Aantal Corona virus besmettingen Uruguay

Op het moment van publiceren (11-04-2021) zijn er in Uruguay, 141,380 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 471 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 1,414 overleden in Uruguay aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 104,434 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 12 april

Corona-teller.nl

Statistieken covid-19 virus in Uruguay 11 april:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Uruguay 141,380 1,414 104,434 35,532 471
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020

Kaart corona virus Uruguay vandaag

Opzoek naar een landkaart van Uruguay? Wij bieden u up to date plattegronden aan van Uruguay, met daarop mooie vakantie plekken in Uruguay, nationaal nieuws en nog veel meer!

Corona-teller.nl

Realtime Covid-19 Kaart Uruguay rode zones

Hieronder vind u een landkaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Uruguay:

Corona-teller.nl

Uruguay Kaart departementen

Landkaart Uruguay aantal inwoners besmet, Corona virus Doden, Reisadvies Uruguay en vandaag

Vakantie naar Uruguay mogelijk?

Op vakantie naar Uruguay coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Uruguay niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Uruguay versoepeld. Hierdoor is in 2020 op vakantie tijdens de corona epidemiein de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Uruguay. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Uruguay of een ander land.

Reisadvies Uruguay | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 12-03-2021 | Nog steeds geldig op: 11-04-2021

Corona-teller.nl

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Er geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten uit Uruguay. Dit is een van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om verspreiding van nieuwe varianten van het coronavirus uit het buitenland te voorkomen. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart reisadvies Uruguay

Reischecklist Uruguay

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Uruguay favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw reisdocument nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Uruguay in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Uruguay een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Uruguay een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Uruguay. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Uruguay. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Criminaliteit

Loop na zonsondergang niet alleen door het oude centrum van de hoofdstad Montevideo. Zoals in veel hoofdsteden is er dan een groter risico om beroofd te worden.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Loop na zonsondergang niet alleen door het oude centrum van Montevideo. Zoals in veel hoofdsteden is er dan een verhoogd risico op berovingen.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje of money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Natuurgeweld

Zware regenbuien kunnen overstromingen veroorzaken. Hierdoor kunnen bruggen onderlopen en zijn wegen in het binnenland soms tijdelijk onbruikbaar. Dit komt vooral voor bij bruggen over grote rivieren. Volg altijd de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtvaart

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Reizen met een auto

Wanneer u met een auto rondreist in Uruguay, heeft u op afgelegen plekken, buiten de grote steden, soms geen mobiel netwerk. Als u pech krijgt met uw auto kan het enkele uren duren voor hulp zal komen. Neem daarom voldoende water en eten mee.

Openbaar vervoer

Let in het openbaar vervoer op uw persoonlijke spullen.

Coronavirus

Vliegverbod vanuit Uruguay

Er geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten uit Uruguay. Het vliegverbod is er om te voorkomen dat nieuwe varianten zich verder verspreiden in Nederland. Dit betekent dat u niet rechtstreeks naar Nederland kunt vliegen. Dit vliegverbod wordt waarschijnlijk opgeheven op het moment dat quarantaine door de Nederlandse wet verplicht wordt.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Uruguay gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te bepalen welke stappen u moet nemen als u terugkomt van uw reis.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Uruguay

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Uruguay de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen Uruguay

De grenzen van Uruguay zijn gesloten. Uruguayaanse reizigers en ingezetenen mogen terugkomen vanuit het buitenland. Zij moeten een negatieve PCR-COVID-19 testuitslag (niet ouder dan 72 uur op moment van vertrek) bij aankomst in Uruguay laten zien. Na aankomst moet de Uruguayaanse reiziger of ingezetene verplicht 7 dagen in thuisquarantaine. Op de 7e dag van de thuisquarantaine moet een COVID-19-test gedaan worden. De uitslag moet negatief zijn om de thuisquarantaineperiode af te ronden. Als de Uruguayaanse reiziger of ingezetene kiest voor een 14 dagen thuisquarantaine is, hoeft de COVID-19-test niet gedaan te worden. Hoewel de regering van Uruguay een beperkt aantal speciale internationale vluchten toestaat, zijn alle internationale lijnvluchten tot nader order niet toegestaan. De grenzen blijven open voor vertrek.  

Algemene maatregelen

 In Uruguay gelden de volgende coronamaatregelen:

 • Burgers mogen vrij op straat lopen, waarbij het dragen van een mondkapje niet verplicht is. Het dragen van een mondkapje wordt wel aanbevolen.
 • Het gebruik van mondkapjes is wel verplicht in winkels, shopping centers en restaurants.
 • Theaters en sportevenementen blijven vooralsnog gesloten voor het publiek.

Lees meer informatie over de coronamaatregelen op de website van de Uruguayaanse overheid (informatie in het Spaans).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Uruguay te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

LHBTI

Uruguay is een trots LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen) vriendelijk land.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Uruguay en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 911
 • Ambulance: 141
 • Brandweer: 132
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade

Er is geen Nederlandse ambassade in Uruguay. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Buenos Aires (Argentinië).

In geval van nood kunt u ook terecht bij het Nederlands honorair consulaat in Montevideo.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Uruguay op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Uruguay

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Uruguay?

Door coronavirus was op vakantie naar Uruguay in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Uruguay mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Reisadvies Uruguay en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeld in Uruguay

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met corona Uruguay:

Klik hier voor Uruguay

😷 Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Uruguay?

Nee, enkel wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op corona.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Klik hier om jezelf te test op coronavirus.

🧴 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Uruguay

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO:

Andere dingen die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Niezen en hoest doe je alleen in de elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan 1,5m (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Heb je last van keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten