Aantal Coronavirus besmettingen in Ijsland

Op het moment van publiceren (24-06-2021) zijn er in Ijsland, 6,630 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 1 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 30 overleden in Ijsland aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 6,576 inwoners hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers COVID-19 in Ijsland 24 juni:

Land Ijsland
Positief getest 6,630
Aantal Doden 30
Hersteld 6,576
Actieve gevallen 24
Kritische toestand 1
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart corona virus in Ijsland vandaag

U zoekt een kaart van Ijsland? Corona Teller bied hieronder realtime plattegronden aan van Ijsland, met daarop mooie vakantie bestemmingen, lokaal nieuws en meer!

LIVE Coronavirus Kaart Ijsland rode zones

Hieronder vind u een kaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Ijsland:

Corona-teller.nl

streken kaart Ijsland

Covid-19 Kaart Ijsland aantal inwoners besmet, Coronavirus Overledenen, Reisadvies Ijsland en lokaal

Vakantie naar Ijsland mogelijk?

Op vakantie naar Ijsland coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Ijsland geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Ijsland versoepeld. En is op vakantie gaan ondanks het coronavirus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Ijsland. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Ijsland of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies IJsland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 17-06-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

De kleurcode voor IJsland is groen, reizen is mogelijk, maar let op: er zijn inreisbeperkingen. Reizigers uit Nederland worden toegelaten, maar moeten zich aan de inreisregels houden. Mensen die volledig gevaccineerd zijn of kunnen aantonen dat ze besmet zijn geweest met COVID-19, kunnen zonder test vooraf naar IJsland reizen. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart reisadvies IJsland

Coronavirus

Inreisbeperkingen

IJsland heeft reisbeperkingen ingesteld voor alle reizigers uit hoog risicogebieden. Nederland is voor IJsland een hoogrisicogebied. Reizigers mogen vanuit Nederland naar IJsland reizen. De inreisregels hangen af van de vaccinatiestatus en/of van een eerder doorgemaakte COVID-19-besmetting  van de reiziger. Reizigers uit Nederland moeten zich hoe dan ook binnen 3 dagen voor vertrek  digitaal registreren (informatie in het Engels).

Bent u niet gevaccineerd? Dan moet u  een negatieve COVID-19-testuitslag laten zien voor vertrek naar IJsland. Deze mag niet ouder zijn dan 72 uur). Bij binnenkomst moet u een test doen en meteen in quarantaine gaan tot minimaal de 5de dag na binnenkomst. Dan doet u weer een test. Als ook deze test negatief is dan bent u klaar met de quarantaine en kunt u door IJsland reizen. De tests in IJsland zijn gratis.

Bent u wel gevaccineerd? Of kunt u aantonen dat u besmet bent geweest met COVID-19? Dan moet u alleen bij binnenkomst een COVID-19-test doen. U blijft in quarantaine totdat de uitslag bekend is. Dit duurt meestal 24 uur. Is de uitslag negatief? Dan kunt u door IJsland reizen.

Gele vaccinatieboekje ‘Internationaal Bewijs van Inenting’

Het gele vaccinatieboekje ‘Internationaal Bewijs van Inenting’ wordt door de IJslandse autoriteiten geaccepteerd als vaccinatiebewijs tegen COVID-19.

Lees meer over de inreis- en quarantainemaatregelen op de website van de IJslandse overheid (informatie in het Engels).

Kinderen (geboren in 2005 of later) worden bij aankomst in IJsland getest. Ook als ze al COVID-19 hebben gehad of hier tegen gevaccineerd zijn. Lees meer informatie op de website van de IJslandse overheid (informatie in het Engels).

Lees meer informatie over wie op dit moment nog naar IJsland kunnen reizen op deze website van de IJslandse overheid.

Maatregelen coronavirus

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in IJsland tegen te gaan. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op deze website van de IJslandse overheid (informatie in het Engels).

Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in IJsland. Er kunnen in IJsland andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties etcetera. In IJsland geldt de regel om 2 meter afstand te houden. Op alle plaatsen waar u geen 2 meter afstand kunt houden, bent u verplicht een mondkapje te dragen, zoals bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, sportscholen en in kapsalons. U kunt deze informatie ook vragen aan uw reisorganisatie en de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of B&B). Verder kunt u informeren bij de plaatselijke VVV. 

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan. Uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Na een verblijf in IJsland hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er is ook geen testverplichting voordat u terugkeert naar Nederland. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in IJsland te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist IJsland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak IJsland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar IJsland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor IJsland is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw reisdocument nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van IJsland in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in IJsland een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • In IJsland is transport per helikopter soms de enige mogelijkheid om u bij medische hulpverleners te krijgen. Controleer of u hiervoor bent verzekerd.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar IJsland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in IJsland. Er kunnen in IJsland andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar IJsland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

In IJsland zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Natuurgeweld
Snelle weersveranderingen

In IJsland verandert het weer heel snel. Ook het waterpeil kan plotseling sterk stijgen.

Actieve vulkanen

IJsland heeft een aantal vulkanen. Deze kunnen tot uitbarsting komen. Dit gebeurt vaak plotseling. Informeer u goed over de situatie. Volg de berichten in de media en volg aanwijzingen van de autoriteiten op. Houd bij georganiseerde reizen goed contact met uw reisorganisatie.

Informatie over actieve vulkanen, aardbevingen, stormen en overstromingen kunt u vinden op de website van de IJslandse meteorologische dienst en op de website van het IJslandse Department of Civil Protection and Emergency Management (informatie in het Engels).

In de maanden juni, juli en augustus kunt u ook de website van de organisatie Safetravel raadplegen (informatie in het Engels).

Lawines en sneeuwval

In de IJslandse wintersportgebieden komen lawines voor. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. Meer informatie over lawinegevaar kunt vinden op de website van European Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).

Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Uw reis kan hierdoor grote vertraging oplopen. Houd hier rekening mee.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in IJsland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247,  WhatsApp naar +31 6 823 877 96 of via Twitter @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in IJsland op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgt een specifieke tip van onze ambassade voor IJsland.

Strenge regels voor off-road rijden

Voor off-road rijden gelden strenge regels. Het weer kan namelijk snel veranderen. Rijdt u in afgelegen gebieden? Check voor uw vertrek het weer en de staat van de wegen. U vindt deze informatie op de website van The Iceland Road and Coastal Administration.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in IJsland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in IJsland

Er is geen Nederlandse ambassade in IJsland. Neem bij vragen contact op met het honorair consulaat in Reykjavik, of met de Nederlandse ambassade in Oslo, Noorwegen. U kunt ook terecht bij de ambassade van Duitsland in Reykjavik.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Ijsland op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Ijsland

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Ijsland?

Door COVID-19 was op vakantie naar Ijsland in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Ijsland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Ijsland en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Ijsland

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus in Ijsland:

Klik hier voor Ijsland

🤒 Waar kan ik me voor een test aanmelden in Ijsland?

Als je wilt reizen naar Ijsland heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Ijsland incl. reisverklaring. Dit overzicht toont meet dan 80+ coronavirus testlocaties door het hele land!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Ijsland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf binnen; werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan 150 cm (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Ben je ziek blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten