse Republiek regio’s landkaart

Landkaart Dominicaanse Republiek aantal besmettingen, Corona Overledenen, Reisadvies Dominicaanse Republiek en Regionaal nieuws

Vakantie naar Dominicaanse Republiek mogelijk?

Op vakantie naar Dominicaanse Republiek coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Dominicaanse Republiek lange tijd niet mogelijk. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Dominicaanse Republiek versoepeld. En is vakantie vieren tijdens coronain veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Dominicaanse Republiek. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Dominicaanse Republiek of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Dominicaanse Republiek | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 21-01-2021 | Nog steeds geldig op: 28-02-2021

Vanaf 23 januari 00.01 uur Nederlandse tijd geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten uit de Dominicaanse Republiek. Dit is een van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om verspreiding van nieuwe varianten van het coronavirus uit het buitenland te voorkomen. Dit betekent dat u na die tijd niet meer rechtstreeks naar Nederland kunt vliegen. Vanaf hetzelfde moment heeft u in veel gevallen ook een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit vliegverbod wordt waarschijnlijk opgeheven op het moment dat quarantaine door de Nederlandse wet verplicht wordt. Bent u in moeilijkheden? Neem dan contact op met de organisatie waar u uw reis geboekt heeft of met de ambassade via +31 247 247 247. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Reischecklist Dominicaanse Republiek

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak de Dominicaanse Republiek favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Dominicaanse Republiek. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Dominicaanse Republiek. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. 

Criminaliteit

Er zijn veiligheidsrisico’s bij reizen naar het grensgebied met Haïti. Op de weg in het grensgebied komen gewapende overvallen voor. In de regio zijn veel controleposten ingericht door de politie. Daar komt veel corruptie voor en ontstaan soms gevaarlijke situaties. Wees alert bij het oversteken van de grens en reis niet als het donker is.

Het aantal berovingen op toeristen buiten de vakantieparken stijgt. Er is veel handel in drugs. Corruptie is overal en komt in alle lagen van de maatschappij voor.

Het vliegveld van de hoofdstad Santo Domingo is Las Américas. Wees voorzichtig als u na zonsondergang vanaf dit vliegveld naar uw bestemming reist. Dit komt door het risico op een overval of beroving. Wees ook voorzichtig op de wegen tussen de grote steden.

Wees voorzichtig als u afgelegen toeristische attracties bezoekt. De kans op een overval of beroving is hier groter.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • wees alert als u alleen reist. Het kan veiliger zijn om met anderen te reizen of aan te sluiten bij een georganiseerde excursie of tour;
 • openbaar vervoer is niet veilig. Neem voor kortere ritten in de steden hoteltaxi’s. Houd geen taxi’s aan op straat;
 • houd uw bagage goed in de gaten. Zeker op plekken waar veel mensen komen, zoals een busstation; neem geen pakketten van onbekenden aan;
 • draag niet te veel geld op zak en houd opvallende sieraden, horloges of juwelen uit het zicht;
 • draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam, bijvoorbeeld in een money belt;
 • pin uw geld op veilige plaatsen en niet bij een ATM op straat;
 • bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek in uw hotel;
 • bewaar een fotokopie van uw paspoort apart van uw paspoort;
 • bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld

In de Dominicaanse Republiek kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen, vaak met veel wateroverlast. Aardbevingen kunnen ook voorkomen.

Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de situatie. Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Ga daarover niet in discussie. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de Engelstalige websites van:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96  of Twitter @247BZ.

Verkeersveiligheid

Vliegverkeer

Vanuit Nederland kunt u sinds de zomer weer reizen naar de Dominicaanse Republiek.  

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De Dominicaanse Republiek is een land waar veel doden vallen in het verkeer. Dat komt voor een deel door de slechte wegen. De verkeersveiligheid buiten Santo Domingo is slecht. Het komt ook door de chaotische rijstijl van de (lokale) weggebruikers. Die rijden vaak onder invloed van alcohol. Ook wordt er soms na zonsondergang zonder verlichting gereden. Vaak is er geen of slechte straatverlichting. De meeste dodelijke slachtoffers zijn brommer-, scooter- of motorrijders. Wees voorzichtig als u zich met een tweewieler verplaatst. Als u de lokale verkeersregels niet kent, rij dan niet zelf.

Openbaar vervoer

U kunt beter niet reizen met lokaal transport, zoals scooters en lokale minibussen (guagua’s). Neem een officiële taxi of een Uber. Of de officiële bussen die tussen de steden rijden.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in de Dominicaanse Republiek op de website van de ANWB.

Coronavirus

Vliegverbod vanuit de Dominicaanse Republiek

Vanaf 23 januari 00.01 uur Nederlandse tijd geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten uit de Dominicaanse Republiek. Het vliegverbod is er om te voorkomen dat nieuwe varianten zich verder verspreiden in Nederland. Dit betekent dat u na die tijd niet meer rechtstreeks naar Nederland kunt vliegen. Dit vliegverbod wordt waarschijnlijk opgeheven op het moment dat quarantaine door de Nederlandse wet verplicht wordt.

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Vanaf 23 januari 2021 om 00.01 uur Nederlandse tijd heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR- testuitslag én ook een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor internationale trein en busverbindingen blijft de negatieve PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in de Dominicaanse Republiek gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via www.coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in de Dominicaanse Republiek

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Dominicaanse Republiek de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Bij aankomst hoeft u geen PCR-test resultaat te overleggen. Wel kan de overheid u bij binnenkomst vragen een sneltest af te nemen.

Algemene maatregelen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Zo is bijvoorbeeld het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes verplicht en is er een avondklok ingesteld. Op maandag tot en met vrijdag van 17:00 uur tot 05:00 uur en op zaterdag en zondag van 12:00 uur ’s middags tot 05:00 uur.

Meer informatie over de situatie in de Dominicaanse Republiek is te vinden op het COVID-19 overheidsportaal (informatie in het Spaans).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade in de Dominicaanse Republiek.

Drugs

Let op uw bagage en laat deze nergens onbeheerd staan.

In de Dominicaanse Republiek kunt u zware straffen krijgen als u drugs gebruikt of bij u heeft. Ook drugsbezit is strafbaar en wordt zwaar gestraft.

Vermijd de drugshandel en seksindustrie. Er staan zware gevangenisstraffen op deelname hieraan.

LHBTI

LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse) worden niet algemeen geaccepteerd in de Dominicaanse Republiek. Dit is vooral buiten de vakantieparken en resorts. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Dominicaanse Republiek en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 911
Toeristenpolitie: 1 809 200 35 00

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade op de Dominicaanse Republiek

Kijk voor informatie over de Nederlandse ambassade in Santo Domingo op de website.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over Dominicaanse Republiek op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Dominicaanse Republiek

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Dominicaanse Republiek?

Door COVID-19 was op vakantie naar Dominicaanse Republiek in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Dominicaanse Republiek mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Reisadvies Dominicaanse Republiek en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Dominicaanse Republiek

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 Dominicaanse Republiek:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Dominicaanse Republiek

🤧 Hoe kan ik me laten testen op corona in Dominicaanse Republiek?

Alleen wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus(covid-19).

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Doe een online zelftest op COVID-19.

🧼 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Dominicaanse Republiek

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO:

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het virus zijn:

 • Niezen en hoest in de binnenkant van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf binnen huis en werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan minimaal 150 cm afstand van elkaar
 • Blijf helemaal binnen als je verkoudheidsklachten hebt: lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten