KAART Uruguay Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op dit moment (24-01-2022) zijn er in Uruguay, 588,995 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 108 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 6,308 overleden in Uruguay aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 508,898 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 25 januari

Laatste cijfers covid-19 virus besmettingen in Uruguay 24 januari:

Land Uruguay
Positief getest 588,995
Aantal Doden 6,308
Hersteld 508,898
Actieve gevallen 73,789
Kritische toestand 108
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart coronavirus Uruguay vandaag

U zoekt een landkaart van Uruguay? Wij bieden op onze website actuele plattegronden aan van Uruguay, met daarop toeristische bezienswaardigheden, lokaal nieuws en nog veel meer!

Live Corona Kaart Uruguay rode zones

Je vind hieronder een landkaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Uruguay:

Uruguay Landkaart streken

Covid-19 Kaart Uruguay aantal besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Uruguay en vandaag

Vakantie naar Uruguay mogelijk?

Op vakantie naar Uruguay coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Uruguay niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Uruguay versoepeld. En is vakantie in 2022 tijdens de corona epidemie in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Uruguay. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Uruguay of een ander land.

Reisadvies Uruguay | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-12-2021 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

De kleurcode voor Uruguay is geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Uruguay

Reischecklist Uruguay

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Uruguay favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Uruguay. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Uruguay. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Criminaliteit

Loop na zonsondergang niet alleen door het oude centrum van de hoofdstad Montevideo. Zoals in veel hoofdsteden is er dan een groter risico om beroofd te worden.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Loop na zonsondergang niet alleen door het oude centrum van Montevideo. Zoals in veel hoofdsteden is er dan een verhoogd risico op berovingen.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje of money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Natuurgeweld

Zware regenbuien kunnen overstromingen veroorzaken. Hierdoor kunnen bruggen onderlopen en zijn wegen in het binnenland soms tijdelijk onbruikbaar. Dit komt vooral voor bij bruggen over grote rivieren. Volg altijd de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Uruguay en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Uruguay

Let op: u kunt niet met uw digitale coronabewijs in de CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Uruguay inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU en het Schengengebied, en in andere landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen.

Buitenlanders mogen Uruguay inreizen, maar er zijn voorwaarden waar u aan moet voldoen.

Uruguay accepteert de door verschillende landen goedgekeurde vaccins als het vaccinatieschema volledig is doorlopen (inclusief de weken na het toedienen van het laatste vaccin).

U moet uw Nederlandse goedgekeurde en officiële vaccinatiebewijs laten zien.

Reizigers die COVID-19 hebben gehad in de afgelopen 90 dagen moeten dit aantonen door middel van een positieve PCR- of antigeentest van maximaal 90 dagen geleden tot 20 dagen voor aankomst in Uruguay.

Buitenlanders die gedurende de afgelopen 9 maanden volledig gevaccineerd zijn, mensen die COVID-19 hebben gehad gedurende de afgelopen 90 dagen en kinderen tot 18 jaar moeten voldoen aan de volgende eisen:    

 • vanaf 6 jaar moet u een negatieve PCR-COVID-19-testuitslag laten zien, die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen, en;
 • u moet een medische verzekering laten zien, die een ziekenhuisopname en eventuele kosten als gevolg van COVID-19 dekt, en;
 • u heeft voor vertrek een beëdigde digitale gezondheidsverklaring ingevuld.
 • u hoeft niet in (thuis)quarantaine

Niet (volledig) gevaccineerde reizigers mogen alleen in sommige uitzonderingsgevallen naar Uruguay reizen en moeten aan bovenstaande eerste drie eisen voldoen en daarnaast:

 • afhankelijk van de geldende uitzondering, een autorisatie van de Uruguayaanse autoriteiten laten zien, vóór vertrek.  

Als u een geldige verblijfsvergunning heeft, moet u zich registreren naast de hierboven genoemde vereisten voor inreizen.

Er wordt verwacht dat u zich aan de plaatselijke coronamaatregelen houdt. Als u zich daar niet aan houdt, kunt u strafrechtelijk worden vervolgd.

Het gebruik van openbaar vervoer wordt afgeraden.

Algemene maatregelen

 In Uruguay gelden de volgende coronamaatregelen:

 • Burgers mogen vrij op straat lopen, waarbij het dragen van een mondkapje niet verplicht is. Het dragen van een mondkapje wordt wel aanbevolen.
 • Het gebruik van mondkapjes is wel verplicht in winkels, shopping centers en restaurants.
Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. Gebruik antiseptische gel.

Testlocaties in Uruguay

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Uruguay de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Uruguay te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtvaart

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Reizen met een auto

Wanneer u met een auto rondreist in Uruguay, heeft u op afgelegen plekken, buiten de grote steden, soms geen mobiel netwerk. Als u pech krijgt met uw auto kan het enkele uren duren voor hulp zal komen. Neem daarom voldoende water en eten mee.

Openbaar vervoer

Let in het openbaar vervoer op uw persoonlijke spullen.

Tips van de ambassade

LHBTI+

Uruguay is een trots LHBTI+ (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen) vriendelijk land.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Uruguay en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 911
 • Ambulance: 141
 • Brandweer: 132
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade

Er is geen Nederlandse ambassade in Uruguay. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Buenos Aires (Argentinië).

In geval van nood kunt u ook terecht bij het Nederlands honorair consulaat in Montevideo.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Uruguay op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Uruguay

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Uruguay?

Door COVID-19 was op vakantie naar Uruguay in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Uruguay mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Uruguay en vind daar ook direct reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Uruguay

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met corona Uruguay:

Klik hier voor Uruguay

🤒 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Uruguay?

Als je wilt reizen naar Uruguay heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Uruguay inclusief reisdocument. Ons overzicht benoemd meer dan 150+ coronavirusteststraten door het hele land!

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Uruguay

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk thuis
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Ga je naar buiten? Behoud dan minimaal 150 cm (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Heb je last van loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf dan binnen!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie