Landkaart Saint Lucia besmettingen, Corona Doden, Reisadvies Saint Lucia en actueel nieuws

Op het moment van publiceren (08-06-2021) zijn er in Saint Lucia, 5,138 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 80 overleden in Saint Lucia aan corona. Gelukkig zijn er ook al 4,905 patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden geupdate op 09 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers COVID-19 besmettingen in Saint Lucia 08 juni:

Land Saint Lucia
Positief getest 5,138
Aantal Doden 80
Hersteld 4,905
Actieve gevallen 153
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 juni 2021

Kaart corona (covid-19) in Saint Lucia vandaag

Opzoek naar een landkaart van Saint Lucia? Wij tonen op deze pagina realtime plattegronden aan van Saint Lucia, met daarop mooie vakantie bestemmingen, Saint Lucia nieuws en nog veel meer!

Realtime Covid-19 Kaart Saint Lucia oranje zones

Hieronder vind je een landkaart van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Saint Lucia:

Corona-teller.nl

regio’s landkaart Saint Lucia

Landkaart Saint Lucia besmettingen, Corona Doden, Reisadvies Saint Lucia en actueel nieuws

Vakantie naar Saint Lucia mogelijk?

Op vakantie naar Saint Lucia coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Saint Lucia geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Saint Lucia versoepeld. Hierdoor is reizen ondanks het coronavirus in een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Saint Lucia. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Saint Lucia of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Saint Lucia | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 08-06-2021

De kleurcode voor Saint Lucia is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Saint Lucia als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Saint Lucia naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Saint Lucia en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl

Reischecklist Saint Lucia

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Saint Lucia favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Saint Lucia reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ga dit na bij de ambassade van ambassade van Saint Lucia in Brussel.
 • Voor sommige landen heeft u een visum nodig. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Saint Lucia in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Saint Lucia een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Saint Lucia een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Saint Lucia. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Saint Lucia. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Natuurgeweld

In Saint Lucia kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de situatie ter plaatse.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen en algemene maatregelen

De inreisbeperkingen en de maatregelen die de lokale autoriteiten nemen om verspreiding van het coronavirus te verkleinen, veranderen regelmatig. Voor de meest actuele informatie kunt u het beste de website van de lokale overheid raadplegen.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Saint Lucia gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Saint Lucia

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Saint Lucia de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Saint Lucia te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels)

Wegverkeer

In Saint Lucia wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee.

Het wegennet is niet overal van goede kwaliteit, het wegdek kan onregelmatig zijn. Pas op voor diepere gaten. Na zonsondergang zijn niet alle wegen goed verlicht. Op sommige plekken is de weg helemaal niet verlicht.

Tijdelijk rijbewijs

Voor gemotoriseerde weggebruikers is het noodzakelijk om over een lokaal tijdelijk rijbewijs te beschikken. Verhuurbedrijven zijn meestal behulpzaam met de procedure. Om een tijdelijk rijbewijs te kunnen krijgen moet u wel in het bezit zijn van een normaal geldig rijbewijs.

Taxi’s

Taxi’s en minibusjes zijn op de meeste locaties aanwezig. Het zijn standaard tarieven. 

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Saint Lucia.

Drugs

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in verdovende middelen.

Homoseksualiteit en LHBTI

Homoseksualiteit is nog steeds strafbaar en wordt over het algemeen niet geaccepteerd. In het algemeen is de bevolking conservatief. Die houding kan ook van toepassing zijn voor alle LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen). Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Port of Spain

Er is geen Nederlandse ambassade op Saint Lucia. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Castries.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Saint Lucia op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Saint Lucia

Er zijn in Saint Lucia enorm veel vragen over het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Saint Lucia?

Door COVID-19 was op vakantie naar Saint Lucia in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Saint Lucia mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Saint Lucia en bekijk ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er geteld in Saint Lucia

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 Saint Lucia:

Klik hier voor Saint Lucia

🤒 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Saint Lucia?

Voor reizen naar Saint Lucia heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Saint Lucia met reisdocument. Ons overzicht toont meet dan 150+ coronatestlocaties door heel het land!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Saint Lucia

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere handeling die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoesten en niezen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk thuis als dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Kom je toch buiten? Behoud dan meer dan 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Blijf helemaal thuis als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten