Aantal Coronavirus besmettingen in Bulgarije

Op het moment van publiceren (02-03-2021) zijn er in Bulgarije, 249,626 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 414 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 10,308 overleden in Bulgarije aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 206,630 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 03 maart

Corona-teller.nl

Laatste cijfers COVID-19 in Bulgarije 02 maart:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Bulgarije 249,626 10,308 206,630 32,688 414

Kaart corona (covid-19) in Bulgarije vandaag

Opzoek naar een kaart van Bulgarije? Corona Teller bied hieronder actuele plattegronden aan van Bulgarije, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Bulgarije, nieuws van vandaag en meer!

Corona-teller.nl

Realtime Corona Kaart Bulgarije rode zones

Hieronder vind u een kaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Bulgarije:

Corona-teller.nl

Bulgarije Landkaart streken

Landkaart Bulgarije aantal besmettingen, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies Bulgarije en actueel nieuws

Vakantie naar Bulgarije mogelijk?

Op vakantie naar Bulgarije coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Bulgarije niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Bulgarije versoepeld. Hierdoor is in 2020 op vakantie ondanks het virusin de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Bulgarije. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Bulgarije of een ander land.

Reisadvies Bulgarije | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 29-01-2021 | Nog steeds geldig op: 02-03-2021

Corona-teller.nl

Wilt u Nederland inreizen vanuit Bulgarije? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Bulgarije gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Vanaf 29 januari 2021 is een negatieve PCR-test verplicht voor alle reizigers die Bulgarije binnenkomen, ook vanuit Nederland. De negatieve PCR-test moet zijn afgenomen binnen 72 uur voor aankomst. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Reischecklist Bulgarije

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Bulgarije favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Bulgarije is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Bulgarije heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Bulgarije een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Bulgarije een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Bulgarije. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Bulgarije. Er staan hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Reis alleen naar Bulgarije als dat noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Criminaliteit

In Bulgarije vindt veel autodiefstal plaats. Vooral in de nacht vinden overvallen plaats. Bijvoorbeeld door personen die zich voordoen als verkeerspolitie. Ook komen er nog steeds gevallen voor van afpersing aan de grens of bij doorreis.

Krijgt u te maken met corruptie of afpersing door Bulgaarse beambten? Dan kunt dit melden bij de anti-corruptie hotline van het Bulgaars ministerie van Binnenlandse Zaken. Deze is te bereiken via telefoonnummer +359 2 982 2222. Aanvullende informatie over hoe om te gaan met corruptie bij de grensovergang is te vinden op de website van de Bulgaarse douane.

Bij twijfel, onderteken geen documenten in het Bulgaars die u door de politie worden gegeven. Vraag dan altijd om een tolk.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Bulgarije en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeersveiligheid

Wegverkeer

U kunt met de auto door Bulgarije reizen. Maar dat is niet helemaal zonder risico. Rijd zo min mogelijk na zonsondergang. Ook is het niet verstandig om te overnachten in de auto. Een geldig tolvignet is verplicht. Houd in de zomerperiode rekening met drukte op Bulgaarse wegen en bij grensovergangen. Kijk voor meer informatie over de verkeersveiligheid in Bulgarije op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Bulgarije? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Bulgarije gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Bulgarije

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Bulgarije de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen

Vanaf 29 januari 2021 stelt Bulgarije het tonen van een negatieve PCR-test verplicht voor alle reizigers die het land binnenkomen, ook vanuit Nederland. De negatieve PCR-test moet zijn afgenomen binnen 72 uur voor aankomst. Op het document moet in ieder geval staan: naam (zoals in paspoort), contactgegevens testinstituut (naam, adres), datum van de test, type test (PCR) en het resultaat (negatief).

Bulgaarse burgers en personen die  permanent inwoner zijn in Bulgarije en hun familieleden die geen negatief testresultaat kunnen laten zien, moeten 10 dagen in quarantaine.

Uitgezonderd van deze testverplichting zijn:

 • buschauffeurs van internationaal personenvervoer
 • chauffeurs van goederenvervoer
 • bemanning van schepen

 • bemanning van passagiersvliegtuigen

 • grenswerkers

 • reizigers in transit door Bulgarije
Coronamaatregelen in Bulgarije

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Bulgarije in te dammen. In heel Bulgarije geldt een epidemic emergency situation. De meest recente informatie vindt u op de website van het Bulgaarse ministerie van Gezondheid. Ook kunt u zich informeren via de twee onderstaande Engelstalige nieuwssites:

https://www.novinite.com/

https://sofiaglobe.com/

Bekijk welke maatregelen er gelden in Bulgarije. Over het algemeen geldt, net als in Nederland, de regel om 1,5 meter afstand te houden. Het dragen van mondkapjes is verplicht in openbare ruimtes, openbaar vervoer en ook buiten in drukke omgevingen.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Bulgarije te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Drugssmokkel en drugshandel zijn verboden in Bulgarije. De straffen hiervoor zijn vaak veel hoger dan in Nederland.

Bent u van plan met geld of andere waardevolle zaken in of door Bulgarije te reizen? Neem vooraf de regels door rondom douaneaangiften, om eventuele boetes en inbeslagname aan de Bulgaarse grens te voorkomen. De regels vindt u op de website van de Bulgaarse douane.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Bulgarije en heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade?

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of leg contact op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Sofia

Kijk voor meer informatie over de Nederlandse ambassade in Sofia.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Kijk wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Bulgarije op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Bulgarije

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Bulgarije?

Door coronavirus was op vakantie naar Bulgarije in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Bulgarije mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Vakantieadvies Bulgarije en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Bulgarije

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in Bulgarije:

Bekijk corona kaart Bulgarije

🤧 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Bulgarije?

Alleen wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Klik op deze link om zelf te testen op COVID-19.

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Bulgarije

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization:

Andere maatregelen die je kunt nemen zijn:

 • Hoesten en niezen alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis en werk thuis als dit mogelijk is
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan minimaal 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Kom niet uit huis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten