Aantal Coronavirus besmettingen in Bulgarije

Op dit moment (08-06-2021) zijn er in Bulgarije, 419,681 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 277 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 17,854 overleden in Bulgarije aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 386,693 mensen hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden ververst op 09 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers COVID-19 in Bulgarije 08 juni:

Land Bulgarije
Positief getest 419,681
Aantal Doden 17,854
Hersteld 386,693
Actieve gevallen 15,134
Kritische toestand 277
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 juni 2021

Kaart coronavirus Bulgarije vandaag

Opzoek naar een kaart van Bulgarije? Wij tonen op deze pagina duidelijke plattegronden aan van Bulgarije, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Bulgarije, actueel nieuws en nog veel meer!

Realtime Coronavirus Kaart Bulgarije zones

Hieronder vind u een landkaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Bulgarije:

Corona-teller.nl

Bulgarije Landkaart streken

Landkaart Bulgarije besmettingen, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies Bulgarije en lokaal

Vakantie naar Bulgarije mogelijk?

Op vakantie naar Bulgarije coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Bulgarije geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Bulgarije versoepeld. En is in 2021 op vakantie tijdens het coronavirus in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Bulgarije. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Bulgarije of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Bulgarije | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 07-06-2021 | Nog steeds geldig op: 08-06-2021

De kleurcode van Bulgarije is geel, maar let op: er zijn nog wel inreisbeperkingen voor Bulgarije. Na een verblijf in Bulgarije hoeft u bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te laten zien en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Meer informatie over de in Bulgarije en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Bulgarije

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Om naar Bulgarije te kunnen reizen moet u één van de volgende documenten kunnen laten zien:   

 • Een bewijs dat u volledig gevaccineerd bent. De laatste vaccinatie moet tenminste 14 dagen voor uw aankomst in Bulgarije zijn toegediend. In het bewijs moet staan vermeld: uw naam (zoals in paspoort), uw geboortedatum, de data van de COVID-19-vaccinatie(s), de naam/type vaccin, het land waar het is gezet en de naam van de autoriteit die de vaccinatie toediende.
 • Een bewijs van een negatieve PCR-test afgenomen binnen 72 uur voor aankomst of een negatieve rapid antigen test (RAT) afgenomen binnen 48 uur voor aankomst in Bulgarije. Op het document moet in ieder geval staan: uw naam (zoals in paspoort), de contactgegevens van het testinstituut (naam, adres), de datum van de test, het type test (PCR of RAT) en het resultaat (negatief).
 • Een bewijs dat u volledig hersteld bent van een COVID-19-besmetting. Een positief testresultaat is toegestaan als deze aantoont dat u tenminste 15 tot maximaal 180 dagen voor aankomst in Bulgarije een COVID-19-besmetting heeft gehad. Alleen een PCR-test of een RAT (rapid antigen test) wordt geaccepteerd. Dit document moet vermelden: uw naam (zoals in paspoort), de contactgegevens van het testinstituut (naam, adres), de datum waarop de test is afgenomen, de testmethode en het positieve resultaat.

Bulgaarse burgers, personen die permanent inwoner zijn in Bulgarije en hun familieleden die geen van bovenstaande documenten kunnen laten zien, moeten 10 dagen in quarantaine of zich binnen 24 uur na aankomst laten testen.

Uitgezonderd van deze testverplichting zijn:

 • kinderen tot en met 4 jaar oud
 • buschauffeurs en stewards van internationaal personenvervoer
 • chauffeurs van goederenvervoer
 • bemanning van schepen
 • bemanning van passagiersvliegtuigen
 • grenswerkers
 • reizigers in transit door Bulgarije
Coronamaatregelen in Bulgarije

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Bulgarije in te dammen. In heel Bulgarije geldt een epidemic emergency situation. De meest recente informatie vindt u op de website van het Bulgaarse ministerie van Gezondheid. Ook kunt u zich informeren via de twee onderstaande Engelstalige nieuwssites:

https://www.novinite.com/

https://sofiaglobe.com/

Bekijk welke maatregelen er gelden in Bulgarije. Over het algemeen geldt, net als in Nederland, de regel om 1,5 meter afstand te houden. Het dragen van mondkapjes is verplicht in openbare ruimtes, openbaar vervoer en ook buiten in drukke omgevingen.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Door de verbeterde gezondheidssituatie in Bulgarije hoeft u na een verblijf in Bulgarije bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er is voor dit land ook geen testverplichting voordat u naar Nederland reist.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Bulgarije

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Bulgarije de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Bulgarije te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Bulgarije

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Bulgarije favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Bulgarije is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Bulgarije heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Bulgarije een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Bulgarije een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Bulgarije. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Bulgarije. Er staan hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Criminaliteit

In Bulgarije vindt veel autodiefstal plaats. Vooral in de nacht vinden overvallen plaats. Bijvoorbeeld door personen die zich voordoen als verkeerspolitie. Ook komen er nog steeds gevallen voor van afpersing aan de grens of bij doorreis.

Krijgt u te maken met corruptie of afpersing door Bulgaarse beambten? Dan kunt dit melden bij de anti-corruptie hotline van het Bulgaars ministerie van Binnenlandse Zaken. Deze is te bereiken via telefoonnummer +359 2 982 2222. Aanvullende informatie over hoe om te gaan met corruptie bij de grensovergang is te vinden op de website van de Bulgaarse douane.

Bij twijfel, onderteken geen documenten in het Bulgaars die u door de politie worden gegeven. Vraag dan altijd om een tolk.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Bulgarije en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Wegverkeer

U kunt met de auto door Bulgarije reizen. Maar dat is niet helemaal zonder risico. Rijd zo min mogelijk na zonsondergang. Ook is het niet verstandig om te overnachten in de auto. Een geldig tolvignet is verplicht. Houd in de zomerperiode rekening met drukte op Bulgaarse wegen en bij grensovergangen. Kijk voor meer informatie over de verkeersveiligheid in Bulgarije op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Drugssmokkel en drugshandel zijn verboden in Bulgarije. De straffen hiervoor zijn vaak veel hoger dan in Nederland.

Bent u van plan met geld of andere waardevolle zaken in of door Bulgarije te reizen? Neem vooraf de regels door rondom douaneaangiften, om eventuele boetes en inbeslagname aan de Bulgaarse grens te voorkomen. De regels vindt u op de website van de Bulgaarse douane.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Bulgarije en heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade?

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Sofia

Kijk voor meer informatie over de Nederlandse ambassade in Sofia.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Kijk wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Bulgarije op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Bulgarije

Er zijn in Bulgarije enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Bulgarije?

Door coronavirus was op vakantie naar Bulgarije in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Bulgarije mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Bulgarije en bekijk ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Bulgarije

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Bulgarije:

Bekijk corona kaart Bulgarije

😷 Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Bulgarije?

Als je wilt reizen naar Bulgarije heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Bulgarije met reisdocument. Deze kaart benoemd meer dan 80+ pcr en snelteststraten door heel het land!

🤲 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Bulgarije

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest doe je enkel in de elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen en werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Ben je buiten? Houd dan meer dan 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten