Aantal Coronavirus besmettingen in Ijsland

Op dit moment (02-03-2021) zijn er in Ijsland, 6,055 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +1 meer dan gisteren. 7 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 29 overleden in Ijsland aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 6,017 corona patiënten hersteld van corona. Corona statistieken worden geupdate op 03 maart

Corona-teller.nl

Laatste cijfers corona besmettingen in Ijsland 02 maart:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Ijsland 6,055 29 6,017 9 7

Kaart Corona Ijsland vandaag

U zoekt een landkaart van Ijsland? Wij bieden op deze pagina up to date plattegronden aan van Ijsland, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Ijsland, actueel nieuws en meer!

Corona-teller.nl

LIVE Covid-19 Kaart Ijsland oranje zones

Je vind hieronder een overzicht van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Ijsland:

Corona-teller.nl

regio’s landkaart Ijsland

Kaart Ijsland aantal besmettingen, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Ijsland en Regionaal nieuws

Vakantie naar Ijsland mogelijk?

Op vakantie naar Ijsland coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Ijsland lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Ijsland versoepeld. Hierdoor is in 2020 op vakantie tijdens coronain een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Ijsland. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Ijsland of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies IJsland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 23-02-2021 | Nog steeds geldig op: 02-03-2021

Corona-teller.nl

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om NIET naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. IJsland heeft inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland ingesteld. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, eventuele uitzonderingen en informatie over thuisquarantaine en verplichte testen de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies IJsland

Reischecklist IJsland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak IJsland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar IJsland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor IJsland is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw reisdocument nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van IJsland in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in IJsland een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • In IJsland is transport per helikopter soms de enige mogelijkheid om u bij medische hulpverleners te krijgen. Controleer of u hiervoor bent verzekerd.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar IJsland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in IJsland. Er kunnen in IJsland andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties, et cetera. Voordat u reist dient u een pre-registratie formulier in te vullen.  Bij aankomst dient u in quarantaine te gaan voor 14 dagen of kun u en test laten afnemen op eigen kosten. Bent u van plan langer dan 10 dagen te verblijven bent u verplicht een Covid test te laten uitvoeren. Voor meer informatie kijk hier: https://www.covid.is/english
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar IJsland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar IJsland als het noodzakelijk is, dus niet voor een toeristische reis. In IJsland zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Natuurgeweld
Snelle weersveranderingen

In IJsland verandert het weer heel snel. Ook het waterpeil kan plotseling sterk stijgen.

Actieve vulkanen

IJsland heeft een aantal vulkanen. Deze kunnen tot uitbarsting komen. Dit gebeurt vaak plotseling. Informeer u goed over de situatie. Volg de berichten in de media en volg aanwijzingen van de autoriteiten op. Houd bij georganiseerde reizen goed contact met uw reisorganisatie.

Informatie over actieve vulkanen, aardbevingen, stormen en overstromingen kunt u vinden op de website van de IJslandse meteorologische dienst en op de website van het IJslandse Department of Civil Protection and Emergency Management (informatie in het Engels).

In de maanden juni, juli en augustus kunt u ook de website van de organisatie Safetravel raadplegen (informatie in het Engels).

Lawines en sneeuwval

In de IJslandse wintersportgebieden komen lawines voor. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. Meer informatie over lawinegevaar kunt vinden op de website van European Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).

Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Uw reis kan hierdoor grote vertraging oplopen. Houd hier rekening mee.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247,  WhatsApp naar +31 6 823 877 96 of via Twitter @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in IJsland op de website van de ANWB.

Coronavirus

Thuisquarantaine bij aankomst in Nederland

Na een verblijf in IJsland hoeft u bij terugkeer in Nederland niet 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland.

Inreisbeperkingen

IJsland heeft reisbeperkingen ingesteld voor alle reizigers. U heeft bij aankomst in IJsland de keuze tussen 14 dagen in quarantaine gaan of een dubbele COVID-19-testprocedure van 5-6 dagen. De test is gratis.

Meer informatie over inreizen is te vinden op de website van de overheid van IJsland.

Coronavirus

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in IJsland stabiel te houden. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op deze website van de IJslandse overheid (informatie in het Engels).

Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in IJsland. Er kunnen in IJsland andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties et cetera. In IJsland geldt de regel om 2 meter afstand te houden. Op alle plaatsen waar u geen 2 meter afstand kunt houden bent u verplicht een mondkapje te dragen, zoals bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, sportscholen en in kapsalons. U kunt deze informatie ook vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of B&B). Verder kunt u informeren bij de plaatselijke VVV. 

Voor vertrek en binnen 72 uur voor aankomst in IJsland moet u zich online registreren.

Reizigers die meer dan 24 uur in IJsland verblijven, krijgen bij aankomst de keuze tussen 14 dagen in quarantaine of deelnemen aan een dubbele COVID-19-testprocedure. De procedure houdt in dat u een COVID-19-test doet bij aankomst in IJsland en daarna 5-6 dagen in zelfisolatie/quarantaine gaat tot een 2e  test gedaan kan worden.

Als de 2e  test negatief is mag u daarna door IJsland reizen zonder verdere restricties.

Deze tests zijn gratis.

Kinderen geboren in 2005 of later hoeven niet getest te worden, maar gaan wel samen met hun ouders in quarantaine.

Buitenlandse reizigers mogen IJsland zonder testen inreizen als zij besmet zijn geweest met COVID-19, of een volledige coronavaccinatie hebben gekregen. U moet wel kunnen aantonen dat u een volledige vaccinatie heeft gehad of dat u besmet bent geweest door het overleggen van een PCR- of antigeen-testuitslag.

Lees hier meer over deze uitzonderingen.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in IJsland te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgt een specifieke tip van onze ambassade voor IJsland.

Strenge regels voor off-road rijden

Voor off-road rijden gelden strenge regels. Het weer kan namelijk snel veranderen. Rijdt u in afgelegen gebieden? Check voor uw vertrek het weer en de staat van de wegen. U vindt deze informatie op de website van The Iceland Road and Coastal Administration.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in IJsland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in IJsland

Er is geen Nederlandse ambassade in IJsland. Neem bij vragen contact op met het honorair consulaat in Reykjavik, of met de Nederlandse ambassade in Oslo, Noorwegen. U kunt ook terecht bij de ambassade van Duitsland in Reykjavik.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Ijsland op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Ijsland

Er zijn nog erg veel vragen over het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Ijsland?

Door COVID-19 was op vakantie naar Ijsland in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Ijsland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Vakantieadvies Ijsland en bekijk ook direct reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Ijsland

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 Ijsland:

Klik hier voor corona kaart van Ijsland

🤒 Waar kan ik me laten testen op corona in Ijsland?

Nee, enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus(covid-19).

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Bekijk deze pagina om jezelf online te testen op coronavirus.

👏 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Ijsland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO:

Andere handeling die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoesten en niezen doe je alleen in de elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk vanuit huis als dat kan
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan minimaal 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten