Aantal Corona besmettingen Portugal

Op dit moment (24-06-2021) zijn er in Portugal, 868,323 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +1,497 meer dan gisteren. 100 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 17,077 overleden in Portugal aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 822,234 corona patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers corona virus besmettingen in Portugal 24 juni:

Land Portugal
Positief getest 868,323
Aantal Doden 17,077
Hersteld 822,234
Actieve gevallen 29,012
Kritische toestand 100
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart Corona in Portugal vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Portugal? Wij bieden u hieronder duidelijke plattegronden aan van Portugal, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Portugal, nieuws van vandaag en nog veel meer!

LIVE Covid-19 Kaart Portugal rode zones

U vind hieronder een landkaart van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Portugal:

Corona-teller.nl

Portugal Landkaart departementen

Landkaart Portugal aantal inwoners besmet, Corona Doden aantallen, Reisadvies Portugal en live update

Vakantie naar Portugal mogelijk?

Op vakantie naar Portugal coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Portugal geen optie. Gelukkig zijn de maatregelen in Portugal versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan tijdens corona in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Portugal. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Portugal of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Portugal | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 23-06-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

In Área Metropolitana de Lisboa/regio Groot Lissabon is er een verhoogd risico. Daarom verandert de kleurcode voor de Área Metropolitana de Lisboa/regio Groot Lissabon op donderdag 24 juni 2021 naar oranje. De rest van Portugal (inclusief Azoren en Madeira) is geel. Als u terugreist naar Nederland via de stad Lissabon geldt er vanaf 26 juni 2021 weer een negatieve testverplichting (zie rubriek ‘Coronavirus’). Ook krijgt u vanaf 24 juni 2021 het advies in thuisquarantaine te gaan als u in Área Metropolitana de Lisboa/regio Groot Lissabon bent geweest. Reizen naar Portugal is mogelijk, maar let op: er zijn inreisbeperkingen en de maatregelen kunnen per regio verschillen. Als u met het vliegtuig reist naar Portugal moet u altijd een negatieve PCR-test of een negatieve antigeen-sneltest overleggen. Meer informatie over de in Portugal en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Portugal

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland
Vanaf 24 juni 2021 geldt:

Na een verbljif in Área Metropolitana de Lisboa/regio Groot Lissabon krijgt u het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen. Dit geldt niet voor de rest van Portugal.

Vanaf 26 juni 2021 geldt:

Als u vanuit de regio Área Metropolitana de Lisboa/regio Groot Lissabon naar Nederland reist (dus niet uit de rest van Portugal) bent u verplicht zich te laten testen op COVID-19. U moet dan een NAAT(PCR)test overleggen die niet ouder is dan 72 uur voor u naar Nederland vertrekt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of een test voor uw terugreis verplicht is.

Als u vanuit een ander gebied via het vliegveld van Lissabon naar Nederland vliegt moet u ook voor vertrek een test overleggen. Dit hoeft niet als u alleen op het vliegveld overstapt op een ander vliegtuig.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Portugal 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Portugal de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen Portugal

Voor reizigers vanaf 12 jaar die per vliegtuig vanuit Nederland komen is het verplicht een negatieve PCR-test te laten zien (afgenomen maximaal 72 uur voor vertrek) of een negatieve antigeen-sneltest (afgenomen maximaal 48 uur voor vertrek) om Portugal binnen te komen. Als de PCR- of antigeen-sneltest niet aan de voorwaarden voldoet, moet u op het vliegveld alsnog een test laten afnemen (op eigen kosten). Het resultaat hiervan moet u op het vliegveld afwachten. Kijk voor meer informatie op de website Visit Portugal (informatie in het Engels). 

Deze maatregelen gelden voor passagiers vanuit landen van de Europese Unie met minder dan 500 gevallen van Covid-19 per 100.000 inwoners. De Portugese overheid houdt een lijst bij met landen waarvoor dit geldt. Nederland staat op dit moment op deze lijst. 

Afhankelijk van de ontwikkelingen, kan het gebeuren dat vluchten van en naar bepaalde landen worden opgeschort en/of dat andere maatregelen worden genomen. Houd de informatie van uw luchtvaartmaatschappij en de Portugese overheid goed in de gaten.

Kijk voor een actueel en volledig overzicht van maatregelen op de officiële website van de Portugese regering (informatie alleen in het Portugees) en volg de facebookpagina van de Nederlandse ambassade in Portugal.

Algemene maatregelen

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Portugal stabiel te houden. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website Stand van zaken Covid-19 (voor informatie in het Engels, klik op de vertaalbutton rechts bovenin het scherm). Volg de richtlijnen van de Portugese overheid op.

Er gelden in Portugal andere maatregelen dan in Nederland. In Portugal geldt een afstandsregel van 2 meter en het gebruik van mondkapjes in gesloten gelegenheden en in de buitenlucht is verplicht. In de buitenlucht geldt deze verplichting wanneer het niet mogelijk is de door de autoriteiten geadviseerde afstand van 2 meter aan te houden. De mondkapjesplicht in de buitenlucht geldt niet voor kinderen tot 10 jaar, personen die tot hetzelfde huishouden horen en personen met een medische verklaring.

De maatregelen en sancties die opgelegd kunnen worden na het oplopen van een corona besmetting of contact met een geïnfecteerd persoon, kunnen in Portugal sterk verschillen van die in Nederland.

Op dit moment geldt de staat van calamiteit in Portugal (behalve voor Madeira en de Azoren). Er vinden versoepelingen in de maatregelen plaats in verschillende fases. Er vinden versoepelingen in de maatregelen plaats in verschillende fases. Afhankelijk van de situatie in een gemeente, kunnen deze versoepelingen worden doorgezet of teruggedraaid. Lees goed wat de regels zijn in uw gemeente op de officiële website van de Portugese regering (informatie in het Portugees en Engels).

Landsgrens met Spanje

Sinds 1 mei is de grens tussen Portugal en Spanje open voor regulier verkeer.

Voor informatie, zie de website Safe Communities met informatie in het Engels of de website over het bezoeken van Portugal.

Azoren en Madeira

Voor de eilandengroepen Azoren en Madeira gelden andere maatregelen dan voor het vasteland. Voor een reis naar de Azoren en Madeira moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

U moet een document van een erkend gezondheidsinstituut laten zien, waaruit blijkt dat u in de 72 uur voor aankomst een Corona-test heeft gedaan, waarvan de uitslag negatief is.

Alleen op Madeira kunt u als u niet getest bent, een test doen op het vliegveld. De resultaten moet u dan afwachten in uw accommodatie. Deze mag u pas verlaten na een negatief testresultaat. De autoriteiten proberen het resultaat zo snel mogelijk beschikbaar te hebben.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Op Madeira is het verplicht om in alle openbare gelegenheden en in de buitenlucht een mondkapje te dragen. Dit geldt niet voor kinderen tot 6 jaar oud en personen die het mondkapje niet zelfstandig op- of af kunnen zetten.  

Op de Azoren kunnen lokale maatregelen per regio verschillen. Kijk voor een actueel overzicht op de website van de lokale overheid (informatie in het Portugees).

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Bel dan met de nationale hulplijn 808 24 24 24 (voor Engels toets 9). Voor regio Azoren: 808 24 60 24. Voor regio Madeira 800 24 24 20. U kunt ook een e-mail sturen naar: atendimento@sns24.gov.pt.

Vaccinatiebewijs en uitzonderingen

Alleen voor reizen naar Madeira geldt dat personen met een vaccinatiecertificaat (document dat volledige vaccinatie bewijst) en/of een bewijs van herstel van COVID-19 niet ouder dan 90 dagen, in aanmerking komen voor directe toegang tot de autonome regio Madeira (zonder testplicht). U kunt zich voor uw vertrek registreren en deze documenten toevoegen via Madeira Traveler Registration.

Algemene gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Portugal vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Portugal bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Portugal

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Portugal favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Portugal heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Portugal een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Portugal een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Portugal. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Er kunnen in Portugal andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera. In Portugal geldt een afstandsregel van 2 meter en het gebruik van mondkapjes op veel locaties, zoals winkels, restaurants en OV. Deze maatregelen gelden voor alle leeftijdscategorieën. 
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Portugal. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Algemeen

In Portugal zijn de veiligheidsrisico‘s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Criminaliteit

Er is criminaliteit in Portugal. In de grotere steden, zoals Porto en in de hoofdstad Lissabon en ook in de Algarve, zijn zakkenrollers actief. Wees alert op plekken waar veel mensen komen. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, bij evenementen, op toeristische en openbare plekken. Kijk ook op de website over veiligheid in de Algarve.

Natuurgeweld

In Portugal komen bijna elk jaar bosbranden voor. Vooral in de zomermaanden kunnen bosbranden voor veel schade zorgen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Portugal en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Verkeersveiligheid

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Portugal op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Portugal en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemene alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Lissabon

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Lissabon.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Portugal op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Portugal

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Portugal?

Door corona was op vakantie naar Portugal in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Portugal mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Portugal en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Portugal

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Portugal:

Bekijk corona kaart Portugal

🤒 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Portugal?

Als je wilt reizen naar Portugal heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Portugal met reisdocument. Deze kaart toont meet dan 150+ pcrtest locaties door het hele land!

🧴 Hoe bescherm ik me tegen corona in Portugal

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen corona zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf binnen huis en werk vanuit huis als dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Ben je buiten? Houd dan 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten